Vind de beste schilder voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Schilder Sint-Lambrechts-Woluwe

Een schilder gezocht uit Sint-Lambrechts-Woluwe? Een goede schilder zoeken is niet altijd even gemakkelijk, vooral als je niet goed weet waar je op moet letten. Lees daarom verder. Op deze pagina kom je te weten hoe je een goede schilder vindt, waar je rekening mee moet houden en welke werken een schilder kan uitvoeren.

Je kan natuurlijk je huis laten schilderen, maar schilders doen veel meer dan dat. Vaak combineren ze meerdere werken, zoals het schilderen van tuinhuisjes of zelfs vloeren.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om de verschillende mogelijkheden te bekijken en tarieven van schilders en schilderbedrijven uit Sint-Lambrechts-Woluwe te vergelijken.


Schilders gezocht?

Vind eenvoudig en snel een ervaren schilder uit je regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen om te vergelijken.

Bespaar op de kosten!

Vind een schilder en bespaar direct op de kosten.


Inschakelen schilders uit Sint-Lambrechts-Woluwe: de voordelen!

Een vakman inschakelen voor schilderwerken heeft verschillende voordelen. Ten eerste, beschikken vaklui over beter materiaal. Ze hebben natuurlijk ook meer ervaring en deskundigheid. Verder kunnen ze advies geven bij materiaal- en kleurkeuze. Ten slotte, krijg je vaak garantie op de schilderwerken.

Wat is het verschil tussen een zelfstandige en een schildersbedrijf uit Sint-Lambrechts-Woluwe?

Een bedrijf is vaak flexibeler. Doordat bedrijven meerdere werknemers hebben, kunnen ze sneller iets inplannen. Vaak liggen de materiaalkosten iets lager terwijl ze ook over professioneler materiaal beschikken.

Een zelfstandige schilder hanteert echter lagere arbeidskosten. Hij heeft namelijk minder administratiekosten dan een groot bedrijf.schilder Sint-Lambrechts-Woluwe

Wat doet een schilder?

Schilderwerken zijn uiteraard de hoofdbezigheid van een schilder. Schilders beheersen verschillende verftechnieken voor allerlei oppervlakken. Je kan rekenen op een schilder om de trap te schilderen, muren te sauzen of het plafond te spuiten.

Een schilder doet echter veel meer dan enkel schilderen. Schilders staan ook in voor het voorbereidende werk, zoals schuren. Daarnaast doen ze vaak kleine onderhouds- en herstellingswerken, zoals houtrot in de kozijnen behandelen..

Ervaren schilders hebben bovendien vaak meerdere specialiteiten. Bepaalde vaklui doen ook behang- en stucwerk. Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis offertes aan!

Wat kost een schilder per uur?

Het uurtarief voor een schilder in Sint-Lambrechts-Woluwe ligt tussen de €35,- en €50,-. De exacte tarieven hangen uiteraard af van de ervaring van de schilder. Zoals gezegd, hanteren zelfstandige schilders vaak iets lagere uurtarieven.

Ook geldt dat binnenschilders goedkoper zijn dan buitenschilders. Dit komt grotendeels omdat binnenschilderwerken iets vlotter uitgevoerd kunnen worden.

Tijdens de winter hanteren vele schilders in Sint-Lambrechts-Woluwe bovendien lagere tarieven. Omdat weinig mensen schilderwerken laten uitvoeren in de winter, geven schilders soms tot 20% korting. .

Uurtarief schilder 2024

€35,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schilder in Sint-Lambrechts-Woluwe)

Binnenschilder
€35,- tot €40,-

Buitenschilder
€40,- tot €50,-

Gratis offertes vergelijken!

Meer informatie over de kosten van:
Schilders
Schilderen plafonds
Verf
Verven van trappen
Schilderen appartementen

Prijs per uur of prijs per m²?

Naast uurtarieven hanteren schilders en vooral schilderbedrijven regelmatig prijzen per vierkante meter.

