Badkamer laten renoveren?

Gratis & vrijblijvend

Badkamerrenovatie Brussel

Zoek je een aannemer voor een badkamerrenovatie in Brussel? Of wil je meer informatie over het verschil tussen een volledige renovatie en een nieuwe badkamer?

Lees verder om alle details over het opknappen van een badkamer te ontdekken. Hier kom je alles te weten over het plaatsen van een inloopdouche, de kosten om de badkamer te verbouwen en de premies voor badkamerrenovaties in Brussel.

Start gratis offerteaanvraag!

Om snel een geschikte vakman te vinden, kan je gratis gebruik maken van onze offertedienst. Na een vrijblijvende aanvraag krijg je gratis offertes toegestuurd om de tarieven van badkamerspecialisten uit Brussel te vergelijken.


Badkamerspecialist nodig?

Vind een badkamerspecialist uit Brussel.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met de beste prijzen!

Bespaar op de kosten!

Vind een badkamerspecialist en bespaar tot 40% de kosten!badkamerrenovatie

Badkamer renoveren of nieuwe badkamer?

Een badkamerrenovatie is goedkoper dan een nieuwe badkamer plaatsen. Wanneer de tegels en leidingen nog in goede staat zijn, is het voordeliger om enkel het nodige te vervangen, zoals het bad of het wasmeubel.

Een renovatie van de badkamer gaat ook veel sneller en tijdens de werken kan de badkamer meestal nog gedeeltelijk gebruikt worden. Dit hangt natuurlijk af van welk sanitair er vervangen wordt en van hoe ingrijpend de werken zijn.

Een nieuwe badkamer plaatsen is interessant wanneer je de ruimte wil uitbreiden of wanneer je de badkamer van verdiep wil veranderen voor het gebruiksgemak op latere leeftijd.


Maak een keuze. Wil je renoveren of een nieuwe badkamer?


Badkamer renoveren Brussel

Wanneer je van plan bent om de badkamer te renoveren dan bestaan daar veel mogelijkheden voor. In de onderstaande kopjes gaan we in op de mogelijkheden.

Als je een woning koopt om te verbouwen, is de badkamer vaak een van de eerste ruimtes om onder handen te nemen. Meestal hebben oudere woningen geen douche en soms beginnen er wat vochtproblemen op te treden.

Soms wil je ook gewoon wat meer gebruiksgemak en een frisse look in de badkamer. Dat kan bijvoorbeeld door een douchecabine te vervangen door een inloopdouche.

Met enkele grondige renovatiewerken kan je de badkamer helemaal omtoveren.

De belangrijkste voordelen

De badkamer renoveren heeft veel voordelen. Vooral je persoonlijke hygiëne en comfort hebben er baad bij maar het is ook een goede gelegenheid om eventuele vochtproblemen op te sporen.

De belangrijkste voordelen van een badkamerrenovatie:

  • De badkamer kamer kan tijdens de werken gebruikt worden.
  • Het is goedkoper dan een nieuwe badkamer.
  • Nadien heeft de badkamer een nieuwe en mooie afwerking.
  • Renovaties zorgen voor en groter gebruiksgemak.

badkamerrenovatie kosten

Wat kost een badkamerrenovatie in Brussel?

De prijs van een badkamerrenovatie in Brussel kost gemiddeld tussen de €2.500,- en €7.000,-. De belangrijkste factoren bij deze prijsraming zijn de kosten voor het materiaal en de stijlkeuze.

Verder zijn natuurlijk ook de grootte van de badkamer van belang, hoe lang de werken gaan duren en of er al dan niet ook verbouwingswerken aan te pas komen.

Bij gedeeltelijke renovaties in de badkamer hangt de prijs af van de onderdelen die vervangen worden.

In onderstaande tabel krijg je een overzicht van verschillende kleine badkamerrenovaties.

Renovatiewerken Gemiddelde prijs 2024*
Totale badkamerrenovatie €2.500,- tot €7.000,-
Bad €800,- tot €3.000,-
Douche €500,- tot €1.850,-
Toilet €200,- tot €900,-
Wastafel met kraan €300,- tot €950,-
Vloer €750,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

Je kan besparen op deze kosten door zo veel mogelijk werken te combineren, zelf een handje toe te steken of premies aan te vragen.

 


Benieuwd hoe je extra kan besparen op de kosten voor badkamerrenovatie?

Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven van de beste vaklui te vergelijken.


Mogelijkheden bij een badkamerrenovatie

Wie zijn badkamer laat renoveren in Brussel heeft vele mogelijkheden. De meest ingrijpende keuzes zijn een totale renovatie of nieuwe badkamer.

