Badkamer renovatie aannemer

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Badkamerrenovatie
  4. /
  5. Badkamerrenovatie aannemer

Badkamerrenovatie aannemer nodig?

Op zoek naar een aannemer voor een badkamerrenovatie? De badkamer laten renoveren is geen eenvoudig project. Er komt veel bij kijken als je het zelf doet, maar ook een aannemersbedrijf zoeken is niet zo simpel. Kies je voor een totaalaannemer of verschillende vaklui? En hoe vind je goede en betrouwbare aannemers voor de badkamer?

Lees onze tips om een goede aannemer te vinden!

Badkamerrenovatie aannemer: samenvatting van de info

  • Schakel een betrouwbare aannemer in voor een soepele badkamerrenovatie.
  • Je kunt een aannemer per klus aannemen, bijvoorbeeld voor nieuw sanitair en voor de tegelwerken, of een totaalaannemer die alle klussen doet.
  • Let bij het inschakelen van een aannemer op de garantie, voorwaarden, ervaring en keurmerken en referenties. Lees ook reviews door voor meer inzicht in de kwaliteit, communicatie en werkwijze.


Waarom een aannemer voor badkamerrenovatie inschakelen?

Een aannemer inschakelen voor werken in de badkamer heeft verschillende voordelen. Vaak gaat het om een combinatie van verschillende werken: sanitair, schrijnwerk, elektriciteit. Om er zelf aan te beginnen heb je heel wat materiaal nodig, en dan hebben we het nog niet over de nodige kennis.

Een aannemer rekent vaak op verschillende specialisten, waardoor alle werken perfect uitgevoerd worden. Bovendien krijg je van een aannemer een nauwkeurig plan met alle details voorgeschoteld. Jouw inbreng wordt daarvoor gecombineerd met de creativiteit en deskundigheid van een ervaren ontwerper. Zo worden fouten vermeden en schijnbaar onmogelijke ideeën toch gerealiseerd. Bovendien krijg je nadien garantie op de werken.

Lees meer over de kosten van een badkamer laten renoveren.

Werkwijze aannemer: badkamer

De badkamerrenovatie door een aannemer verloopt in verschillende stappen. Zoals gezegd, overlegt hij eerst de mogelijkheden op basis van jouw wensen om een plan op te stellen. Nadat het ontwerp op punt gesteld is, beginnen de werkzaamheden.

Eerst wordt de badkamer leeggemaakt en worden de oude onderdelen gesloopt. Daarna breekt men eventueel de vloer en muren open om leidingen te vernieuwen en/of te verleggen.

Vervolgens kan de vloer opnieuw gelegd worden en werkt het aannemersbedrijf ook eventuele werken aan de muren en het plafond af. Hierbij behoort ook de constructie van een ingebouwd bad of een op maat gemaakte inloopdouche.

Ten slotte, plaatsen de vaklui het sanitair en de badkamermeubels. Eenmaal alles piekfijn is afgewerkt, wordt de vernieuwde badkamer opgeleverd.

Totaalaannemer of verschillende aannemers?

Een goede aannemer voor de badkamer kiezen, is niet zo simpel. Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met de verschillen tussen een totaalaannemer en verschillende aannemers. We geven een overzicht van de voordelen.

Wie voor een totaalaannemer kiest, moet zelf niet op zoek naar specialisten. Daardoor win je tijd en weet je steeds bij wie je terecht kan in geval van problemen. De totaalaannemer draagt namelijk de eindverantwoordelijkheid. Bovendien zorgt de aannemer voor een goede opeenvolging van de werken waardoor het project sneller af is.

Voor verschillende aannemers kiezen, heeft ook zijn voordelen. Je kiest namelijk zelf wie de werken zal uitvoeren en je kan zelf onderhandelen over de afzonderlijke prijzen. Bovendien moet je voor bepaalde speciale projecten sowieso een specialist zoeken die niet samenwerkt met totaalaannemers.

Heb je voor de badkamerrenovatie een goede aannemer nodig?

Maak gebruik van onze gratis offerteservice om een goedkope aannemer in de buurt te vinden.

Aannemer badkamer gezocht? Hier moet je letten!

Wanneer je zelf op zoek gaat naar een aannemer moet je heel voorzichtig nagaan met wie je in zee gaat. Als je via onze website een aannemer zoekt, doorging die al een eerste inspectie.

In beide gevallen, is het handig om aannemersbedrijven op vlak van onderstaande factoren te vergelijken. Zo kan je met een gerust hart een goede beslissing maken voor jouw badkamerproject.

1. Garantie aannemer badkamer

Een belangrijk onderdeel van een offerte zijn de garantievoorwaarden. Lees deze goed na bij het vergelijken van verschillende aannemers voor de badkamer.

Ga in de offerte op zoek hoe lang de garantie geldig is en onder welke omstandigheden. Ga ook na welke actie de aannemer zal ondernemen wanneer je recht hebt op garantie. Stuurt hij, bijvoorbeeld, een reparateur of vervangstuk?

2. Gecertificeerde aannemer

Om er zeker van te zijn dat je met een bekwame aannemer gaat samenwerken, kan je op zoek gaan naar certificaten of keurmerken. Die vind je, bijvoorbeeld op hun website. Daar vind je eventueel ook foto’s van vorige projecten.

Ook is het belangrijk om te weten of de aannemer ingeschreven is in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Een geregistreerde aannemer is misschien iets duurder dan iemand die in het zwart werkt, maar je vermijdt heel wat problemen in verband met garanties of arbeidsongevallen.

Laat je niet misleiden door de goedkope tarieven van iemand die in het zwart werkt. Bij een slechte uitvoering of arbeidsongeval zit jij met de problemen. Zoek dus een betrouwbare aannemer via onze gratis offerteservice.

3. Erkende aannemer

Een erkende aannemer is enkel verplicht bij openbare werken. Toch kan het ook nuttig zijn om bij persoonlijke projecten na te gaan of het aannemersbedrijf erkend is.

Een aannemer met een erkenning heeft een goede technische bekwaamheid, voldoende financiële draagkracht en professionele integriteit. Een erkenning geeft dus het nodige vertrouwen om een bepaalde aannemer in te schakelen.

Of een aannemersbedrijf een erkenning heeft, vind je gemakkelijk in de databank erkende aannemers.

4. Referenties

Ook referenties zijn een heel goede manier om een goede aannemer te vinden. Op het internet zijn er verschillende forums waar je gemakkelijk informatie vindt over aannemers. Ook op de eigen website van het aannemersbedrijf vind je soms referenties of foto’s en omschrijving van realisaties.

Daarnaast kan je bij vrienden en familie om referenties vragen. Ga langs bij iemand die onlangs werken liet uitvoeren in de badkamer en vraag hen om hun ervaring.

Via onze gratis offertedienst vind je, ten slotte, ook uitsluitend goede aannemers. Wanneer we slechte referenties ontvangen, halen we die aannemer uit onze lijst.

Tips voor vergelijken offertes aannemers voor badkamerrenovaties

Alles wat tot nu toe aan bod kwam is belangrijk om in acht te nemen bij het kiezen van een goede aannemer: de garantievoorwaarden op de offerte, de bekwaamheid van de aannemer en positieve referenties.

Wanneer je enkele goede aannemers geselecteerd hebt, begint de vergelijking van de offertes. Ten eerste, is het belangrijk dat de offerte er net en volledig uitziet. Een goed opgemaakte offerte straalt vertrouwen uit.

Met een volledige offerte, bedoelen we een offerte met alle details en uitgebreide informatie: een grondige omschrijving van de werken, algemene voorwaarden en garantievoorwaarden, totaalprijs, startdatum en geschatte duur van het project.

Aannemer voor badkamerrenovatie gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Wist je dat het niet moeilijk is om te besparen op de kosten voor een aannemer om de badkamer te verbouwen? Door offertes van verschillende bedrijven te vergelijken, vind je gegarandeerd goedkopere tarieven.

Ontvang nu tot vier verschillende offertes door hier vrijblijvend gratis offertes aan te vragen.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!