Op zoek naar een schilder?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Schilder Aalst

Wil jij je woning laten schilderen, of zijn de ramen toe aan een nieuwe laag verf? Dan is het verstandig om een schilder in Aalst in te schakelen! Met een schilder ben je verzekerd van het beste resultaat. Schilderen is namelijk niet zo eenvoudig als het lijkt.

Op deze pagina lees je alles over de verschillende schilderwerken (zowel binnen- als buitenschilderwerken) en de kosten. Ook vind je handige informatie over wanneer je je huis moet schilderen. Als laatste lees je handige tips voor het vinden van een goede schilder en om te besparen op de kosten.

Schilderwerken in Aalst: de belangrijkste informatie op een rij

 • Een schilder kost gemiddeld €30,- tot €50,- per uur of €30,- tot €40,- per m².
 • Je kunt een schilder inschakelen voor binnen- en buitenschilderwerken. Binnenschilderwerken zijn doorgaans goedkoper, omdat de materiaalkosten lager liggen. Bij buitenschilderwerken is de verf vaak wat duurder en je hebt materialen zoals een steiger nodig.
 • Onder binnenschilderwerken vallen onder andere werkzaamheden zoals het sauzen van muren en plafonds, het schilderen van de trap, ramen en deuren.
 • Buitenschilderwerken zijn alle schilderwerken buitenshuis. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van ramen en deuren, het beitsen van schuttingen en het verven van een tuinhuis.
 • Het wordt aangeraden om binnenschilderwerk iedere 7 tot 10 jaar te vernieuwen, en buitenschilderwerken iedere 5 jaar.
 • Bespaar op de kosten van een schilder door zelf mee te helpen in de voorbereiding, het combineren van verschillende schilderwerken en kwantumkorting. Ook het kiezen van een schilder in je regio en het inschakelen van een schilder in de winter zijn goede manieren om te besparen.
 • Je hebt recht op het verlaagde btw-tarief van 9% op schilderwerken. Lees de voorwaarden vooraf goed door, zodat je het verlaagde btw-tarief niet misloopt.
 • Je vindt een goede schilder door offertes te vergelijken: let hierbij op de totaalprijs, garantievoorwaarden en keurmerken.


schilder Aalst

Wat kost een schilder uit Aalst?

Het de kosten van een schilder in Aalst liggen tussen de €35,- en €50,-. De prijs hangt af van de ervaring van de schilder, de grootte van het bedrijf en de complexiteit van de werkzaamheden.

Het tarief van een binnenschilder ligt wat lager: je betaald gemiddeld €35,- tot €40,- per uur. Dat komt omdat binnenschilderwerken over het algemeen eenvoudiger zijn. Ook liggen de materiaalkosten lager: de verf voor buitenschilderwerken is duurder omdat deze weerbestendig moet zijn. Het gemiddelde uurtarief van een buitenschilder ligt rond de €40,- tot €50,- per uur.

Tijdens de winter hanteren vele schilders in Aalst bovendien lagere tarieven. Omdat weinig mensen schilderwerken laten uitvoeren in de winter, geven schilders soms tot maximaal 30% korting op schilderwerken.

Wat kost een schilder uit Aalst per uur?

Uurtarief schilder 2024

€35,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schilder in Aalst)

Binnenschilder
€35,- tot €40,-

Buitenschilder
€40,- tot €50,-

Gratis offertes vergelijken

Prijs per uur of prijs per m²?

Binnenschilderwerken zijn ook per vierkante meter goedkoper dan buitenschilderwerken. Voor binnenschilderwerk betaal je gemiddeld €30,- tot €35,- per m² en voor buitenschilderwerk €35,- tot €40,- per m².

Voor het sauzen van muren en plafonds moet je rekenen op een gemiddelde prijs van €20,- tot €40,- per m². Tot slot kun je kiezen voor spuitwerk: dit is een goedkope methode, omdat de verf met een spuit wordt aangebracht in plaats van met de hand. Spuitwerk kost gemiddeld €5,- tot €10,- per m².

Wanneer betaal je per uur en wanneer per vierkante meter?

Naast uurtarieven hanteren schilders en vooral schildersbedrijven regelmatig prijzen per vierkante meter. Welk tarief er bij jouw schilderklus gerekend wordt, hangt vooral af van de complexiteit van de werkzaamheden. Voor het schilderen van grote oppervlaktes, zoals muren, plafonds en gevels, is een prijs per vierkante meter gebruikelijker. Voor complexere werkzaamheden, zoals het schilderen van kozijnen, wordt vaak een tarief per uur gebruikt.

Werkzaamheden Gemiddelde prijs per m²*
Binnenschilder €30,- tot €35,-
Buitenschilderwerk €35,- tot €40,-
Sauswerk €20,- tot €40,-
Spuitwerk €5,- tot €10,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

schildersbedrijf Aalst

Wat kosten schilderwerken in Aalst?

Ga jij je woning laten schilderen? Dan is het fijn om vooraf te weten welke kosten je voor schilderwerken kunt verwachten. Het schilderen van muren en plafonds kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m². Hierna ziet je woning er weer netjes en verzorgd uit, en voldoet de woonkamer weer helemaal aan jouw wensen.

Andere veelvoorkomende schilderwerken in Aalst zijn het schilderen van buitendeuren en ramen. Gemiddeld betaal je €70,- tot €110,- per deur en €15,- tot €25,- per raam. Veel schilders werken dus ook met een vaste prijs voor een bepaalde soort schilderwerken. Dit geldt ook voor het trap schilderen, dit kost gemiddeld €15,- tot €20,- per traptrede.

In de onderstaande tabel vind je meer prijsinformatie voor verschillende schilderklussen.

Schilderwerken: prijzen 2024

Schilderwerken Gemiddelde prijs*
Trap schilderen €15,- tot €20,- per trede
Muren schilderen €15,- tot €20,- per m²
Plafond verven €15,- tot €20,- per m²
Gevel schilderen €20,- tot €40,- per m²
Deuren verven €70,- tot €110,- per deur
Ramen schilderen €15,- tot €25,- per raam
Tuinhuis, schutting, dakkapel €40,- tot €50,- per uur

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw.


Besparen op de kosten voor schilderwerken in Aalst?

Vraag gratis offertes aan om tarieven van schilders uit de buurt te vergelijken.


Welk btw-tarief voor schilderwerk?

Wist je dat je voor schilderwerken gebruik kunt maken van het verlaagde btw-tarief? Je betaald dan slechts 6% btw over zowel de arbeids- als de materiaalkosten, in plaats van 21%. Hiervoor moet je wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zorg dat je deze vooraf goed doorleest, zodat je het verlaagde btw-tarief niet misloopt.

Je moet onder andere voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je woning is ouder dan 10 jaar.
 • Je woning wordt enkel of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt.
 • De werken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Wil je meer weten? Alles over het btw-tarief schilder lees je hier.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijs van schilderwerken wordt door verschillende factoren beïnvloed. Hieronder lees je meer hierover.

 • Het tarief van de schilder: iedere schilder hanteert een ander tarief. Dit hangt af van de ervaring van de schilder, de grootte van het schildersbedrijf en de ervaring.
 • De voorrijkosten: de voorrijkosten worden berekend over de afstand tussen jou en het schildersbedrijf.
 • Alle materiaalkosten: zoals de kosten voor verf, kwasten, steigers en ander materiaal
 • Het type schilderwerk: gaat het om binnen- of buitenschilderwerk? Binnenschilderwerk is over het algemeen goedkoper, omdat de materiaalkosten lager liggen.
 • De complexiteit van de klus: het verven van muren, plafonds en gevels is een stuk eenvoudiger dan het schilderen van de trap of ramen. Ook is de manier van schilderen van invloed op de prijs: ga je voor saus- of spuitwerk?
 • Het seizoen: in de winter hebben schilders in Aalst minder klussen. Daarom geven ze vaak in de winter een mooie korting op de totaalprijs!

binnenschilderwerken

Wat doet een schilder in Aalst?

Een schilder in Aalst voert verschillende schilderwerken uit. Naast schilderen, geven schilders ook graag advies met betrekking tot kleur en verfsoorten. Wanneer je een schilder inschakeld, ben je verzekerd van goede kwaliteit schilderwerken en heb je garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Het vak schilder is breder dan je denkt: er zijn veel verschillende soorten schilderwerken.

Schakel een schilder in voor de volgende werkzaamheden:

 • Het sauzen van muren en plafonds
 • Het schilderen van deuren en ramen
 • Het verven van de vloer en plinten
 • Het laten schilderen van de trap en het trapgat
 • Het verven van meubels, tuinhuizen en dakkapellen
 • Het schilderen van de gevel en gevel kaleien

De werkzaamheden van een schilder zijn eigenlijk goed samen te vatten in buiten- en binnenschilderwerken. Hieronder lees je hier meer over.

Binnenschilderwerken Aalst

Onder binnenschilderwerken in Aalst vallen alle schilderklussen binnenshuis. Binnenschilderwerken worden vaak uitgevoerd door een binnenschilder. Een voordeel hiervan is dat vele binnenschilders ook kennis hebben over de juiste kleurencombinaties en andere schildertrends. Zo ben je voorzien van passend advies! Een binnenschilder is niet alleen goed in het schilderen van grote oppervlakten, maar kan ook mooie details schilderen.

Naast de schilderwerken voeren ze ook de nodige voorbereidingswerken uit, zoals het verwijderen van de oude verf, het afplakken van de randen en het afdekken van de vloer en meubels.

Wat doet een binnenschilder?

Binnenschilders schilderen dus de voornaamste onderdelen van het interieur, zoals:

 • Muur schilderen: schilders worden vaak ingeschakelt voor het schilderen van muren. Met een nieuwe kleur voldoet het vertrek weer helemaal aan jouw eigen wensen. Daarnaast ziet het er netjes en verzorgd uit.
 • Plafond schilderen: een mooi egaal en fris gekleurd plafond geeft direct een heel andere uitstraling. Het is mogelijk het plafond te schilderen, sauzen of spuiten. Het plafond laten spuiten, is sneller en goedkoper omdat de verf niet met de hand wordt aangebracht.
 • Vloer schilderen: ben je niet tevreden met de kleur van je vloer? Alle soorten vloeren kunnen geschilderd worden. Dit geeft ze niet alleen een vernieuwde uitstraling, maar ook vaak een betere beschermlaag tegen krassen en slijtage.
 • Plinten schilderen: door je plinten te schilderen zorg je ervoor dat ze qua kleur goed aansluiten bij je interieur. Daarnaast beschermt het laagje verf de plinten.
 • Binnendeur schilderen: het aflakken van deuren is ook belangrijk om de deur te beschermen tegen slijtage. Veel mensen kiezen voor wit of zwart, wat je hele vertrek direct een andere uitstraling geeft.
 • Trapgat schilderen: het schilderen van het trapgat is lastig en ingewikkeld. Een schilder neemt je deze klus graag uit handen.
 • Trap schilderen: een houten trap moet je regelmatig schilderen om die te beschermen. Acrylverf of slijtvaste verf is de beste keuze, want deze verfsoorten zijn extra hard.
 • Mdf schilderen: na een renovatie is het soms nodig om het mdf van een nieuwe kleur te voorzien.

buitenschilderwerken

Buitenschilderwerken Aalst

Buitenschilderwerken in Aalst zijn alle schilderwerken buitenshuis, zoals het schilderen van de ramen of een tuinhuis. Buitenschilderwerken hebben een belangrijke functie: het beschermt het hout tegen weersinvloeden. Het is daarom extra belangrijk om je schilderwerk buiten in goede conditie te houden en op tijd te laten vernieuwen.

De volgende werken vallen onder buitenschilderwerk:

 • Ramen schilderen: ramen een grote invloed op de uitstraling van je woning. Kies voor een kleur die bij je woning en de omgeving past, voor het beste resultaat. Ook beschermt het schilderwerk het hout tegen weersinvloeden. Hierdoor is het belangrijk om het schilderwerk op tijd te laten vernieuwen wanneer deze beschadigd is.
 • Buitendeur lakken: hetzelfde geldt bij houten buitendeuren. Een verflaag zorgt voor extra bescherming tegen krassen en weersinvloeden.
 • Gevel schilderen: het schilderen van de gevel geeft je woning een compleet nieuwe uitstraling. Ook je gevel beschermt je woning tegen weersinvloeden. Daarom gebruikt de schilder altijd eerst een primer.
 • Gevel kaleien: zijn je buitenmuren verouderd? Een gekaleid buitengevel is de ideale oplossing om oude muren te camoufleren. Door de dekkingslaag vallen onregelmatigheden in de muur niet meer op.
 • Dakkapel: heb jij een dakkapel? De houten onderdelen hebben om de 4 of 5 jaar een schilderbeurt nodig. Dit geldt ook voor de dakrand.
 • Tuinhuis schilderen: de meeste tuinhuizen zijn gemaakt van hout. Om het hout te beschermen, is kwalitatief goed schilderwerk belangrijk. Laat daarom je tuinhuis iedere 4 tot 5 jaar schilderen. Hetzelfde geldt voor je schutting.
 • Buitenmuren schilderen: geef je woning een nieuwe uitstraling door de buitenmuren te verven.

Wat doet een buitenschilder?

Naast het schilderen van alles buitenshuis, voert een buitenschilder nog meer werkzaamheden uit. In de meeste gevallen krijg je bij buitenschilderwerk altijd te maken met wat houtrot. De buitenschilder beschikt over de juiste kennis en materialen om het houtrot te herstellen. Ook de voorbereidende werkzaamheden, zoals het verwijderen van de oude verf, worden door een buitenschilder uitgevoerd.

Wist je dat het belangrijk is om buitenschilderwerk goed te onderhouden?

Het weer heeft veel invloed op de kwaliteit van het schilderwerk. Wanneer je hier zo lang mogelijk van wilt genieten, is goed onderhoud belangrijk. Dit kun je zelf doen, maar ook het inschakelen van een schilder is mogelijk.

Tot slot kun je altijd bij de buitenschilder terecht voor advies. Of het nu gaat om kleurkeuze, of verschillende soorten verf. De vakman helpt je graag!


Video: gevel schilderen

Bekijk in deze video whet proces van het schilderen van een gevel.


Wat is een winterschilder?

Een winterschilder is een schilder die werkt in de winter. De meeste mensen laten hun woning in de periode van april tot en met oktober schilderen, omdat de weersomstandigheden dan vaak ideaal zijn. Toch kan er ook in de winter gewoon geschilderd worden, met wat aanpassingen zoals de materialen.

In de periode vanaf november tot en met eind maart hebben schilders aanzienlijk minder klussen, of zelfs helemaal geen. Dit is ook de reden waarom zij hun diensten aanbieden met korting! Deze korting kan oplopen tot maximaal 30% op de totaalprijs. Je bent dus met een winterschilder een stuk voordeliger uit. Een ander groot voordeel van een winterschilder is dat er geen lange wachttijden zijn en je woning al vroeg in het seizoen klaar is voor het voorjaar!

Voor zowel buiten- als binnenschilderwerken kun je een winterschilder inschakelen. Naast de korting van maximaal 30%, heb je ook hier recht op het verlaagde btw-tarief.

Schilderwerken Aalst: welke vertrekken schilderen?

Wanneer je ervoor kiest om schilderwerken in Aalst uit te besteden aan een schilder, is het aangeraden om zoveel mogelijk schilderwerken te combineren. Vaak kun je dan rekenen op een voordelige totaalprijs.

Je kunt een schilder uit Aalst inschakelen voor het verven van de volgende vertrekken:

 • Slaapkamer en kinderkamer
 • Woonkamer
 • Keuken
 • Badkamer
 • Tuinhuis

Je slaapkamer is een oase van rust. Kies in de slaapkamer voor rustige kleuren, zodat je hiermee je nachtrust kunt verbeteren. Bij kinderen is het schilderen van de kinderkamer soms wat lastig, maar biedt ze voldoende kleurtinten van hun favoriete kleur aan. In de woonkamer kun je gerust wat meer uitpakken: ga op zoek naar inspiratie op internet of in magazines. Er is vaak genoeg te vinden over de schildertrends van het moment.

Wil jij de badkamer schilderen of de keuken verven? Houdt er dan rekening mee dat je speciale verf nodig hebt. Zeker in de badkamer, moet de verf goed waterbestendig zijn om problemen met schimmel te voorkomen. Badkamer verf beschermt daarnaast ook de muur tegen het vocht. Ook in de keuken is het belangrijk dat je de juiste verf kiest: tijdens het koken ontstaat vaak condens.

schilderwerken Aalst

Wanneer je huis schilderen?

Vooral buitenschilderwerken hebben een belangrijke functie: het beschermen van het hout tegen weersinvloeden. Daarom is het belangrijk om het schilderwerk van goede kwaliteit te houden. Dit doe je door regelmatig het schilderwerk te onderhouden, maar ook door het op tijd te vernieuwen. Buitenschilderwerk moet iedere 5 jaar te vernieuwen. Zo voorkom je vervelende gevolgen zoals houtrot en lekkage.

Binnenschilderwerk heeft ook een beschermende functie, maar alleen op elementen zoals de trap, meubels, kozijnen en deuren. De muren en plafonds hoeven niet perse beschermd te worden door het schilderwerk. Ook binnen is het belangrijk om het schilderwerk van goede kwaliteit te houden: daarom wordt het aangeraden om binnenschilderwerk iedere 7 tot 10 jaar te herhalen.

In tegenstelling tot wat velen denken, kun je het gehele jaar door je huis laten schilderen. Buiten brengt dit wel wat uitdagingen met zich mee: zowel de temperatuur, de luchtvochtigheid en windrichting hebben veel invloed op de kwaliteit van het schilderwerk. Een temperatuur tussen de 10 en 25 graden, met een lage luchtvochtigheid en een zacht windje is het meest ideaal. Met speciale verf is het ook mogelijk om bij lagere temperaturen buiten te schilderen. Deze verf wordt veel door winterschilders gebruikt.

Voordelige schilder gezocht? Handige bespaartips!

Wil je besparen op de kosten van een schilder in Aalst? Dat kan, met de onderstaande handige bespaartips.

 • Help zelf mee: door zelf mee te helpen in de voorbereidende werkzaamheden, bespaar je op de arbeidskosten.
 • Houd de voorrijkosten laag: houd de voorrijkosten zo laag mogelijk door een schildersbedrijf bij jou in de regio te kiezen.
 • Combineer schilderwerken: door verschillende schilderwerken met elkaar te combineren, bespaar je op de kosten.
 • Profiteer van kwantumkorting: vraag ook je buren of zij een schilder nodig hebben. Laat de schilderwerken door hetzelfde bedrijf uitvoeren, om een kwantumkorting te krijgen.
 • Schakel een winterschilder in: met een winterschilder bespaar je tot wel 30% op de totaalprijs.
 • Profiteer van het verlaagde btw-tarief: zorg dat je aan alle voorwaarden voldoet en betaal 9% btw in plaats van 21% over de arbeids- en materiaalkosten.
 • Kies voor een schildersabonnement: door een onderhoudscontract af te sluiten bij een schilder, betaal je maandelijks een vast bedrag. Dit is uit eindelijk goedkoper dan iedere keer een schilder in te schakelen.
 • Vergelijk gratis offertes: vergelijk offertes van meerdere schildersbedrijven uit de buurt.

Een schildersbedrijf zoeken voor schilderwerken in Aalst?

Vraag hier gratis offertes aan om een ervaren schilder te vinden.


Schilder Aalst inschakelen: waarop letten?

Ben je op zoek naar een schilder? Omdat er veel schildersbedrijven in Aalst zijn, is het soms lastig om de juiste keuzes te maken. Hieronder vind je een aantal handige tips om offertes van schilders op de goede manier te vergelijken.

1. Prijzen

De prijs is misschien wel de belangrijkste factor. Kijk goed naar hoe de prijs is opgebouwd en of de materiaalkosten inbegrepen zijn. Nu je toch naar de materialen kijkt, kijk dan ook even goed naar welke materialen worden gebruikt door de schilder en of je het hier helemaal mee eens bent. Naast de prijs voor arbeid en materialen, zijn ook de voorrijkosten belangrijk. Hoewel dit een klein bedrag lijkt, lopen de kosten toch flink op naarmate de afstand groter wordt of de klus langer duurt.

Het is fijn om vooraf met de schilder een totaalprijs af te spreken. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en kom je niet onverwacht voor verassingen te staan.

2. Referenties

Kijk op internet of vraag in je omgeving naar referenties van de schilder. Dit geeft je een goede indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten. Houd wel in je achterhoofd dat mensen eerder geneigd zijn om online een negatieve recensie achter te laten. Neem het dus niet al te serieus.

3. Keurmerken

Een goed schildersbedrijf herken je verder aan eventuele keurmerken en de verfmerken die het bedrijf gebruikt. In België en Nederland kunnen vakkundige schildersbedrijven zich aansluiten bij het Keurmerk Kwaliteitsvakman. Ook De Betere Schilder is een erkend keurmerk in Nederland. In België zijn er geen andere alternatieven.

4. Garantie en voorwaarden

Let ook op de garantie en voorwaarden die op de offerte staan vermeld. Je kunt een heel voordeliger schilder inschakelen, maar als deze geen goede garantievoorwaarden heeft, is een iets duurdere schilder een betere keuze. Over het algemeen heb je 4 jaar garantie op binnenschilderwerken en 2 jaar op buitenschilderwerken.

Maak tot slot ook duidelijke afspraken over de start- en einddatum van de klus.


Recente aanvragen:


Ramen schilderen in Brussel
Schilders voor schilderwerk in Gent
Goedkope winterschilder in Brugge
Buitenschilderwerken in Genk
Gevel schilderen in Mechelen
Huis laten schilderen in Antwerpen
Kleine binnenschilderwerken in Hasselt
Schilderwerken in Kortrijk
Schilders voor deuren in Leuven
Houtwerk verven in Aalst

schildersbedrijf Aalst

Schilder in Aalst gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Ben je op zoek naar een schilder in Aalst? Dat is een goed idee! Met een schilder ben je verzekerd van goede kwaliteit schilderwerken en heb je garantie op de geleverde diensten. Vraag via de onderstaande link gratis offertes aan.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je maximaal 4 offertes van schilders bij jou in de regio. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40% op de totaalkosten! Je aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen

Onderstaand lees je het antwoord op de meest gestelde vragen over schilderwerken!


Schilderwerken hebben vooral buiten een belangrijke functie: het beschermt tegen weersinvloeden. Daarom wordt het aangeraden buitenschilderwerken iedere 5 jaar te vernieuwen. Voor binnen geldt dat de schilderwerken iedere 7 tot 10 jaar vernieuwd moeten worden. Dit kan natuurlijk ook eerder, wanneer je je woning een make-over wilt geven!
Om de kwaliteit van het buitenschilderwerk te behouden, is het nodig om regelmatig het schilderwerk te onderhouden. Dit doe je door het schoon te maken. Dit kun je het beste doen met een licht vochtige, zachte doek.
Het schilderen van de woonkamer kost gemiddeld tussen de €825,- voor 3 muren van gemiddeld 15 m². Het schilderen van het plafond kost gemiddeld €260,- voor 15 m². Houd rekening van een totaalprijs van gemiddeld €1.100,-.

Wanneer je voldoet aan alle voorwaarden, betaal je slechts 9% btw op je schilderwerken. Dit kan alleen wanneer je woning ouder is dan 10 jaar, je de schilderwerken door een vakman hebt laten uitvoeren, je woning uitsluitend als privéwoning wordt gebruikt en de facturen rechtstreeks naar jou gaan. Zorg dat je je goed inleest in de voorwaarden, zodat je deze mooie korting niet misloopt.
Buitenschilderwerk kost gemiddeld €40,- tot €50,- per uur of €35,- tot €40,- per m². Welke prijs gehanteerd wordt, hangt af van jouw situatie. Voor het schilderen van grote oppervlaktes zoals gevels wordt er vaak gekozen voor een prijs per uur. Bij ingewikkelde klussen, zoals het schilderen van ramen, een prijs per vierkante meter. Spreek dit vooraf duidelijk af met de schilder, om onverwachte verrassingen te voorkomen.
Een binnenschilder kost gemiddeld €35,- tot €40,- per uur of €30,- tot €35,- per m². De exacte prijs hangt af van het tarief van de schilder en het soort werkzaamheden wat je laat uitvoeren. Het schilderen van muren en plafonds kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m² en voor het verven van de binnendeuren moet je rekening houden met gemiddeld €70,- tot €110,- per deur.