Gyprocwerker gezocht voor gyprocwerken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Gyproc scheidingswand

Wil je een kamer herindelen? Of een nieuwe muur optrekken? Gyproc is wellicht de beste oplossing. Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijkheden en uiteenlopende toepassingen van gyproc scheidingswanden.

Je komt te weten welke stappen je moet volgen om zelf gyproc wanden te plaatsen, maar ook wat het ongeveer kost om een gyprocwerker in te schakelen.

Start gratis offerteaanvraag!

Als je een exacte prijs wil voor het plaatsen van een gyprocwand, kan je hier gratis offertes aanvragen. Zo kan je vrijblijvend verschillende tarieven van vaklui uit de buurt vergelijken.gyproc scheidingswand

Gyproc scheidingswanden: de mogelijkheden

Met gyproc scheidingswanden kan je je woning volledig herinrichten. Met behulp van een houten of metalen structuur richt je waar je maar wil een nieuwe muur op.

Bouw een grote kamer om tot verschillende kleine kamers of plaats een gyproc woningscheidende wand. Uiteraard kan je ook een onvolledige scheidingswand plaatsen om een ruimte slechts gedeeltelijk af te schermen.

Scheidingswanden kunnen ook van akoestische en thermische isolatie voorzien worden om de woning of een ruimte beter te isoleren.

De belangrijkste voordelen

Gyproc is een veelzijdig materiaal. Het wordt gebruikt voor valse daken, voorzetwanden en scheidingswanden. Dit materiaal is vooral zo populair omwille van de vele voordelen.

 • Gyprocwanden zijn gemakkelijk te plaatsen.
 • De plaatsing van gyprocwanden duurt niet lang.
 • Gyproc is vrij goedkoop in vergelijking met andere opties.
 • Een gyproc wand beschadigt de vloer en het plafond niet.
 • Gyprocwanden kunnen nadien gemakkelijk terug verwijderd worden.
 • Een gyprocwand kan perfect op maat gemaakt worden

Wat kost het?

Een standaard gyprocwand kost tussen de €40,- en €60,- per vierkante meter. Een enkele wand zal eerder rond de €40,- kosten en een dubbele wand rond de €60,-.

Deze prijzen zijn op basis van standaard gyprocplaten. Als je voor isolerende of waterdichte platen kiest zal de prijs natuurlijk wat hoger liggen.

Verder wordt de prijs beïnvloed door, onder andere, de materiaalkosten: de kwaliteit van het voegmiddel, het soort nagels enzoverder.

Ten slotte, schommelt de prijs wat volgens de tarieven van de vakman. Hierbij speelt ervaring een belangrijke rol, maar ook transportkosten en kosten voor materiaalhuur zijn van belang.

Kosten gyproc scheidingswand 2023

Type wand Gemiddelde prijs per m²* Bijzonderheden
Scheidingswand €40,- tot €45,- 55 mm profielen

Met 50 mm isolatie

Dubbele scheidingswand €55,- tot €60,- 2 gyprocplaten met isolatie

Een ruimte gemakkelijk herindelen met behulp van gyproc scheidingswanden?

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan om een vakman uit de buurt te vinden!

Opbouw van een gyproc scheidingswand

Een gyproc scheidingswand plaatsen begint met het opmeten van de ruimte. Eenmaal je bepaald hebt waar de muur moet komen, meet je de lengte en de hoogte op. Hou ook rekening met eventuele deuren of andere openingen. Op basis daarvan bepaal je hoeveel materiaal je nodig hebt.

Daarna plaats je het houten of metalen frame. Bevestig het frame eerst aan de vloer, daarna aan de zijmuren en ten slotte aan het plafond.

Vervolgens plaats je isolatie indien gewenst. Het isolatiemateriaal kan je gewoon in het kader schuiven.

De volgende stap is het plaatsen van de gyprocplaten. Snij de platen op maat en plaats ze netjes in het kader om de wand op te bouwen.

Het opmeten van een gyprocwand is een ingewikkelde klus. Je moet rekening houden met voldoende speling. Zo moet je de gyprocplaten, bijvoorbeeld, een centimeter korter knippen dan de afstand tussen vloer en plafond. Schakel voor alle zekerheid een specialist in.

Ten slotte volgt de afwerking van de wand. De voegen van gyprocwanden kan je gemakkelijk afwerken met voegmiddel en voegband. Met daarna nog een laagje verf of wat behangpapier is de scheidingswand volledig afgewerkt.

Gyproc scheidingswand: toepassingen

Zoals we al zeiden, is gyproc enorm veelzijdig. Een kleine opsomming van de mogelijkheden:

 • Geluidsisolatie: met dubbelwandige constructies en speciaal akoestische isolatiemateriaal creëer je stevige geluidsbarrières met gyrpoc.
 • Wanden in vochtige ruimtes: de geïmpregneerde groene gyproc platen zijn speciaal gemaakt voor scheidingswanden in vochtige ruimtes.
 • Extra bescherming tegen stoten: in drukke ruimtes krijgt de muur wel eens wat te verduren. Voor de met houtvezel versterkte DuraGyp platen is dit geen probleem.
 • Houten frame: houten latten zijn een gemakkelijk en goedkoper alternatief voor een Metal Stud frame.
 • Gebogen scheidingswanden: met behulp van flexibele U-profielen en buigzame gyprocplaten kan je ook gebogen wanden bouwen.

Meer informatie over gyprocwerken.

Scheidingswand met deur

Een gyproc scheidingswand kan perfect een deur of andere openingen bevatten. Met speciale frames of wat slim rekenwerk is de montage van een scheidingswand met deur een vrij eenvoudige klus.

Kies voor een open deurgat, een gewone deur of zelfs een handige schuifdeur. De mogelijkheden met gyproc zijn alweer eindeloos.

Schuine wand gyproc

Gyproc wanden zijn ook vrij populair voor zoldertoepassingen. Met een combinatie van voorzetwanden en scheidingswanden tover je de zolderkamer in een handomdraai om tot een bewoonbare ruimte. Maak er een mooie zolderloft van of enkele knusse kinderkamers.

Isolerende scheidingswanden

Scheidingswanden isoleren op zich al wat, maar wat extra isolatie kan nooit kwaad.

Je hebt twee opties: een wand met isolerende gipsplaten of een dubbele scheidingswand met isolatiemateriaal. Het materiaal zorgt bovendien voor betere thermische isolatie en extra brandwerendheid.

Onderschat de akoestische mogelijkheden van isolerende gyprocwanden niet! Deze wanden worden zelfs in bioscopen, schouwburgen en feestzalen gebruikt!

gyproc scheidingswand kosten

Gyproc scheidingswand laten plaatsen? Bespaar op de kosten!

Gyproc wanden plaatsen is de beste oplossing om ruimtes her in te delen. Hoewel het vrij eenvoudig en snel gaat, kan er toch het een en ander fout lopen. Vooral door een foute berekening loopt het vaak scheef.

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Schakel een vakman in om een perfect resultaat te garanderen. Zelfs als je het liever zelf wil doen, raden we aan om toch eens een offerte aan te vragen. Je hebt niets te verliezen! Vraag gratis offertes aan via onze offerteservice om vrijblijvend tarieven van vaklui uit de buurt te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken!