Vind de beste dakwerker voor jouw project

Gratis & vrijblijvend

Dakwerken Sint-Lambrechts-Woluwe

Op zoek naar dakwerker uit Sint-Lambrechts-Woluwe? Zoek niet verder! Op deze uitgebreide pagina krijg je alle nodige informatie over dakwerken in Sint-Lambrechts-Woluwe. Al je vragen over types dakbedekking, soorten dakwerken en de prijzen komen hier aan bod.

Start gratis offerteaanvraag!

Voor exacte prijzen en concrete offertes kunnen we ook onze gratis offerteservice aanbieden. Een offerteaanvraag is volledig vrijblijvend. Dit is bovendien de perfecte manier om een geschikte dakdekker te vinden in Sint-Lambrechts-Woluwe.


Dakwerker gezocht?

Laat je dak renoveren door een specialist uit jouw regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen.

Bespaar op de kosten!

Vind een dakspecialist en bespaar direct op de kosten.


Wanneer zijn dakwerken nodig?

Dakwerken zijn nodig om een nieuw dak te plaatsen, een dak te herstellen of vervangen of het dak te verbeteren.

Verouderde daken zijn minder stevig en zijn vaak niet meer zo waterdicht. Je moet dus regelmatig een dakonderhoud of zelfs herstellingswerken uitvoeren.

Velen kiezen er ook voor om het dak te renoveren. Dit kan de leefkwaliteit in je woning verbeteren en zal ook zorgen voor een vernieuwde uitstraling. Bij een dakrenovatie in Sint-Lambrechts-Woluwe laat men tegenwoordig vaak dakisolatie en zonnepanelen plaatsen. Dit zorgt voor een verhoogde energieprestatie van je woning.

Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!dakwerken Sint-Lambrechts-Woluwe

Wat doet een dakwerker?

Dakwerkers doen heel wat meer dan enkel nieuwe daken bouwen. Je kan ook een dakwerker inschakelen voor verschillende onderhouds- en renovatiewerken. Dakwerkers doen, bijvoorbeeld, regelmatig dakinspecties en dakonderhoud om daken te ontmossen of kuisen. Je kan daarnaast ook rekenen op een dakwerker om de dakgoten schoon te maken of te herstellen.

Dakwerkers doen ook renovatiewerken, zoals dakpannen vervangen of een volledig nieuwe dakbedekking leggen. Ook de aanleg van een dakkapel of het plaatsen van een dakraam behoort tot hun takenpakket.

Ten slotte, kan je een beroep doen op een dakwerker om het dak te isoleren of om zonnepanelen te leggen. Benieuwd naar de kosten van een dakwerker? Vraag gratis offertes aan!

Voordelen inschakelen dakwerkers

Wie een dakwerker inschakelt, geniet bij verbouwingen van een lager btw-tarief. Je zal namelijk slechts 6% btw betalen op de arbeidskosten en het materiaal. Ook voor energiebesparende maatregelen kan je premies krijgen door een dakwerker in te schakelen.

Daarnaast is het gewoon veiliger en gemakkelijker om dakwerken te laten uitvoeren. Dakwerkers hebben speciale ladders, veiligheidsharnassen en ander materiaal dat je misschien liever niet zelf aankoopt voor eenmalig gebruik. Omdat ze over dit professioneel materiaal beschikken, houden dakwerken dus minder risico in voor vaklui dan voor doe-het-zelvers.


Een goedkope dakwerker gezocht in of rond Sint-Lambrechts-Woluwe?

Vraag hier gratis offertes aan om een geschikte dakwerker in de buurt te vinden.


Wat kost een dakwerker?

Hier bespreken we het uurtarief van dakwerkers uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Prijzen voor soorten dakwerken komen hierna aan bod.

Gemiddeld rekenen dakwerkers tussen de €35,- en €45,- per uur aan. Zoals je in onderstaande tabel kan zien, verschilt het bedrag lichtjes volgens de werkzaamheden.

Verder kan de prijs verschillen volgens de ervaring van de vakman. Ook de prijzen tussen kleine bedrijven en grote bedrijven kunnen wat verschillen. Om die prijsverschillen te ontdekken, dien je offertes aan te vragen.

Wanneer je zelf op zoek gaat naar een goedkope dakwerker vind je misschien heel voordelige tarieven bij iemand die in het zwart werkt. Let daarmee op. Je zal geen garantie hebben op de werken en deze mensen zijn zelden goed verzekerd tegen ongevallen.

Welke werkzaamheden? Uurtarief*
Nieuwbouw €40,-
Onderhoud €45,-
Kluswerk €35,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven van dakwerkers uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Besparen? Vraag dan altijd gratis offertes aan.

Meer informatie over de prijzen van dakwerken.

Dakwerken: prijs

Op offertes zal je meestal een prijs per vierkante meter vinden voor dakwerken. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende tarieven. Zoals je zal merken, zijn deze tarieven vrij uiteenlopend. Dit komt omdat de gemiddelde prijs sterk afhankelijk is van het gekozen materiaal.

Bij renovatie- of herstellingswerken weegt natuurlijk de ernst van de schade door op de prijs. Men heeft vaak ook nieuw materiaal nodig, waardoor ook hier de materiaalkeuze van groot belang is voor de totaalprijs.

Een dakkapel, ten slotte, heeft vaak een vaste prijs. Dit neemt namelijk slechts een klein stuk in van het dak. Prefab modellen zijn iets goedkoper, al is ook hier de materiaalkeuze weer van groot belang.

Dakwerken Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Dakrenovatie €30,- tot €110,- Per m²
Repareren dak €80,- tot €150,- Per m²
Onderhouden dak €15,- tot €20,- Per m²
Plaatsen dakkapel Vanaf €3.000,- Prefab tot traditioneel
Dakbedekking plat dak €30,- tot €80,- Afhankelijk van materiaal
Dakbedekking hellend dak €20,- tot €120,- Afhankelijk van materiaal
Aanbrengen dakisolatie €50,- tot €120,- Afhankelijk van isolatiemethode

*Dit zijn richtprijzen. Exacte prijzen weten? Vraag dan gratis offertes aan!

Wat beïnvloedt de prijs?

Zoals reeds gezegd, heeft de materiaalkeuze een grote invloed op de totaalprijs. Ook eventuele schade aan het dak zal de prijs beïnvloeden.

Daarnaast hangt de prijs vooral af van het type dak, de oppervlakte van het dak en de dakstructuur.

Prijzen verschillen tussen dakwerken voor platte daken en schuine daken. De arbeidskosten liggen doorgaans lager bij platte daken, al hangt het ook af van het gekozen materiaal.

Voor een groot dak zal je natuurlijk meer betalen dan voor een klein dak. Je kan eventueel wel onderhandelen over een lagere prijs per vierkante meter.

De dakstructuur is soms ook van invloed. Daken met vele hoeken, dakkapellen en dergelijke vergen meer onderhoudswerk. Het is ook moeilijker om ze te isoleren of om een nieuwe dakbekleding te leggen. De prijs per vierkante meter zal dus iets hoger zijn.


Op zoek naar exacte prijzen voor werken aan het dak?

Vraag hier gratis offertes aan voor dakwerken in Sint-Lambrechts-Woluwe.


Welke dakwerken laten uitvoeren?

Je kan zowel kleine als grote dakwerken laten uitvoeren door een dakwerker. Voor kleine, regelmatige onderhouds- en herstellingswerken bieden vele dakwerkers uit Sint-Lambrechts-Woluwe een onderhoudscontract aan. Met zo’n contract betaal je in schijven voor regelmatige inspecties en klusjes over een periode van vijf of meerdere jaren.

Je kan natuurlijk ook eenmalig een dakwerker inschakelen voor onderstaande klussen.dakdekker Sint-Lambrechts-Woluwe

Dakonderhoud

Dakonderhoud is belangrijk om lekken of andere dakschade te voorkomen. Bij een onderhoudsbeurt gaat men na of het dak nog in orde is. Men controleert op lekken in het dak en de dakgoten.

Een reiniging en eventuele kleine herstelwerken behoren ook tot het dakonderhoud. Zoals gezegd, werken vele dakwerkers met onderhoudscontracten. Dit houdt in dat ze regelmatig het dak komen onderhouden.

Dakreiniging en dak ontmossen Sint-Lambrechts-Woluwe

Een dakreiniging in Sint-Lambrechts-Woluwe is belangrijk om dakschade te voorkomen door te veel vuil of ongedierte. Wie in een bosrijke omgeving woont, dient zesmaandelijks het dak te reinigen. Een dakreiniging in het stadscentrum is minder belangrijk, al wil je misschien toch regelmatig het dak controleren op ongedierte.

Op oudere daken beginnen zich na verloop van tijd mossen te vormen. Vele dakmaterialen zijn poreus en mossen kunnen daar gemakkelijk in vastgroeien. Aangezien mossen veel water bevatten, kan het dak beschadigd geraken bij vriestemperaturen.

