Gyprocwerken

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Gyprocwerker gezocht voor gyprocwerken?

Verander gemakkelijk de indeling van je woning met gyprocwerken. Met gyproc is een scheidingswand, voorzetwand of vals plafond installeren kinderwerk. De werken duren niet lang en er zijn heel wat stijlmogelijkheden. Bovendien vallen de werken gemakkelijk te combineren met isolatiewerken.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis offertes voor aan voor gyprocwerken om te zien wat een vakman voor jou kan doen. Daarnaast krijg je op deze pagina een overzicht van de mogelijkheden en enkele tips over gyproc afwerken.gyprocwerken

Waarom gyprocwerken?

Met gyproc is het gemakkelijk om je interieur te herinrichten. Met gipsplaten maak je scheidingswanden, voorzetwanden of een vals plafond. Zo kan je zonder veel moeite nieuwe stopcontacten plaatsen, een nieuwe luster hangen, of zelfs een nieuwe kamer creëren.

Ben je op zoek naar specifieke informatie over gyproc? Bekijk dan de handige gyprocwerken gids. In deze gids vind je alle benodigde info voor jouw klus.

Verder vergemakkelijk je eventuele isolatiewerken. Met gyproc dek je snel en eenvoudig de isolatie af. Het is helemaal niet nodig om in de muur te kappen of andere afbraakwerken te doen.

Een ander voordeel van gyproc is dat je niet veel materiaal nodig hebt voor de installatie. De gipsplaten zijn bovendien gemakkelijk op maat te snijden. Daarnaast kan je de platen na de installatie vrijwel meteen schilderen, behangen of zelfs betegelen.

Wat zijn veelvoorkomende gyprocwerken?

Met gyproc kan je snel muren en plafonds een nieuwe look geven of kleine veranderingen doorvoeren in huis zonder bestaande muren of plafonds af te breken.

Gyproc kan je gemakkelijk voor of tegen bestaande structuren plaatsen. Daarom gebruikt men gyproc vaak voor valse wanden of valse plafonds. Daarnaast is gyproc heel populair om zonder veel moeite een nieuwe kamer te maken. Met een gyproc scheidingswand tover je snel en eenvoudig een kamer om in twee of meerdere kleinere ruimtes.

Gyproc wand plaatsen

Een gyproc wand plaatsen is een snelle en eenvoudige manier om ruimtes te herindelen of te herinrichten. Volgens hun functie worden de wanden verdeeld in twee types gyproc wanden:

  • Gyproc voorzetwand: de gipsplaten worden voor een bestaande muur geplaatst. Op deze manier installeer je gemakkelijk isolatie, en kan je schakelaars en stopcontacten verplaatsen.
  • Gyproc scheidingswand: door de gyproc als scheidingswand te plaatsen kan je een volledig nieuwe kamer creëren. Meestal worden hiervoor twee platen tegen elkaar geplaatst.

Benieuwd naar de gyproc wand kosten?

Gyproc plafond plaatsen

Een vals plafond is een handige manier om de verlichting anders te positioneren of om het plafond te isoleren. Door een gyproc plafond te plaatsen, hoef je niets af te breken. Je kan namelijk de bekabeling en isolatie verbergen onder de gyproc.

De prijs voor een gyproc plafond ligt hoger dan de prijs voor gyproc wanden. Dit komt omdat een plafond moeilijker te installeren is. Een spanplafond is een goedkoper alternatief voor wie een vals plafond wil.

Een vals plafond met gyproc heeft naaste de snelle en eenvoudige installatie nog enkele voordelen.

Gyrpoc is brandwerend en bevordert dus de veiligheid van je woning. Een gyproc plafond afwerken is eenvoudig en betaalbaar. Na de installatie en afwerking mag je de gyproc al vrij snel bewerken, bijvoorbeeld met een schilderbeurt.

Gyprocwerken prijs 2024

Welke gyprocwerken? Gemiddelde totaalprijs per m²*
Voorzetwand €25,- tot €35,-
Scheidingswand €40,- tot €60,-
Plafond €50,- tot €75,-
Afwerken €15,- tot €25,- (plamuren)
€25,- tot €30,- (schilderen)
€10,- tot €20,- (behangen)
Gyproc platen €10,- per plaat (standaard)
€20,- per plaat (waterwerend)
€20,- per plaat (soundblock)

*Let op: dit is een gemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeidskosten en BTW. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en zonder verplichting offertes aan.

Artikel met meer prijsinformatie over gyproc plaatsen.

Vraag gratis offertes aan & vergelijk prijzen

Vraag hier gratis offertes aan en vergelijk prijzen van verschillende aannemers.

Gyproc met isolatie

Gyproc is gemakkelijk te installeren in combinatie met muur- of plafondisolatie. Voor de wanden kies je uit isolatiepanelen of los isolatiemateriaal, zoals glaswol of PUR. Los isolatiemateriaal is goedkoper, maar het duurt veel langer om te installeren dan isolatieplaten.

De isolatie installeren kan op verschillende manieren. Soms kan je de isolatie direct op de muur bevestigen. Wanneer dit niet kan, dan moet je een draagstructuur voor de isolatie en gyproc profielen kopen.

Bij een spanplafond isoleert men trouwens meestal niet, tenzij er akoestische isolatie nodig is.

Je woning energiezuinig maken? Een overzicht van alle isolatiewerken die je kunt laten uitvoeren.

Gyproc afwerken

De afwerking van gyproc is vrij eenvoudig. Bovendien kan je kort na de plaatsing beginnen met de afwerking. In deze lijst krijg je enkele mogelijkheden en tips om gyproc af te werken::

  • Gyproc lijmen: bij egale muren bevestig je de platen direct op de muur met droge muurlijm.
  • Gyproc voegen: na het plaatsen van de platen moet je de voegen afwerken voor een net en egaal resultaat.
  • Gyproc plamuren: verwijder eventuele resten, breng zelfklevend voegband aan en plamuur de voegen.
  • Gyproc schilderen: gyrpoc is gemakkelijk te beschilderen. Wacht er niet te lang mee, want na verloop van tijd kunnen de platen verkleuren.
  • Gyproc behangen: breng een goede primer aan op droge en stofvrije gyproc. Gebruik je renovlies? Dan heb je geen primer nodig.
  • Gyproc betegelen: het is belangrijk om een voorstrijkmiddel te gebruiken, zodat het vocht uit de lijm niet doordringt in de platen.

Gyprocwerken uit (laten) voeren? Maak gebruik van deze handige tips.

Kies in de badkamer en in andere vochtige ruimtes voor watervaste gyproc. Watervaste gyprocplaten herken je aan hun groene kleur en de code “WR”.

Naast de groene gyproc zijn er nog andere gyproc producten met extra functies. Zo is er de soundblock gipsplaat voor een betere geluidsisolatie, Thermogyp Comfort voor thermische- en geluidsisolatie, en Activ’Air om schadelijke stoffen op te nemen.

Nog wat advies om een gyproc plafond te plaatsen: gebruik speciale gyproc vijzen. Het is niet nodig om gaatjes te boren, de schroeven gaan er gemakkelijk in. Maak de platen om de 20cm tot 25cm vast.

gyprocwerken kosten

Besparen? Gratis gyprocwerken offertes vergelijken!

Gyprocwerk is snel en eenvoudig voor een vakman. Een doe-het-zelver kan natuurlijk ook zelf gyproc plaatsen, maar er komt toch wat detailwerk bij kijken. De platen worden best geschrankt geplaatst en de afwerking met plamuur is een lastig precisiewerkje.

Twijfel je nog tussen het zelf doen of de gyprocwerken laten doen door een vakman omwille van de prijs?

Wil je besparen op gyprocwerken, een valse wand of plafond?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes voor gyprocwerken aan. Je zal zien dat de prijs best meevalt.

Gratis offertes vergelijken!