De kosten hangen vooral af van het type schilderwerk. Zoals je in onderstaande tabel kan zien, zijn sauswerk en spuitwerk een stuk goedkoper dan gewoon schilderwerk.

Wanneer betaal je per uur en wanneer per vierkante meter?

Bij grote oppervlakken, zoals de muur en het plafond, krijg je meestal een prijs per vierkante meter. Dit kan eventueel ook nog bij deuren en garagepoorten. Voor detailwerk, zoals ramen en dakgoten, zal je eerder een uurtarief betalen.

Werkzaamheden Binnenschilder Buitenschilder
Schilderwerk per m² €30,- tot €35,- €35,- tot €40,-
Sauswerk per m² €20,- tot €40,-
Spuitwerk per m² €5,- tot €10,-
Uurtarief €35,- tot €40,- €40,- tot €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en materiaalkosten. Vraag gratis offertes aan.

Prijs schilderwerk

Uurtarieven of prijzen per vierkante meter zijn sterk afhankelijk van het type schilderwerk. Zowel arbeids- als materiaalkosten worden beïnvloed door het soort schilderwerk. Buitenschilderwerken zijn vaak iets duurder omwille van de duurdere producten.

Naast prijzen per vierkante meter of per uur, hanteren schilders in Sint-Lambrechts-Woluwe soms vaste tarieven. Bij trappen betaal je vaak per trede. Ook deuren en ramen hebben soms een vaste prijs. Het voordeel hiervan is dat je vooraf exact weet hoeveel je zal betalen.

Schilderwerken Gemiddelde prijs *
Sauswerk €20,- tot €40,- per m²
Spuitwerk €5,- tot €10,- per m²
Trap €15,- tot €20,- per trede
Gevel €20,- tot €40,- per m²
Deuren €70,- tot €110,- per deur
Ramen €15,- tot €25,- per raam
Tuinhuis, schutting, dakkapel €40,- tot €50,- per uur

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Op de pagina kwam al het een en ander aan bod. Hier krijg je nogmaals een opsomming van alle factoren die van invloed zijn op de schilderkosten.

 • Binnen- of buitenschilderwerken: buitenschilderwerk is duurder. Dit komt, onder andere, door de huur van materiaal, zoals steigers.
 • Type schilderwerk: er bestaan verschillende schildertechnieken. Spuitwerk is goedkoper dan saus- of verfwerk.
 • Type verf: zowel de verfsoort als het merk beïnvloeden de prijs. A-merken kosten tot drie keer meer dan goedkope merken. Heel vaak hebben die duurdere merken wel een betere dekking.
 • Type schilder: een zelfstandige hanteert andere prijzen dan schildersbedrijven. Daarnaast bestaan er goedkopere schilders, zoals winterschilders.


Besparen op de kosten voor schilderwerken in Sint-Lambrechts-Woluwe?

Vraag gratis offertes aan om tarieven van schilders uit de buurt te vergelijken.


Wanneer huis schilderen?

In tegenstelling tot wat velen denken, kun je het gehele jaar door je huis laten schilderen. Ook in de winter zijn schilders actief. Vaak geven ze zelfs korting in de wintermaanden.

Voor binnenschilderwerken in Sint-Lambrechts-Woluwe zijn er weinig problemen. Bij bepaalde weersomstandigheden is het echter beter om buitenschilderwerken wat te laten liggen. Zowel bij te warme als te koude temperaturen kan het fout lopen. Bij een te hoge temperatuur droogt de verf te snel. Bij temperaturen onder het vriespunt schilder je ook beter niet. De beste temperatuur om te schilderen is tussen 10°C en 20°C.

Ook bij een te hoge luchtvochtigheid of stevige wind wacht je beter een tijdje om aan de schilderwerken te beginnen.

Bij koude temperaturen kan wel geschilderd worden maar niet met alle verftypes. Mocht je zelf de verf willen aankopen, spreek dan zeker af met de schilder om foute aankopen te voorkomen.

Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis offertes aan!

Schildersbedrijf Sint-Lambrechts-Woluwe: welke werkzaamheden?

Een schildersbedrijf uit Sint-Lambrechts-Woluwe combineert meestal meerdere werkzaamheden. Naast verschillende soorten binnen- en buitenschilderwerken voeren ze ook regelmatig stuc- en behangwerk uit.

Schilderwerk is natuurlijk hun hoofdbezigheid. Hieronder gaan we verder in op de verschillende mogelijkheden en soorten schilderwerk.

Binnenschilder

Een binnenschilder voert allerlei soorten schilderwerk uit binnenshuis. Hij kan zowel grote oppervlakken verven als mooie details schilderen.

Daarnaast weten vele binnenschilders ook wel wat van interieurdesign. Zo kunnen ze je bijstaan bij de juiste kleurcombinaties en dergelijke.

Naast de schilderwerken voeren ze ook de nodige voorbereidingswerken uit. Wanneer deze werken toch te technisch zijn en buiten hun vakgebied liggen, kennen ze vast wel een goede aannemer of vakman waarmee ze graag samenwerken.

Welke binnenschilderwerken?

Binnenschilders schilderen dus de voornaamste onderdelen van het interieur. Hieronder een opsomming van de voornaamste binnenschilderwerken en enkele aandachtspuntjes:

 • Binnenmuur: de voornaamste schilderwerken. Op de binnenmuur komt eerste een goede primer en daarna enkele lagen verf. Bij een nieuwbouw moet je het het pleisterwerk eerst drie maanden laten drogen per centimeter dikte.
 • Plafond: de schilder verft of spuit eerst het plafond en daarna de muren. Het plafond laten spuiten, is sneller en goedkoper.
 • Trap: een houten trap moet je regelmatig schilderen om die te beschermen. Acrylverf of slijtvaste verf is de beste keuze, want deze verfsoorten zijn extra hard.
 • Binnendeur: deuren worden afgehaakt om gemakkelijker te kunnen werken. Houten deur en laat je best regelmatig schilderen om ze goed te beschermen.
 • Vloer: alle soorten vloeren kunnen geschilderd worden. Dit geeft ze niet alleen een vernieuwde uitstraling maar ook vaak een betere beschermlaag tegen krassen en slijtage.

Een schilder inschakelen voor binnenschilderwerk in de buurt van Sint-Lambrechts-Woluwe?

Vraag nu gratis offers aan om gemakkelijk verschillende tarieven te vergelijken.
Start gratis offerteaanvraag!


Buitenschilder

Buitenschilders voeren werken uit aan de buitenkant van de woning of in de tuin. Omdat ze vaak met hout werken, kunnen ze je goed bijstaan bij de verfkeuze. Verf, olie of beits hebben namelijk verschillende eigenschappen met elk hun voor- en nadelen.

Ook gevels of onderdelen van het dak schilderen, behoort tot hun takenpakket. Ze weten dus ook wel weg met gevelbekleding, metaal of verschillende soorten kunststof.

Welke buitenschilderwerken?

Alles rondom de woning kan geschilderd worden. Vaak is het een goed idee om verschillende van deze werken te combineren.

 • Ramen: zorg dat de ramen eerst langs de binnenkant geschilderd worden, dan kan het vocht langs buiten nog ontsnappen.
 • Buitendeur: hetzelfde geldt bij houten buitendeuren. Een verflaag zorgt voor extra bescherming tegen krassen en dergelijke.
 • Gevel: zorg dat de gevel grondig schoon is voor de schilderwerken. Na een laag primer en enkele lagen verf is de gevel weer goed beschermd tegen neerslag.
 • Dakkapel: de houten onderdelen hebben om de 4 of 5 jaar een schilderbeurt nodig.
 • Tuinhuis: berf regelmatig het tuinhuis om houtrot en lekken te voorkomen.
 • Schutting: door je tuinhek of tuinschermen regelmatig te verven en beitsen, bescherm je ze tegen vocht en houtrot. Bovendien zien netjes geschilderde hekken er veel netter uit.
 • Garagepoort: na verloop van tijd tast uv-licht het kleur aan van je garagepoort. Onbehandeld hout moet je vaak schilderen, andere materialen houden het iets langer vol.
 • Dakrand: via de dakrand kan vocht binnenkomen. Door regelmatig te schilderen, voorkom je dit probleem. Om te besparen, gebruik je dezelfde verf als voor de dakkapel of andere buitenwerkjes.
 • Buitenmuren en gevel: geef je woning een nieuwe uitstraling door de buitenmuren te verven.

Video: gevel schilderen

Bekijk in deze video whet proces van het schilderen van een gevel.


Winterschilder

Een winterschilder is een gewone schilder die in de winter werkt. Omdat er tijdens de wintermaanden minder werk is, hanteren schilders vaak lagere tarieven. Zo proberen ze toch hun agenda vol te krijgen.

Een winterschilder kan zowel binnen- als buitenschilderwerken uitvoeren. Uiteraard hangt dit soms af van de omstandigheden. Bovendien is de kans groter dat je korting krijgt op schilderwerken buitenshuis.

Vanaf de derde week van november tot de derde week van maart geven schilders soms 20% tot 30% korting op schilderwerken. In de weken rond de jaarwisseling gelden deze tarieven soms niet omwille van de feestdagen.

schilderwerk Sint-Lambrechts-Woluwe

Schilderwerken Sint-Lambrechts-Woluwe: welke vertrekken schilderen?

Binnenmuren hebben gemiddeld om de 7 à 10 jaar een nieuw laagje verf nodig.

In bepaalde kamers, zoals de woonkamer, kinderkamer of slaapkamer gebeurt dit misschien vaker omwille van stilistische keuzes.

In andere ruimtes, zoals de badkamer, het toilet of keuken, heeft verf ook een beschermende functie. Het beschermt de muren tegen condensatievocht. Wanneer je schade begint te zien aan de verf, denk je er dus ook best aan om deze ruimtes van een nieuw laagje verf te voorzien.


Een schildersbedrijf zoeken voor schilderwerken in Sint-Lambrechts-Woluwe?

Vraag hier gratis offertes aan om een ervaren schilder te vinden.


Waarop letten bij inschakelen schildersbedrijf?

Er zijn vele schildersbedrijven in Sint-Lambrechts-Woluwe. Je hebt er dus baat bij om offertes aan te vragen en verschillende schildersbedrijven te vergelijken.

De belangrijkste factoren om een goede vergelijking uit te voeren zijn: afstand, prijzen, referenties, keurmerken en opmaak van de offerte.schilders Sint-Lambrechts-Woluwe

1. Prijzen

De belangrijkste factor is wellicht de prijs. Spreek af hoe de prijs bepaald wordt. Zal je per vierkante meter of per uur betalen? Of misschien spreek je een vaste prijs af. Zo weet je meteen hoeveel je zal moeten betalen.

Vergelijk daarnaast de materiaalkosten van verschillende schilders. Zorgt de schilder zelf voor de verf? Welk type verf gebruikt hij?

Ten slotte, hou je rekening met eventuele extra kosten. Soms betaal je bovenop de schilderkosten ook materiaalhuur. Denk maar aan de huur van steigers.

2. Referenties

Goede schilders hebben goede referenties. Vraag eens rond bij buren of kennissen of ze geen goed schildersbedrijf uit Sint-Lambrechts-Woluwe kennen.

Ook online vind je vaak recensies. Een bedrijf even snel opzoeken en eventueel hun website even bekijken geeft je een goed idee van hun vakkundigheid.

3. Keurmerken

Een goed schildersbedrijf herken je verder aan eventuele keurmerken en de verfmerken die het bedrijf gebruikt. In België en Nederland kunnen vakkundige schildersbedrijven zich aansluiten bij het Keurmerk Kwaliteitsvakman. Ook De Betere Schilder is een erkend keurmerk in Nederland. In België zijn er geen andere alternatieven.

4. Schilder in de buurt

Kies voor een schilder uit de buurt om te besparen op voorrijkosten. Bovendien kan je misschien schilderwerken combineren met een buur om te besparen op deze kosten.

De kans is bovendien groter dat iemand de schilder kent. Zo weet je meteen wat meer over de reputatie van de schilder.

Offerte schilderwerk: een aantal aandachtspunten

Om offertes voor schilderwerken goed te vergelijken, dien je rekening te houden met enkele aandachtspuntjes. Let op de prijzen, de voorwaarden en de garantie.

Om prijzen te vergelijken, reken je best de totaalkost uit op basis van een geschatte arbeidsduur of totale oppervlakte. Hou daarnaast ook rekening met de tarieven voor materiaalhuur en eventuele extra kosten.

Ook de algemene voorwaarden en garantievoorwaarden zijn van groot belang. Kijk goed na welke werken inbegrepen zijn en hoe lang de garantie geldt.


Schakel een specialist in om garantie te krijgen op schilderwerken.

Je vindt er gemakkelijk een door hier gratis offertes aan te vragen.


Goedkope schilder gezocht? Handige bespaartips!

Bespaar op de kosten voor een schilder uit Sint-Lambrechts-Woluwe door offertes te vergelijken. Niet alleen kan je zo de tarieven en voorwaarden vergelijken, je kan ook kiezen voor een schilder uit de buurt. Een schilder die dichter woont zal lagere voorrijkosten aanrekenen.

Verder bespaar je op de kosten door verschillende werkjes te combineren. Daardoor kan je de verf in grote hoeveelheden aankopen en worden de materiaalkosten beter verdeeld.

Ten slotte, is ook de verfkeuze van groot belang. Spreek af met de schilder of je die eventueel zelf kan aankopen. A-merken kosten twee tot drie keer meer dan gewone merken.

Meer informatie over het vinden van een goedkope schilder.


Recente aanvragen:


Ramen schilderen in Brussel
Schilders voor schilderwerk in Gent
Goedkope winterschilder in Brugge
Buitenschilderwerken in Genk
Gevel schilderen in Mechelen
Huis laten schilderen in Antwerpen
Kleine binnenschilderwerken in Hasselt
Schilderwerken in Kortrijk
Schilders voor deuren in Leuven
Houtwerk verven in Aalst

Welk btw-tarief voor schilderwerk?

Als je aan de juiste voorwaarden voldoet, betaal je slechts 6% btw op schilderwerken binnens- en buitenshuis.

Weten hoeveel btw je over schilderwerken moet betalen? De voorwaarden voor het verlaagde tarief zijn:

 • Je woning is ouder dan 10 jaar.
 • Je woning wordt enkel of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt.
 • De werken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Op deze pagina vind je alle details over deze voorwaarden en het verlaagde btw-tarief voor schilderwerken in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Schilderabonnement afsluiten

Een onderhoudscontract is een ideale manier om de kosten voor schilderwerken beter te spreiden. Zo’n contract duurt minstens 5 jaar maar loopt vaak ook langer. Je betaalt voor de gehele periode een maandelijkse bijdrage. Op die manier moet je niet ineens een grote som voorleggen om onverwachte schilderwerken uit te voeren.

Als je een schilderabonnement neemt bij een schilder komt hij regelmatig langs op controle. Dit houdt in dat hij alle verfwerken inspecteert en eventueel enkele kleine retouches uitvoert.

Afhankelijk van de duur van het contract zitten er ook een of meerdere volledige schilderbeurten inbegrepen.

schildersbedrijf Sint-Lambrechts-Woluwe

Schilders Sint-Lambrechts-Woluwe gezocht? Vraag gratis offertes aan!

Om goedkope schilders in Sint-Lambrechts-Woluwe te vinden, loont het de moeite om offertes te vergelijken. Door hun tarieven en voorwaarden te vergelijken, krijg je een beter inzicht over de prijsopbouw van schilderoffertes.

Start gratis offerte aanvraag!

Vraag hier een offerte voor schilderwerken aan om tarieven te vergelijken. Enkele dagen na aanvraag krijg je tot vier verschillende offertes van schilders uit Sint-Lambrechts-Woluwe toegestuurd.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!