Isolatiespecialist gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Dakisolatie Borgerhout

Dakisolatie is niet meer weg te denken uit de moderne bouw. Alle nieuwe woningen zijn van een goede isolatielaag voorzien maar oudere woningen hebben soms nog helemaal geen isolatie. Sinds een aantal jaar dienen alle daken van zowel woningen dienen te voldoen aan de dakisolatienorm. Daken die niet aan de norm voldoen, moeten geïsoleerd worden.

Kies voor dakisolatie in Borgerhout om te genieten van een aangenamere woning en lagere energiekosten.

Ontdek hier alle nodige informatie over dakisolatie om snel aan de werken te kunnen beginnen.

Start gratis offerteaanvraag!

Als je hulp wenst, kan je hier gratis offertes aanvragen om een geschikte vakman te vinden.


Je dak isoleren?

Laat je huis isoleren door een specialist uit de buurt.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang snel een aantal gratis offertes met scherpe prijzen.

Bespaar op de kosten!

Vind een isolatiespecialist en bespaar op de kosten.


Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is een laag isolerend materiaal dat men onder of bovenop het onderdak aanbrengt. Het zorgt ervoor dat er minder warmte uit je woning ontsnapt. Zo wordt het leefklimaat in huis aangenamer en bespaar je op de stookkosten.

Zowel bij platte daken als bij schuine daken kan je isoleren met platen of isolatiedekens.Waarom het dak isoleren?

Er is één heel simpele reden om het dak te isoleren in Borgerhout: dakisolatie is verplicht. Zonder dakisolatie voldoet je woning niet aan de huidige isolatienormen. Als verhuurder mag je het pand dan niet verhuren. In het ergste geval kan de woning zelfs ongeschikt verklaard worden.

Waarom is dakisolatie verplicht?

De meeste warmte in huis gaat verloren via het dak, zo’n 30%. Dat betekent dat je veel extra moet stoken om het warmteverlies te compenseren. Dat is slecht voor je portefeuille maar ook voor het milieu. Op zoek naar een isolatiespecialist? Vergelijk gratis offertes!

dakisolatie Borgerhout

Voor- en nadelen van dakisolatie in Borgerhout

De voornaamste voordelen van dakisolatie zijn:

 • Aangenamer woonklimaat.
 • Grote besparing op de stookkosten.
 • De zolderruimte wordt bewoonbaar.
 • Frisser in de zomer, warmer in de winter.

Verder zijn er ook wat nadelen aan verbonden:

 • Een slechte uitvoering leidt tot vocht- en ventilatieproblemen.
 • Het is duurder dan gevelisolatie.
 • Er komt meestal veel werk bij kijken.

Besparen op de kosten voor dakisolatie?

Vergelijk offertes van isolatiespecialisten uit de buurt om de beste tarieven te ontdekken.

Wat kost dakisolatie in Borgerhout?

De prijs voor dakisolatie in Borgerhout hangt vooral af van het type isolatie. Je dak langs binnen isoleren is goedkoper dan langs buiten isoleren, zowel bij platte als bij schuine daken.

Verder is een plat dak isoleren meestal iets duurder dan een schuin dak isoleren. De zoldervloer isoleren, ten slotte, is vaak de goedkoopste oplossing.

Benieuwd naar de exacte kosten? Ontvang gratis offertes!

In onderstaande tabel ontdek je de gemiddelde prijzen om je dak te laten isoleren in Borgerhout.

In dit artikel vind je meer informatie over de prijzen van dakisolatie.

Kosten dakisolatie 2024

Type dak Methode Prijs per m²*
Schuin dak Langs binnen €20,- tot €50,-
Langs buiten €40,- tot €60,-
Plat dak Langs binnen €30,- tot €40,-
Langs buiten €70,- tot €110,-
Zoldervloerisolatie €25,- tot €40,-

*Dit zijn gemiddelde tarieven voor dakisolatie in Borgerhout. Voor exacte prijzen vraag je best online offertes aan bij Bouwadviseur

Prijsfactoren

Naast het type dak en de plaatsing langs binnen of langs buiten, zijn er nog enkele factoren van invloed op de prijs voor dakisolatie.

Denk maar aan:

 • De arbeidstarieven
 • De verplaatsingskosten
 • De oppervlakte van het dak
 • De moeilijkheidsgraad van de werken
 • Het gekozen isolatiemateriaal

Een vakman gezocht voor dakisolatie in Borgerhout?

Vind de beste tarieven door hier gratis offertes aan te vragen.

Soort isolatie

Het gekozen isolatiemateriaal heeft doorgaans de grootste invloed op de kosten om het dak te isoleren. Daarom geven we er hier wat extra aandacht aan. Tevens ontdek je in de tabel wat de vereiste dikte is per materiaalsoort voor een optimaal rendement.

Minerale wol en EPS-platen zijn de goedkoopste materialen. Voor €10,- per vierkante meter kan je al beginnen isoleren. Al hangt er veel af van de kwaliteit want minerale wol kan net zo goed het duurste materiaal zijn voor €35,- per vierkante meter.

Met PUR en PIR heb je een minder dikke laag nodig. Je bespaart er enkele centimeters ruimte mee maar het kost wel ietsje meer.

Isolatiemateriaal Prijs per m²* Vereiste dikte
Minerale wol €10,- tot €35,- 16 tot 21 cm
Pur Schuim €15,- tot €30,- 12 tot 14 cm
EPS-platen €10,- tot €20,- 12 tot 14 cm
PUR-platen €20,- tot €25,- 12 tot 14 cm
PIR-platen €25,- tot €30,- 12 tot 14 cm
Cellulose €20,- tot €30,- 16 tot 21 cm
Houtwol €20,- tot €25,- 16 tot 21 cm

*Dit zijn gemiddelde tarieven voor dakisolatie in Borgerhout. Voor exacte prijzen vraag je best online offertes aan bij Bouwadviseur.

Veelgestelde vragen

 1. Heeft dakisolatie zin?
  Dakisolatie is een uitstekende investering om te besparen op de energiekosten. Het heeft dus zeker zin om het dak te isoleren en zo maandelijks minder te betalen voor gas en/of elektriciteit.
 2. Wat kost dakisolatie per vierkante meter?
  De prijs voor dakisolatie per vierkante meter is afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal. Reken op een gemiddelde prijs van €20,- per vierkante meter met een marge van zo’n €10,-.
 3. Wat is de beste isolatie voor het dak?
  De beste isolatie voor je dak hangt steeds af van jouw situatie. Platen zijn minder dik en nemen dus minder plaats in. Isolatiedekens sluiten dan weer beter aan en zorgen dus voor betere isolatiewaardes.
 4. Welke R-waarde voor dakisolatie?
  De huidige normen bepalen dat de isolatie van een hellend of plat dak moet voldoen aan een warmteweerstandscoëfficiënt (R-waarde) van minimaal 0,75 m² K/W en een warmtegeleidingscoëfficiënt (lambdawaarde) van 0,10 W/mK.

hellend dak isoleren Borgerhout

Hellend dak isoleren

Een hellend dak isoleren kan op drie manieren: langs binnen, langs buiten en de zoldervloer.

Alle methodes zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de warmteprestatie van je woning. Langs buiten werkt dakisolatie echter nog iets beter omdat de isolatie minder naden en kieren vertoont.

Hieronder bespreken we wanneer je voor welke soort kiest en hoe het in zijn werk gaat. Hellend dak laten isoleren? Vergelijk gratis offertes!


Lees meer over:


Langs buiten

Het dak isoleren langs buiten kan enkel bij een nieuwbouw of bij grote renovatiewerken. Je moet namelijk de dakbedekking verwijderen om het isolatiemateriaal op het onderdak te kunnen plaatsen.

Indien mogelijk, is isolatie langs buiten de beste keuze omdat het dak zo beter geïsoleerd wordt.

Bovendien kan je hiervoor isolatieplaten gebruiken. Deze nemen minder plaats in en zijn gemakkelijker in gebruik dan isolatiedekens.

Langs binnen

Als je niet van plan bent om het dak te renoveren, is dakisolatie langs binnen een betere keuze. Er komt minder werk bij kijken en het is dus ook goedkoper.

Isolatie aan de binnenkant van het dak wordt tussen de houten balken van de dakconstructie geplaatst. Hiervoor gebruikt men doorgaans een flexibel isolatiemateriaal zoals minerale wol. Dit kan beter op maat gesneden worden en het sluit gemakkelijk aan op de balken zonder grote kieren te laten.

Zoldervloerisolatie

Wanneer je niet van plan bent om de zolderruimte te gebruiken en je geen renovaties gaat uitvoeren, is de zolder isoleren de beste keuze.

Bij deze isolatiewerken plaats je de isolatie op de zoldervloer of aan de onderkant van het plafond. Met deze isolatievorm bespaar je bovendien nog meer op de stookkosten aangezien je een kleiner deel van de woning opwarmt.

Plat dak isoleren

Heb je een plat dak, dan kan je het dak ook op drie manieren isoleren: langs binnen, langs buiten en bovenop de bestaande dakbedekking. Plat dak isoleren? Lees hier meer over de mogelijkheden.


Lees meer over:


plat dak isoleren Borgerhout

Warm dak

Een warm dak is de voornaamste keuze. Bij deze methode wordt de isolatielaag boven het onderdak gelegd maar onder de dakbedekking.

Dit zorgt voor de beste isolatiewaardes en de beste bescherming van je dak.

Het is echter wel een langer werk dan isoleren langs binnen. Het is namelijk nodig om de dakbedekking te vervangen. De kosten zullen dus ook wat hoger liggen.

Koud dak

Een koud dak plaatst men bijna nooit meer omdat er vaak vochtproblemen optreden.

Wanneer je echter geen isolatie kan plaatsen langs de buitenkant, is isolatie langs binnen nog steeds beter dan geen isolatie.

Bij een koud dak wordt de isolatie langs binnen tegen het plafond geplaatst. Dit zorgt er vaak voor dat vocht niet meer goed kan ontsnappen. Er is dus zeker extra ventilatie nodig.

Omgekeerd dak

Een omgekeerd dak is een goed alternatief voor een warm dak. Bij een omgekeerd dak plaats je de isolatielaag bovenop de bestaande dakbedekking. Zo bespaar je jezelf flink wat werk en kosten.

Deze methode is niet zo doeltreffend als een warm dak maar het is beter dan een koud dak.

Op zoek naar een isolatiespecialist voor dakisolatie?

Bespaar tot wel 40% door gratis offertes te vergelijken!

Tips en aandachtspunten dakisolatie in Borgerhout

Informeer je goed voor je aan de werken begint. Vraag informatie over de verschillende soorten isolatiemateriaal om de beste keuze te maken. Overweeg ook of het de moeite loont om de dakbedekking te vervangen.

Verder is het belangrijk om voor goede bescherming te zorgen als je zelf dakisolatiewerken uitvoert langs buiten. Draag een veiligheidsharnas zodat je niet van het dak valt en bescherm je tegen de zon in de zomermaanden.

Vergeet niet dat dakisolatie een investering is. Iets meer betalen nu voor de ervaring van een vakman of voor beter materiaal betaalt zich in de toekomst dubbel terug.

zoldervloerisolatie Borgerhout

Waarom een isolatiespecialist inschakelen?

Bij een slechte uitvoering is de kans groot op vochtproblemen. Daarnaast zal de isolatie weinig efficiënt zijn als de isolatieplaten niet goed aansluiten. In beide gevallen verlies je geld.

