Gevelwerker nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Gevelwerken Sint-Pieters-Leeuw

Gevelwerken in Sint-Pieters-Leeuw zijn belangrijk om de kwaliteit van je gevel te behouden. Met een gevelrenovatie of gevelreiniging ziet je gevel er weer netjes uit en herstel je beschadigingen. Hiermee voorkom je vochtproblemen! Op zoek naar een gevelexpert?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende experts in jouw regio. Kies het beste aanbod en bespaar!

Op deze pagina leggen we uit wat gevelwerken inhouden en waarom het belangrijk is deze uit te voeren. Je vindt hier praktische informatie, zoals prijstabellen en alles wat je moet weten over eventuele vergunningen. Tot slot vind je hier ook handige tips en aandachtspunten.

Handig: op de gids pagina vind je een overzicht van alle artikelen gerelateerd aan gevelwerken.

Ervaren gevelwerkers in jouw regio!

Met onze gratis offerteservice vind je snel en eenvoudig betrouwbare en ervaren gevelwerkers in je eigen regio! Kies de vakman met het beste aanbod en je bespaart bovendien tot wel 40% op de totaalprijs!

Jouw voordeel op een rij:

 • Je krijgt een heel duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van gevelwerken.
 • Zo kies je zelf gemakkelijk voor de gevelwerker met het beste aanbod.
 • Je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs!
 • De offerteservice is gratis en vrijblijvend.

Gevelwerken specialist nodig?

Vind een gevelwerken specialist uit Beveren.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met de beste prijzen!

Bespaar op de kosten!

Vind een gevelwerken specialist en bespaar tot 40% de kosten!Wat zijn gevelwerken?

Gevelwerken zijn verschillende werkzaamheden aan je buitenmuur, met als doel om de kwaliteit en het uiterlijk van de muur te verbeteren. Dit kan dus van alles zijn: van het schoonmaken van je buitengevel tot het herstellen van scheuren en het plaatsen van gevelbekleding. Het voordeel van deze gevelwerken is dat je geniet van een hoger wooncomfort: je hebt minder last van vochtproblemen en het tocht minder in huis. Een bijkomend voordeel is dat je woning in waarde stijgt omdat deze er weer netjes en verzorgd uitziet! Je maakt een goede eerste indruk op je gasten en je woning is bovendien meer waard!

Voorbeelden van gevelwerken Sint-Pieters-Leeuw zijn:

gevelwerken

Waarom gevelwerken uitvoeren?

Het uitvoeren van gevelwerken heeft tal van belangrijke voordelen. Allereerst stijgt je woning in waarde omdat je buitenmuur er netjes en verzorgd uitziet. Daarnaast zorgt het voor een betere isolatie en voorkom je grote tocht- en vochtproblemen in huis: hierdoor stijgt je wooncomfort!

De grootste voordelen van gevelwerken op een rij:

 • Je buitengevel ziet er weer als nieuw uit.
 • Het verbetert de kwaliteit van de gevel en verlengt de levensduur.
 • Je woning wordt meer waard met een nette buitengevel.
 • Het verbetert de isolatie en voorkomt tocht- en vochtproblemen.

Wat kosten gevelwerken?

De prijs van gevelwerken in Sint-Pieters-Leeuw hangt samen met de exacte werken die je laat uitvoeren. De prijzen van een gevelrenovatie liggen tussen de €30,- tot €40,- per m². De prijs van een gevelreiniging begint al vanaf €5,- per m² en loopt op tot ongeveer €25,- per m², afhankelijk van de gekozen methode.

Jij kiest zelf welke gevelwerken de vakman uitvoert. Wil je de muur opknappen en verbeteren met nieuwe voegwerken? Houd dan rekening met de gemiddelde prijs van voegwerken van €15,- tot €25,- per m². Wil je de gevel ultiem beschermen dan is nieuwe gevelbekleding een goede optie. Afhankelijk van het materiaal dat je hiervoor kiest liggen de prijzen tussen de €40,- tot €150,- per m². Voor een extra €100,- tot €125,- per m² laat je de gevel ook nog eens uitstekend isoleren, waardoor je jaarlijks tot wel honderden euro’s bespaart op de energiekosten.

Gevelwerken: prijs 2024

Welke gevelwerken? Gemiddelde prijs per m²
Gevelrenovatie €30,- tot €40,-
Gevelreiniging €5,- tot €25,-
Voegwerken en impregneren €15,- tot €25,-
Schoorsteen voegwerk en impregneren €25,- tot €30,-
Gevelisolatie €100,- tot €125,-
Nieuwe gevelbekleding €40,- tot €150,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Voor exacte prijzen, vraag gratis offertes aan!


Gevelrenovatie in Sint-Pieters-Leeuw en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en kies het bedrijf met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken!


Welke gevelwerken zijn er?

Er zijn verschillende gevelwerken die je kan inzetten om de kwaliteit of het uiterlijk van je buitenmuur te verbeteren. Welke gevelwerken dit zijn, kies je uiteraard zelf! Je hebt onder meer de keuze uit:

 • De gevelrenovatie: dit bestaat uit één of verschillende werkzaamheden om je gevel op te knappen.
 • De gevelreiniging: hiermee verwijdert de vakman al het vuil van je gevel, waardoor deze er weer als nieuw uitziet.
 • Overige gevelwerken: die de kwaliteit en de levensduur van je gevel waarborgen, zoals een schoorsteenrenovatie, impregneren of het isoleren van de buitenmuur.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende gevelwerken die je kan laten uitvoeren. Wil jij hiervoor een betrouwbare gevel expert inschakelen? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Gevelrenovatie Sint-Pieters-Leeuw

Een gevelrenovatie in Sint-Pieters-Leeuw is een belangrijk onderdeel van gevelwerken. De gevelrenovatie is nodig als je buitenmuur verzwakt of beschadigd is. Het bestaat uit één of meerdere werkzaamheden die de kwaliteit van je gevel verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen en vervangen van kapotte gevelstenen of het plaatsen van nieuwe voegen als de oude poreus geworden zijn. Lees meer over verschillende soorten voegen.

Het is ook mogelijk om het uiterlijk van je gevel drastisch te veranderen tijdens deze gevelrenovatie. Bijvoorbeeld met het plaatsen van gevelbekleding (zoals composiet, metaal of pvc) of het verven van de gevel. Dit verhoogt ook nog eens de waarde van je woning!

Hieronder lees je meer over de prijzen van een gevelrenovatie, beschikbare premies voor gevelrenovaties en wanneer een gevelrenovatie nodig is. Ben je nog op zoek naar een gevelexpert? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

gevelwerken

Wanneer is een gevelrenovatie nodig?

Je laat een gevelrenovatie in Sint-Pieters-Leeuw uitvoeren op het moment dat jouw gevel niet meer in goede staat verkeert. Je herkent dit onder meer aan scheuren in gevel, de buitenmuur of kapotte gevelstenen die beginnen af te brokkelen. De renovatie zorgt er dan voor dat de voorgevel weer in perfecte staat is en geen vocht meer binnenlaat. Zou je de buitenmuur niet renoveren, dan wordt de schade al snel erger.

Een gevelrenovatie wordt ook wel uitgevoerd om het uiterlijk van de muur te verbeteren of de isolatie te verhogen. Gevelbekleding en gevelisolatie zijn twee werken die vaak worden gecombineerd. Het is dus ook mogelijk je gevel te renoveren als je de uitstraling van je huis gewoon wilt verbeteren.

Wat kost een gevelrenovatie?

De prijs van een gevelrenovatie begint rond de €30,- tot €40,- per m², maar dit hangt af van de werkzaamheden die je uitvoert. Wil je kapotte gevelstenen vervangen? Dit kost gemiddeld €12,50 per steen en hiermee voorkom je dat regenwater nog langer in je gevelmuur trekt.

Voor het plaatsen van nieuwe raamdorpels betaal je zo’n €35,- per uur (exclusief materiaalkosten) en nieuwe gevelbekleding heeft een gemiddelde prijs van €40,- tot €300,- per m². Houd hiermee rekening dat het materiaal dat je kiest een grote invloed heeft. Een gevelrenovatie met crepi of kaleien is de goedkoopste methode om je gevel te bekleden. Kies je voor een gevelrenovatie met steenstrips, pvc of zelfs hout dan ben je duurder uit!

Kies je voor het vervangen van je voegen? Afhankelijk van de voeg die je kiest begint de kostprijs van deze gevelrenovatie rond de €10,- per m².

Gevelrenovatie prijs 2024

Renovatiewerken Gemiddelde prijs* Bijzonderheden
Kapotte stenen vervangen €12,50 Per steen
Raamdorpels vervangen €35,- Per uur
Nieuwe gevelbekleding €40,- tot €300,- per m² Afhankelijk van materiaal en isolatie
Schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Voegwerken Vanaf €10,- Afhankelijk van type voeg

*Let op: dit zijn richtlijnen. De exacte kosten verschillen per bedrijf. Exacte prijzen weten? Vergelijk gratis offertes!

Gevelreiniging Sint-Pieters-Leeuw nodig?

Vind snel een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Gevelreiniging Sint-Pieters-Leeuw

Wat ook onder gevelwerken valt, is een gevelreiniging in Sint-Pieters-Leeuw. Een gevelreiniging houdt in dat de vakman de buitenmuur helemaal schoonmaakt. Hierbij stemt hij de reinigingsmethode af op de staat van je muur en het soort vervuiling. Dit voorkomt beschadigingen aan de gevel en zorgt ervoor dat je muur er weer als nieuw uitziet!

Er zijn verschillende methode van gevelreiniging:

 • Gevel zandstralen: voor hardnekkige vervuiling op sterke muren.
 • Chemisch reinigen: voor het verwijderen van verfresten of roet.
 • Stoomreinigen: dit verwijdert milde vervuiling zoals mos en algen.
 • Nevel- en vochtstralen: voor hardnekkige vervuiling op verzwakte muren.

Hieronder lees je meer over een gevelreiniging en de kosten hiervan. Op zoek naar een vakman om je hierbij te helpen? Vergelijk gratis offertes!

Waarom een gevelreiniging?

Als je gevel vervuild is, dan veroorzaakt dit na verloop van tijd beschadigingen aan de muur. Het is dus belangrijk om bij vervuiling niet te lang te wachten met een gevelreiniging in Sint-Pieters-Leeuw. Naast het feit dat je de muur hiermee beschermt tegen schade, zorgt het er ook voor dat je buitengevel er weer als nieuw uitziet. Hierdoor maak je een goede indruk op gasten en bezoekers én stijgt je woning in waarde!

De grootste voordelen van een gevelreiniging:

 • De buitenmuur van je woning ziet er weer fris en als nieuw uit.
 • Met een gereinigde woning bescherm je de woning tegen vochtproblemen.
 • Je voorkomt schade en slijtage door vervuiling.
 • Het verlengt de levensduur van je buitenmuur.

Wat kost een gevelreiniging?

De prijs van een gevelreiniging begint vanaf €5,- per m². Dit betaal je voor het stoomreinigen van je gevel, maar helaas is deze methode niet geschikt voor elke muur en voor alle soorten vervuiling. Een chemische reiniging kost gemiddeld €15,- per m². Deze methode is best hardnekkig en is vooral geschikt voor buitenmuren van goede kwaliteit. Dat geldt ook voor zandstralen in Sint-Pieters-Leeuw: dit kost gemiddeld €15,- per m² en wordt vooral gebruikt om hardnekkig vuil te verwijderen, zoals graffiti.

Wil jij nou ook graag hardnekkig vuil verwijderen maar heb je een oudere of verzwakte gevel? Dan is nevelstralen of vochtstralen een betere optie, dit voorkomt beschadigingen aan de muur. De prijs hiervoor ligt tussen de €15,- tot €20,- per m².

Gevelreiniging prijs 2024

Methode Prijs per m²
Stoomreiniging €5,-
Chemische reiniging €15,-
Zandstralen €15,-
Nevelstralen en vochtstralen €15,- tot €20,-
Laserreiniging Prijs op aanvraag

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Voor een exacte prijs vraag je best gratis offertes aan!

Gevel laten zandstralen in Sint-Pieters-Leeuw?

Kies de gevelreiniger met het beste aanbod en bespaar op de kosten!

Hoe vaak is een gevelreiniging nodig?

Hoe vaak een gevelreiniging nodig is hangt af van de vervuiling van je muur. Woon je in een omgeving waarin je gevel snel vies wordt, dan raden we aan je gevel eens per jaar goed te reinigen. Dit is bijvoorbeeld nodig als je veel last hebt van roet of vuil door vogels of bomen in de buurt.

Woon je in een rustige omgeving met weinig vervuiling, dan kun je ook wachten tot het moment waarop je huis wel vervuild is.

Kies je ervoor om na je gevelreiniging ook nog eens je gevel te impregneren? Dan is je muur de komende jaren beschermd tegen vuil en hoef je geen gevelreiniging meer uit te voeren. Impregneren beschermt de muur zo’n 10 jaar tegen vuil!

Welke gevelreiniging is geschikt voor mijn muur?

Verschillende gevelreinigingstechnieken zijn dus geschikt voor verschillende muren en soorten vervuiling. Welke techniek kun jij het beste kiezen?

 • Zandstralen Sint-Pieters-Leeuw: is een techniek geschikt voor sterke, nieuwe muren met hardnekkige vervuiling, zoals verfresten en graffiti. Niet geschikt voor zachtere of zwakkere muren omdat dit de kans op beschadigingen vergroot.
 • Chemisch reinigen: relatief hardnekkige methode. Deze wordt vooral ingezet voor verfresten of aanslag door uitlaatgassen. De gevel moet wel van goede kwaliteit zijn.
 • Stoomreinigen: deze methode is vooral geschikt voor mildere vervuiling, zoals mossen, algen, of roet. Door de hoge druk en de hoge temperatuur van het stoom is het ook bij deze methode belangrijk dat de muur niet te ernstig verzwakt is.
 • Nevelstralen en vochtstralen: beide methodes zijn vergelijkbaar met zandstralen, maar door een lagere druk een stuk minder hardnekkig. Deze methodes zijn geschikt voor zwakkere of beschadigde muren en voor veel verschillende soorten vervuiling, van verfresten tot aanslag van uitlaatgassen en alles daar tussenin.

gevelwerken gevelreiniging

Overige gevelwerken Sint-Pieters-Leeuw

Naast de gevelrenovatie en -reiniging zijn er ook nog overige gevelwerken die je kunt laten uitvoeren door een gevelspecialist. Zo zal een vakman nauwkeurig je voegen verwijderen als je aan nieuwe toe bent: dit doet hij door middel van voegen uithakken of voegen uitslijpen, zodat de stenen niet kapotgaan. Het verwijderen van voegen kost je gemiddeld €30,- tot €50,- per m². De nieuwe voegen hebben een prijs van gemiddeld €10,- tot €100,- per m². Je kunt kiezen voor een eenvoudige en goedkope voeg of juist voor een hele speciale voeg die je huis een unieke uitstraling geeft.
ver
Wil jij je gevel na de verschillende gevelwerken extra goed beschermen? Laat je muur dan impregneren! Dit kost gemiddeld €10,- tot €15,- per m². Hiermee is je muur tot wel 10 jaar beschermd tegen vuil en vochtproblemen!

Tot slot is het mogelijk de isolatie van je buitenmuur te verbeteren met goede gevelisolatie. Dit kan je tot honderden euro’s per jaar op de energierekening besparen, en met de steeds hogere energieprijzen is dit helemaal geen slecht idee. Bovendien kom je in aanmerking voor een mooie premie, waarmee je een deel van de kosten weer terugkrijgt! Gevelisolatie aan de buitenzijde kost gemiddeld €100,- tot €150,- per m² en aan de binnenzijde betaal je gemiddeld €50,- tot €90,- per m².

Lees meer over voegen herstellen en elastische voegwerken.

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Voegen verwijderen €30,- tot €50,- per m²
Nieuwe voegen €10,- tot €100,- per m²
Gevel impregneren €10,- tot €15,- per m²
Gevelisolatie buitenzijde €100,- tot €150,- per m²
Gevelisolatie binnenzijde €50,- tot €90,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen die kunnen verschillen. Wil je de exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!


Kwalitatieve gevelwerken in Sint-Pieters-Leeuw!

Vergelijk gratis offertes en vind snel een gevelbedrijf bij jou in de buurt!
Gratis offertes vergelijken!


Premie gevelwerken 2024

Voor verschillende gevelwerken krijg je een mooie premie in 2024. Zo is er allereerst de Mijn VerbouwPremie. Een premie van 20% of 30% van het bedrag dat je hebt uitgegeven. De voorwaarden? Je woning moet minimaal 30 jaar oud zijn en je moet minimaal €2.500,- investeren. Werkzaamheden die in aanmerking komen zijn het afwerken van de buitenmuren met gevelbekleding of -bepleistering, het voegwerk van de gevel en eventueel de gevelreiniging. Meer hierover lees je op vlaanderen.be.

Laat je de buitenmuur isoleren en is jouw woning voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet aangesloten? Dan komt dit ook in aanmerking voor een premie van netbeheerder Fluvius. Het premiebedrag bedraagt €5,- tot €30,- per geïsoleerde m², afhankelijk van de gekozen isolatiemethode. Meer hierover lees je op fluvius.be.

Tot slot kom je mogelijk in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief. Is je huis tien jaar of ouder? Dan betaal je voor veel werken slechts 9% btw! Meer hierover vind je op belgium.be.


Recente aanvragen:


Gevelwerk renoveren Brussel
Gevelspecialist in Gent
Gevelrenovatie in Brugge
Gevelisolatie in Genk
Nieuwe gevelbekleding Mechelen
Voegwerken aanpakken in Antwerpen
Nieuwe dorpels plaatsen in Hasselt
Gevel reinigen in Kortrijk
Impregneren voorgevel in Leuven
Voegwerken en impregneren in Aalst

Gevelwerken Sint-Pieters-Leeuw: waar moet je op letten?

Is het tijd om je gevel eens op te knappen? Schakel dan een vakman in. Het zelf doen van een gevelreiniging of het plaatsen van gevelisolatie is niet eenvoudig. Door een vakman in te huren weet je zeker dat de werken correct uitgevoerd worden en voorkom je dus onnodige fouten die schade veroorzaken.

Hieronder geven we je een paar belangrijke aandachtspunten:

 • 1. Welke werken wil je uitvoeren? Het kan slim zijn om verschillende werken met elkaar te combineren, zoals het aanbrengen van gevelbekleding en het plaatsen van gevelisolatie. Door meerdere werken te combineren krijg je een mooie korting en ben je uiteindelijk goedkoper uit.
 • 2. Wat is de staat van je muur? Gevelisolatie plaatsen is niet mogelijk als de gevel flink beschadigd is, het is dan eerst nodig om de kapotte muur te repareren. Voor impregneren geldt weer dat de muur daarvoor eerst helemaal schoon moet zijn. Kijk dus eerst welke werken noodzakelijk zijn.
 • 3. Kies een lokale gevelspecialist. Door te kiezen voor een vakman bij jou in de buurt houd je de voorrij- en eventuele leveringskosten zo laag mogelijk en bespaar je op de prijs van je gevelwerken in Sint-Pieters-Leeuw.
 • 4. Heb je een vergunning voor gevelrenovatie nodig? Regel deze dan op tijd. Er gaat een aantal weken overheen voordat jij je vergunning krijgt toegewezen. Zonde als de gevel experts klaar staan voor de werken en jij nog geen toestemming hebt gekregen. Controleer daarom altijd tijdig of je een vergunning moet aanvragen en hoe lang de aanvraag in beslag neemt.

Heb je een vergunning nodig voor gevelwerken?

Renovatiewerken aan de gevel zijn in veel gevallen zonder volume-uitbreiding: dit mag zonder vergunning uitgevoerd worden. Het schilderen of kaleien van gevels, het vervangen van beschadigd pleisterwerk en het raamdorpels vervangen kun je dus uit laten voeren zonder vergunning.

Wil je gevelisolatie plaatsen dan ben je wel verplicht een vergunning aan te vragen: hierdoor neemt immers het fysieke volume toe. Gelukkig zijn er ook veel uitzonderingen, waarvoor je voor veel werken zonder vergunning aan de slag kan. Deze vind je op omgevingsloketvlaanderen.be.

Veel gestelde vragen

Er zijn nog veel vragen over gevelwerken in Sint-Pieters-Leeuw. Daarom geven we hieronder antwoord op een paar van de meest gestelde vragen. Nog op zoek naar een bedrijf voor jouw gevelwerken? Vergelijk dan gratis offertes!

Een gevelrenovatie bestaat uit verschillende werkzaamheden die de kwaliteit en de uitstraling van de buitengevel verbeteren. Dit verlengt ook de levensduur! Verschillende werkzaamheden die onder een gevelrenovatie vallen zijn: het vervangen van voegen, kapotte stenen vervangen, gevelbekleding en -isolatie plaatsen, of een schoorsteenrenovatie!
Met een gevelrenovatie verbetert de kwaliteit van je buitengevel. Je huis ziet er weer als nieuw uit en stijgt hierdoor in waarde: dat komt van pas als je het huis in de toekomst wilt verkopen! Daarnaast voorkomt het problemen zoals vocht in huis en verbetert het de isolatie. Bij een beschadigde gevel is een gevelrenovatie echt aan te raden.
Jij kiest zelf wanneer je de gevel laat renoveren. Heb je poreuze voegen waar regenwater intrekt of brokkelen de gevelstenen af? Dan is dat een belangrijk teken dat je gevel toe is aan een renovatie. Jij kiest zelf welke werkzaamheden je uitvoert. Je kunt je gevel beschermen met nieuwe gevelbekleding, maar het is ook mogelijk om de kapotte delen van de muur te herstellen.
De prijs van de gevelreiniging begint vanaf €5,- per m². Dit is voor het stoomreinigen van de buitenmuur. Je kunt niet altijd zelf kiezen welke methode gebruikt wordt, omdat dit afhangt van de staat van je muur en het soort vervuiling. Voor een chemische reiniging en zandstralen betaal je gemiddeld €15,- per m² en nevelstralen of vochtstralen kost tussen de €15,- tot €20,- per m².
Er is niet één methode de beste: er is wel een beste methode voor jouw muur. De gevelreiniger kiest de juiste methode aan de hand van het soort vervuiling en de staat van je muur. Bij een gevel van goede kwaliteit en vervuiling in de vorm van graffiti is zandstralen de beste optie. Bij een oudere, verzwakte muur en hardnekkig vuil is nevel- of vochtstralen een betere keuze.
Een gevelreiniging is nodig op het moment dat de muur vervuild is. Hoe vaak dit is, hangt echt af van de staat van je gevel. Woon je in een omgeving waar je gevel regelmatig vies wordt, dan is een gevelreiniging vaker nodig wanneer je buiten de stad woont en minder last hebt van vervuiling hebt dan zul je niet vaak een gevelreiniging nodig hebben.

gevelwerken

Besparen op gevelwerken Sint-Pieters-Leeuw? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij binnenkort gevelwerken in Sint-Pieters-Leeuw laten uitvoeren? Kies voor een volledige gevelrenovatie of laat kapotte gevelstenen vervangen om zo de kwaliteit van je buitenmuur te verbeteren. Je merkt dat je binnen minder last hebt van vocht en tocht en van buiten ziet je huis er weer als nieuw uit! Op zoek naar een gevelbedrijf?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende experts in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten! De offerteaanvraag is gratis en zonder verplichtingen dus je zit nergens aan vast. Begin vandaag nog met vergelijken en bespaar!

Gratis offertes vergelijken!