Mortex

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Mortex: mogelijkheden en prijzen 2024

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van mortex? Ontdek ze nu op deze pagina. Kom te weten waarom het zo geschikt is voor een keuken of badkamer en leer meer over het gebruik van dit materiaal voor vloeren en andere oppervlaktes.

We hebben het kort over de prijs en uitgebreid over de vele toepassingen. Ook een stappenplan voor de doe-het-zelvers komt even aan bod.

Laat je de werken liever uitvoeren door een mortex plaatser?

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag dan hier gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven van vaklui uit de buurt te vergelijken.mortex

Wat is mortex?

Mortex Beal is een minerale micro-mortel. Deze pleistersoort wordt gemaakt op basis van natuurlijke kalk en cement. Het product is heel veelzijdig qua kleur en effecten. Bovendien kan het zowel buiten als binnen gebruikt worden. Verder maakt het oppervlak ook niet zoveel uit. Mortex plaatsen kan op de muren, de vloer of zelfs op meubels en trappen.

Het lijkt sterk op beton ciré of tadelakt qua uitzicht. In tegenstelling tot deze materialen is mortex op zich echter waterdicht. Het heeft geen nabehandeling nodig.

Benieuwd naar de kosten voor het aanbrengen van mortex? Vergelijk gratis offertes!

De voordelen

  • Het is een waterdicht materiaal.
  • De decoratieve pleister is beschikbaar in vele kleuren.
  • Met verschillende afwerkingsvormen kunnen vele creatieve effecten gemaakt worden.
  • Het dient voor zowel de muren als de vloer.
  • Handig voor nieuwbouw en renovaties.
  • Het materiaal is zeer duurzaam en slijtvast.

Wat kost mortex?

De prijs voor mortex ligt tussen de €8,- en €42,- per vierkante meter. Deze prijzen hangen voornamelijk af van de laagdikte en de korrelsoort. Concretere prijzen kan je raadplegen in onderstaande tabel.

Verder hangen de prijzen af van enkele andere factoren zoals de mortex plaatser, de bereikbaarheid en de ondergrond.

Uiteraard is het duurder om werken uit te voeren op een moeilijk te bereiken plaats. Ook als er reparaties of voorbereidende werken nodig zijn aan de ondergrond zal het natuurlijk iets meer kosten.

Ten slotte, hanteren vaklui verschillende tarieven. Deze verschillen kan je ontdekken door offertes te vergelijken. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan om er meteen aan te beginnen.

Mortex: prijs 2024

Laagdikte Korrelsoort Prijs per m²*
1 mm 2N €8,- tot €10,-
2 mm 2N (1 mm) + F2 (1 mm) €18,- tot €22,-
2N (1 mm) + F3 (1 mm) €25,- tot €28,-
2N (1 mm) + F4 (1 mm) €25,- tot €28,-
3 mm 2N (1 mm) + F2 (2 mm) €28,- tot €32,-
2N (1 mm) + F3 (2 mm) €40,- tot €45,-
2N (1 mm) + F4 (2 mm) €40,- tot €45,-
2N (1,5 mm) + F2 (1,5 mm) €28,- tot €32,-
2N (1,5 mm) + F3 (1,5 mm) €38,- tot €42,-
2N (1,5 mm) + F4 (1,5 mm) €38,- tot €42,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. De kosten verschillen per mortex plaatser. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.

Besparen op de kosten voor Mortex Beal?

Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven te vergelijken.

Mortex: alle toepassingen

Mortex kent heel veel toepassingen. De pleistersoort wordt voornamelijk gebruikt voor vloeren en muren. Hieronder meer daarover.

Verder kan je dit materiaal perfect gebruiken voor de trap, meubels, een aanrecht en zelfs voor een zwembad. Zowel binnen als buiten zijn er dus meerdere toepassingen voor mortex.

Mortex vloer

Een mortex gietvloer is heel populair voor een mooie strakke uitstraling. Het effect valt goed te vergelijken met materialen zoals beton ciré.

Bovendien is een mortex betonvloer waterdicht en heel hard. De vloer is trouwens ook volledig naadloos. Zo’n vloer schoonmaken is dus heel gemakkelijk.

Mortex aanbrengen is ook vrij simpel. Op een droge stabiele ondergrond dien je slechts een laag 2 tot 3 mm aan te brengen om een egale vloer te creëren.

Mortex muur

Met deze minerale micro-mortel creëer je een waterdichte betonlook op gelijk welke muur. De decoratieve pleister wordt volledig naadloos geplaatst waardoor je een prachtig strak resultaat krijgt.

Aangezien mortex waterdicht is en beschikbaar is in vele kleuren, dient het prima als muurbekleding in zowel de woonkamer, keuken of badkamer.

mortex kosten

Voor welke ruimtes geschikt?

Mortex is geschikt voor alle ruimtes. Dankzij de waterdichte kwaliteiten kan je dit materiaal dus prima gebruiken voor muren en de vloer in de keuken of badkamer.

Dankzij de vele kleur- en effectmogelijkheden kan je de look bovendien steeds naar wens aanpassen.

Zelfs in de tuin kan je mortex gebruiken. Bijvoorbeeld voor een vijver of zwembad.

Mortex badkamer

Mortex is een heel interessant materiaal voor de badkamer omdat het naadloos en waterdicht is. De gehele badkamer kan in principe met dit materiaal bekleed worden.

Je kan deze pleistersoort gebruiken voor de vloer en douchewanden maar ook voor wasbakken of om het bad te bekleden.

Met behulp van was maak je het geheel nog gebruiksvriendelijker. De was kan je na de plaatsing gemakkelijk uitwrijven met een doek. De glanzende waslaag zorgt ervoor dat waterdruppels afrollen en dit maakt het eenvoudiger om de badkamer te drogen en schoon te maken.

Mortex keuken

In de keuken is mortex even veelzijdig. Ook in deze ruimte kan het zowel voor de vloer als muren gebruikt worden. Om er een strak naadloos geheel van te maken kan je zelfs voor een mortex keukenblad opteren.

Zo’n werkblad is vaak net iets goedkoper dan natuursteen. Dat wil echter niet zeggen dat het van mindere kwaliteit is. Een mortex werkoppervlak is slijtvast en waterdicht. Bovendien zijn er veel meer kleurmogelijkheden waardoor het zonder twijfel perfect te combineren valt met de rest van de keuken.

Mortex plaatsen in de keuken of badkamer?

Vraag gratis offertes aan om prijzen en voorwaarden van vaklui te vergelijken.

Mortex nadelen: zijn die er?

Mortex is vrij duur wanneer je met speciale effecten gaat werken. Deze zijn namelijk heel arbeidsintensief. Die extra uren zijn natuurlijk van invloed op de prijs.

Bij lichtere kleuren op de vloer kunnen er krassen ontstaan door het verschuiven van meubels. Hoewel deze gemakkelijk afgekuist kunnen worden, is het toch aangenamer om dit te voorkomen door voor een donkerder kleur te kiezen.

Mortex zelf plaatsen: tips en aandachtspunten!

Begin met een goede voorbereiding. Zorg voor een stofvrije ondergrond.

Gebruik nooit water, maar Bealcryl om het poeder te mengen. Bij kleinere korrels heb je meer product nodig. Dit geldt trouwens ook voor het kleurpigment.

Maak voldoende mortel aan zodat je vlot kan doorwerken. Tegelijk mag je ook niet te veel aanmaken anders kan het uitdrogen. Bij grotere oppervlaktes werk je dus beter met twee of meer.

Hoe breng je mortex aan?

Mortex plaatsen kan enkele dagen duren. Ten eerste, moet je voldoende droogtijd voorzien en ten tweede, gebeurt alles met de hand. Maak er dus meteen voldoende tijd voor.

Zorg ook voor het juiste materiaal. Je hebt een kwast en/of roller nodig voor de primer. Om de mortex te bereiden heb je een mixer en de juiste ingrediënten nodig. Ten slotte, gebruik je een pleisterspaan en spackmes om met de hand de muren in te smeren.

De eerste dag begin je met de voorbehandeling van de muur met een Residur primer. Daarna laat je deze laag uitdrogen.

De volgende dag breng je de technische laag aan. Deze laag dient als basis voor de decoratieve lagen. De dikte van deze laag hangt af van de ondergrond. Hou er rekening mee dat ook deze laag een tijdje moet uitdrogen. Reken op 8 uur per millimeter.

Weer een dag later ga je verder met de decoratieve lagen. Deze kunnen in één dag aangebracht worden, afhankelijk van het effect dat je wil creëren. In deze laag verwerk je ook het gewenste kleurpigment.

Er zijn heel veel kleur en afwerkingsmogelijkheden. Raadpleeg een vakman om verschillende stalen te vergelijken.

Lees meer over pleisterwerken.

Mortex plaatsen: schakel een vakman in!

Mortex aanbrengen in een zware, arbeidsintensieve klus. Het duurt minstens drie dagen maar bij grotere werken heb je vaak meer tijd nodig. Velen hebben deze tijd echter niet en het heeft misschien ook weinig zin om je vakantiedagen hieraan te besteden.

Het is dus verstandiger om een vakman in te schakelen. Bovendien kan je zo verschillende stalen vergelijken om het juiste kleur en effect te vinden.

mortex pleisterwerk

Besparen op mortex? Vergelijk gratis offertes!

Door een vakman in te schakelen kan je gemakkelijk besparen op mortex. Een vakman is namelijk zuiniger met het materiaal. Hij weet precies hoe dik de laag moet worden en kan deze laagdikte perfect gelijk aanbrengen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Ook op de tarieven van de vakman kan je besparen. Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend de prijzen en voorwaarden van vaklui te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken!