Wil je de keuken renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Keuken renoveren prijs

Van plan om de keuken te vernieuwen? Zoek je de prijs om de keuken te renoveren? Of wil je eerder een schatting van de verschillende kosten voor een totaalrenovatie van de keuken?

Een keuken renoveren kost al snel €1.000,-, maar het kan soms goedkoper. Ontdek de mogelijkheden in de prijstabellen op deze pagina.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je exacte prijzen voor speciale projecten of volledige keukenrenovaties? Vraag dan hier gratis offertes aan om vrijblijvend meerdere prijsvoorstellen van keukenaannemers uit de buurt te ontvangen.keuken renoveren prijs

Hoeveel kost een keukenrenovatie?

De prijs voor een keukenrenovatie is de som van de verschillende renovatiewerken. De prijs voor nieuwe keukenkasten ligt, bijvoorbeeld tussen de €350,- en €3.000,-.

De totaalprijs hangt af van welke renovaties je laat doorvoeren en het gekozen materiaal. Daarvoor krijg je verderop ook nog voorbeeldprijzen.

Exacte prijzen kunnen we niet geven. Elk project is anders. Je kan wel een betere schatting van de kostprijs voor keukenrenovatie verkrijgen door hier gratis offertes aan te vragen.

Met een aanvraag ontvangen meerdere vaklui de gegevens van je project. Kort na de aanvraag krijg je tot vier offertes toegestuurd met een benadering van de prijs om je keuken te renoveren.

Kosten keukenrenovatie 2023

Keukenrenovatie Omschrijving Gemiddelde kosten*
Kleine keuken 3 keukendeuren, 3 ladefronten, 1 koelkastpaneel €350,- tot €950,-
Gemiddelde keuken 8 keukendeuren, 5 ladefronten, 1 koelkastpaneel, 1 vaatwasserpaneel €900,- tot €2.000,-
Grote keuken 12 keukendeuren, 7 ladefronten, 1 koelkastpaneel, 1 vaatwasserpaneel €1.000,- tot €3.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief arbeidskosten en btw. Exacte prijzen weten? Vergelijk gratis offertes!

Flink besparen op de prijs om de keuken te renoveren?

Vraag gratis offertes aan om de tarieven van aannemers uit de buurt te vergelijken.

Prijsopbouw

De prijsopbouw voor keukenrenovaties is asymmetrisch. De materiaalkosten liggen een stuk hoger dan de arbeidskosten. Zo’n 80% van het budget gaat naar de aankoop van materiaal en slechts 20% naar de arbeidskosten.

In het algemeen zijn keukenapparaten en -meubels vrij duur maar het is eenvoudig om ze te plaatsen. Dit verklaart de kostenverdeling.

prijsopbouw keuken renoveren

6 factoren die de kostprijs beïnvloeden

De prijs voor een keukenrenovatie wordt opgesteld op basis van verschillende werkzaamheden en keuzes. Een overzicht van de belangrijkste factoren:

  • De specifieke werkzaamheden
  • Het materiaal van de kasten
  • De keukentoestellen
  • Het keukenblad
  • De montagekosten
  • Extra opties

Voor meer informatie over de prijsopbouw dien je een vakman aan te spreken. Vraag hier gratis offertes aan om gedetailleerde prijzen te ontvangen.1. De specifieke werkzaamheden

De specifieke werkzaamheden bepalen een groot deel van de prijs bij keukenrenovaties. Keukendeurtjes schilderen is heel goedkoop. De keukenfronten vervangen daarentegen kost al snel €800,- tot €1.500,-.

Nieuwe keukenapparatuur en een nieuw keukenblad zijn meestal ook kostelijk. Hiervoor bestaan er echter grote prijsverschillen tussen de verschillende merken of materialen.

In onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen voor verschillende werkzaamheden in de keuken.

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Vaatwasser aansluiten €100,- tot €300,-
Keukendeurtjes schilderen €30,- tot €60,-
Keukenfronten vervangen €800,- tot €1500,-
Keukenapparatuur  +/- €500,- per stuk
Keukenblad €200,- tot €3000,-
Nieuwe handgrepen €150,- tot €250,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs die per keukenbedrijf kan verschillen. Exacte prijs weten? Vergelijk gratis offertes!

2. Materiaal van de keukenkasten

Het materiaal en design van de keukenkasten hebben een grote invloed op de kostprijs van een keukenrenovatie. Simpele ontwerpen van een goedkoop materiaal beïnvloeden het budget amper. Designer kasten of keukenkasten van massief hout nemen echter een flinke hap uit het budget.

Voor goedkope keukenkasten kan je kiezen voor materialen zoals melamine. Met MDF kies je voor een middelmatige prijs. Massief hout, ten slotte, is een duurder materiaal voor keukenkastjes.

Duurdere materialen zijn natuurlijk wel duurzamer. Ze stralen ook meer luxe uit en zorgen voor een completere afwerking.

3. De keukenapparatuur

De keukentoestellen zijn de basis van elke keuken. Bij oudere keukens is het sterk aan te raden om deze te vervangen bij een renovatie. Eventueel kan je ze op krediet kopen of ook wat verspreid in de tijd.

Een gewone oven, kookplaat en afzuigkap zijn de goedkoopste toestellen. Voor €500,- tot €600,- vind je al een uitstekend model. De ijskast kost gemiddeld enkele honderden euro’s meer. Vaatwassers en ingebouwde combi-ovens kunnen tot €1000,- kosten.

Uiteraard zijn er ook gigantische koelkasten en moderne toestellen met domotica. De prijzen hiervoor liggen wat hoger.

Keukenapparatuur Gemiddelde kosten per stuk*
Keramische of inductiekookplaat €200,- tot €500,-
Oven €250,- tot €550,-
Afzuigkap €100,- tot €600,-
Ijskast €400,- tot €750,-
Vaatwasser €300,- tot €1.000,-
Ingebouwde combi-magnetron €500,- tot €1.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per bedrijf verschillen. Besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes!

4. Materiaal van het keukenblad

Het materiaal van je keukenblad heeft een grote invloed op de afwerking en uitstraling van de keuken. De verschillende materialen hebben diverse patronen en andere kleuren.

Ook de hardheid van het materiaal kan verschillen. Sommige materialen zijn gevoeliger voor vet of voor krassen. Er bestaan echter behandelingen om toch de gewenste bescherming te bieden.

Composiet is een populair materiaal voor het keukenblad. Het kost ongeveer evenveel als massief hout en roestvrijstaal. Voor een keukenblad van zo’n twee vierkante meter betaal je om en bij de 1.000,- euro.

Wil je echter een luxe keukenblad dan kan het een stuk duurder zijn. Drie vierkante meter uit gehard glas kost al snel 1.950,- euro.

Materiaal Gemiddelde prijs per meter*
Kunststof €300,-
Roestvrijstaal €500,-
Massief hout €500,-
Composiet €500,-
Keramiek €650,-
Beton €650,-
Gehard glas €650,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen. Voor exacte prijzen vraag je best gratis offertes aan.

5. Montagekosten

Voor de installatie van de keukenapparatuur betaal je ongeveer €60,- per stuk.

Je kan de toestellen natuurlijk ook gratis zelf monteren, maar dat is niet altijd beter. Je bent langer bezig en de aansluitingen zitten niet even net verwerkt. Bovendien is het bij een volledige renovatie ongemakkelijk om het werk van de vakman te onderbreken en zelf de toestellen te plaatsen.

Je oude keuken renoveren tegen de laagste prijs?

Vraag hier gratis offertes aan de beste tarieven uit je buurt te ontdekken!

6. Extra opties

Er staat geen bovenlimiet op de kostprijs om een keuken te renoveren. Je kan altijd opties blijven zoeken en toevoegen om de keuken nog moderner en luxueuzer te maken.

In onderstaande tabel vind je enkele voorbeelden van leuke opties om je keuken extra pluspunten te geven.

Verder vind domotica steeds vaker zijn weg naar de moderne woning. Vraag offertes aan bij een keukenaannemer om ook hiervoor prijzen te ontdekken.

Optie Gemiddelde kosten*
Warmhoudlades €400,- tot €700,-
Kokend waterkraan €600,- tot €1.100,-
Stoomoven €900,- tot €1.300,-
Ingebouwd koffiezetapparaat €1.000,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Exacte prijzen weten? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar!

Bespaartips voor jouw keukenrenovatie

Bespaar op de prijzen om de keuken te vernieuwen door een goede voorbereiding te maken. Stel je budget op, vergelijk prijzen en overleg met een of meerdere vaklui.

Door toestellen te zoeken in verschillende groothandels kan je vaak een goede deal doen. Het nadeel is echter dat de keukenapparatuur van verschillende merken zal zijn en dus verschillende kleurschakeringen zal hebben.

Verder kan je besparen door te helpen bij de afbraakwerken. Haal zelf de oude toestellen weg of demonteer zelf de keukenfrontjes om deze te vervangen of te schilderen.

prijs keuken renoveren

Besparen op de keukenrenovatie? Vergelijk gratis offertes!

De beste manier om te besparen is echter door prijzen te vergelijken. Dit doe je door meerdere offertes bij vaklui aan te vragen of door hier een enkele gratis offerte-aanvraag in te dienen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes van aannemers te vergelijken, krijg je meerdere ideeën en een beter inzicht van de prijsopbouw. Dit maakt het gemakkelijker om de beste offerte te selecteren voor de laagste prijs.

Gratis offertes vergelijken!