Het ontmossen van daken is niet altijd zo simpel als het lijkt. Bij bepaalde daksoorten, zoals een rietdak, dien je een speciale reinigingsmethode te gebruiken. Maar ook bij pannendaken dien je de juiste techniek te gebruiken om waterschade te vermijden. Wil je je dak ontmossen in Sint-Lambrechts-Woluwe? Zoek dan een dakwerker uit de buurt.

Benieuwd naar de kosten van een dakreiniging? Vraag gratis offertes aan!

Dakherstellingen Sint-Lambrechts-Woluwe

Als je bij een inspectie een lek of ander probleem ontdekt, laat je dit best zo snel mogelijk oplossen met een dakherstelling. Hoewel het probleem oppervlakkig misschien niet zo erg lijkt, kan het snel tot ernstige schade leiden. Als het water lekt, zal het onderdak rotten en gaat de isolatie kapot.

Schakel een dakdekker in om kapotte dakpannen te vervangen, lekjes in een bitumen dak te dichten of dakgoten te solderen. De kosten voor deze dakherstellingen hangen af van het materiaal van je dak en de ernst van de schade.

Dakrenovatie Sint-Lambrechts-Woluwe

Ook daken worden oud. Afhankelijk van het gebruikte materiaal, gaan daken zo’n 30 tot 100 jaar mee. In Vlaanderen gebruikt men nog heel vaak traditionele kleidakpannen. Hoewel deze bijzonder lang mee gaan, neemt de kwaliteit geleidelijk af. Wanneer de pannen te poreus worden, laat je ze best vervangen om problemen te voorkomen.

Een dakrenovatie in Sint-Lambrechts-Woluwe heeft bovendien als voordeel dat je de uitstraling van je woning volledig kan vernieuwen. Je kan ook van de gelegenheid gebruik maken om een extra dakraam of dakkapel te installeren. Bovendien is dit het ideale moment om eindelijk je dak grondig te isoleren.

Dakisolatie

Dakisolatie kan zowel bij platte als schuine daken langs binnen en langs buiten aangebracht worden.

Bij platte daken kiest men amper nog voor isolatie langs binnen omwille van condensatieproblemen. Een warm dak of omgekeerd dak is veel populairder. Bij de eerste soort plaats men de isolatiepanelen onder de dakbedekking. Bij de tweede soort komt de isolatie boven op de dakbedekking. Daarop legt men dan een ballastlaag.

Een schuin dak isoleren langs binnen is goedkoper dan langs buiten. Isolatie aan de buitenkant heeft doorgaans iets betere isolatiewaarden.

Voor welke dakisolatie je ook kiest, je zal flink besparen. Vooral bij rijwoningen in Sint-Lambrechts-Woluwe is dakisolatie een interessante investering. De meeste warmte in huis gaat namelijk verloren via het dak. Schakel een vakman in voor het isoleren van je dak!

Handige informatie over:
Prijzen van dakisolatie.
Dakisolatie voor binnen
Verplichte dakisolatie
Schuin dak isoleren


Hoe werkt dakisolatie?

Bekijk in deze video waarom het verstandig is om het dak te isoleren.


Dakinspectie

Vooral net voor de winter is het belangrijk om je dak te inspecteren. Ga nauwkeurig na of je geen lekken vindt. Kijk vooral de dakgoten goed na. Let erop of alles nog goed vastzit voor de koude en soms stormachtige wintermaanden.

Het is belangrijk om problemen met de waterafvoer te voorkomen. Zorg dat regenwater goed afgevoerd wordt. Bij vriestemperatuur zet water uit. Stilstaand water kan dus voor grote problemen zorgen.

Nieuw dak en hemelwaterafvoer

Bij de aanleg van een nieuw dak en nieuwe dakgoten dien je rekening te houden met de hemelwaterafvoer. Er bestaat namelijk geen standaardmaat voor dakgoten. In het algemeen geldt dat je een regenpijp moet plaatsen per 8 meter dakgoot. De breedte van de dakgoot hangt echter af van verschillende factoren.

Om de breedte te bepalen, houd je rekening met de oppervlakte en hellingsgraad van je dak, en de gemiddelde neerslag in de regio Sint-Lambrechts-Woluwe.

Meer informatie over het plaatsen van dakgoten.


Wat kost dakwerken laten uitvoeren door een ervaren vakman?

Ga dit snel na door gratis offertes aan te vragen en actuele tarieven te vergelijken.
Start gratis offerteaanvraag!


Soorten dakbedekking

Wie kiest voor een nieuw dak of renovatie van het dak, heeft keuze uit verschillende soorten dakbedekking. De prijzen voor dakbedekking hangen af van verschillende factoren, zoals het type bedekking, de grootte van het dak en of er oude dakbekleding verwijderd moet worden.

