Gevelrenovatie prijs

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gevelwerken
  4. /
  5. Gevelrenovatie prijs

Gevelrenovatie: alles over de prijzen gevelrenovatie

Wat is dat precies een gevelrenovatie? En wat kost gevelrenovatie? Is de prijs voor gevelrenovatie per m2 of per uur? Op deze en nog veel meer vragen over de gevel krijg je hier een antwoord.

Een gevelrenovatie kan zo simpel zijn als een reiniging. Het kan echter ook zo intensief zijn als een muur verwijderen, isolatie plaatsen en een nieuwe muur met nieuwe gevelbekleding zetten. Lees gerust verder, dan kom je alles te weten over gevelwerken. En over de prijzen voor gevelrenovatie natuurlijk. We verklappen alvast dat je flink kan besparen op gevelrenovatie door prijzen te vergelijken.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag daarom nu gratis offertes voor gevelrenovatie aan.gevelrenovatie prijs

Wat zijn de gevelrenovatie prijzen?

De prijzen voor gevelrenovatie zijn heel uiteenlopend. Bij de meeste werken betaal je een prijs voor gevelrenovatie per m2. Hou je het bij een kleine reiniging, dan kan het al vanaf €5,- per m². Wil je echter een nieuwe gevel en isolatie, dan betaal je minstens €100,- per m².

Bij gevelrenovatie worden de kosten beïnvloed door details. Hou, bijvoorbeeld rekening met de voegen. Bij gevelrenovatie stijgt de kostprijs ook als je kapotte stenen of raamdorpels moet vervangen.

Terwijl je de gevel renoveert, denk dan ook aan de schoorsteen. Een schoorsteenrenovatie kost zo’n €500,- of meer. Ten slotte, doe je er goed aan om na de renovatie de gevel te impregneren. Voor zo’n €10,- tot €15,- per m² maak je de gevel waterdicht.

Gevelrenovatie kosten per m² 2024

Werkzaamheden Prijs per m² Bijzonderheden
Gevelreiniging €5,- tot €25,- Afhankelijk van methode
Voegen verwijderen/repareren €30,- tot €50,- Uithakken of uitslijpen
Nieuwe voegen €10,- tot €100,- Afhankelijk van type voeg
Kapotte stenen vervangen €12,50,- Per steen
Raamdorpels vervangen €35,-  Per uur
Nieuwe gevelbekleding €100,- tot €300,- Afhankelijk van materiaal en isolatie
Schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Gevelisolatie €115,- en €135, Afhankelijk van dikte en type isolatiemateriaal
Impregneren €10,- tot €15,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Wil je prijsindicaties voor gevelrenovatie? Vraag dan gratis offertes aan!

Gevelrenovatie kosten: welke factoren beïnvloeden de prijs?

De exacte prijs voor gevelrenovatie hangt af van vele factoren. In onderstaande lijst krijg je een overzicht van hoe onder andere de methode, de oppervlakte en de soort gevelwerken de kosten voor gevelrenovatie beïnvloeden.

  • Kosten materiaal gevelrenovatie: de kostprijs van het materiaal hangt af van de soort gevelbekleding. Wil je ook isoleren, dat kost het natuurlijk iets meer.
  • Methode gevelrenovatie: vooral bij gevelreiniging zijn er verschillende methodes. De benodigde methode hangt af van de vervuiling.
  • Oppervlakte gevel: hoe groter het oppervlak, hoe duurder uiteraard. Bij grote oppervlaktes kan je natuurlijk wel om korting vragen.
  • Btw gevelrenovatie: laat je de werken uitvoeren door een expert? Dan maak je aanspraak op het btw-tarief van 6% op de prijs voor gevelrenovatie.
  • Arbeidskosten gevelrenovatie: arbeidskosten worden berekend per uur of per m². De prijs hangt af van de ervaring en kennis van de vakman.

Besparen op de arbeidskosten voor gevelrenovatie?

Vraag nu jouw gratis offertes aan en kies voor de beste vakman..

Prijs gevel reinigen

De gevel reinigen is van groot belang voor je aan gevelrenovatie begint. Op een schone gevel zie je duidelijker waar er schade is. Een gevelreiniging zorgt er ook voor dat nieuwe voegen of bekleding niet meteen loskomen. En natuurlijk ziet je gevel er gewoon veel mooier uit na een goeie reiniging.

De prijzen voor gevelreiniging liggen tussen €5,- en €25,- per m². Wat je exact betaalt hangt af van het oppervlakte en de benodigde methode. Hoe hardnekkiger het vuil, hoe duurder. Het is namelijk lastiger werk, en er is een duurdere methode nodig om de gevel proper te krijgen.

Kosten gevel impregneren

Na de renovatiewerken is het een top idee om de gevel te impregneren. Regen en andere weersomstandigheden tasten de gevel aan. Na verloop van tijd zou er water kunnen binnenkomen via de muren. Door de muren te impregneren voorkom je deze waterschade.

Voor deze gevelrenovatie liggen de prijzen tussen de €10,- en €15,- per m². Deze investering is dus zeker de moeite waard. Want eenmaal je waterschade hebt, mag je helemaal opnieuw beginnen, zowel buiten als binnen.

