Dakdekker

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Dakwerken
  4. /
  5. Dakdekker

Dakdekker gezocht?

Op zoek naar een dakdekker voor een snelle reparatie of nieuwbouw? Zoek eerst voldoende informatie om de juiste vakman te vinden. Op deze pagina leggen we uit waarmee je rekening moet houden om een goede dakdekker te vinden. Daarnaast hebben we het uitgebreid over de prijzen.

Hoe worden de uurtarieven voor dakdekkers bepaald? Wat is het verschil met prijzen per vierkante meter? Hoe bespaar ik op de kosten voor een dakdekker. Dit en nog veel meer kom je zo meteen te weten.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je graag meteen exacte prijzen? Vraag dan nu je gratis offertes aan om meteen te beginnen met vergelijken.dakdekker

Wat is een dakdekker?

Een dakdekker is een vakman die nieuwe daken plaatst. Dat spreekt voor zich. Daarnaast doet deze vakman nog heel wat andere dakwerkzaamheden.

Je kan een dakdekker ook inhuren voor heel wat onderhoudswerken. We denken bijvoorbeeld aan een inspectie, reiniging, klein onderhoud, of het ontmossen van het dak. Dit is belangrijk om de kwaliteit van het dak te garanderen en schade te voorkomen. Zo voorkom je grote herstellingskosten.

Voor dakherstellingen en renovaties aan het dak kan je uiteraard ook op dakdekkers rekenen. Daken isoleren, impregneren of coaten behoort ook tot hun takenpakket.

Wat kost een dakdekker per uur?

Het uurtarief van een dakdekker bedraagt gemiddeld €40,- per uur. Kluswerk is doorgaans iets goedkoper. Voor dakwerken aan een nieuwbouw rekent een dakdekker rond de €40,- aan en voor onderhoudswerk betaal je net iets meer per uur.

In onderstaande tabel krijg je enkele prijsvoorbeelden. Daarna komen de factoren die het uurtarief van dakdekkers bepalen aan bod.

Dakwerkzaamheden Uurtarief* 2024
Kluswerk €35,-
Nieuwbouw €40,-
Onderhoud €45,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven van dakdekkers uit de regio. Vraag gratis offertes aan voor een offerte op maat.

Deze factoren zijn van invloed op het uurtarief van dakdekkers

Zoals je kon zien zijn de prijzen afhankelijk van het type werk. Daarnaast zijn er nog enkele factoren die de prijs beïnvloeden. De ervaring van de dakdekker is, bijvoorbeeld, een belangrijk element. Ook de locatie van het bedrijf en van je woning zijn van invloed.

Verder is het type dak een belangrijke factor. Op bepaalde daken voert men standaardklusjes uit, op andere doet men soms complexere werken. Dit vergt vaak gespecialiseerde dakdekkers, waardoor de prijs iets hoger ligt.1. Ervaring dakdekker

Dakdekkers met meer ervaring zijn meestal iets duurder. Het prijsverschil schrikt je misschien af, maar eigenlijk zijn ervaren dakdekkers op de lange termijn vaak goedkoper.

Een vakman met ervaring is doorgaans sneller klaar met de werken dan een beginnende. Wie de kneepjes van het vak kent, schiet iets vlotter op. Verder ondervindt hij sneller waar er zich problemen kunnen voordoen en weet hij meteen hoe die op te lossen.

Ervaren dakdekkers leveren, ten slotte, meestal beter werk. Een beter resultaat gaat uiteraard langer mee, waardoor een ervaren vakman inschakelen dus een goede investering is.

2. Locatie dakdekkersbedrijf

De locatie is op verschillende manieren van belang. Zowel de locatie van je woning als de locatie van het dakdekkersbedrijf beïnvloeden de prijs.

Dakdekkersbedrijven uit drukkere regio’s hebben meer werk en hebben bijgevolg vaak hogere prijzen.

Wie in een drukke buurt woont met weinig toegankelijkheid zal gegarandeerd ook iets meer betalen omdat de dakdekkers hierdoor tijd verliezen.

Ten slotte, is het belangrijk om rekening te houden met de afstand tussen je woning en het dakdekkersbedrijf. Door voor een bedrijf uit de buurt te kiezen, bespaar je op de voorrijkosten.

3. Type klus

Het soort werk dak de dakdekker moet uitvoeren, heeft op verscheidene manieren invloed op de prijs. Een spoedreparatie zal wat meer kosten dan een gepland onderhoud. Korte werkjes kosten iets meer per uur dan langdurige werken.

Verder betaal je iets meer voor heel moeilijke of complexe klussen. Dit kan zijn omdat ze meer kennis vergen, maar ook omdat ze risicovoller zijn.

4. Specialist nodig of niet?

Dakwerken die gespecialiseerde kennis vereisen, zijn duurder. Hier geldt de wet van vraag en aanbod. Gespecialiseerde dakdekkers hebben uiteraard betere kennis van zaken. Vaak kies je beter voor een specialist bij complexe klusjes. De tarieven liggen echter wel iets hoger.

Bepaalde dakwerken vergen zeer specifieke kennis. Een rieten dak plaatsen of een zinken dak isoleren, laat je best over aan een specialist.

Dakdekker nodig onderhouds- of renovatiewerk op het dak?

Besparen doe je door onze vrijblijvende offertes te vergelijken.

Dakdekker: prijs per m²

Een dakdekker werkt niet altijd met een uurtarief. Voor vele werken hanteert de dakdekker een prijs per m². Op die manier is het gemakkelijker om vooraf een richtprijs te bepalen.

Onderhoud van het dak heeft een lage prijs per vierkante meter, namelijk zo’n €15,- tot €20,-, maar misschien herinner je je nog dat het uurtarief hiervoor wel wat hoger lag dan gemiddeld. Dit komt omdat de dakdekker gemakkelijk twee tot drie vierkante meter per uur naziet. Bij renovatie- of nieuwbouwwerken gaan de werken meestal niet zo vlot vooruit. De prijzen per vierkante meter liggen dus hoger: vanaf €30,-.

Zoals je kan zien in onderstaande tabel is er een grote prijsvariatie voor de verschillende werken. Deze prijs is sterk afhankelijk van het type dakbedekking.

Kosten dakdekker 2024

Dakwerken Prijzen per m²*
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m² 
Dakreparatie €80,- tot €150,- per m² 
Dakonderhoud €15,- tot €20,- per m² 
Nieuwe dakbedekking plat dak €30,- tot €80,- per m2 
Nieuwe dakbedekking schuin dak €20,- tot €120,- per m² 
Dakisolatie plaatsen €50,- tot €120,- per m² 
Vervangen dakgoten €50,- tot €100,- per meter

*Dit zijn richtprijzen. De exacte prijzen verschillen per dakdekkersfirma. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

Handig: Meer informatie over de dakwerken prijzen.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs per m²?

Zoals we hierboven kort aanhaalden, heeft het materiaal van het dak een grote invloed op de prijs per m² voor een dakdekker. Ook de volgende factoren beïnvloeden de prijs:

  • Omvang klus: grote klussen zijn uiteraard duurder maar hebben vaak voordeligere prijzen per vierkante meter.
  • Spoedreparatie: wanneer er snel ingegrepen moet worden en de dakdekker zijn agenda moet aanpassen, betaal je waarschijnlijk iets meer.
  • Kwaliteit: de kwaliteit van het materiaal is uiteraard bijzonder belangrijk en is van groot belang voor de prijs per vierkante meter.
  • Ernst van het probleem: bij grote schade zullen de prijzen wellicht wat oplopen.

Goedkope dakdekker nodig? Handige tips!

Bij een eerste offerte van een dakdekker lijken de prijzen misschien wat hoog. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om het bij de volgende offerteaanvraag beter te doen. Zoek een dakdekker uit de buurt om te besparen op voorrijkosten. Offertes vergelijken is ook een prima manier om goedkopere tarieven te vinden.

Verder zijn er manieren om tijdens of na de werken geld terug te verdienen. Steek zelf een handje toe om te besparen op de arbeidsuren. Je kan ook verschillende premies of subsidies aanvragen. Ten slotte, bestaat de mogelijkheid om slechts 6% btw te betalen als je aan de voorwaarden hiervoor voldoet.

dakdekker kosten

Dakdekker gezocht? Bespaar op de kosten!

Er bestaat weinig twijfel over het feit dat je flink kan besparen door offertes te vergelijken.

Maar hoe vind je nu goede offertes?

Een bord met ‘Gezocht dakdekker’ aan de muur hangen is één manier. Het is goedkoop, gaat snel, maar is niet zo efficiënt. Rondvragen bij vrienden en kennissen kan ook. Dat is ook goedkoop, vergt iets meer moeite, maar is iets efficiënter.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De goedkoopste, gemakkelijkste en meest efficiënte manier om voordelige offertes te vinden, is echter via onze offerteservice. Klik hier om snel gratis en vrijblijvend tot 4 offertes te ontvangen.

Gratis offertes vergelijken!