Specialist in isolatiewerken gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Zoldervloerisolatie prijs

Ben je va plan om je zoldervloer te isoleren? Voor je offertes aanvraagt, is het belangrijk om een idee te hebben van de prijzen voor zoldervloerisolatie. Daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina bespreken we de gemiddelde prijzen voor zoldervloerisolatie. We hebben het ook in detail over enkele materiaalkosten en je krijgt enkele voorbeeldprijzen. Daarna bespreken we hoe je kan besparen op de kosten en welke premies er bestaan. Eenmaal je een duidelijk overzicht hebt van de kosten en besparingsmogelijkheden, raden we aan om offertes te vergelijken. Zo kan je steeds nog dat tikkeltje extra besparen.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag nu gratis offertes aan om vrijblijvend prijzen voor zoldervloerisolatie te vergelijken.Voordelen zoldervloerisolatie

De zoldervloer isoleren is een prima alternatief voor dakisolatie. Bovendien is het goedkoper.
Wanneer je dus het dak wil isoleren maar geen gebruik gaat maken van de zolderruimte is zoldervloerisolatie vaak de beste keuze.

Het grootste voordeel van zoldervloerisolatie is uiteraard de besparing op je energiefactuur aangezien er minder warmte ontsnapt uit je woning. Daarnaast biedt zoldervloerisolatie ook betere geluidsisolatie.

Met zoldervloerisolatie kan je tot wel €500,- per jaar besparen op energiekosten.

zoldervloer isolatie prijs

Zoldervloerisolatie prijs

De zoldervloer isoleren kost gemiddeld €25,- tot €35,- per vierkante meter. De prijs hangt grotendeels af van het gekozen materiaal dus het kan ook wat duurder zijn als je voor isolatieplaten van hogere kwaliteit kiest.

Verder is de prijs afhankelijk van de tarieven van je vakman. De tarieven worden bepaald op basis van zijn ervaring en de moeilijkheidsgraad van de werken. Een andere belangrijke factor zijn de transportkosten. Wanneer je kiest voor een isolatiespecialist uit de buurt kan je hier wat op besparen.

Gemiddelde prijs per vierkante meter

De gemiddelde prijs voor zoldervloerisolatie is €25,- tot €35,- per vierkante meter. Een belangrijk onderdeel van deze totaalprijs is de materiaalkost.

PUR-schuim is het duurste materiaal vanaf €25,- per vierkante meter. Ander los materiaal, zoals minerale wol is een stuk goedkoper vanaf €8,- per vierkante meter. Daarnaast zijn er nog natuurlijke materialen beschikbaar met prijzen die liggen tussen de €10,- en €30,- per vierkante meter.

Kies je voor isolatieplaten, zoals PIR, reken dan op een prijs van zo’n €12,- per vierkante meter.

Type isolatiemateriaal Prijs per m²*
Zoldervloerisolatie €25,- tot €35,-
PUR-schuim Vanaf €25,-
PIR-platen Vanaf €12,-
Minerale wol (rots- of glaswol) Vanaf €8,-
Natuurlijke materialen €10,- tot €30,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen voor zoldervloerisolatie inclusief btw en montagekosten. Vraag vrijblijvend gratis offertes aan voor prijzen op maat.

Voorbeeld kosten zoldervloerisolatie

Prijzen per vierkante meter geven natuurlijk niet altijd een goed beeld van de totaalkosten. De prijzen kunnen zakken op basis van de totaaloppervlakte en je weet wellicht niet meteen hoe groot jouw zolder precies is.

In onderstaande tabel krijg je een overzicht van de gemiddelde investering per type woning. Zoals je ziet is de terugverdientijd voor zoldervloerisolatie overal gelijk.

Type woning Zoldervloer oppervlakte Gemiddelde investering Terugverdientijd
Appartement 45 m² €900,- 2,5 jaar
Tussenwoning 50 m² €1.000,- 2,5 jaar
2 onder 1 kap 55 m² €1.100,- 2,5 jaar
Vrijstaande woning 70 m² €1.350,- 2,5 jaar

* Dit zijn bedragen op basis van tarieven in België. Wil je liever exacte prijzen? Vraag nu gratis offertes aan.

Prijsvergelijking dakisolatie

Zoals gezegd is zoldervloerisolatie de betere keuze wanneer je geen gebruik gaat maken van de zolderruimte. De zoldervloer isoleren is namelijk een stuk goedkoper dan het dak isoleren.

Maar wat is het prijsverschil nu precies?

In onderstaande tabel krijg je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor een woning met een dakoppervlak van zo’n 55 vierkante meter.

Dakisolatie Gemiddelde prijzen*
Binnenzijde schuindak (koud dak) €1.500,- tot €2.500,-
Binnenzijde schuindak (warm dak) €3.500,- tot € 4.500,-
Plat dak €3.000,- tot € 4.000,-
Zoldervloer €1.000,- tot € 2.000,-

* Dit zijn slechts gemiddelde prijzen voor een bepaald dakoppervlak. Wil je graag een offerte op maat? Vraag dan nu gratis offertes aan.

Zoldervloerisolatie premie 2023

Het beste van zoldervloerisolatie is uiteraard de energiebesparing. Bovendien kan je premies krijgen voor deze besparende maatregelen.

De netbeheerder Fluvius geeft een subsidie aan wie dakisolatie of zolderisolatie uitvoert.

Als je aan de voorwaarden voldoet, kan je tot €4,- per vierkante meter terugkrijgen.

Zoldervloerisolatie laten plaatsen voor de beste prijs?

Vind nu een geschikte vakman door hier gratis offertes aan te vragen.

Btw voor zoldervloerisolatie

Wie renovatiewerken en verbeteringswerken zoals zolderisolatie uitvoert, kan dat doen tegen lagere belastingkosten. In plaats van 21% btw betaal je slechts 6%.

Om aan de voorwaarden te voldoen, moet je woning minstens tien jaar oud zijn. Daarnaast moet je de woning grotendeels als privé eigendom gebruiken en niet als werkplaats. Ook moeten de werken door een aannemer worden uitgevoerd en dient alles gefactureerd te worden aan de eindgebruiker.

Lees alle voorwaarden na op www.vlaanderen.be.

Besparen op zoldervloerisolatie

Wil je naast de premies en belastingverlaging nog besparen op de kosten voor zoldervloerisolatie, hou dan rekening met deze tips.

  • Voer zelf de voorbereiding uit om te besparen op de arbeidskosten. Je kan zelf de oude vloer weghalen, bijvoorbeeld. En zelf het afval afvoeren.
  • Combineer zoldervloerisolatie met andere isolatiewerken om lagere uurtarieven te verkrijgen.
  • Kies voor een vakman uit je buurt om te besparen op de verplaatsingskosten.

prijs zoldervloerisolatie

De beste prijs voor zoldervloerisolatie? Vergelijk gratis offertes

Nu weet je perfect wat je te wachten staat qua prijzen en hoe je kan besparen. Je bent klaar om offertes aan te vragen. Maar wist je dat je nog extra kan besparen door offertes te vergelijken?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag nu gratis offertes aan om de beste tarieven van vaklui uit je buurt te vergelijken. Het is de snelste, makkelijkste en veiligste manier om offertes te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken!