Dakwerken in de buurt

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Dakwerken
 4. /
 5. Dakwerken in de buurt

Dakwerken in de buurt: alles over dakwerken!

Is er wat werk nodig aan je dak? Dringend tijd voor een onderhoud? Zin in een nieuwe dakbedekking of eindelijk beslist om beter te isoleren? Dan zoek je natuurlijk de beste vakman voor dakwerken in de buurt.

Maar hoe vind je die?

Start gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken. Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven van dakdekkers uit je buurt te vergelijken. Zit je nog mer andere vragen over dakwerken, lees dan verder over de voordelen van dakwerkers, de gemiddelde prijzen, premies en hoe je kan besparen.

Voordelen dakwerker inschakelen

Dakwerken zijn niet zonder risico. Je hebt altijd voorzorgsmaatregelen nodig zoals een veiligheidsharnas. Wanneer je een vakman inschakelt, loop je zelf geen risico. Bovendien zijn vaklui meer ervaren en hebben ze het nodige materiaal om werken veilig uit te voeren.

De extra ervaring betekent ook dat ze beter weten welke materialen je nodig hebt voor de beste isolatie, of met welke producten je het dak kan reinigen zonder schade te veroorzaken.

Daarnaast kan je voor bepaalde dakwerken premies aanvragen of genieten van een lager btw-tarief. Maar dit geldt vaak enkel wanneer je de werken laat uitvoeren door een erkende vakman.

dakwerken in de buurt

Hoe dakwerker vinden?

Als je dakwerken wil laten uitvoeren, raden we aan om minstens twee dakwerkers te contacteren. Zo kan je offertes vergelijken. Dat helpt om betere prijzen voor dakwerken te vinden maar ook om de verschillende mogelijkheden te overwegen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan!

Maar hoe vind je een geschikte vakman?

Wat kosten dakwerken?

Voor je een dakwerker inschakelt, ga je best na wat de gemiddelde prijzen zijn voor dakwerken. Zo kan je goed voorbereid op zoek naar een geschikte vakman met de zekerheid dat je niet te veel zal betalen.

Prijs dakwerken 2024

Dakwerken

Prijzen*

Omschrijving

Dakrenovatie

€30,- tot €110,-

Per m²

Repareren dak

€80,- tot €150,-

Per m²

Onderhouden dak

€15,- tot €20,-

Per m²

Plaatsen dakkapel

Vanaf €3.000,-

Prefab of traditioneel

Dakbedekking plat dak

€30,- tot €80,-

Per m² (Afhankelijk van materiaal)

Dakbedekking hellend dak

€20,- tot €120,-

Per m²  (Afhankelijk van materiaal)

Aanbrengen dakisolatie

€50,- tot €120,-

Per m² (Afhankelijk van isolatiemethode)

Let op: *Dit zijn gemiddelde prijzen voor dakwerken in je buurt. Vraag gratis offertes aan om exacte prijzen te vergelijken.

Hou er rekening mee dat deze prijzen afhankelijk zijn van je persoonlijke situatie. Bij grotere daken valt de prijs per vierkante meter beter mee. Wanneer je dak moeilijk bereikbaar is, zal de prijs echter oplopen. En wanneer je meerdere werken combineert, kan je dan weer genieten van een lagere prijs per vierkante meter.

Hoe besparen?

Heb je al eens offertes aangevraagd, maar ben je niet helemaal tevreden met de tarieven? Hou dan rekening met deze tips om te besparen op dakwerken in je buurt.

 • Zoek een vakman dicht bij huis om te besparen op transportkosten.
 • Vraag premies aan en breng alle papieren in orde om te genieten van een lager btw-tarief.
 • Combineer meerdere werken. Het is een grotere investering in totaal maar de prijs per vierkante meter ligt lager.
 • Vergelijk offertes via Bouwadviseur om de beste tarieven te ontdekken.

Premies

Als je dakwerken laat uitvoeren, kan je verschillende premies aanvragen om de kosten wat te drukken. Er bestaan zowel regionale als nationale premies.

De voornaamste premies voor dakwerken zijn de Mijn VerbouwPremie, dakisolatiepremies en een verlaagd btw-tarief.
In onderstaande tabel krijg je een kort overzicht van deze premies voor dakwerken in de buurt.

Premie

Dakwerken

Bedrag

Premie dakisolatie

Dakisolatie

€4,- tot €14,- per m²

Korting btw-tarief

Dakisolatie en dakrenovaties

Van 21% naar 6%*

Huur- en isolatiepremie

Isolatie van slecht geïsoleerde huurwoningen

€20,- per m² en €200,- per dossier

Dakwerkers in de buurt vergelijken

Na het aanvragen van offertes voor dakwerken in de buurt ga je op zoek naar de beste keuze.

Laat je echter niet verleiden door de prijs. De goedkoopste offerte is niet altijd de goedkoopste uitvoering en al zeker niet de beste.

Leg je offertes naast elkaar en vergelijk de voorgestelde materialen. Vaak loont het de moeite om te investeren in betere kwaliteit. Vergelijk ook de algemene voorwaarden en de garantievoorwaarden van elke offerte. Tot slot is het belangrijk om aandacht het stuk over de inbegrepen werken en bijkomende kosten te lezen. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind de geschikte vakman voor je klus.

Een erkende dakwerker uit de buurt gezocht voor goedkope dakwerken?

Vraag nu gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven voor dakwerken in de buurt te vergelijken.

Vaak voorkomende dakwerken

Nu je weet wat de belangrijkste aandachtspunten zijn om een dakwerker in je buurt te vinden, hebben we het nog even over de voornaamste werkzaamheden.

Deze zijn:

 • Een nieuw dak plaatsen
 • Een dakinspectie uitvoeren
 • Het dak repareren
 • Het dak isoleren
 • Het dak onderhouden

Nieuw dak

Een nieuw dak plaatsen kan in twee gradaties: de dakbedekking vernieuwen of een volledig nieuw dak laten plaatsen.

Uiteraard is een volledig nieuw dak duurder. De prijs voor de dakconstructie alleen al is een paar duizend euro. Bovendien komen er veel extra uren bij kijken. Hiervoor is het dus zeker aan te raden om een dakwerker uit de buurt te kiezen om op transportkosten te besparen.

Bij het vervangen van de dakbedekking is het interessant om de mening van je vakman te vragen over het materiaal. Kies voor een vakman die materiaal van goede kwaliteit en met een degelijke garantie voorstelt. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Dakinspectie

Om problemen tijdig op te sporen en de nodige reparaties uit te voeren, laat je best jaarlijks of zelfs twee maal per jaar een dakinspectie uitvoeren.

Dit betekent dat een dakwerker uit de buurt even langskomt om de staat van het dak te controleren. Zijn de pannen of de andere dakbedekking nog niet poreus? Zijn er geen lekken in de dakgoot of het dak?

Dakreparatie

Indien er schade is aan je dak laat je dit best zo snel mogelijk herstellen.

Je zal merken dat verschillende dakwerkers vaak heel uiteenlopende oplossingen voorstellen. De ene zal er genoegen mee nemen om lokaal enkele dakpannen te vervangen terwijl de andere misschien een volledige renovatie voorstelt.

De beste keuze hangt af van jouw omstandigheden. Denk even na hoe lang de rest van het dak nog zal meegaan. En vraag misschien ook meteen even prijs voor extra dakisolatie of zelfs een fotovoltaïsche installatie.

Dakisolatie

Het dak isoleren is een van de beste investeringen die je kan doen voor je woning. Bovendien is het ook goed voor je portefeuille. En daarnaast is het sinds kort ook verplicht om aan bepaalde isolatiewaarden te voldoen.

Wanneer je dus dakwerken laat uitvoeren, vraag je best meteen even een offerte om je dakisolatie op peil te brengen. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Dakonderhoud

Een dakonderhoud is niet zo verschillend van een dakinspectie. Maar bij deze dakwerken gaat de dakwerker niet enkel op controle. Hij zorgt ook voor een volledige reiniging van het dak en lost eventuele kleine problemen op.

Het grote voordeel van erkende dakwerkers bij een schoonmaak of ontmossing is dat ze een goed idee hebben van de bruikbare producten en technieken.

Helaas kan je niet zomaar elk dak behandelen met de hogedrukreiniger of met een chemisch reinigingsmiddel. Door beroep te doen op een vakman uit je buurt hoef je zelf niet op zoek naar de beste oplossing en vermijdt je het risico op schade.

dakwerken vakman in de buurt

Goedkope dakwerken in de buurt? Vergelijk gratis offertes

Dakwerken zijn vaak onvermijdelijk en de kosten zijn niet altijd even prettig. Gelukkig zijn bepaalde manieren om te besparen op de kosten. Je kan kiezen voor een dakwerker uit je buurt, premies aanvragen en offertes vergelijken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes aan te vragen bij Bouwadviseur, krijg je vrijblijvend twee of meer offertes aangeboden van dakwerkers uit de buurt. Zo vind je sneller een goedkopere oplossing.

Gratis offertes vergelijken!

Uitgevoerde dakwerken in de buurt


Dakonderhoud uitvoeren in Brussel
Plat dak isoleren in Gent
Grote dakherstellingen in Brugge
Hellend dak ontmossen in Genk
Nieuw dak plaatsen in Mechelen
Dakkapel plaatsen in Antwerpen
Dakisolatie aanbrengen in Hasselt
Onderhoud plat dak in Deurne
Dakbedekking vervangen in Leuven
Herstellen hellend dak in Aalst