Wie wat minder tijd heeft of geen grote werken kan uitvoeren, heeft de keuze uit een badkamerrenovatie in één dag, een inloopdouche laten plaatsen en een badkamerrenovatie zonder breken.

We gaan ook wat verder in op de verschillende mogelijkheden bij kleine badkamers en badkamers voor senioren.

Totale badkamerrenovatie Brussel

Een complete badkamer renoveren kan één tot twee weken duren. Ten eerste, moet je dus een tijdelijke oplossing voorzien ter vervanging van de badkamer. Vaak zal het ook nodig zijn om een container te huren en je moet tijdig alle bestellingen plaatsen.

Er komt veel bij kijken en je ziet al snel iets over het hoofd, zoals de leidingen nakijken of extra elektriciteitsleidingen leggen. Schakel een aannemer voor badkamerrenovaties uit Brussel in om de mentale druk van een volledige renovatie te verlichten.

Badkamerrenovatie in 1 dag

Met enkele kleinere werkzaamheden in de badkamer kan je op een dag al veel veranderen. Een toilet, badkamermeubel of wastafel vervangen duurt meestal maar enkele uurtjes maar het kan een groot verschil maken.

Tegenwoordig bestaan er ook prefab inloopdouches die door specialisten geplaatst kunnen worden. De afbraak van de huidige douche of het bad en plaatsing van de nieuwe inloopdouche gebeuren allemaal op een dag.

renovatie badkamer

Badkamerrenovatie zonder breken

Zelfs zonder breekwerk is het mogelijk om de badkamer te renoveren. Zo’n badkamerrenovatie is natuurlijk heel snel en gemakkelijk, vooral als je in het centrum woont.

Bepaalde stukken van het sanitair kunnen eenvoudig vervangen worden zonder breekwerk. Daarnaast is het ook mogelijk om de uitstraling van de badkamer aan te passen. Je kan, bijvoorbeeld, wandpanelen tegen het bestaande tegelwerk laten plaatsen.

Kleine badkamer renoveren

Een kleine badkamer renoveren is vaak delicater. Je moet extra goed nadenken over de mogelijkheden om de beperkte ruimte optimaal te benutten.

Als je de werken niet goed plant, krijg je vaak een benauwd gevoel in de badkamer of kunnen er problemen optreden om alle deuren en kasten vlot te openen.

Gebruik lichte kleuren voor de muren en een grote spiegel om de kleine badkamer wat groter te doen lijken.

Badkamerrenovatie senioren

Wanneer je wat ouder wordt, gaat een bad of douche nemen helaas niet altijd zo gemakkelijk meer. Als je wat van je pensioen aan het naderen bent en een badkamerrenovatie gaat uitvoeren, hou hier dan misschien al rekening mee. Zo bespaar je later veel problemen.

Met enkele kleine aanpassingen zoals een instapbad, rails om je aan vast te houden of een douchestoel kan je al veel klaarspelen.

Wie ouder is dan 65, heeft mogelijks recht hebt op een aanpassingspremie. Deze premie geldt namelijk voor werken die het gebruik van de badkamer eenvoudiger maken voor senioren. Op wonenvlaanderen.be vind je er meer informatie over.

Nieuw sanitair installeren

De badkamer opknappen door nieuw sanitair te installeren gaat vrij snel. Door een kleine aanpassing, zoals de kranen en douchekop te vervangen, kan je al een compleet nieuwe uitstraling verkrijgen.

Met een nieuw bad, douche of toilet kom je natuurlijk wat verder en heb je op een vrij gemakkelijke wijze een veel modernere badkamer.


Meer ruimte nodig in de badkamer voor een vlotter ochtendritueel?

Vraag hier gratis offertes aan om een geschikte vakman te vinden voor de renovatiewerken.


Inloopdouche plaatsen Brussel

Een inloopdouche plaatsen is een goede oplossing om het gebruiksgemak in de badkamer te verbeteren. Een inloopdouche is namelijk beter toegankelijk dan een bad of douchecabine.

Vaak is het ook hygiënischer omdat er minder hoeken en randjes zijn waar schimmel kan groeien. Het is ook gemakkelijker om schoon te maken.

Een inloopdouche plaatsen in Brussel hoeft niet lang te duren. Zoals gezegd, kan een inloopdouche met prefab onderdelen al op één dag geplaatst worden.

Badkamer uitbouwen

De badkamer uitbouwen is een goede oplossing om de badkamer toegankelijk te maken voor meerdere personen. Wanneer het gezin wat groter wordt, heb je ’s ochtends meer tijd nodig, of meer plaats in de badkamer.

Door een uitbouw van de badkamer met, bijvoorbeeld een dakkapel, krijg je meer ruimte om de badkamer te verbouwen en twee wastafels te plaatsen. Zo gaat het ’s ochtends toch iets vlotter om de tanden te poetsen.

Badkamerrenovatie: premie 2024

Wie zijn badkamer laat verbouwen in Brussel heeft vaak recht op verschillende premies voor badkamerrenovatie.

De netbeheerder geeft verschillende premies voor energiebesparende aanpassingen, zoals het plaatsen van een warmtepomp of zonneboiler.

Senioren die aanpassingen uitvoeren om het gebruik van de badkamer te vergemakkelijken, hebben vaak recht op een extra aanpassingspremie.

Hoe hoog is het btw-tarief?

Bij badkamerrenovaties in woningen ouder dan 10 jaar kan je als eigenaar van een privéwoning werken laten uitvoeren voor een lager btw-tarief. Je betaalt slechts 6% op het materiaal en de werken in plaats van 21%. Let wel dat deze bonus enkel geldt voor wie de werken laat uitvoeren en het materiaal laat leveren door dezelfde aannemer. Doe-het-zelvers betalen het gewone tarief.

Op www.vlaanderen.be en de pagina van de FOD Financiën vind je meer informatie over het verlaagd btw-tarief voor badkamerrenovaties in Brussel.

Badkamer renoveren: tips

Als je de badkamer zelf gaat renoveren, is het belangrijk om een grondig plan op te stellen. Zo voorkom je problemen met de leidingen en plaatstekort. Daarbij raden we ook aan om meteen goed na te denken over de kleuren en de stijl. Zo begin je met een goede voorbereiding aan de werken.

Verlichting en verluchting zijn twee belangrijke aandachtspunten. Voorzie voldoende licht met verschillende soorten verlichting om een ruim en aangenaam gevoel te creëren. Plaats ook een ventilatiesysteem om voor een goede vochtafvoer te zorgen en vochtproblemen te vermijden.

Ten slotte, raden we aan om voldoende inspiratie op te doen. Ga online op zoek naar voorbeelden, of contacteer een badkamerspecialist of architect voor een adviserend gesprek of een professioneel ontwerp.


De badkamer laten renoveren door een erkende aannemer?

Vraag hier gratis offertes aan de beste aannemer uit Brussel te vinden.


Nieuwe badkamer Brussel

Bij een nieuwe badkamer in Brussel komt er wat meer kijken dan bij een badkamerrenovatie. De kosten zullen dus ook wat hoger liggen.

Het voordeel is echter dat je alles kan veranderen. Je kan de positie van de badkamermeubels maar ook van het sanitair wijzigen.

Het is daarnaast mogelijk om badkamermeubels op maat te laten maken.

Tijdens de werken kan je ook al het leidingwerk nakijken en indien nodig alle oude waterleidingen en elektriciteitskabels vervangen.

nieuwe badkamer

Wanneer kiezen voor een nieuwe badkamer?

Wanneer de badkamer niet meer in goede staat is door verouderd sanitair of vochtproblemen, kies je best voor een nieuwe badkamer. Door de oude badkamer volledig af te breken, loop je geen risico om beschadigde leidingen over het hoofd te zien.

Een vervanging van de badkamer is ook interessant wanneer de gezinssituatie verandert. Wanneer er kinderen bijkomen is er vaak meer ruimte nodig. Of wanneer ze weggaan, wil je misschien net wat van de open ruimte vervangen door extra luxe en comfort.

Wat kost een nieuwe badkamer?

De kosten voor een nieuwe badkamer hangen grotendeels af van de stijl en kwaliteit van het materiaal. Daarnaast zijn ook de transportkosten en arbeidskosten van belang.

Vraag gratis offertes aan om deze tarieven te vergelijken.

In onderstaande tabel vind je gemiddelde prijzen van verschillende onderdelen van een badkamer.

Badkameronderdeel Gemiddelde prijs 2024*
Kraan €100,- tot €400,-
Bad €800,- tot €3.000,-
Douche €500,- tot €1.850,-
Toilet €200,- tot €900,-
Wastafel met kraan €300,- tot €950,-
Vloer €750,- tot €1.800,-
Vloerverwarming 10 m² €750,-
Whirlpool of spabad €2.500,- tot €6.000,-
Douchecabine met stoomfunctie €1.500,- tot €4.000,-
Ventilatiesysteem Vanaf €150,-
Badkamermeubel Vanaf €250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Naast het sanitair en andere technische installaties komen er bij een nieuwe badkamer ook enkele andere werken aan bod. In onderstaande tabel krijg je een overzicht van de prijzen voor leidingwerk en de afwerking van de vloer, de wanden en het plafond.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Leidingwerk €400,- tot €800.-
Afwerken vloer €20,- tot €200,- per m² (excl. tegelzetter)
Afwerken wanden €20,- tot €150,- per m² (excl. tegelzetter)
Afwerken plafond €15,- tot €200,- per m² (excl. montage)

*Dit zijn gemiddelde tarieven van vakmannen uit de regio. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen.

Meer informatie over:


Een badkamerinstallateur uit Brussel inschakelen voor een nieuwe badkamer?

Vind de beste aannemer uit de buurt door hier gratis offertes aan te vragen.


Soorten badkamers

Zowel bij een badkamerrenovatie als een volledig nieuwe inrichting van de badkamer kan je van stijl veranderen. De badkamer inrichten kan zorgen voor meer ruimte om te bewegen en meer opbergruimte.

De populairste stijlen voor de inrichting zijn een moderne badkamer en een landelijke badkamer.

Moderne badkamers hebben vooral veel open ruimte en lichte kleuren. Alle meubels en het sanitair zijn zo strak mogelijk. Ook veel licht en spiegels zijn belangrijk.

In landelijke badkamers zie je eerder warmere kleuren en pastelkleuren. De meubels zijn veel minder strak en er is meer ruimte voor natuurlijke houtsoorten en oudere meubels.

badkamer laten ontwerpen

Badkamer laten ontwerpen

Bij een totaalrenovatie van de badkamer of een nieuwe badkamer is het een goed idee om een badkamerontwerp te laten maken. Een binnenhuisarchitect kan je op verschillende manieren bijstaan.

Aan de hand van een adviserend gesprek kan je de verschillende opties bespreken. Als je een beter idee wil van het eindresultaat kan je ook een sfeertekening of 3D-ontwerp laten maken.

Weet je nog niet precies wat je wil, laat dan een 3D-badkamerontwerp opstellen met meerdere opties.

In onderstaande tabel vind je de richtprijzen voor de verschillende soorten diensten van een specialist in badkamerontwerp.

Omschijving Gemiddelde kosten*
Adviserend gesprek €80,- tot €250,-
Sfeertekening €50,- tot €200,-
3D Badkamerontwerp €300,- tot €450,-
3D ontwerp badkamer met diverse opties Vanaf €550,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

Badkamerinstallateur uit Brussel inschakelen: de voordelen!

Een aannemer inschakelen voor een badkamerrenovatieis om verschillende redenen een goed idee.

Ten eerste, is de ervaring en kennis van een specialist belangrijk om goede materiaalkeuzes te maken. Verder kan de specialist raad geven over de inrichting en andere stijlkeuzes.

Daarnaast is de expertise van een professional interessant om de huidige situatie van de badkamer te analyseren. Hij kan je adviseren over de kwaliteit van het sanitair en de leidingen om te vervangen wat nodig is.

Ten slotte, gaan grotere werken vlotter vooruit dan wanneer je het zelf doet. Specialisten kunnen sommige renovaties al in één dag uitvoeren. En ook bij langere werken gaat het vlotter voorruit omdat ze een goede planning hebben en het nodige materiaal hebben om eventuele onverwachte problemen snel op te lossen.


Recente aanvragen:


Badkamer renoveren in Brussel
Badkamer ontwerpen in Gent
Inloopdouche laten plaatsen in Brugge
Nieuwe badkamer in Genk
Badkamerrenovatie in Mechelen
Badkamer opknappen in Antwerpen
Badkamer installeren in Hasselt
Badkamerverwarming in Deurne
Nieuw sanitair installeren in Leuven
Badkamer uitbouwen in Aalst

badkamer laten renoveren

Badkamer laten renoveren? Vergelijk gratis offertes!

Of je nu een volledig nieuwe badkamer, een nieuw bad of een inloopdouche wil plaatsen in Brussel, aarzel niet om een aannemer te contacteren.

Start je gratis offerteaanvraag!

Met behulp van onze gratis offertedienst vind je snel en gemakkelijk een aannemer uit de buurt. Met een enkele aanvraag krijg je bovendien verschillende offertes toegestuurd waardoor het mogelijk is om de tarieven te vergelijken en zo de goedkoopste aannemer te selecteren.

Gratis offertes vergelijken!