Stukadoor nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Pleisterwerken Geel

Pleisterwerken in Geel zijn een prachtige afwerking van je huis, zowel binnen als buiten! Je kiest zelf welke kleur en textuur je bezettingswerken hebben. Het is geschikt voor zowel je muren als plafond en kan zelfs in de badkamer gebruikt worden! Het is een veelzijdige methode waarmee iedereen de gewenste afwerking kan kiezen. Op zoek naar een stukadoor?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van meerdere experts in je regio. Kies het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina lees je alles over pleisterwerken. We leggen uit wat pleisterwerken precies zijn, waar je het kan toepassen en je vindt hier handige prijsinformatie. Ook krijg je handige tips voor het vinden van een ervaren stukadoor!

Handig: Een overzicht van alle artikelen over pleisterwerken op Bouwadviseur.


Pleisterwerken specialist nodig?

Vind een pleisterwerken expert uit Beveren.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met de beste prijzen!

Bespaar op de kosten!

Vind een pleisterwerken specialist en bespaar tot 40% de kosten!Wat zijn pleisterwerken?

Pleisterwerken zijn een afwerking voor muren en plafonds. Een stukadoor gebruikt pleister om de muren of het plafond helemaal glad af te werken. Zo zijn er geen oneffenheden meer. Hierdoor oogt de ruimte een stuk groter en netter. Naast gladde muren, is het ook mogelijk om met pleisterwerken textuur aan te brengen. Je bepaalt zelf hoe je de pleisterwerken afwerkt, je kan het zowel behangen als schilderen, maar dit hoeft niet!

Pleisterwerk is geschikt voor praktisch iedere ruimte: woon- en slaapkamers, badkamers en zelfs op de buitenmuur is pleisterwerk een optie. Hiermee krijgt je gevel een gladde en luxe uitstraling.

Voor binnen en buiten

Pleisterwerken laat je zowel binnen als buiten plaatsen! Binnen zorgt het voor een prachtige afwerking van je muren en plafonds. Het heeft een gladde of juist ruwe textuur en het is stoot- en krasvast. Hierdoor blijft het langer mooi dan standaard schilderwerk!

Buiten is het geschikt voor op de gevel: het beschermt de buitenmuur tegen vocht en zorgt bovendien voor een prachtige luxueuze uitstraling!

pleisterwerken

Wat kosten pleisterwerken in Geel?

De prijs van pleisterwerken in Geel hangt af van de afwerking die je kiest. Kies je ervoor om het pleisterwerk zelf nog af te werken, dan is sausklaar stucen of behangklaar stucen een goede optie: dit kost gemiddeld €7,- tot €25,- per m². Wel moet je zelf nog de kosten dekken voor de afwerking, zoals het behang of de verf!

Er zijn nog veel meer opties met verschillende prijzen. Crepi wordt veel gebruikt voor het bezetten van gevels, dit kost gemiddeld €40,- tot €80,- per m² als je het laat plaatsen zonder isolatie, en rond de €100,- tot €150,- per m² als je het laat plaatsen met isolatie. In de tabel hieronder vind je de prijs van alle pleisterwerken! Wil je graag besparen op de kosten, twijfel dan niet om gratis offertes aan te vragen!

Pleisterwerken: prijs 2024

Type werken Prijs per m²*
Crepi €40,- tot €80,- (zonder isolatie)
€100,- tot €150,- (met isolatie)
Tadelakt €100,- tot €150,-
Betonstuc €10,- tot €18,- (wanden)
€15,- tot €25,- (plafond)
Granol €10,- tot €25,-
Sierpleister €15,- tot €85,-
Spuitpleister €5,- tot €20,-
Cementeren €15,- tot €75,-
Behangklaar stucen €7,- tot €20,-
Sausklaar stucen €8,- tot €25,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. materiaal-, arbeidskosten en btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen!

Kies pleisterwerken Geel voor de afwerking van jouw huis!

Met het vergelijken van offertes vind je snel de vakman die best bij je past!

Wat kost een stukadoor in Geel?

Het uurtarief van een stukadoor ligt gemiddeld tussen de €30,- tot €45,-. De exacte prijs hangt natuurlijk wel af van de pleisterwerken die je laat uitvoeren! Voor eenvoudige pleisterwerken ligt de prijs iets lager, rond de €30,- per uur. Ook ben je goedkoper uit als je een zelfstandig stukadoor inschakelt dan wanneer je kiest voor een groot stukadoorsbedrijf.

Voor de meer ingewikkelde pleisterwerken of het inzetten van een groot stukadoorsbedrijf kun je rekening houden met een uurtarief van €45,-. Wil je nou besparen op de prijs van de stukadoor dan is het slim om de stukadoor te vergelijken met andere vaklui. Zo kies je gemakkelijk het bedrijf met het beste aanbod.


Prijzen stukadoor per uur

€30,- tot €45,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Zelfstandig stukadoor
€30,- tot €35,- per uur

Prijs per uur, incl. materiaal en btw.
Zelfstandig stukadoor of eenvoudige pleisterwerken.

Stukadoorsbedrijf
€35,- tot €45,- per uur

Prijs per uur incl. materiaal en btw.
Ingewikkelde pleisterwerken of groot stukadoorsbedrijf.

Start gratis offerteaanvraag!

Factoren die totaalkost beïnvloeden

De totaalkost verschilt per situatie, er zijn namelijk meerdere factoren die een invloed hebben op de prijs van het stucwerk! Je kunt hier eventueel zelf rekening mee houden, zodat de prijs van je pleisterwerken per m² zo laag mogelijk ligt. Deze factoren hebben invloed op de totaalkost:

 • De keuze voor het type pleisterwerk: verschillende pleisterwerken hebben verschillende prijzen, dit heeft een grote invloed op de materiaal- en arbeidskosten.
 • De keuze voor wel of geen isolatie: bij pleisterwerk buiten is het mogelijk om isolatie te plaatsen. Dit kost meer, maar levert ook veel op. Je bespaart namelijk tot wel honderden euro’s per jaar op de energierekening!
 • De prijs van de stukadoor: elke stukadoor hanteert een eigen uurtarief. Hierdoor kunnen de arbeidskosten per stukadoorsbedrijf flink verschillen.
 • Het verschil tussen muur of plafond: meestal is het bezetten van het plafond duurder, omdat dit lastiger te bereiken is.
 • Voorrijkosten: elke stukadoor brengt voorrijkosten in rekening. Daarom is het vaak goedkoper om een stukadoor in de buurt in te schakelen.

pleisterwerken

Hoeveel btw op stucwerken?

Voor stucwerk betaal je slechts 6% btw als je huis minimaal 10 jaar oud is. De btw van een stukadoor in 2024

Dit geldt alleen als je de werken uit laat voeren door een stukadoorsbedrijf en dus niet als je zelf aan de slag gaat.

Waarom een stukadoor uit Geel inschakelen?

Het bezetten van muren lijkt misschien eenvoudig, maar is dat zeker niet. Het is daarom echt aan te raden om de hulp van een ervaren stukadoor in Geel in te schakelen. Een stukadoor doet bovendien meer dan alleen het gladstrijken van de muren. Hij geeft je een persoonlijk advies met betrekking tot de verschillende soorten pleisterwerken, hij helpt met het kiezen van de juiste kleur en zorgt er bovendien voor dat de werken snel en efficiënt zijn uitgevoerd.

Bijkomend voordeel is dat stukadoors vaak goede garantievoorwaarden leveren voor de gebruikte materialen én de arbeid. Deze garanties heb je niet als je zelf aan de slag gaat.

Hieronder lees je meer over de verschillende werkzaamheden van een bezetter in Geel. Moet je nog een goede stukadoor vinden? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

Wat doet een stukadoor of bezetter?

Benieuwd wat een bezetter uit Geel voor jou kan betekenen? Hieronder vind je de verschillende werkzaamheden die stukadoors uitvoeren.

 • Muur stucen: of je nu een gladde muur wilt of een muur met iets meer textuur, de bezetter zorgt ervoor dat jouw muur egaal is en netjes is afgewerkt in een kleur naar keuze.
 • Plafond stucen: ook plafonneerwerken kun je uitbesteden aan een stukadoor. Laat je plafond glad strijken voor een hele moderne sfeer in huis of kies voor iets meer textuur voor een knussere uitstraling.
 • Pleisterwerken herstellen: het kan voorkomen dat je pleisterwerken na verloop van tijd beschadigen. Een stukadoor kan deze beschadigingen herstellen, zodat je niet het hele stucwerk hoeft te vervangen. Dit is makkelijker bij sierpleister dan bij gladde pleister, omdat kleine oneffenheden daarin minder opvallen.
 • Pleisterwerk verwijderen: het verwijderen van pleisterwerk is soms nodig als je de muur op een andere manier wilt afwerken of als je de gevel na een paar jaar toch wilt bekleden met andere gevelbekleding. De vakman verwijdert het pleisterwerk netjes zodat dit geen gevolgen heeft voor de onderliggende muur.

Stukadoor Geel gezocht?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een stukadoor bij jou in de buurt!

Welke soorten stucwerk zijn er?

Als het om stucwerk gaat, is er voor elk wat wils. Het is heel veelzijdig en je hebt de keuze uit tal van verschillende soorten stucwerk. Spachtelputz is heel bekend, maar ook betonstuc en sierpleister zijn populair. Hieronder lees je mee over alle mogelijkheden bij stucwerk. Benieuwd wat voor jou de beste optie is? Vraag dan gratis offertes aan!

Voor binnen:

Bij bezettingswerken binnen heb je de keuze uit de volgende soorten pleister:

 • Sierpleister: dit is één van de duurdere opties. Het heeft een structuur en wordt in kleur aangebracht zodat het geen verdere afwerking nodig heeft.
 • Spuitpleister: dit is goedkoop en snel aan te brengen door stukadoors, hierdoor is het geschikt voor grotere oppervlakken zoals grote muren of plafonds. Dit wordt gebruikt om kleine oneffenheden snel weg te werken.
 • Tadelakt: dit is een waterdichte pleister met een glanzende afwerking. Het is op basis van een natuurlijke hydraatkalk en daarmee een geschikte keuze voor vochtigere ruimtes, zoals de keuken of de badkamer.
 • Granol: dit is een sierpleister met een grote korreldikte. De stukadoor kan granol op verschillende manieren aanbrengen voor een verschillende afwerking.
 • Betonstuc: ook wel beton ciré genoemd. Het is een duurdere keuze maar het is waterdicht en heeft een hele robuuste en moderne uitstraling. Geschikt voor in badkamers en keukens!
 • Raapwerk: dit is een dikke pleister die nodig is om scheve muren of grote oneffenheden weg te werken. Als er grote gaten in de muur zitten bijvoorbeeld of als deze niet helemaal waterpas is.
 • Spachtelputz: dit is één van de bekendste vormen van sierpleister. Het gebruikt marmerkorrels en je kiest zelf hoe groot de korrelgrootte is.
 • Spackspuitwerk: dit is de goedkoopste manier om een sierpleister aan te brengen. Je krijgt hierbij een fijne korrel in je muur of plafond.
 • Behangklaar of sausklaar stucen: een goedkope vorm van bezetten, met als doel om de muur glad en egaal te maken. Hierdoor zie je straks geen oneffenheden meer als je de muur behangen of geschilderd hebt.

pleisterwerken

Voor buiten:

Ook voor buiten zijn er verschillende mogelijkheden qua bezettingswerken in Geel:

 • Gevelpleister: dit is een speciale pleister die goed bestand is tegen vocht. Hierdoor is het een geschikte keuze voor het bepleisteren van de gevel.
 • Cementbepleistering: het cementeren van de gevel geeft een hele luxe en robuuste uitstraling. Het maakt de gevel glad en heeft de uitstraling van een betonnen muur.
 • Crepi: dit is één van de goedkopere opties als het gaat om het bepleisteren van de buitenmuur. Het is ook geschikt om te plaatsen met isolatie, waarmee je flink op de energiekosten bespaart. Crepi heeft een lichte textuur maar op het eerste oog lijkt uw gevel helemaal egaal.
 • Mortex: dit type pleisterwerk heeft een beton- of een natuursteenlook. Het wordt gebruikt voor gevels, vijvers en trappen maar is ook geschikt voor het gebruik binnen!


Kwalitatieve bezettingswerken in Geel!

Vind snel een bezetter die je goed kan helpen en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Hoe besparen op bezettingswerken in Geel?

Wil jij binnenkort je huis laten afwerken met stijlvolle bezettingswerken in Geel? Wij begrijpen dat je liever niet te veel betaalt. Hieronder geven we je daarom een paar handige tips om te besparen op de prijs van de stukadoor!

 • Tip 1: moet je nog een stukadoor zoeken? Zoek dan een vakman in je eigen regio. Zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk en bespaar je op de totaalkost!
 • Tip 2: houd rekening met de materiaalkosten. Kies voor een goedkope pleister, zoals spackspuitwerk of crepi voor het pleisterwerk buiten. Zo houd je de materiaalkosten een stuk lager dan wanneer je kiest voor dure sierpleisterwerken.
 • Tip 3: help zelf mee. Bereid de ruimte voor door alles vast af te dekken of meubels te verplaatsen. Zo kan de vakman direct aan de slag en bespaar je op de arbeidskosten! Vraag je stukadoor of er nog andere werken zijn die je alvast kunt uitvoeren om tijd (en geld!) te besparen!
 • Tip 4: vergelijk gratis offertes: door te kiezen voor de stukadoor met het beste aanbod, bespaar je tot wel 40% op de pleisterwerken. Hiermee ben je een stuk voordeliger uit.

Recente aanvragen:


Pleisterwerk renoveren Brussel
Stukadoor in Gent
Stucwerken binnen in Brugge
Behangklaar stucen in Genk
Gevel pleisteren Mechelen
Cementbepleistering in Antwerpen
Pleisterwerk in Hasselt
Sausklaar stucen in Kortrijk
Stukadoor voor gevel in Leuven
Sierpleister op gevel in Aalst

Stukadoor gezocht? Handige tips!

Heb jij binnenkort een stukadoor nodig voor pleisterwerken in Geel, maar heb je deze nog niet gevonden? Geen zorgen. We geven je handige tips en aandachtspunten om rekening mee te houden. Zo wordt het zoeken naar een stukadoor een stukje makkelijker.

 • Stukadoor in de buurt: dit is altijd goedkoper dan een stukadoor van verder weg. Je bespaart namelijk op de voorrijkosten! Let dus altijd op de locatie van het stukadoorsbedrijf.
 • Groot of klein stukadoorsbedrijf: dit is een persoonlijke keuze, maar wel belangrijk om rekening mee te houden. Kleine bedrijven of zelfstandige stukadoors zijn vaak goedkoper en hebben een persoonlijke aanpak. Grote bedrijven hebben een iets minder persoonlijke aanpak, maar werken snel en efficiënt. Ook is er vaak een minder lange wachttijd en zijn er uitstekende voorwaarden.
 • Specialisme: verschillende pleisterwerken in Geel, vereisen verschillende specialismes. Niet elke stukadoor werkt met elk type pleisterwerk. Heb jij de keuze laten vallen op een specifieke uitstraling? Kijk dan eerst of de stukadoor in kwestie deze bezettingswerken wel uitvoert.
 • Let op de voorwaarden. De voorwaarden van verschillende stukadoorsbedrijven verschillen. Neem deze altijd door en kies zelf welke vakman de beste voorwaarden heeft. Zo voorkom je onnodig hoge kosten als er achteraf toch problemen ontstaan.

Veelgestelde vragen:

Heb je nog vragen over de verschillende stucwerken? Hieronder geven we antwoord op een paar van de meest gestelde vragen. Zit jouw vraag hier nou niet tussen, dan geeft een ervaren bezetter hier graag antwoord op. Vergelijk dan gratis offertes en vind snel een vakman bij jou in de buurt!

Een stukadoor is een vakman die werkt met pleister- en stucwerken. Dit zorgt voor een strakke en nette uitstraling van je muren, plafonds of gevel en daarmee stijgt jouw woongenot. Een stukadoor geeft je een persoonlijk advies en brengt de pleisterwerken daarna snel en efficiënt aan.
Pleisteren is een vorm van stucen. In principe heeft stucen het doel om de muren egaal en glad af te werken. Wanneer we spreken van pleisteren, dan gebeurt dit met pleister. Ook is het mogelijk om sierpleister aan te brengen. De muur wordt dan niet helemaal glad, maar krijgt een mooie textuur. Hierdoor vallen oneffenheden en beschadigingen iets minder op.
Een ervaren stukadoor stuct ongeveer 20 tot 30 m² aan sausklaar stucwerk. Dit verschilt uiteraard per stukadoorsbedrijf en type pleisterwerk. Spackspuitwerk is bijvoorbeeld heel eenvoudig aan te brengen, dus hiervan kan een stukadoor in één dag veel meer doen dan bijvoorbeeld raapwerk of standaard stucwerk.
Gemiddeld liggen de kosten van stucwerk, afhankelijk van de keuze voor het soort pleisterwerk, rond de €10,- tot €22,- per m². Uitgaande van een kamer met 60 m² aan muren, ligt de totaalkost gemiddeld tussen de €600,- tot €1.320,-. Sommige pleisterwerken zullen duurder of goedkoper uitvallen, afhankelijk van het uurtarief van de bezetter.
Pleisterwerk heeft een gemiddelde dikte van 1 millimeter tot ongeveer 5 centimeter. Dikkere lagen worden vooral gebruikt bij raapwerk, om grote oneffenheden weg te werken. Houd er wel rekening mee, dat hoe dikker de laag hoe langer de droogtijd. Vanaf 1 centimeter dikte spreken we van raapwerk in plaats van pleisterwerk.
De droogtijd van het pleisterwerk hangt af van de dikte, de temperatuur, de ondergrond en de ventilatie. Onder redelijke omstandigheden is stucwerk van 1-2 centimeter dikte droog na 2 tot 4 weken. Bij nieuwbouw wordt een dunnere laag pleister aangebracht, maar omdat er ook veel vocht zit in de muren van nieuwbouwwoningen, loopt de droogtijd ook hier snel op.

pleisterwerken

Stukadoor in Geel nodig? Bespaar op de kosten!

Ben je overtuigd en wil je ook een stukadoor uit Geel inschakelen? Met de hulp van een vakman weet je zeker dat je pleisterwerken netjes aangebracht worden en zo lang mogelijk meegaat. Bovendien krijg je van een stukadoor een persoonlijk advies dat altijd van pas komt. Op zoek naar een vakman?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt na je aanvraag zo snel mogelijk de verschillende prijzen van stukadoors in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten! De offerteaanvraag is bovendien gratis en zonder verplichtingen dus er valt niks te verliezen: begin vandaag nog met vergelijken en bespaar!

Gratis offertes vergelijken!