Isolatiespecialist gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Spouwmuurisolatie Roeselare

De spouwmuur isoleren is een uitstekende manier om de energieprestatie van je woning te verbeteren voor een lage prijs en zonder moeilijkheden.

Het enige nadeel is dat spouwmuurisolatie in Roeselare niet voor iedereen mogelijk is.

Waarom niet? Ontdek het op deze pagina of schakel een isolatiespecialist in om jouw gevels te analyseren.

Start gratis offerteaanvraag!

Als je hulp wenst, kan je hier gratis offertes aanvragen om een geschikte vakman te vinden.


Isolatiespecialist gezocht?

Laat je spouw isoleren door een specialist.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang snel een aantal gratis offertes met scherpe prijzen.

Bespaar op de kosten!

Vind een isolatiespecialist en bespaar op de kosten.


Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is de beste soort gevelisolatie omdat het de hoogste isolatiewaardes heeft per centimeter. Bij deze isolatiemethode plaatst men isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenmuur. Dit noemt men ook de spouw, vandaar spouwmuurisolatie.spouwmuurisolatie Roeselare

Wanneer is spouwmuurisolatie in Roeselare mogelijk?

Om de spouw te kunnen isoleren heb je er natuurlijk één nodig. Bovendien moet die ruimte ook proper en breed genoeg zijn.

Hoe weet je of je een spouw hebt?

De veiligste manier is door op de bouwplannen te kijken. Als er ruimte is tussen de buiten- en de binnenmuur heb je hoogstwaarschijnlijk een spouwmuur.

Vind je de plannen niet, ga dan af op het bouwjaar. Is je woning meer dan 100 jaar oud dan is de kans klein dat je een spouwmuur hebt. Recentere woningen hebben er meestal wel één maar men begon deze doorgaans pas vanaf 1975 te isoleren.

Daarnaast zijn er nog enkele trucjes om na te gaan of je spouwmuren hebt. Meet de afstand tussen de binnen- en buitenmuur in een deuropening. Als er meer dan 25 cm tussen zit heb je hoogstwaarschijnlijk een spouwmuur.

Verder geven ventilatieroosters en open stootvoegen in de gevel aan dat er lucht achter de gevel zit. Er is dus een spouwruimte.

Wie een spouwmuur heeft weet echter nog niet of die (goed) geïsoleerd is. Om dit te controleren en om te checken of isolatie mogelijk is, schakel je best een isolatiespecialist in.

Wanneer deze ontdekt dat spouwmuurisolatie geen mogelijkheid is voor jouw woning, zijn er gelukkig nog twee andere alternatieven.

Twijfel je nog? Lees dan het artikel Je spouwmuur juist wel of niet isoleren?

Een vakman gezocht voor spouwisolatie in Roeselare?

Vraag nu gratis offertes aan om de beste tarieven uit Roeselare te vergelijken.

Waarom de spouwmuren isoleren?

Een goede isolatie van je woning is heel belangrijk. Bij isolatie denkt men meteen aan dakisolatie maar vaak ziet men de gevel over het hoofd. Nochtans gaat er bijna net zoveel warmte verloren via de gevels als via het dak.

Men besteedt dus steeds meer aandacht aan goede spouwmuurisolatie. Zo ontsnapt er minder warmte uit je woning en kan je genieten van een beter leefklimaat. Uiteraard zal je zo ook besparen op de energierekening.

Verder zorgt spouwmuurisolatie in Roeselare ook voor gedeeltelijke geluidsdemping wat vooral handig is voor wie in het centrum of langs een drukke weg woont.

Voor- en nadelen van spouwmuurisolatie in Roeselare

Spouwmuurisolatie heeft vooral voordelen:

 • Je verliest geen plaats in huis.
 • Je gevel wordt ook niet breder.
 • Spouwmuurisolatie heeft de beste isolatiewaardes per centimeter.
 • Het is vaak minder werk dan andere soorten gevelisolatie.
 • Spouwmuurisolatie in Roeselare is de goedkoopste manier om je gevel te isoleren.

De nadelen van spouwmuurisolatie zijn:

 • Soms is de ruimte erg beperkt en kan je niet voldoende isoleren.
 • In bepaalde woningen is het niet mogelijk.
 • Bij een slechte uitvoering ontstaan er vochtproblemen.

Een isolatiespecialist gezocht om je spouwmuur te isoleren in Roeselare?

Vraag gratis offertes aan om vrijblijvend de tarieven van vaklui uit je buurt te vergelijken.

Wat kost spouwmuurisolatie in Roeselare?

Spouwmuurisolatie in Roeselare kost om en bij de €15,- à €30,- per vierkante meter.

De prijzen van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van de totale oppervlakte, de tarieven van de vakman, de bereikbaarheid en het gekozen isolatiemateriaal.

Voor een rijwoning komt dit neer op een totaalprijs van zo’n €1.400,- à €2.800,-. Bij een halfopen bebouwing betaal je uiteraard enkele honderden euro’s meer en voor een open bebouwing mag je rekenen op een prijs tussen de €2.100,- en €4.200,-.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

na isoleren spouwmuur

Gemiddelde kosten spouwmuurisolatie 2024

Hier vergelijken we de prijzen van spouwmuurisolatie met die voor de alternatieve isolatiemethodes.

Soort isolatie Prijs per m²*
Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,-
Binnenmuurisolatie €40,- tot €50,-
Buitenmuurisolatie €40,- tot €60,-

*Dit zijn gemiddelde tarieven voor isolatie zonder btw. Voor exacte prijzen vraag je best offertes aan bij vaklui uit je buurt.

Prijsfactoren

De prijs om de spouw te isoleren in Roeselare hangt af van:

 • Het gekozen isolatiemateriaal
 • De tarieven van de vakman
 • De ligging van je woning
 • De totale oppervlakte
 • Eventuele bijkomende herstellingskosten

Hieronder volg nog wat extra informatie over de verschillende isolatiematerialen.

Soort isolatie

Je kan de spouw isoleren met traditionele materialen zoals glaswol of steenwol. Dit is de goedkoopste manier voor slechts €15,- tot €22,- per vierkante meter. Deze materialen kan je echter enkel gebruiken bij een nieuwbouw.

Wil je nadien de spouwmuur isoleren, dan heb je een isolatiemateriaal nodig dat je gemakkelijker kan plaatsen zoals isolatiekorrels of PUR-schuim. De prijzen hiervoor liggen tussen de €20,- en €35,- per vierkante meter.

Meer informatie over de verschillende soorten spouwmuurisolatie.

Isolatiemateriaal spouwmuurisolatie Prijs per m²*
Glaswol €15,- tot €20,-
Steenwol €17,- tot €22,-
Isolatiekorrels €20,- tot €25,-
PUR-schuim €25,- tot €30,-
Aminotherm €25,- tot €35,-

*Dit zijn gemiddelde tarieven voor isolatie zonder btw.

Als je de spouwmuren laat isoleren door een vakman kan je rekenen op een premie van de energieleverancier Fluvius. Deze premie geldt echter niet voor alle materialen. Zo kan je er wel een aanvragen voor isolatiekorrels maar niet voor PUR.

Ben je benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

Na-isoleren van de spouwmuur

Staat de isolatie van je woning niet volledig op punt? Overweeg dan het na-isoleren van de spouwmuur. Door extra isolatie te voorzien in de gevel zorg je wel voor isolatiewaardes waarmee je flink kan besparen op energiekosten.

Lees hier meer over het na-isoleren van de spouwmuur.

Veelgestelde vragen

 1. Hoe werkt spouwmuurisolatie?
  Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimt tussen de buitenmuur en binnenmuur geïsoleerd. Bij nieuwbouw gebruikt men isolatiedekens en bij renovaties verkiest men isolatieschuim of isolatiekorrels
 2. Wat kost spouwmuurisolatie per m² ?
  Spouwmuurisolatie kost gemiddeld rond de €25,- per vierkante meter. De prijs is echter sterk afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal waardoor het tot €10,- duurder of goedkoper kan zijn.
 3. Wat zijn de nadelen van spouwmuurisolatie?
  Bij een goede uitvoering van spouwmuurisolatie zijn er weinig nadelen. Wanneer de isolatie niet goed geplaatst wordt, ontstaan er vaak vochtproblemen omdat vocht niet gemakkelijk kan ontsnappen uit de muur. Ook kunnen er problemen met de luchtventilatie in huis optreden.

Alternatieven voor spouwmuurisolatie in Roeselare

Als je de spouw niet kan isoleren omdat je er geen hebt of omdat deze te vuil is dan zijn er twee alternatieven: gevelisolatie via de buitenzijde en gevisolatie via de binnenzijde.

Buitengevelisolatie is de interessantste optie omdat je zo geen plaatst verliest in huis. Bovendien heeft dit ook de beste isolatiewaardes wanneer je een dikke laag kan aanbrengen. Vaak combineert men zelfs spouwmuurisolatie met buitengevelisolatie wanneer de spouw erg nauw is.

De buitengevel isoleren is echter niet altijd mogelijk omdat je soms geen aanpassingen mag maken aan de gevel. In dat geval is binnenmuurisolatie het enige alternatief. Dit kan met behulp van geïsoleerde gyprocpanelen of een voorzetwand.

Meer informatie over de verschillende soorten muurisolatie

Besparen op de kosten voor spouwmuurisolatie?

Vraag snel gratis offertes aan om tarieven van de beste isolatiespecialisten te vergelijken.

Tips en aandachtspunten spouwmuurisolatie in Roeselare

Ben je van plan om zelf je spouw te isoleren? Bereid je dan goed voor. Een slechte uitvoering kan namelijk tot heel wat problemen leiden.

Vaak is het nodig om extra ventilatie te voorzien zodat vocht nog steeds voldoende wordt afgevoerd uit je woning.

Als je gevel beschadigt is of als je spouw niet aan de nodige voorwaarden voor isolatie voldoet, zullen er na verloop van tijd vochtproblemen ontstaan.

Voer dus zeker de nodige reparaties uit en laat eventueel de spouwmuur controleren door een specialist voor je zelf aan de isolatiewerken begint.

Waarom een isolatiespecialist inschakelen?

Zoals we net aangaven, ontstaan er problemen wanneer de isolatiewerken niet goed uitgevoerd worden.

Deze vocht- en ventilatieproblemen zijn niet enkel onaangenaam, ze kunnen ook enorme kosten met zich meebrengen. Wanneer je de werken laat uitvoeren, weet je dat de specialist deze kan vermijden. Als er toch een probleem optreedt, dan heb je garantie.

Verder kan je genieten van premies door een specialist in te schakelen. Er bestaan namelijk een viertal premies voor isolatiewerken maar de meeste gelden enkel wanneer je de werken laat uitvoeren door een vakman.

spouwmuur isoleren Roeselare

Bespaartips spouwmuurisolatie Roeselare

Ben je ervan overtuigd dat het beter is om de werken te laten uitvoeren door een expert maar heb je wat problemen met de prijs voor spouwmuurisolatie?

Overweeg dan om zelf wat mee te helpen. Een vakman inschakelen betekent niet dat je zelf niets meer kan doen. Help de vakman door materiaal aan te geven of zelf het vuil af te voeren.

Je kan de werken ook combineren met buren om zo een hoeveelheidskorting te krijgen. Daarnaast bespaar je zo op de verplaatsingskosten.

Verder kan je op de verplaatsingskosten besparen door voor een vakman uit je buurt te kiezen.

Verdien je investering terug

Spouwisolatie is eigenlijk geen kost, het is een investering. Door de gevels te isoleren, kan je flink besparen op de energiekosten. Zoals je in onderstaande tabel kan zien, heb je de investering binnen de 4 à 5 jaar al terugverdiend.

Type woning Totale investering* Besparing per jaar*
Gemiddelde woning €3000,- €570,-
2-onder-1 kap woning €2000,- €500,-
Rijtjeswoning €750,- €200,-
Appartement €700,- €190,-

*Dit zijn gemiddelde tarieven voor isolatie zonder btw. Voor exacte prijzen vraag je best offertes aan bij vaklui uit je buurt.

isolatie spouwmuur

Spouwmuurisolatie premie Roeselare: 2024

Wie de werken laat uitvoeren door een vakman kan rekenen op enkele mooie premies. Meestal kan je die zelfs combineren aangezien ze door verschillende instanties worden uitgegeven.

Benieuwd naar de actuele premies op spouwmuurisolatie in 2024?

Een overzicht van de premies voor spouwmuurisolatie in Roeselare:


Recente aanvragen:


Spouwmuurisolatie in Brussel
Isoleren van spouwmuur in Gent
Na isoleren spouwmuur in Brugge
Isolatiespecialist in Genk
EPS-parels in Mechelen
Isolatie spouwmuur in Antwerpen
Glaswol in Hasselt
Energie besparen in Deurne
Spouwmuur isoleren in Leuven
PUR-schuim in Aalst

Voordelen online offertes

Zoek je een aannemer voor isolatiewerken? Dan kan je veel tijd besparen door onze service te gebruiken. Online offertes aanvragen is volledig gratis en vrijblijvend.

In enkele minuten doorloop je de drie stappen om offertes aan te vragen. Daarna gaan we zo snel mogelijk aan de slag om je tot wel vier uitstekende offertes toe te sturen. Het enige dat jij dan nog hoeft te doen is de meest voordelige of meest overtuigende offerte selecteren.

Waarom gratis offertes voor spouwisolatie in Roeselare aanvragen bij Bouwadviseur?

 • Snel
 • Eenvoudig
 • Vrijblijvend
 • Gratis

isoleren van spouw

Goedkoop je spouwmuur isoleren in Roeselare? Vergelijk gratis offertes

Investeren in isolatie voor de spouwmuren is een aankoop voor de toekomst. Zoals je kon zien, heb je deze investering al binnen de 5 jaar terugverdiend.

Uiteraard is het leuker om dit al sneller terug te verdienen. Dit kan door te besparen op de kosten voor de isolatiewerken.

De beste manier om de voordeligste tarieven te ontdekken is door prijzen te vergelijken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om snel tot vier prijsvoorstellen te ontvangen van vaklui uit de buurt. Het is heel eenvoudig. Probeer het vrijblijvend uit.

Gratis offertes vergelijken!