Deuren prijzen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Ramen en deuren
 4. /
 5. Deuren prijzen

Wat is de prijs van een nieuwe deur?

Op zoek naar de prijs voor een nieuwe deur? Wil je weten waarom die mooie aluminium buitendeur meer kost dan een pvc deur? Lees verder voor meer informatie over de kostprijs van een nieuwe deur.

Op deze pagina leggen we uit waarom buitendeuren meer kosten dan binnendeuren. Je komt ook te weten wat de gemiddelde prijzen zijn voor een nieuwe deur en hoe die prijzen beïnvloed worden. Het ene materiaal is duurder dan het andere. Glazen deuren hebben, bijvoorbeeld, hogere prijzen dan pvc deuren.

Start gratis offerteaanvraag!

De ene vakman is ook de andere niet. Vergelijk daarom prijzen van verschillende experts. Hier kan je gratis offertes aanvragen voor nieuwe deuren. Door die prijzen te vergelijken kan je flink besparen.deuren prijzen

Hoe wordt de prijs opgebouwd?

De belangrijkste vraag bij het kopen van een deur is waarschijnlijk: wat kost een nieuwe deur?
De kostprijs van een deur hangt af verschillende factoren. In deze lijst sommen we de voornaamste factoren op die de prijs beïnvloeden:

 • het materiaal (pvc, hout, aluminium…)
 • binnendeur of buitendeur
 • met of zonder glas
 • standaardmodel of op maat
 • de afwerking (schilderen, zandstralen…)
 • kostprijs omlijsting en deurbeslag

Kosten deuren: verschil tussen binnen- en buitendeur

Buitendeuren hebben hogere prijzen dan binnendeuren. Dat komt omdat buitendeuren steviger moeten zijn. Ze moeten namelijk beschermen tegen inbraken en weersomstandigheden.

De prijs voor buitendeuren is dus hoger omdat er meer materiaal gebruikt wordt of omdat het beter verstevigd wordt. Door extra beveiligingsmaatregelen stijgt de prijs.

De buitendeur is ook iets unieks. Je investeert dus soms iets meer in het design of model van een buitendeur.

Prijs binnendeuren

De prijs voor binnendeuren hangt, onder andere, af van de afwerking, het deurbeslag en het materiaal. Een binnendeur op maat kost iets meer dan een standaardmodel.

Verder kan de prijs oplopen door de afwerking. Wil je een deel uit glas? Wil je een pvc deur behandelen tegen krassen? (Dit is heel sterk aangeraden als je huisdieren hebt!) Wil je iets meer betalen voor een leuk design?

In onderstaande tabel krijg je gemiddelde prijzen voor binnendeuren. Deuren uit pvc hebben de laagste prijzen: €500,- tot €700,- per deur. Deuren uit aluminium hebben hogere prijzen.

Materiaal Gemiddelde prijs* 2024
Pvc €500,- tot €700,-
Hout €550,- tot €750,-
Aluminium €650,- tot €850,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. isolatielas, plaatsing en btw. Wilt u de exacte prijzen weten? Vraag dan gratis offertes aan.

Kosten buitendeuren

Zoals gezegd, kosten buitendeuren iets meer. Ook hier zijn verschillende materialen beschikbaar. Een pvc buitendeur kost zo’n €800,- tot €1.000,-. Een houten buitendeur is gemiddeld €100,- duurder. Een aluminium buitendeur kost nog iets meer.

Bij buitendeuren wordt de prijs vooral beïnvloed door de beveiliging. Enkele mogelijkheden zijn: sluitplaten, scharnieren met dievenklauwen, veiligheidssloten en vleugeloverdekkende buitenplaten.

In onderstaande tabel krijg je nog eens gemiddelde prijzen per materiaal. Uiteraard ligt de prijs voor buitendeuren op maat iets hoger.

Materiaal Gemiddelde prijs*
Pvc €800,- tot €1.000,-
Hout €900,- tot €1.100,-
Aluminium €1.100,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. isolatielas, plaatsing en btw. Vraag gratis offertes aan.

Wil je besparen op de kosten voor een nieuwe deur?

Dat kan door gratis offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken.!

Glazen deuren prijzen

Naast de traditionele materialen kan je ook kiezen voor glazen deuren. Een glazen binnendeur verbindt de ruimtes in huis.

Glazen draaideuren kosten gemiddeld zo’n €1.250,- per eenheid. Schuifdeuren en pivoterende deuren kosten een beetje meer. De prijzen voor glazen deuren gelden voor een glasplaat van 8mm gehard glas. Voor dikkere deuren betaal je een kleine meerprijs. Dat komt ongeveer op €30,- per vierkante meter per 2mm extra dikte.

In deze tabel vind je verschillende soorten glazen deuren met de bijhorende prijzen.

Type deur Gemiddelde prijs* 2024
Draaideur – 8 mm gehard glas €1.250.-
Schuifdeur – 8 mm gehard glas €1.250,- tot €1.500,- 
Pivoterende deur – 8 mm gehard glas €1.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. plaatsing en deurbeslag. Vraag gratis offertes aan.

Deur plaatsen prijs

Een deur voor de eerste keer plaatsen is niet simpel. Er komt veel precisiewerk bij kijken om de scharnieren te plaatsen. Het is daarom aangeraden om het werk te laten uitvoeren door een vakman Een binnendeur vervangen is gemakkelijker en kan je eventueel zelf doen. Voor de veiligheid, laat je de buitendeuren beter altijd plaatsen of vervangen door een expert.

Deuren plaatsen heeft een prijs van zo’n €100,- per deur. Omdat er bij buitendeuren meer komt bij kijken, is dat meestal een beetje duurder.

Kosten extra opties

Nu je een idee hebt over de prijzen van een deur en weet dat je om deuren te plaatsen een prijs van zo’n €100,- betaalt, gaan we dieper in op de details.

Misschien wil je mooier of functioneler deurbeslag. Dit zorgt voor een extra kost. Luxe deurkrukken kosten tussen de €80,- tot €150,- per deur.

Bovenop de kostprijs voor de deur moet je bijbetalen voor extra opties. Een brievenbus in de deur kost ongeveer €120,- tot €150,-. Prijzen voor andere extra’s zoals een deurdranger of een stootgreep vind je in onderstaande tabel.

Extra optie Gemiddelde kostprijs*
Plaatsen brievenbus €120,- tot €150,-
Deurdranger €200,- tot €350,-
Stootgreep €150,- tot €250,-
Luxe krukbeslag €80,- tot €150,-

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.

Bespaar op de kosten: handige bespaartips!

Deze twee trucjes helpen je enorm om te besparen op de prijzen van nieuwe deuren en op de kosten om deuren te plaatsen:

Zoek of er ergens in de buurt kortingen zijn op deuren, deurbeslag of omlijsting.
Laat alles in één keer plaatsen of vervangen. Misschien zijn zelfs de ramen aan vervanging toe? Bij meer werk kan je besparen op de arbeidskosten.

Zijn je nieuwe deuren een deel van grotere renovatiewerken?

Dan kom je misschien in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie

Is je privéwoning ouder dan 10 jaar en factureert de aannemer de werken direct aan de eindgebruiker? Ga dan na of je ook gebruik kan maken van het verlaagde btw-tarief van 6%.

prijzen deuren

Nieuwe deur nodig? Gratis offertes vergelijken!

Een nieuwe deur plaatsen is precisiewerk. Voor je eigen veiligheid is het beter om een specialist in te schakelen. Zorg zo voor een goede beveiliging en isolatie.

Daarnaast wil je een goede afwerking van de omlijsting en als het scharnier net 2mm te hoog zit, mag je helemaal opnieuw beginnen. De deur laten plaatsen door een vakman is dus geen overbodige luxe.

Laat de werken niet uitvoeren door de eerste, de beste vakman. Vergelijk prijzen. Zo betaal je niet te veel. Benieuwd hoe je dat gemakkelijk kan doen? Simpel!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende vaklui uit je buurt. Daarna kies je voor de beste totaalprijs voor nieuwe deuren en het plaatsen ervan.

Gratis offertes vergelijken!