Vind de beste dakwerker voor jouw project!

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Dakwerken Geel

Onder dakwerken vallen verschillende werkzaamheden: van dakonderhoud tot het plaatsen van een nieuw dak, van dakonderhoud tot dakrenovatie. Dakwerken zijn belangrijk: je dak beschermt je woning tegen weersinvloeden en daarom is het belangrijk dat je dak van goede kwaliteit is. Voor alles omtrent daken kun je terecht bij een dakwerker. Gemiddeld kosten dakwerken tussen de €20,- en €150,- per m², afhankelijk van het tarief van de dakwerker, het type dak en soort dakwerken.

Op deze pagina lees je wat een dakwerker voor je kan betekenen en welke werkzaamheden onder dakwerken vallen. Daarnaast vind je ook een overzicht van alle kosten en handige tips om te besparen op de totaalprijs.

Dakwerken in Geel: de belangrijkste informatie op een rij

 • Onder dakwerken in Geel vallen de volgende werkzaamheden: dakonderhoud, dakinspectie, dakonderhoud, dakreparatie, dakrenovatie en het plaatsen van een nieuw dak, dakisolatie en zonnepanelen. Je kunt ook bij de dakwerker terecht voor een nieuwe dakkapel of het plaatsen van een dakraam.
 • Schakel voor dakwerken altijd een dakwerker in: dakwerken zijn geen klussen die je eenvoudig zelf uitvoert. Gemiddeld kost een dakwerker tussen de €35,- en €45,- per uur.
 • Dakwerken kosten gemiddeld tussen de €15,- en €150,- per m²: de prijs is afhankelijk van het tarief van de dakwerker, het type dak en de oppervlakte van je dak.
 • Wil jij nieuwe dakbedekking plaatsen? Dakbedekking voor een plat dak kost gemiddeld tussen de €40,- en €80,- per m² en voor hellende daken tussen de €40,- en €130,- per m².
 • Wanneer je dakwerken door een erkende dakwerker laat uitvoeren, profiteer je van het verlaagde btw-tarief op de dakwerken. Voor het plaatsen van dakisolatie en het renoveren van je dak, heb je recht op de Mijn Verbouwpremie.
 • Bespaar op de kosten van dakwerken door zelf mee te helpen en een dakwerker uit de buurt te kiezen.
 • Wist je dat je bij dakwerken recht hebt op het verlaagde btw-tarief van 6% op zowel de arbeids- als de materiaalkosten?
 • Je vindt een goede dakwerker door offertes te vergelijken: let hierbij op de totaalprijs, garantievoorwaarden en keurmerken.


Wat doet een dakwerker in Geel?

Dakwerkers voeren verschillende werkzaamheden uit. Schakel een dakwerker in Geel in voor dakonderhoud, dakinspectie, dakreiniging, dakreparatie en dakrenovatie.

Dakonderhoud is belangrijk: je dak beschermt je woning tegen weersinvloeden. Het is daarom belangrijk om je dak van goede kwaliteit te houden, door regelmatig onderhoud. Een onderhoudsbeurt bestaat uit een uitgebreide inspectie, reiniging en tot slot worden kleine beschadigingen direct gerepareerd. Zo verleng je de levensduur van je dak!

Zit je dak vol met mos? Dan is het belangrijk om een dakwerker in te schakelen om het dak te ontmossen of te kuisen. Ook het schoonmaken van de dakgoten valt onder het takenpakket van een dakwerker.

Wanneer je last hebt van daklekkage, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te herstellen door middel van een dakreparatie. Wanneer je dit niet doet, krijg je last van vochtproblemen en kan de dakconstructie beschadigen. Het heeft dus grote gevolgen. Andere schade aan de dakbedekking moet ook zo spoedig mogelijk hersteld worden. Wanneer je dak zo dusdanig beschadigd is dat een reparatie niet meer mogelijk of te duur is, is het tijd voor een dakrenovatie.

Bij een dakrenovatie wordt de oude dakbedekking verwijderd en vervangen door nieuwe dakbedekking. Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht? Dan kun je bij de dakwerker terecht voor het plaatsen van een nieuw dak.

Wil jij je woning verduurzamen? Voor het plaatsen van dakisolatie of zonnepanelen kun je terecht bij de dakwerker. Dakwerkers geven daarnaast graag advies over alles wat met daken te maken heeft.

dakwerken Geel

Wat kost een dakwerker in Geel?

Gemiddeld kost een dakwerker tussen de €35,- en €45,- per uur. De exacte prijs is afhankelijk van het soort werkzaamheden, de ervaring van de dakwerken en de complexiteit van het werk. Voor eenvoudige klussen is een prijs per uur voordelig. Spreek voorafgaand aan de dakwerker een vaste prijs voor de werkzaamheden af, zo weet je van te voren wat de werken precies gaan kosten.

Voor nieuwbouw klussen zoals het het vervangen van de dakbedekking moet je rekening houden met een gemiddelde prijs rond de €40,- per uur. Voor onderhoudswerkzaamheden, zoals dakonderhoud, ligt het gemiddelde uurtarief rond de €45,-.

Welke werkzaamheden? Uurtarief*
Nieuwbouw €40,-
Onderhoud €45,-
Kluswerk €35,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven van dakwerkers uit Geel.


Besparen op de kosten van een dakwerker?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken


Dakwerken Geel: de prijzen

Op offertes zal je meestal een prijs per vierkante meter vinden voor dakwerken. Gemiddeld kosten dakwerken in Geel tussen de €15,- en €150,- per m². In onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende tarieven. Zoals je zal merken, zijn deze tarieven vrij uiteenlopend. Dit komt omdat de gemiddelde prijs sterk afhankelijk is van het gekozen materiaal.

Bij renovatie- of herstellingswerken weegt natuurlijk de ernst van de schade door op de prijs. Men heeft vaak ook nieuw materiaal nodig bij het repareren van dakbedekking, waardoor ook hier de materiaalkeuze van groot belang is voor de totaalprijs. Gemiddeld kost een dakrenovatie tussen de €30,- en €110,- per m² en een dakreparatie €80,- tot 100,- per m².

Een dakkapel, ten slotte, heeft vaak een vaste prijs. Dit neemt namelijk slechts een klein stuk in van het dak. Prefab modellen zijn iets goedkoper, al is ook hier de materiaalkeuze weer van groot belang. Houd rekening met een gemiddelde prijs vanaf €3.000,-.

Op deze pagina lees je meer over prijzen van dakwerken.

Dakwerken Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Dakrenovatie €30,- tot €110,- Per m²
Repareren dak €80,- tot €150,- Per m²
Onderhouden dak €15,- tot €20,- Per m²
Plaatsen dakkapel Vanaf €3.000,- Prefab tot traditioneel
Dakbedekking plat dak €30,- tot €80,- Afhankelijk van materiaal
Dakbedekking hellend dak €20,- tot €120,- Afhankelijk van materiaal
Aanbrengen dakisolatie €50,- tot €120,- Afhankelijk van isolatiemethode

*Let op: dit zijn richtprijzen.


Prijsvoorbeeld: Dakrenovatie hellend dak

Heb je een hellend dak, en wil je een dakrenovatie laten uitvoeren? De totaalprijs voor deze klus is €3.500,- voor een dak van 50 m²

Wat beïnvloedt de prijs?

Zoals reeds gezegd, heeft de materiaalkeuze een grote invloed op de totaalprijs. Ook eventuele schade aan het dak zal de prijs beïnvloeden.

Daarnaast hangt de prijs vooral af van het type dak, de oppervlakte van het dak en de dakstructuur.

Prijzen verschillen tussen dakwerken voor platte daken en schuine daken. De arbeidskosten liggen doorgaans lager bij platte daken, al hangt het ook af van het gekozen materiaal.

Voor een groot dak zal je natuurlijk meer betalen dan voor een klein dak. Je kan eventueel wel onderhandelen over een lagere prijs per vierkante meter.

De dakstructuur is soms ook van invloed. Daken met vele hoeken, dakkapellen en dergelijke vergen meer onderhoudswerk. Het is ook moeilijker om ze te isoleren of om een nieuwe dakbekleding te leggen. De prijs per vierkante meter zal dus iets hoger zijn.

dakdekker Geel

Welke dakwerken wil je laten uitvoeren?

Je kan zowel kleine als grote dakwerken laten uitvoeren door een dakwerker. Voor kleine, regelmatige onderhouds- en herstellingswerken bieden vele dakwerkers uit Geel een onderhoudscontract aan. Met zo’n contract betaal je in schijven voor regelmatige inspecties en klusjes over een periode van vijf of meerdere jaren.

Je kan natuurlijk ook eenmalig een dakwerker inschakelen voor onderstaande klussen.

Dakonderhoud

Dakonderhoud is belangrijk om lekken of andere dakschade te voorkomen. Bij een onderhoudsbeurt gaat men na of het dak nog in orde is. Men controleert op lekken in het dak en de dakgoten. Vind daarover meer informatie op de daklekkage pagina.

Een reiniging en eventuele kleine herstelwerken behoren ook tot het dakonderhoud. Zoals gezegd, werken vele dakwerkers met onderhoudscontracten. Dit houdt in dat ze regelmatig het dak komen onderhouden.

Prijsvoorbeeld: Dakonderhoud

Stel, je hebt een dakwerker nodig voor het onderhouden van je dak. Dit kost gemiddeld tussen de €15,- en €20,- per m². Voor een dak van 50 m² moet je rekening houden met een totaalprijs van gemiddeld €875,-.

Dakreiniging en dak ontmossen

Een dakreiniging in is belangrijk om dakschade te voorkomen door te veel vuil of ongedierte. Wie in een bosrijke omgeving woont, dient zesmaandelijks het dak te reinigen. Een dakreiniging in het stadscentrum is minder belangrijk, al wil je misschien toch regelmatig het dak controleren op ongedierte.

Op oudere daken beginnen zich na verloop van tijd mossen te vormen. Vele dakmaterialen zijn poreus en mossen kunnen daar gemakkelijk in vastgroeien. Aangezien mossen veel water bevatten, kan het dak beschadigd geraken bij vriestemperaturen.

Het ontmossen van daken is niet altijd zo simpel als het lijkt. Bij bepaalde daksoorten, zoals een rietdak, dien je een speciale reinigingsmethode te gebruiken. Maar ook bij pannendaken dien je de juiste techniek te gebruiken om waterschade te vermijden. Wil je je dak ontmossen in Geel? Zoek dan een dakwerker uit de buurt.

Dakherstellingen

Als je bij een inspectie een lek of ander probleem ontdekt, laat je dit best zo snel mogelijk oplossen met een dakherstelling. Hoewel het probleem oppervlakkig misschien niet zo erg lijkt, kan het snel tot ernstige schade leiden. Als het water lekt, zal het onderdak rotten en gaat de isolatie kapot.

Schakel een dakwerker in om kapotte dakpannen te vervangen, lekjes in een bitumen dak te dichten of dakgoten te solderen. De kosten voor deze dakherstellingen hangen af van het materiaal van je dak en de ernst van de schade.

Dakrenovatie

Ook daken worden oud. Afhankelijk van het gebruikte materiaal, gaan daken zo’n 30 tot 100 jaar mee. In Vlaanderen gebruikt men nog heel vaak traditionele kleidakpannen. Hoewel deze bijzonder lang mee gaan, neemt de kwaliteit geleidelijk af. Wanneer de pannen te poreus worden, laat je ze best vervangen om problemen te voorkomen.

Een dakrenovatie heeft bovendien als voordeel dat je de uitstraling van je woning volledig kan vernieuwen. Je kan ook van de gelegenheid gebruik maken om een extra dakraam of dakkapel te installeren. Bovendien is dit het ideale moment om eindelijk je dak grondig te isoleren.

Meer info over de prijs van dakrenovatie.
Wist je dat er premies beschikbaar zijn voor dakrenovatie? Hier vind je een handig overzicht van de premies voor dakrenovaties.

Dakisolatie

Dakisolatie kan zowel bij platte als schuine daken langs binnen en langs buiten aangebracht worden.

Bij platte daken kiest men amper nog voor isolatie langs binnen omwille van condensatieproblemen. Een warm dak of omgekeerd dak is veel populairder. Bij de eerste soort plaats men de isolatiepanelen onder de dakbedekking. Bij de tweede soort komt de isolatie boven op de dakbedekking. Daarop legt men dan een ballastlaag.

Een schuin dak isoleren langs binnen is goedkoper dan langs buiten. Isolatie aan de buitenkant heeft doorgaans iets betere isolatiewaarden.

Voor welke dakisolatie je ook kiest, je zal flink besparen. Vooral bij rijwoningen is dakisolatie een interessante investering. De meeste warmte in huis gaat namelijk verloren via het dak.

Dakisolatie is verplicht voor woningen vanaf 2020.


Hoe werkt dakisolatie?

Bekijk in deze video waarom het verstandig is om het dak te isoleren.


Dakinspectie

Vooral net voor de winter is het belangrijk om een dakinspectie te doen. Bekijk de volledige dakconstructie grondig na en controleer of er sprake is van daklekkage. Kijk vooral de dakgoten goed na. Let erop of alles nog goed vastzit voor de koude en soms stormachtige wintermaanden.

Het is belangrijk om problemen met de waterafvoer te voorkomen. Zorg dat regenwater goed afgevoerd wordt. Bij vriestemperatuur zet water uit. Stilstaand water kan dus voor grote problemen zorgen.

Nieuw dak en hemelwaterafvoer

Bij de aanleg van een nieuw dak en nieuwe dakgoten dien je rekening te houden met de hemelwaterafvoer. Er bestaat namelijk geen standaardmaat voor dakgoten. In het algemeen geldt dat je een regenpijp moet plaatsen per 8 meter dakgoot. De breedte van de dakgoot hangt echter af van verschillende factoren.

Om de breedte te bepalen, houd je rekening met de oppervlakte en hellingsgraad van je dak, en de gemiddelde neerslag.

Zonnepanelen plaatsen

Het plaatsen van zonnepanelen kan tegelijkertijd met andere dakwerken worden uitgevoerd. De dakwerker controleert of je dak geschikt is voor zonnepanelen en bereid het plaatsen voor. Zonnepanelen zijn erg populair: je bespaart hiermee tot wel honderden euro’s per jaar op je energierekening. Dankzij zonnepanelen ben je in staat om je eigen energieverbruik te dekken.

Soorten dakbedekking

Wie kiest voor een nieuw dak of renovatie van het dak, heeft keuze uit verschillende soorten dakbedekking. De dakbedekking kosten hangen af van verschillende factoren, zoals het type bedekking, de grootte van het dak en het soort dak en of er oude dakbekleding verwijderd moet worden.

Afhankelijk van het type dak, plat of schuin, heb je keuze uit verschillende materiaalmogelijkheden.

Dakbedekking voor platte daken

Een plat dak wordt meestal bedekt met roofing, EPDM of pvc. Daarbovenop legt men soms een groendak aan. Ook een omgekeerd dak met isolatiepanelen en tegels of grind behoort tot de mogelijkheden.

Een overzicht van de populairste materialen:

 • Bitumen of roofing: bitumineuze dakbedekking was het eerst op de markt. Daarom zie je het vaker op oudere woningen. Die daken zijn nu vaak aan vervanging toe. Tegenwoordig gaat bitumen al wat langer mee door combinatie met elastische kunststoffen. Bitumenrollen vastmaken met een gasbrander houdt enig risico in. Roofing plaatsen duurt iets langer, maar is vrij gemakkelijk te herstellen.
 • EPDM: dit is een synthetisch rubber, ook wel dakrubber genoemd. EPDM kan naadloos gelegd worden en is gemakkelijke te herstellen. Bovendien ondervindt dakrubber weinig last van weersomstandigheden en uv-licht. Het heeft de langste levensduur maar kost wel iets meer.
 • Pvc: een dak met kunststoffolie is heel licht en dus weinig belastend voor het dak. Pvc is beschikbaar in verschillende kleuren en ondervindt weinig last van uv-licht. Zo dient het prima als afwerkingslaag of als onderlaag voor een groen dak.
 • Groendak: een groendak is een ecologische manier om het dak extra te beschermen. Dankzij een laag groen gaat de dakbedekking tot dubbel zo lang mee. Een goed onderhoud is uiteraard wel belangrijk. Er bestaan twee soorten: intensieve groendaken en extensieve groendaken.

dakwerken in Geel

Dakbedekking voor hellende daken

Bij hellende daken heb je veel meer keuzemogelijkheden. Er is voor elk wat wils. Zowel qua prijs als qua uitstraling bestaan er heel wat mogelijkheden.

Een overzicht van schuindakbedekkingen:

 • Dakpannen: kleidakpannen zijn traditioneel nog steeds het populairst. Ze hebben een vertrouwde uitstraling en lange levensduur. Dakpannen zijn bovendien beschikbaar in verschillende kleuren en vallen goed mee qua prijs. Betondakpannen zijn zelfs nog goedkoper, al gaan deze niet zo lang mee.
 • Leien dak: natuurleien zijn vrij kostelijk maar uiterst klassevol. Ze hebben een unieke charme en bieden tal van afwerkingsmogelijkheden. Kunstleien en bitumenleien zijn goedkoper maar minder stijlvol. Deze soorten lenen zich wel beter voor complexe dakvormen.
 • Aluminium: Dit metaal creëert een stijlvolle en moderne uitstraling. Net zoals andere metalen komt aluminium vooral voor in de vorm van dakplaten.
 • Zink: dit materiaal leent zich perfect voor complexe dakstructuren. Zink is bovendien bijzonder duurzaam en geeft je dak een unieke uitstraling.
 • Rieten dak: rieten daken zijn weer helemaal terug. Door moderne technieken zijn deze daken tegenwoordig voldoende brandveilig. Met riet kan je bovendien alle kanten op: van landelijk tot modern.
 • Koper: een koperen dak gaat generatieslang mee. Bovendien krijgt zo’n dak na verloop van tijd een typische, charmante lichtgroene schijn.
 • Golfplaten dak: golfplaten daken zijn goedkopere daken die vooral zijn bedoeld voor een tuinhuis of carport. Goldplaten zijn stevig en licht en bieden vaak een lange levensduur. Zo blijft je bijgebouw lang beschermd tegen de elementen. Golfplaten daken bieden ook veel mogelijkheden op het gebied van kleur, materiaal en afwerking.

Wat kost dakbedekking?

Naast de uitstraling en stijlmogelijkheden is het belangrijk om rekening te houden met de prijs en levensduur van de verschillende materialen. Bedekking voor een plat dak kost tussen de €30,- en €80,- per m². Met een groendak verdubbelt de prijs maar ook de levensduur.

Traditionele dakbedekking voor schuine daken kost tussen de €30,- en €60,- per m². Leien zijn de uitzondering. Die kosten een stuk meer.

Ook modernere materialen kosten iets meer. Reken op minstens €70,- per m² voor een metalen dak. Ook riet, dat terug is van weggeweest heeft een hogere prijs.

Raadpleeg onderstaande tabel voor nauwkeurigere benaderingen van de prijs per vierkante meter en de levensduur van verschillende soorten dakbedekking.

Materiaal Prijs per m²* Levensduur
Platte daken
Bitumen €40,- tot €60,- 30 jaar
EPDM €30,- tot €80,- 40 jaar
Pvc (kunststof) €50,- tot €60,- 20 jaar
Groendak** €40,- tot €80,- 65 jaar
Hellende daken
Betondakpannen €40,- tot €50,- 30 jaar
Kleidakpannen €50,- tot €60,- 100 jaar
Bitumenleien €30,- tot €40,- 25 jaar
Kunstleien €65,- tot €75,- 30 jaar
Natuurleien €110,- tot €120,- 90 jaar
Aluminium €75,- 50 jaar
Zink €70,- 125 jaar
Riet €90,- 30 tot 40 jaar
Koper €130,- 75 tot 85 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw.
**Exclusief de kosten voor een wortelbestendige onderlaag (meestal pvc of EPDM).

Prijsvoorbeeld: Dakbedekking plat dak vervangen

Je hebt een plat dak op een schuurtje van 20 m² en je wilt de dakbedekking vervangen. Je kiest voor EPDM, een duurzame soort dakbedekking. De totaalprijs voor deze klus is €1.000,-.


Een dakwerker inschakelen om de juiste dakbedekking te kiezen?

Vind een goede dakwerker uit Geel door vrijblijvend offertes aan te vragen.


Btw voor dakwerken: 6 of 21%?

Voor verbouwingswerken die door een erkende vakman worden uitgevoerd, betaal je mogelijks slechts 6% btw.

Wie niet aan onderstaande voorwaarden voldoet, betaalt wel het gewoonlijke btw-percentage.

 • De woning is ouder dan 10 jaar.
 • De woning dient uitsluitend als privéwoning. Hoogstens een deel ervan mag voor beroepsdoeleinden gebruikt worden.
 • De dakwerken worden door een aannemer uitgevoerd.
 • De dakwerken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Wil je meer weten? Op de pagina btw dakwerken lees je er meer over.

Zijn er premies voor dakwerken?

Voor het plaatsen van dakisolatie en het uitvoeren van een dakrenovatie is er een premie beschikbaar. Het gaat hierbij om de Mijn Verbouwpremie van de overheid. Je krijt 20% tot 30% van de totaalprijs terugbetaald. Hoeveel je exact terugkrijgt, hangt af van je inkomen en de omvang van de kosten. Lees je vooraf goed de voorwaarden door, om te voorkomen dat je de premie misloopt.

Lees hier meer informatie over de premie op dakwerken.

Besparen op dakwerken? Zo bespaar je op de kosten!

Naast het vergelijken van gratis offertes zijn er nog tal van manieren om te besparen op dakwerken in Geel.

 • Kies voor een gemakkelijk te plaatsen dak om te besparen op de arbeidskosten.
 • Help zelf bij het aangeven van materiaal of bij de afbraakwerken.
 • Weeg goed af of je beter alles vernieuwd of niet. Een nieuwe dakbedekking kost geld maar de extra uren om oude dakpannen voorzichtig te verwijderen zijn ook niet gratis.
 • Inspecteer regelmatig het dak om schade te voorkomen. Bespaar door gezamenlijke inspecties te organiseren.
 • Vraag premies aan en schakel een vakman in om te genieten van een verlaagd btw-tarief.

Tips voor het vergelijken van erkende dakwerkers

Een goede dakwerker uit Geel vind je door grondig offertes te vergelijken. Bekijk minstens twee of meerdere offertes om tarieven en voorwaarden te kunnen vergelijken.

Vergelijk offertes op basis van algemene voorwaarden en garantievoorwaarden. Let ook goed op welke werken inbegrepen zijn in de offerte en wat de tarieven zijn voor extra werken.

Daarnaast is het een goed idee om op zoek te gaan naar ervaringen met dakwerkers uit Geel. Vraag advies aan vrienden of zoek online recensies.


Recente aanvragen:


Dakonderhoud uitvoeren in Brussel
Plat dak isoleren in Gent
Grote dakherstellingen in Brugge
Hellend dak ontmossen in Genk
Nieuw dak plaatsen in Mechelen
Dakkapel plaatsen in Antwerpen
Dakisolatie aanbrengen in Hasselt
Onderhoud plat dak in Deurne
Dakbedekking vervangen in Leuven
Herstellen hellend dak in Aalst

dakwerken in Geel

Dakwerker Geel gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Vergelijk prijzen voor dakwerken om de beste tarieven in Geel te vinden. Door hier gratis offertes aan te vragen, krijg je verschillende prijsvoorstellen die je gemakkelijk kan vergelijken.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt na je aanvraag maximaal 5 offertes van dakwerkers bij jou in de regio. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40% op de kosten. Je aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.


Gratis offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen

Onderstaand lees je het antwoord op de veelgestelde vragen over dakwerken.


Dakwerken zijn nodig bij schade aan je dak en voor onderhoud. Je dak beschermt je woning tegen weersinvloeden: door o.a. neerslag, vorst, Uv-straling en wind neemt de kwaliteit van je dak af. Dakwerken zijn belangrijk om de levensduur van je dak te verlengen: daarom is goed dakonderhoud belangrijk. Laat een kapot dak zo snel mogelijk repareren of verdere schade te voorkomen.
Hoe lang dakwerken precies duren, hangt af van de werkzaamheden. Een dakreparatie is meestal binnen een aantal uur afgerond, terwijl het vervangen van de dakbedekking één of meerdere dagen kan duren. Een dakwerker kan voorafgaand aan de werkzaamheden een goede tijdsindicatie geven.
Het vernieuwen van een dak kost gemiddeld tussen de €30,- tot €110,- per m². De prijs is afhankelijk van het tarief van de dakwerker, het type dak (plat of hellend) en het soort dakbedekking. Voor een gemiddeld dak van 50 m² moet je dus rekening houden met een totaalprijs tussen de €1.500,- en €5.500,-.

Op een offerte van een dakwerker staat altijd de totaalprijs, deze bestaat uit verschillende kostenposten. Controleer goed of de prijs inclusief of exclusief btw is. De offerte bevat ook een start- en einddatum, de gebruikte materialen en de garantievoorwaarden. Neem de offerte altijd goed door, zodat je niet overwacht voor verrassingen komt te staan.
Het is belangrijk om je dak jaarlijks te laten onderhouden door een dakwerker. Dakonderhoud bestaat uit een dakinspectie, dakreiniging en het uitvoeren van kleine reparaties. Je voorkomt hiermee ernstige beschadigingen en je verlengt de levensduur van je dak.
Gemiddeld kosten dakwerken tussen de €15,- en €150,- per m²: deze prijs is vooral afhankelijk van het soort dakwerken wat je laat uitvoeren, het type dak en het tarief van de dakwerker.