Ramen en deuren specialist gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Ramen en deuren prijzen

Op zoek naar informatie over de prijzen van ramen en deuren? Benieuwd welk materiaal voor ramen het goedkoopst is? Wil je weten welke andere factoren de prijs voor ramen en deuren bepalen? Hier ben je aan het juiste adres.

De prijzen voor deuren liggen hoger dan de prijzen voor ramen. Dit komt grotendeels door het hang- en sluitwerk. Op deze pagina krijg je meer uitleg over deze prijsverschillen. Je krijgt ook tips om te besparen op de prijzen voor ramen en deuren. Om te beginnen, raden we aan om offertes te vergelijken.

Start gratis offerteaanvraag!

Hier kan je gratis offertes aanvragen zodat je kan besparen op de kostprijs voor ramen en deuren.ramen en deuren prijzen

Prijzen voor ramen

De kostprijs voor nieuwe ramen hangt grotendeels af van het model. Een vast raam is het goedkoopst. Deze ramen kosten tussen de €100,- en €350,-. Wil je ramen die open kunnen, zoals een draai-kiepraam of een valraam, dan kost het iets meer. Een schuifraam is het duurst. Doorgaans omdat deze ramen groter zijn en omdat ze moeilijker te monteren zijn.

De kostprijs kan verder oplopen door extra’s, zoals rolluiken. Andere eventuele kosten bij ramen zijn de installatie van een vliegraam of ventilatierooster.

Raamtype Gemiddelde prijs bij 1 m²* 2023
Vast raam €100,- tot €350,-
Draai-kiepraam €150,- tot €500,-
Valraam/kiepraam €175,- tot €525,-
Schuifraam €700,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde richtprijzen incl. isolatieglas, plaatsing en btw. Exacte prijzen voor ramen weten? Vraag gratis offertes aan.

Nieuw raam: welke factoren beïnvloeden de prijs?

Naast het model, bepalen het materiaal en het glastype mee de totale kostprijs.

Ramen van kunststof, zoals PVC, zijn het goedkoopst. Hout is iets duurder. Aluminium is doorgaans nog duurder dan een houten raam.

Het type glas beïnvloedt sterk de prijs van de ramen. Normaal dubbelglas is het goedkoopst. (Uiteraard is enkel glas goedkoper, maar vanaf 2020 werd minimaal dubbelglas verplicht in elke woning.) Ramen het hogere prijzen zijn hoogrendementsglas, akoestisch glas en zonwerend glas.

Lees verder op deze pagina voor meer informatie over ramen en de prijzen.

Wil je besparen op de kosten voor ramen?

Vraag nu gratis offertes aan om prijzen te vergelijken!

Prijzen deuren

De prijzen voor deuren verschillen flink tussen binnendeuren en buitendeuren. Buitendeuren kosten meer omdat ze moeten isoleren. Daarnaast moeten ze een stuk steviger zijn om inbraken te vermijden.

Verder hangt de prijs van een deur voornamelijk af van het materiaal. Hieronder krijg je een overzicht van prijzen voor binnendeuren en voor buitendeuren.

Kosten binnendeuren

Binnenshuis heb je meer opties voor deuren. Voor houten binnendeuren kan je kiezen uit schilderdeuren, afgewerkte deuren, schuifdeuren en massieve deuren. Daarnaast heb je ook de keuze voor de andere klassieke materialen: PVC en aluminium. Ten slotte, kan je binnenshuis zelfs kiezen voor glasdeuren of staaldeuren voor een modernere look.

Het materiaal bepaalt mee de prijs, maar er is niet zoveel prijsverschil. De prijs stijgt als je de deur behandelt tegen krassen. Dit is wel aan te raden. Ook de kwaliteit van het hang- en sluitwerk beïnvloeden de kostprijs van de deuren. Zie onderstaande tabel voor gemiddelde prijzen voor binnendeuren.

Materiaal Gemiddelde prijs*
PVC €500,- tot €700,-
Hout €550,- tot €750,-
Aluminium €650,- tot €850,-

*Let op: dit zijn gemiddelde richtprijzen voor een deur van 2.000 bij 900 mm incl. btw, montage (excl. eventueel glas). Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Kostprijs buitendeuren

Buitendeuren kosten meer dan binnendeuren. Dit komt omdat buitendeuren beter isoleren. Daarnaast moeten ze beter beveiligd zijn tegen inbraken. Door te investeren in scharnieren met dievenklauwen, sluitplaten, veiligheidssloten, en vleugeloverdekkende buitenplaten verbeter je de veiligheid van je woning.

De prijs van de deur hangt verder af van het materiaal en het design. Standaardmaten zijn uiteraard goedkoper dan maatwerk. In onderstaande tabel krijg je een overzicht van de gemiddelde prijs voor buitendeuren.

Materiaal Gemiddelde prijs*
PVC €800,- tot €1.000,-
Hout €900,- tot €1.100,-
Aluminium €1.100,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde richtprijzen voor een deur van 2.000 bij 900 mm incl. btw, montage (excl. eventueel glas). Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Besparen op de kosten? Tips!

Afhankelijk van het type glas, het materiaal en andere factoren kan je op verschillende manieren besparen op de prijzen voor ramen en deuren.

Is je privéwoning ouder dan 10 jaar en factureert de aannemer de werken direct aan de eindgebruiker? Dan kom je in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 6%.

Ben je van plan om hoogrendementsglas te plaatsen? Goed nieuws! Hiervoor zijn er premies.

Benieuwd of er nog meer premies zijn om te besparen op de prijzen van ramen en deuren?

Op www.energiesparen.be en www.premiezoeker.be vind je onder andere lokale premies en subsidies.

Bovendien bespaar je flink op de energiefactuur door te investeren in ramen en deuren uit kwaliteitsvolle materialen met een betere isolatiewaarde. Met beter glas bespaar je uiteraard ook meer.

prijzen ramen en deuren

Ramen of deuren plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Perfect maatwerk voor ramen en deuren is essentieel. Bij de kleinste fout kan je al veel warmte verliezen. Daarom is het belangrijk om het werk te laten doen door een vakman. Bovendien is de plaatsing niet zo simpel.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Gelukkig kan je besparen op de prijzen voor ramen en deuren door offertes te vergelijken. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende experts. Dit helpt je om de geschikte vakman voor jouw project te kiezen. Bovendien weet je dan zeker dat je een correcte prijs betaalt voor jouw ramen en deuren.

Gratis offertes vergelijken!