Wanneer je een vakman inschakelt, mag je erop rekenen dat de werken nauwkeurig uitgevoerd zullen worden en dat de kans op problemen erg klein is. Mochten er toch problemen optreden, dan kan je rekenen op garantie.


Recente aanvragen:


Dakisolatie in Brussel
Dakkapel isoleren in Gent
Plat dak isolatie in Brugge
Hellend dak isoleren in Genk
Isolatiespecialist in Mechelen
Isolatie dak in Antwerpen
Zoldervloer isoleren in Hasselt
Isolatie in Deurne
Isoleren van dak in Leuven
Energie besparen in Aalst

Bespaartips

Help zelf mee waar mogelijk. Een vakman inschakelen betekent niet dat je zelf niets meer kan doen. Help door materiaal aan te geven of zelf het vuil af te voeren.

Je kan de isolatiewerken ook combineren met buren om zo een hoeveelheidskorting te verkrijgen. Daarnaast bespaar je op de verplaatsingskosten. Je bespaart ook op deze kosten door voor een vakman uit je buurt te kiezen.

Verdien je investering terug

Zoals gezegd, is dakisolatie een investering. Wat je nu betaalt, verdien je in 5 tot 7 jaar terug dankzij besparingen op de energiefactuur. In onderstaande tabel vind je enkele prijzen voor dakisolatie in Borgerhout.

Zoals je ziet is dakisolatie langs buiten het duurst maar levert het ook de beste besparing per jaar op.

Overzicht terugverdientijden en besparing dakisolatie

Type dakisolatie Prijs oppervlakte 75 m²* Gemiddelde besparing per jaar Terugverdientijd
Hellend dak: langs binnen €2.200,- €400,- 5 jaar
Hellend dak: langs buiten €3.400,- €650,- 6 jaar
Plat dak €3.000,- €475,- 6 jaar
Zoldervloer €3.400,- €500,- 7 jaar

*Dit zijn gemiddelde tarieven voor dakisolatie in Borgerhout. Voor exacte prijzen vraag je best online offertes aan bij Bouwadviseur.

Dakisolatie premie 2024

Op deze pagina vind je een overzicht met actuele premies voor dakisolatie. Meestal kan je er zelfs meerdere combineren aangezien ze door verschillende instanties worden uitgegeven.

Een overzicht van de premies voor dakisolatie in Borgerhout:

Wat zijn de voordelen van online offertes?

Zoek je een aannemer voor isolatiewerken in Borgerhout? Bespaar jezelf veel tijd en moeite door onze service te gebruiken. Online offertes aanvragen is volledig gratis en vrijblijvend.

In enkele minuten doorloop je drie eenvoudige stappen om offertes aan te vragen. Daarna gaan we snel aan de slag om je tot vier uitstekende offertes toe te sturen. Het enige dat jij dan nog hoeft te doen, is de meest voordelige of meest overtuigende offerte selecteren.

Waarom gratis offertes voor dakisolatie in Borgerhout aanvragen bij Bouwadviseur?

 • Snel
 • Eenvoudig
 • Vrijblijvend
 • Gratis

dakisolatie kosten

Goedkoop je dak isoleren in Borgerhout? Vergelijk gratis offertes!

Investeren in isolatie voor het dak is denken aan de toekomst. Zoals je kon zien, heb je deze investering al binnen de 5 à 7 jaar terugverdiend.

Maar wist je dat je het nog sneller kan terugverdienen?

Dit kan door te besparen op de kosten voor de isolatiewerken. De beste manier om de voordeligste tarieven te ontdekken is door prijzen te vergelijken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om snel tot vier prijsvoorstellen te ontvangen van vaklui uit de buurt. Het is heel eenvoudig. Probeer het vrijblijvend uit.

Gratis offertes vergelijken!