Op zoek naar een renovatiebedrijf?

Gratis - Vrijblijvend

Renovatiewerken Ninove

Renovatiewerken in Ninove uitvoeren? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een geschikte aannemer voor jouw project.

Hier ben je aan het juiste adres. Lees verder om alles te weten te komen over kleine renovatiewerken en totaalrenovaties. We leggen uit hoe het in zijn werk gaat, wat de voordelen zijn en hoe je een goede aannemer of vakman selecteert.

Start gratis offerteaanvraag!

Ben je vooral geïnteresseerd in de prijzen voor renovatie, vraag dan hier gratis offertes aan. Dat is de snelste en eenvoudigste manier om gedetailleerde prijzen te verkrijgen en een uitstekend renovatiebedrijf te vinden.


Renovatiewerken nodig?

Vind een specialist uit Ninove.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met de beste prijzen!

Bespaar op de kosten!

Vind een specialist en bespaar tot 40% de kosten!

Voordelen van onze service

Via Bouwadviseur kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Zoek je een aannemer voor renovatiewerken in Ninove? Dan kan je veel tijd besparen door onze service te gebruiken.

In enkele minuten doorloop je de drie stappen om offertes aan te vragen. Daarna gaan we zo snel mogelijk aan de slag om je tot wel vier uitstekende offertes toe te sturen. Het enige dat jij dan nog hoeft te doen is de meest voordelige of meest overtuigende offerte selecteren.

Waarom gratis offertes voor renovatiewerken in Ninove aanvragen bij Bouwadviseur?

 • Snel
 • Eenvoudig
 • Vrijblijvend
 • Gratis


renovatiewerken

Waarom renoveren?

Kleine of grote renovaties kunnen om allerlei redenen belangrijk zijn. In eerste instantie is een renovatie vaak interessant om onregelmatigheden of schade te herstellen.

Verder is het best mogelijk dat je enkel op esthetisch vlak wat wil vernieuwen. Misschien is de gevel nog in goede staat maar wil je een modernere uitstraling. Of de badkamer is nog tip top in orde maar je wil meer ruimte. Alle redenen zijn goed om kleine of algemene renovatiewerken uit te voeren door een ervaren aannemer.

Waarom je huis renoveren in Ninove?

 • De waarde van de woning stijgt.
 • Je bespaart op energiefacturen door betere isolatie.
 • Je zal meer genieten van je vernieuwde woning.
 • Je voorkomt problemen met vocht en veroudering in de toekomst.

Wat kosten renovatiewerken in Ninove?

Een renovatie uitvoeren kan heel goedkoop zijn maar ook vrij duur. Alles hangt af van wat je gaat renoveren en de omvang van de werken. Lees meer over de prijzen van renovatiewerken.

Voor grote veranderingen in de badkamer hebben renovatiewerken een kostprijs van enkele duizenden euro’s. Ook in de keuken zit je snel aan een minimumkost van duizend euro maar het kan eventueel goedkoper.

Bij andere renovatiewerken in Ninove, zoals een nieuwe gevel of schilderwerken, betaal je per vierkante meter. Raadpleeg de tabel op deze pagina voor gemiddelde prijzen.

Renovatiewerken kostprijs 2024

Renovatiewerken Gemiddelde prijs*
Badkamer €2500,- tot €7000,-
Keuken €300,- tot €3000,-
Gevel €10,- tot €60,- per m²
Pleisterwerken €5,- tot €75,- per m²
Gyproc €25,- tot €35,- per m² (Voorzetwand)
€50,- tot €75,- per m² (Plafond)
Schilderwerken €15,- tot €40,- per m²
Metselwerken €50,- tot 120,- per m²
Afbraakwerken €7,- tot 25,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per renovatiebedrijf verschillen. Vraag gratis offertes aan en bespaar!


Besparen op renovatiewerken in Ninove?

Vraag hier gratis offertes aan om de beste aannemer voor renovatie in Ninove te vinden.


Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De prijs voor renovatiewerken in Ninove is doorgaans opgebouwd uit drie delen: arbeids-, materiaal-, en verplaatsingskosten.

Deze drie delen verschillen echter flink volgens het type renovatie en de aannemer. Onderstaande factoren hebben de belangrijkste invloed op de prijs:

 • De omvang van het renovatiewerk.
 • De materiaalkeuze voor de vernieuwde ruimte.
 • Tarieven van de aannemer.
 • Eventuele extra kosten.
 • Mogelijkheid om een premie voor renovatiewerken aan te vragen.

renovatiewerken kosten

Wat doet een renovatiebedrijf in Ninove?

Renovatiebedrijven uit Ninove staan in voor allerlei renovatiewerken in en rond het huis. Zowel voor kleine en algemene renovatiewerken als een totaalrenovatie kan je een renovatiebedrijf inschakelen.

In onderstaande kopjes gaan we verder in op de verschillen tussen deze soorten renovatiewerken en bespreken we kort de mogelijkheden.

Als je gedetailleerde informatie wil over de tarieven, vraag dan hier gratis offertes aan om prijzen te vergelijken en een goedkoop renovatiebedrijf in Ninove te vinden.

Algemene renovatiewerken Ninove

Algemene renovatiewerken zijn vrij grote projecten waarbij een volledige ruimte of meerdere ruimtes vernieuwd worden. Ook werken aan het dak of de gevel zijn vrij arbeidsintensief en behoren dus tot algemene renovatiewerken.

Voor deze renovaties heb je vaak gespecialiseerd materiaal en specifieke kennis nodig. Je besteedt deze werken dus best uit aan een ervaren vakman of betrouwbare aannemer voor renovatiewerken uit Ninove.

 • Keukenrenovatie: een opknapbeurt voor de keuken met nieuwe keukenkasten, een vernieuwd aanrecht en eventueel modernere keukenapparaten en -installaties.
 • Badkamerrenovatie: renovatiewerken in de badkamer om het comfort te verhogen door, bijvoorbeeld, een extra wasbak of een inloopdouche te plaatsen.
 • Dakrenovatie: het dak renoveren om eventuele schade aan de constructie te herstellen, isolatie te plaatsen of gewoon omdat je een nieuwe dakbekleding wil.
 • Gevelrenovatie: Een nieuwe rij bakstenen of een mooi pleisterwerk om je woning weer volledige bescherming te geven tegen allerlei weersomstandigheden. Uiteraard ziet je huis er nadien weer als nieuw uit.
 • Zolderrenovatie: de perfecte renovatiewerken om extra ruimte in huis te creëren door de zolder om te toveren in één of meerdere kamers.

Een aannemer gezocht voor algemene renovatiewerken in Ninove?

Vraag hier gratis offertes aan om prijzen van de beste aannemers uit Ninove te vergelijken.


Kleine renovatiewerken Ninove

Kleine renovatiewerken zijn meestal niet zo ingrijpend. Vaak gaat het om oppervlakkige werken om de uitstraling van de woning te vernieuwen. Daarnaast zijn er ook enkele functionele ingrepen zoals isolatie- en elektriciteitswerken.

Hoewel je sommige van deze renovatiewerkjes zelf zou kunnen uitvoeren, schakel je ook hiervoor beter een vakman in. Door deze projecten uit te besteden, hoef je zelf geen materiaal aan te kopen, bespaar je jezelf tijd en loop je veel minder risico op technische fouten.

 • Elektriciteitswerken: van het vervangen van een lichtschakelaar tot de installatie van een gloednieuw domotica-systeem, deze werken vergen specifieke kennis.
 • Isolatiewerken: laat isolatie plaatsen in het dak, de vloer en de gevels om van een beter leefklimaat te genieten en om te besparen op je stookkosten.
 • Afbraakwerken: soms behoort afbreken ook tot renovatie. Bijvoorbeeld, wanneer je een binnenmuur wil slopen om een grotere ruimte te creëren.
 • Metselwerken: wanneer een ruimte net te groot is kan je met metselwerken een nieuwe muur optrekken. Meestal worden metselwerken uitgevoerd om gevels te vernieuwen.
 • Voegwerken: de voegen regelmatig nazien en herstellen of vervangen, is belangrijk om de gevel en de achterliggende isolatie optimaal te beschermen.
 • Bezettingswerken: met pleisterwerk maak je nieuwe of oude muren helemaal klaar om ze verder af te werken. Of misschien kies je voor een sierpleister met een unieke uitstraling.
 • Schilderwerken: fleur de kamers op met een leuke nieuw tint of wees lekker creatief met verschillende kleurcombinaties en unieke schilderpatronen.
 • Gyprocwerken: wandpanelen en tussenpanelen zijn een snelle manier om een ruimte in meerdere kamers te verdelen of om een binnenmuur snel te isoleren of te vernieuwen.
 • Vloerwerken: Onder vloerwerken wordt alles verstaan wat te maken heeft met het leggen van vloeren. Denk aan chapewerken, tegelwerken en vloerisolatie.
 • Plafond renovatie: Er bestaan meerdere methodes om je plafond te renoveren. Denk aan isoleren, schilderen, stucen of het plaatsen van een vals plafond.

zolderrenovatie

Totaalrenovatie Ninove

Een totaalrenovatie in Ninove is de meest ingrijpende manier om een woning te renoveren. Bij deze soort renovatiewerken wordt een groot deel van de woning afgebroken om dan vanaf nul te herbeginnen.

Meer informatie over de totaalrenovatiebonus.

Het voordeel van een totaalrenovatie is dat je zo goed als alles naar eigen wens kan indelen en inrichten. Je kan ook de bestaande structuren en installaties gemakkelijker vernieuwen om later problemen met kabels en leidingen te vermijden.

>Bij een grote renovatie van je woning is het meestal raadzaam een architect in te schakelen.

Totaalrenovatie of verdoken nieuwbouw? In sommige stedelijke centra maakt het niet uit. Je betaalt steeds slechts 6% btw. In kleinere steden ligt het btw-percentage voor een vernieuwbouw echter op 21% en krijg je mogelijks een boete als je de werken aangeeft als een totaalrenovatie om van een goedkoper btw-tarief te genieten.

Totaalrenovaties ga je uiteraard zelden zelf uitvoeren. Je hebt er veel kennis en tijd voor nodig. Bovendien heb je meestal meerdere vergunningen en een architect voor de verbouwing nodig. Om je hierbij te helpen, raden we aan om een aannemer voor totaalrenovatie in Ninove in te schakelen.

Voordelen van een renovatiebedrijf

Welke renovatiewerken je ook wilt laten uitvoeren in Ninove, het is een goed idee om een renovatiebedrijf in te schakelen. Door de renovatiewerken uit te besteden, loop je minder risico op problemen en onvoorziene omstandigheden.

Een aannemer heeft het nodige materiaal voor alle werken, en de nodige kennis en ervaring om alles vlot uit te voeren. Terwijl de vaklui jouw huis renoveren kan je zelf verder werken zonder vakantiedagen te verliezen. Bovendien hoef je dan ook zelf het zware werk niet te doen.

We zetten nog even kort de voordelen op een rijtje:

 • Zelf geen materiaal aankopen.
 • Tijd besparen.
 • Betere kwaliteit en uitvoering.
 • Blessures en overbelasting vermijden.

Handig: overzicht van de huis renoveren kostprijs.


Een aannemer nodig voor jouw renovatiewerken?

Vraag hier gratis offertes aan om tarieven van betrouwbare aannemers te vergelijken.


Renovatiebedrijf inhuren: hier moet je op letten

Wanneer je op zoek gaat naar een renovatiebedrijf uit Ninove voor kleine renovatiewerken of een totaalrenovatie van de woning dien je met verschillende factoren rekening te houden.

Ga na waarin het bedrijf zich specialiseert, hoe hun prijzen zijn opgebouwd, waar het bedrijf gelegen is en wat de garantievoorwaarden zijn.

Hulp nodig bij de selectie van een goed bedrijf voor renovatie?

Vraag hier gratis offertes aan om tot vier offertes te ontvangen uit onze selectie van uitstekende renovatiebedrijven uit Ninove.

dakrenovatie

1. Welk specialisme?

Er bestaan algemene bedrijven en gespecialiseerde renovatiebedrijven. Bij een totaalrenovatie is het natuurlijk interessant om alle werken door één bedrijf te laten uitvoeren en zo te besparen op de kosten.

Toch is dit niet altijd het beste idee en soms is het gewoon niet mogelijk. Bepaalde soorten renovatiewerken laat je best uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Niet elke vakman kan, bijvoorbeeld, een houtskeletbouw realiseren. Deze renovatiewerken vereisen gespecialiseerd materiaal en/of specifieke kennis.

2. Hoe is de prijs opgebouwd?

De totaalprijs van een renovatieproject hangt af van meerdere onderdelen: de transport-, arbeids-, en materiaalkosten. Deze verschillen echter allemaal per vakman of aannemer.

Door offertes aan te vragen, kan je de prijsopbouw beter vergelijken.

Ga ook na waarom de prijs bij de ene goedkoper is dan bij de andere. Misschien gebruikt het ene bedrijf materiaal van een mindere kwaliteit waardoor de materiaalkosten laag liggen. Of bij een ander bedrijf liggen de transportkosten misschien heel hoog omdat het ver gelegen is. En dat is ons volgende puntje…

3. Locatie

Alle renovatiebedrijven rekenen verplaatsingskosten en afvoerkosten voor materiaal aan. Dit tarief wordt berekend op basis van de afstand tussen hun locatie en jouw woning. Hoe verder, hoe duurder dus.

Het is vooral belangrijk om hier rekening mee te houden bij langdurige projecten. Bij werken van één dag zal dit niet zo doorwegen, maar €25,- extra voorrijkosten per dag voor een project van twee weken zal je wel voelen in je budget.

4. Garantievoorwaarden

Alle bedrijven hebben ook hun eigen algemene voorwaarden en garantievoorwaarden. Het is uiterst belangrijk om deze grondig na te lezen zodat je na de renovatie niet voor verrassingen staat.

In deze voorwaarden vind je de informatie over welke werken tot het budget behoren en voor welke extra werken je moet bijbetalen. Nog belangrijker is uiteraard onder welke omstandigheden de vakman tussenkomt als er iets fout loopt tijdens het renoveren.

Lees de voorwaarden dus goed na om nadien discussies en problemen te vermijden in geval van schade of een foute installatie.


Gratis offertes vergelijken voor renovatiewerken in Ninove!

Vind de beste en goedkoopste aannemer uit de buurt via onze gratis offertedienst.


Handige bespaartips voor jouw renovatie!

Als je grote renovatiewerken laat uitvoeren, kunnen de kosten vrij hoog liggen. Laat je echter niet ontmoedigen door je eerste schatting van de totaalkost. Er bestaan namelijk verschillende maatregelen om de kosten voor renovatiewerken in Ninove te drukken.

Bespaar op renovatiewerken door:

 • waar mogelijk zelf mee te helpen;
 • af te spreken met buren om een kwantumkorting te verkrijgen;
 • meerdere kleine renovaties te combineren tot een totaalrenovatie aan een lager tarief;
 • offertes te vergelijken om de beste tarieven te vinden;
 • de voorwaarden voor premies en een verlaagd btw-tarief te raadplegen.

Recente aanvragen:


Elektriciteitswerken in Brussel
Isolatiewerken in Gent
Renovatiewerken in Brugge
Afbraakwerken in Genk
Metselwerken in Mechelen
Voegwerken in Antwerpen
Bezettingswerken in Hasselt
Schilderwerken in Deurne
Gyprocwerken in Leuven
Zolderrenovatie in Aalst

Premie voor renovatiewerken

De Mijn VerbouwPremie is een premie van de Vlaamse Overheid die allerlei renovatiewerken in en rond de woning ondersteunt.

Wie zijn huis laat renoveren op Vlaams grondgebied kan onder bepaalde voorwaarden genieten van een premie van 20% of 30%.

Om deze premie voor renovatiewerken in Ninove te kunnen aanvragen moet je woning ouder zijn dan 30 jaar. Verder moet je er ook je domicilie hebben of moet de woning verhuurd worden via een sociaal verhuurkantoor.

De premie geldt niet voor wie in de laatste 10 jaar al een renovatiepremie heeft aangevraagd. Als je niet aan de inkomensvoorwaarden voldoet, dan kan je deze premie ook niet gebruiken.

Verlaagd btw-tarief

Ook de federale overheid steunt bij bepaalde renovatiewerken op financieel vlak door de btw-tarieven te verlagen voor heel wat renovatiewerken.

Voor renovaties, zoals schilderwerken, isolatie aanbrengen en werken aan het sanitair, betaal je slechts 6% btw in plaats van 21% als je aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • Je woning is ouder dan 10 jaar.
 • Je woning wordt hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt.
 • De werken worden uitgevoerd door een aannemer en worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Meer informatie over de btw-tarieven.

renovatiewerken specialist

Besparen op renovatiewerken? Gratis offertes vergelijken!

De beste manier om een goed renovatiebedrijf te vinden met voordelige tarieven is door offertes te vergelijken.

Start je gratis offerteaanvraag!

Via onze offertedienst vraag je in drie korte stappen gemakkelijk gratis offertes aan. Daarna krijg je snel tot wel vier offertes toegestuurd die je vrijblijvend mag vergelijken. Zo kan je tot wel 40% besparen op de totaalfactuur voor renovatiewerken in Ninove.

Twijfel niet langer. Vraag snel gratis offertes aan. Je hebt niets te verliezen.

Gratis offertes vergelijken!