Afhankelijk van het type dak, plat of schuin, heb je keuze uit verschillende materiaalmogelijkheden.

Dakdekker nodig? Vraag gratis offertes aan!

Dakbedekking voor platte daken

Het merendeel van de platte daken in Sint-Lambrechts-Woluwe wordt bedekt met roofing, EPDM of pvc. Daarbovenop legt men soms een groendak aan. Ook een omgekeerd dak met isolatiepanelen en tegels of grind behoort tot de mogelijkheden.

Een overzicht van de populairste materialen:

 • Bitumen of roofing: bitumineuze dakbedekking was het eerst op de markt. Daarom zie je het vaker op oudere woningen. Die daken zijn nu vaak aan vervanging toe. Tegenwoordig gaat bitumen al wat langer mee door combinatie met elastische kunststoffen. Bitumenrollen vastmaken met een gasbrander houdt enig risico in. Zo’n dak plaatsen duurt iets langer maar roofing is vrij gemakkelijk te herstellen.
 • EPDM: dit is een synthetisch rubber, ook wel dakrubber genoemd. EPDM kan naadloos gelegd worden en is gemakkelijke te herstellen. Bovendien ondervindt dakrubber weinig last van weersomstandigheden en uv-licht. Het heeft de langste levensduur maar kost wel iets meer.
 • Pvc: een dak met kunststoffolie is heel licht en dus weinig belastend voor het dak. Pvc is beschikbaar in verschillende kleuren en ondervindt weinig last van uv-licht. Zo dient het prima als afwerkingslaag of als onderlaag voor een groen dak.
 • Groendak: een groendak is een ecologische manier om het dak extra te beschermen. Dankzij een laag groen gaat de dakbedekking tot dubbel zo lang mee. Een goed onderhoud is uiteraard wel belangrijk. Er bestaan twee soorten: intensieve groendaken en extensieve groendaken.

dakwerken in Sint-Lambrechts-Woluwe

Dakbedekking voor hellende daken

Bij schuine daken heb je veel meer keuzemogelijkheden. Er is voor elk wat wils. Zowel qua prijs als qua uitstraling bestaan er heel wat mogelijkheden.

Een overzicht van schuindakbedekkingen:

 • Dakpannen: kleidakpannen zijn traditioneel nog steeds het populairst. Ze hebben een vertrouwde uitstraling en lange levensduur. Dakpannen zijn bovendien beschikbaar in verschillende kleuren en vallen goed mee qua prijs. Betondakpannen zijn zelfs nog goedkoper, al gaan deze niet zo lang mee.
 • Leien: natuurleien zijn vrij kostelijk maar uiterst klassevol. Ze hebben een unieke charme en bieden tal van afwerkingsmogelijkheden. Kunstleien en bitumenleien zijn goedkoper maar minder stijlvol. Deze soorten lenen zich wel beter voor complexe dakvormen.
 • Aluminium: Dit metaal creëert een stijlvolle en moderne uitstraling. Net zoals andere metalen komt aluminium vooral voor in de vorm van dakplaten.
 • Zink: dit materiaal leent zich perfect voor complexe dakstructuren. Zink is bovendien bijzonder duurzaam en geeft je dak een unieke uitstraling.
 • Riet: rieten daken zijn weer helemaal terug. Door moderne technieken zijn deze daken tegenwoordig voldoende brandveilig. Met riet kan je bovendien alle kanten op: van landelijk tot modern.
 • Koper: een koperen dak gaat generatieslang mee. Bovendien krijgt zo’n dak na verloop van tijd een typische, charmante lichtgroene schijn.

Wat kost dakbedekking?

Naast de uitstraling en stijlmogelijkheden is het belangrijk om rekening te houden met de prijs en levensduur van de verschillende materialen. Bedekking voor een plat dak kost tussen de €30,- en €80,- per vierkante meter. Met een groendak verdubbelt de prijs maar ook de levensduur.

Traditionele dakbedekking voor schuine daken kost tussen de €30,- en €60,- per vierkante meter. Leien zijn de uitzondering. Die kosten een stuk meer.

Ook modernere materialen kosten iets meer. Reken op minstens €70,- per vierkante meter voor een metalen dak. Ook riet, dat terug is van weggeweest heeft een hogere prijs.

Raadpleeg onderstaande tabel voor nauwkeurigere benaderingen van de prijs per vierkante meter en de levensduur van verschillende soorten dakbedekking.

Materiaal Prijs per m²* Levensduur
Platte daken
Bitumen €40,- tot €60,- 30 jaar
EPDM €30,- tot €80,- 40 jaar
Pvc (kunststof) €50,- tot €60,- 20 jaar
Groendak** €40,- tot €80,- 65 jaar
Hellende daken
Betondakpannen €40,- tot €50,- 30 jaar
Kleidakpannen €50,- tot €60,- 100 jaar
Bitumenleien €30,- tot €40,- 25 jaar
Kunstleien €65,- tot €75,- 30 jaar
Natuurleien €110,- tot €120,- 90 jaar
Aluminium €75,- 50 jaar
Zink €70,- 125 jaar
Riet €90,- 30 tot 40 jaar
Koper €130,- 75 tot 85 jaar

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Besparen? Vraag gratis offertes aan en vergelijk om te besparen!
**Exclusief de kosten voor een wortelbestendige onderlaag (meestal pvc of EPDM).


Een dakwerker inschakelen om de juiste dakbedekking te kiezen?

Vind een goede dakwerker uit Sint-Lambrechts-Woluwe door hier vrijblijvend offertes aan te vragen.


Zo bespaar je op de kosten!

Naast het vergelijken van gratis offertes zijn er nog tal van manieren om te besparen op dakwerken in Sint-Lambrechts-Woluwe.

 • Kies voor een gemakkelijk te plaatsen dak om te besparen op de arbeidskosten.
 • Help zelf bij het aangeven van materiaal of bij de afbraakwerken.
 • Weeg goed af of je beter alles vernieuwd of niet. Een nieuwe dakbedekking kost geld maar de extra uren om oude dakpannen voorzichtig te verwijderen zijn ook niet gratis.
 • Inspecteer regelmatig het dak om schade te voorkomen. Bespaar door gezamenlijke inspecties te organiseren.
 • Vraag premies aan en schakel een vakman in om te genieten van een verlaagd btw-tarief.

Btw voor dakwerken: 6 of 21%?

Voor verbouwingswerken die door een erkende vakman worden uitgevoerd, betaal je mogelijks slechts 6% btw.

Wie niet aan onderstaande voorwaarden voldoet, betaalt wel het gewoonlijke btw-percentage.

 • De woning is ouder dan 10 jaar.
 • De woning dient uitsluitend als privéwoning. Hoogstens een deel ervan mag voor beroepsdoeleinden gebruikt worden.
 • De dakwerken worden door een aannemer uitgevoerd.
 • De dakwerken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Surf naar de website van FOD Financiën voor meer informatie.

Zijn er premies voor dakwerken?

Ook wie liever zelf dakwerken uitvoert, kan rekenen op wat hulp van de overheid. In de vorm van de overkoepelende renovatiepremie krijg je 20% of 30% terugbetaald op dakwerken. Hoeveel je exact terugkrijgt, hangt af van je inkomen en de omvang van de kosten. Voor meer informatie kan je terecht op deze pagina.

Daarnaast zijn er ook vaak regionale premies. Op www.premiezoeker.be kan je terecht om een regionale premie voor dakwerken in 2024 te vinden.

Lees hier meer over premies voor dakisolatie.


Recente aanvragen:


Dakonderhoud uitvoeren in Brussel
Plat dak isoleren in Gent
Grote dakherstellingen in Brugge
Hellend dak ontmossen in Genk
Nieuw dak plaatsen in Mechelen
Dakkapel plaatsen in Antwerpen
Dakisolatie aanbrengen in Hasselt
Onderhoud plat dak in Deurne
Dakbedekking vervangen in Leuven
Herstellen hellend dak in Aalst

Tips voor het vergelijken van erkende dakwerkers

Een goede dakwerker uit Sint-Lambrechts-Woluwe vind je door grondig offertes te vergelijken. Bekijk minstens twee of meerdere offertes om tarieven en voorwaarden te kunnen vergelijken.

Vergelijk offertes op basis van algemene voorwaarden en garantievoorwaarden. Let ook goed op welke werken inbegrepen zijn in de offerte en wat de tarieven zijn voor extra werken.

Daarnaast is het een goed idee om op zoek te gaan naar ervaringen met dakwerkers uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Vraag advies aan vrienden of zoek online recensies.

dakwerken in Sint-Lambrechts-Woluwe

Dakwerker Sint-Lambrechts-Woluwe gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Vergelijk prijzen voor dakwerken om de beste tarieven in Sint-Lambrechts-Woluwe te vinden. Door hier gratis offertes aan te vragen, krijg je verschillende prijsvoorstellen die je gemakkelijk kan vergelijken.

Start gratis offerteaanvraag!

Let daarbij niet alleen op de totaalkost maar ook op de voorwaarden en extra kosten.


Gratis offertes vergelijken!