Gevelbekleding zink

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Gevelwerken
 4. /
 5. Gevelbekleding zink

Gevelbekleding zink: voordelen en montagemogelijkheden

Overweeg je gevelbekleding van zink?

Dat is een prima keuze want zink heeft vele voordelen voor je gevel. Het is een van de meest flexibele materialen voor gevelbekleding. Ontdek hier de andere voordelen en de vele montagemogelijkheden.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je graag een vakman inschakelen voor de plaatsing of om meer informatie in te winnen, vraag dan nu gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven van vaklui uit je buurt te vergelijken.

Voor- en nadelen van zinken gevelbekleding

Zinken gevelbekleding is een minder traditionele keuze maar het zal zeker een opmars kennen dankzij de vele voordelen.

Zink is, bijvoorbeeld, erg onderhoudsvriendelijk. Je hebt geen nabehandeling nodig en toch is er weinig kans op mis en vervuiling. Daarnaast is het een flexibel materiaal waardoor je ook moeilijkere gevels prima kan afwerken met zink.

Zink is het erg duurzaam; het gaat tot 100 jaar mee. Zo zijn gevelwerken niet vaak nodig. Daarnaast is het ook recycleerbaar wanneer het zink toch begint te slijten. Bovendien kan je zink ook gebruiken voor het dak en de dakgoten om een prachtig geheel te vormen.

Het nadeel van zink is echter dat het gevoelig is voor chemische reacties. Zo ontstaat er na verloop van tijd een donkere patineerlaag op het metaal. Daarnaast dien je goed op te letten voor corrosie. Je voorkomt dit door contact tussen zink en bepaalde andere metalen te vermijden.

natuurzink gevelbekelding

Wat is de prijs van zink gevelbekleding?

De prijs voor gevelbekleding in zink is afhankelijk van vele factoren, zoals het plaatsingssysteem, de afwerking, de vorm etc.

We bespreken alle mogelijkheden hieronder.

Qua prijs mag je rekening houden met €85,- tot €150,- per vierkante meter voor een zinken gevel. Wil je de exacte prijzen van zink gevelbekleding weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Zinken gevel plaatsen

Zinken gevelbekleding plaatsen, is een populaire oplossing bij renovaties. Dit komt omdat zink een licht metaal is en daardoor weinig ondersteuning nodig heeft.

De gevelbekleding van zink kan doorgaans met een lattenstructuur tegen de oude gevel bevestigd worden.

Er bestaan echter verschillende systemen en bevestigingsmanieren. Om de beste keuze te maken voor jouw gevel schakel je dus best een ervaren vakman in.

Besparen op de prijs voor een natuurleien dak?

Vergelijk gratis offertes en vind de beste prijzen uit je buurt.

Welke systemen van gevelbekleding zink zijn er?

Met zink is er echt voor elk wat wils. Niet alleen zijn er verschillende afwerkingen mogelijk, maar er bestaan ook tal van bevestigingssystemen om voor de perfecte gevel te zorgen voor elk.

Hieronder bespreken we deze systemen voor gevelbekleding van zink:

 • Felssysteem
 • Roevensysteem
 • Losangesysteem
 • Cassettes

Ga meteen naar:

Felssysteem

Een felssysteem zorgt voor gevelbekelding van zink met staande naad. Dit ontstaat door de naden van lange geprofileerde platen over elkaar te plooien.

Deze platen worden bovenaan met klangen bevestigd en kunnen grotendeels machinaal aan elkaar gefelst worden.

Met dit systeem kan je de dunne banen zowel verticaal als horizontaal bevestigen. Het is echter steeds belangrijk om de lengte en breedte te beperken zodat er weinig kans is op schade. Daarvoor is het ook belangrijk om schuifklangen te gebruiken zodat de banen wat speling hebben. Een vakman inhuren om zink gevelbekleding te plaatsen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Roevensysteem

Een roevensysteem is een wat oudere techniek. Hierbij hebben de platen opstaande kanten. Tussen twee platen plaatst men een houten roeflatten om de zinken gevelplaten op te bevestigen. Deze bevestiging gebeurt met roeflatten die twee platen en de houten lat overlappen.

Met deze soort dak-of gevelbekleding kan je met baanlengtes van tot 10 meter werken. Je krijgt er bovendien een prachtig reliëf mee.

Losangesysteem

Een losangesysteem voor zinken gevelbekleding doet denken aan gevelleien. Dit systeem bestaat namelijk uit kleine zinken plaatjes die elkaar zoals leien overlappen.

De plaatjes zijn beschikbaar in allerlei vormen maar vierkante en ruitvormig zijn de voornaamste keuzes.

Het grote voordeel van dit systeem is de enorme flexibiliteit. Zo kan je kiezen uit verschillende afmetingen en kan je de plaatjes in alle richtingen aanbrengen. Je kan zelfs licht gebogen gevels bekleden met deze soort zinken gevelbekleding.

Cassetten

Zinken cassetten zijn gevelplaten met vier omgevouwde zijden. Ze zijn beschikbaar in kleine en grote maten, en ze kunnen zelfs op maat gemaakt worden.

De bevestiging van deze cassettes gebeurt met een simple kliksysteem. Dit zorgt voor het grote verschil met andere systemen: De naden zijn verzonken.

Met cassettes kan je trouwens leuke schaduweffecten creëren en spelen met het reliëf want de aparte onderdelen kunnen met een verschillende diepte ten opzichte van de muur bevestigd worden.

Een ervaren vakman inschakelen voor het plaatsen van zink gevelbekleding? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Hoe zit het met de afwerking van de gevel?

Het gekozen systeem bepaalt een groot deel van de afwerking van je zinken gevel. Daarnaast zijn er echter nog wat factoren die het resultaat beïnvloeden.

Zo is zink beschikbaar in vele kleuren. In eerste instantie denk je misschien aan de natuurlijke, grijze kleur, maar zink kan je ook in rood, blauw of zelfs groen bevestigen.

Naast de kleur is er nog een belangrijke factor die het uitzicht bepaalt: de afweking van het metaal zelf.

 • Natuurlijk zink heeft een glanzende look maar ondergaat na verkleurt na verloop van tijd door de patineerlaag.
 • Gepatineerd zink heeft tijdens de productie al een patinalaag ontvangen. Vaak levert men deze soort in kleur.
 • Gelakt zink heeft zoals de naam aangeeft een kleurtje.
 • Geëtst zinkheeft een lichtere kleur en een matter oppervlak dan gewone zinken gevelbekleding.

Onderhoud zink

Een gevel van zink heeft bijna geen onderhoud nodig. Door contact met de buitenlucht ontstaat er na verloop van tijd namelijk een natuurlijke patina laag op het metaal. Deze laag zorgt voor extra bescherming tegen mos en ander vuil.

Om vervuiling te voorkomen, levert men vaak zelfs gecoat zink met AFP (anti-fingerprint) om tijdens de plaatsing vuile vlekken te voorkomen.

Met een zinken gevel ondervindt je dus weinig last van schade door vervuiling. En als je de gevel goed verzorgt, kan die tot 100 jaar meegaan.

Andere soorten gevelbekelding

Heb je het niet zo voor zink maar wil je toch graag gevelbekleding met zink look of iets gelijkaardigs?

Het merk zinklook heeft een product ontwikkeld dat sterk lijkt op zink maar minder belastend is voor het milieu.

Dit materiaal is echter nog niet zo wijd beschikbaar. Vraag dus informatie bij je vakman om te weten of dit een mogelijkheid is voor jouw gevel. Op deze pagina lees je meer over metalen gevelbekleding.

zink gevelbekleding zetten

Goedkope zinken gevelbekleding? Vergelijk gratis offertes

Gevelbekleding met zink is een prachtige optie voor renovaties of zelfs nieuwe woningen. Het materiaal heeft vele voordelen en kan prima gebruikt worden voor zowel de gevel, het dak en zelfs de dakgoten.

Het enige nadeel is de iets hogere prijs dan traditionele gevels. Gelukkig kan je wat besparen op de kosten door offertes van vaklui te vergelijken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag nu gratis offertes aan en vind zo de beste tarieven in je buurt.

Gratis offertes vergelijken