Keuken renoveren tips

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Keukenrenovatie
  4. /
  5. Keuken renoveren tips

Tips voor het renoveren van de keuken

Ga je de keuken renoveren? Begin er niet onvoorbereid aan. Velen hebben zich al vergist door de tips van experts niet op te volgen.

Daarom hebben we hier de belangrijkste tips om de keuken te renoveren op een rijtje gezet.

Start gratis offerteaanvraag!

Heb je geen zin of tijd om de keuken zelf te renoveren, schakel dan een vakman in. Vraag hier gratis offertes aan om gemakkelijk een vakman uit de buurt te vinden. Bovendien vind je zo ook betere tarieven.keuken renoveren tips

Waarom de keuken opknappen?

Of het nu om een volledige renovatie of enkele kleine aanpassingen gaat, de keuken vernieuwen heeft vele voordelen.

Na een renovatie ziet de woning er weer als nieuw uit waardoor de waarde van je woning stijgt. Je kan ook de indeling aanpassen om het gebruiksgemak in de keuken te verhogen.

Na een keukenrenovatie is de keuken vaak veel praktischer waardoor het gemakkelijker is om hygiënisch te werken en schoon te maken.

Kies je best voor een totale renovatie of kleine gerichte aanpassingen? Bespreek je project met een aannemer om de geschikte oplossing voor jouw keukenrenovatie te vinden.

Benieuwd hoeveel het kost? Vergelijk gratis offertes!

10 handige tips voor jouw keukenrenovatie!

Er komt veel kijken bij een keukenrenovatie. Als je het goed wil doen, heb je een grondige voorbereiding nodig. De 10 onderstaande tips zullen je klaarstomen om een succesvolle keukenrenovatie uit te voeren.

Voor het beste resultaat werk je samen met een specialist. Die is altijd of de hoogte van de nieuwste trends, kent de praktische kant van de zaak en heeft de nodige technische kennis om alle renovatiewerken uit te voeren.

Vraag hier gratis offertes aan om een expert te vinden voor je keukenrenovatie.

1. Zoek inspiratie

Inspiratie is heel belangrijk om een keuken te renoveren. Je zal er na de werken weer vele jaren in doorbrengen, dus is het belangrijk om je goed voor te bereiden.

Doe vooraf online onderzoek naar de mogelijkheden en zet al je wensen op een rij. Gebruik Pinterest of Instagram en maak je eigen collecties. Ga ook even langs bij vrienden en familie om ideeën op te doen en hun recentste renovaties te bespreken.

2. Laat een keukenontwerp opstellen

Met voldoende inspiratie op zak, zoek je een ontwerper om een keukenontwerp op te stellen. Zo kom je te weten of alles wel praktisch haalbaar is.

De ontwerper houdt rekening met voldoende ruimte om kastjes en deuren te openen, voldoende opslagruimte en genoeg plaats om rond te wandelen en gemakkelijk te werken.

Besparen op de kosten om een keukenontwerp op te stellen?

Vraag hier gratis offertes aan om de beste tarieven uit de buurt te ontdekken.

3. Kies de juiste stijl

Voor je aan de werken begint, denk je best al eens na over de stijl. Hou je van een landelijke stijl of een strakke moderne stijl? Of liever nog iets anders?

Landelijke keukens hebben warme kleuren en natuurlijke materialen. Ze hebben een heel charmante sfeer en veel decoratie.

Moderne keukens, daarentegen, zijn simpel en strak. Er worden weinig kleuren gebruikt en de ruimte dient ruim te zijn.

4. Kies een nieuw keukenblad

Vervang het keukenblad om de uitstraling van de keuken om te gooien. Ook het gebruiksgemak kan er gemakkelijker door worden. Door de hoogte te veranderen, wordt werken in de keuken een stuk ergonomischer.

Voor een nieuw keukenblad heb je keuze uit verschillende materialen. De keuze hangt af van je gewenste stijl maar ook het gebruiksgemak. Tegels zijn goedkoper maar moeilijker om schoon te maken dan natuursteen, bijvoorbeeld.

5. Meer ruimte nodig? Vervang keukenkasten met lades!

Ruimte is vaak een probleem in de keuken. De kasten zitten vol en toch lijken er lege ruimtes te zijn. Dit komt omdat vele keukenkasten slecht zijn ingedeeld. Met lades kom je veel verder.

Bespreek zeker deze mogelijkheid met je aannemer om optimaal gebruik te maken van de ruimte in je keuken.

6. Vervang keukenapparatuur voor een groter gebruikersgemak

Oude keukentoestellen zijn vaak te klein voor onze huidige wensen. Ze hebben niet dezelfde opties als moderne apparaten en ze zijn niet zo duurzaam.

Door de oude toestellen te vervangen, kies je voor meer gebruiksgemak. Daarnaast geef je de keuken ook een nieuwe uitstraling. De keukentoestellen nemen namelijk een groot deel van de ruimte in.

Lees meer over keukenapparatuur.

7. Klein budget? Renoveer met folie

Als je de uitstraling van de keuken wil vernieuwen met een beperkt budget, biedt folie een goedkope oplossing.

Met folie kan je de frontjes van de keukenkasten overdekken om ze een nieuwe uitstraling te geven. De keukenkasten zien er nadien weer als nieuw uit.

8. Kies praktische keukenverlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de keuken maar het wordt vaak over het hoofd gezien.

Spots bieden een all-round verlichting met weinig problemen. Echter bieden ze weinig extra. Een luster geeft de keuken meer charme.

Voor een goede verdeling van het licht kies je best voor een combinatie. Ook boven de kookplaat laat je extra licht installeren.

Stel een lichtplan op met je aannemer om problemen met slechte verlichting te vermijden.

Een aannemer gezocht om de keuken te laten renoveren?

Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven van aannemers te vergelijken.

9. Denk ook aan de details!

De details zijn uiterst belangrijk om de afwerking van de keuken tot een goed einde te brengen. Het zou zonde zijn om te investeren in een keukenrenovatie maar dan vergeten om bijpassende scharnieren, kranen en handgrepen te selecteren.

10. Vergelijk keukenspecialisten

Tot slot is het belangrijk om een goede specialist te vinden voor de keukenrenovatie.

Het is onze specialiteit om je daarbij te helpen.

Via onze gratis offertedienst krijg je offertes van verschillende aannemers uit de buurt toegestuurd. Zo dien je zelf het opzoekwerk niet te doen en hoef je ook zelf niet rond te bellen.

tips keuken renoveren

Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Vraag hier je gratis offertes aan en wij doen de rest. Na je aanvraag zal je tot vier offertes ontvangen die je vrijblijvend mag vergelijken. Door tarieven en voorwaarden te vergelijken, vind je de beste aannemer.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Probeer het nu uit!

Gratis offertes vergelijken!