Kosten voegwerken

Bij een gevelrenovatie komen ook voegwerken kijken. De exacte prijs voor voegwerken wordt bepaald door verschillende factoren. Moet je oude voegen verwijderen? Voegen bijvullen? Heb je nieuwe voegen nodig in een nieuwe muur?

Voegen uitslijpen, verwijderen en repareren kost gemiddeld tussen de €30,- en €50,- per m². Nieuwe voegen in de muur kosten tussen €10,- en €100,- per m². Hier is de prijs sterk afhankelijk van het type voegwerk.

houten gevelbekleding

Nieuwe gevelbekleding prijzen

De prijzen om gevelbekleding te laten plaatsen liggen tussen €100,- en €300,- per m². De exacte kostprijs is afhankelijk van onder andere de oppervlakte, het soort gevelbekleding en de vakman. Zo zijn er soorten die slechts €30,- per m² kosten en andere die meer dan €100,- per m² kosten.

De ene soort gevelbekleding is gemakkelijker aan te brengen dan de andere. Dit beïnvloedt uiteraard de prijs die de vakman zal aanrekenen.

Benieuwd hoe je toch kan besparen op een vakman?

Vraag hier gratis offertes aan om kosten voor gevelrenovatie te vergelijken.

Gevelrenovatie steenstrips prijzen

Steenstrips zijn de duurste soort gevelrenovatie en daarom hebben ze tal van voordelen. Je betaalt tussen de €100,- en €200,- per m², maar ze zijn snel en gemakkelijk te plaatsen.

Bovendien hebben steenstrips een natuurlijke look en is het gemakkelijk om ze te combineren met isolatiemateriaal. Je moet ze wel aanbrengen op een vlakke gevel zonder vuil.

Gevelrenovatie crepi prijs

Een gevel met crepi is iets goedkoper. Hiervoor betaal je €80,- à €120,- per m².

Crepi is een soort pleisterwerk dat aangebracht wordt op de gevel. In tegenstelling tot steenstrips, kan het ook op iets ruwere oppervlaktes aangebracht worden. Daarnaast is crepi ook gemakkelijk te combineren met isolatie.

Je kan de muur bekleden met kunstharspleister of met minerale sierpleister. Kunstharspleister is doorgaans duurder, maar is wel beter bestand tegen weersomstandigheden.

Besparen op gevelwerken?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een nieuwe gevel?

Een nieuwe gevel zorgt voor een nieuwe uitstraling van je huis. Welke bekleding je kiest bepaalt in grote mate de prijs om een nieuwe gevel te plaatsen.

Verder is de prijs vooral afhankelijk van de arbeidskosten. Moet je een oude muur verwijderen? Zijn er voegwerken? Is er metselwerk en hoeveel? Al deze factoren beïnvloeden het aantal uur dat een vakman nodig heeft.

Voor een metselaar, bijvoorbeeld, betaal je gemiddeld €30,- tot €35,- per uur.

Wat kost gevelisolatie?

Gemiddeld betaal je tussen de €115,- en €135,- per vierkante meter om gevelisolatie te plaatsen. De exacte kosten voor gevelisolatie hangen af het type isolatie en de dikte.

Een buitenmuur isoleren is iets duurder dan binnen isoleren, maar het heeft een beter effect. Bovendien verlies je geen ruimte binnenhuis. Met een goede gevelisolatie bespaar je gemakkelijk enkele honderden euro’s op je energiefactuur.

Zijn er premies voor het renoveren van de gevel?

Om je gevel te renoveren kan je rekenen op bepaalde premies. Een deel daarvan is echter enkel beschikbaar als je isolatie plaatst.

Ben je benieuwd welke premie voor gevelrenovatie voor jou van toepassing is? Op deze pagina van de Vlaamse overheid vind je alle informatie over mogelijke premies.

Daarnaast komen gevelwerken in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 6%. Dit geldt echter alleen als je de werken laat uitvoeren door een vakman. Meer informatie over de voorwaarden vind je op de website van de FOD financiën.

Prijzen gevelrenovatie: bespaartips!

Gelukkig zijn er enkele manieren om te besparen op de kosten voor gevelrenovatie.

Ten eerste is het belangrijk om de gevel regelmatig te reinigen. Een kleine reiniging kan je gemakkelijk zelf doen. Hierdoor verklein je de kans op schade en hoef je nooit de duurste methode te kiezen voor een professionele reiniging.

Als het al te laat is, of als je gewoon een nieuwe gevel wil, dan kan je ook besparen. Dit doe je door zelf het voorbereidende werk te doen. Je kan natuurlijk ook de vakman bijstaan tijdens de werken. Zo betaal je minder arbeidskosten en daalt de prijs voor gevelrenovatie.

prijs gevelrenovatie

Gevelrenovatie? Vergelijk gratis offertes!

Op de arbeidskosten kan je, zoals gezegd, besparen door een handje te helpen met de werken.

Daarnaast is er nog een manier om te besparen op de prijs voor gevelrenovatie.

Door een offerte aan te vragen, krijg je een beter beeld van de totaalprijs. Je weet echter niet of de prijs correct is. Daarom is het belangrijk om verschillende offertes te vergelijken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag dus nu gratis offertes aan voor je gevelrenovatie. Je zal het je niet beklagen!

Gratis offertes vergelijken