Vochtspecialist inschakelen voor vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Vochtbestrijding
 4. /
 5. Premie vochtbestrijding

Premie vochtbestrijding 2024

Vocht in huis? Dat is niet aangenaam. Bovendien is het zelden een voorziene kost. Niemand zit er op te wachten. Gelukkig zijn er manieren om de kosten wat te drukken.

We geven een overzicht van de premies voor vochtbestrijding met alle nodige details.

Premie vochtbestrijding: korte samenvatting

 • Er zijn twee mogelijkheden voor vochtbestrijding premies: de Mijn VerbouwPremie en gemeentelijke premies.
 • De Mijn VerbouwPremie is een premie die vrijwel alle categorieën van bouwen en renoveren dekt, waaronder onderdelen van vochtbestrijding. Bijvoorbeeld voor het bestrijden van opstijgend of doorslaand vocht.
 • Deze premie bedraagt gemiddeld 20% tot 30% van het totaalbedrag.
 • Er zijn in veel gemeenten en provincies ook lokale premies beschikbaar, kijk altijd of dit voor jou ook van toepassing is.


premie vochtbestrijding

Vocht bestrijden? Profiteer van een premie!

Vochtbestrijding houdt vaak structurele werken of verbeteringen aan de woning in. Daardoor zijn er enkele manieren om van een premie te genieten. De Mijn VerbouwPremie is een belangrijke premie voor veranderingswerken in huis. Hieronder kom je er alles over te weten. Daarnaast bestaan er verschillende lokale premies voor vochtbestrijding.

Mijn VerbouwPremie

Sinds 2022 dien je de Mijn VerbouwPremie aan te vragen voor werken in en rond het huis. En dat geldt ook voor premies voor vochtbestrijdingswerken.

De oude renovatiepremie geldt niet meer voor nieuwe werken. Hoewel niet iedereen in aanmerking komt voor deze premie kan het voor velen een aangename bonus zijn. Je kan een mooi bedrag terugkrijgen als je aan onderstaande voorwaarden voldoet.

Welke voorwaarden gelden er?

Om in aanmerking te komen voor deze premie moet je aan bepaalde inkomensvoorwaarden voldoen. Deze hangen af van het aantal gezinsleden. Op de website van Mijn VerbouwPremie lees je meer.

Daarnaast mogen de facturen niet ouder zijn dan 2 jaar. In tegenstelling tot andere premies mag je wel zelf de werken uitvoeren. Het is dus niet noodzakelijk om facturen van aannemers in te dienen. Ten slotte, zijn er enkele voorwaarden in verband met de woning. Het moet je enige eigendom zijn en je domicilie moet er geregistreerd staan. Bovendien moet de woning ten minste 30 jaar oud zijn.

Is één premie voor vochtbestrijding van je woning niet voldoende?

Bespaar nog meer door onze gratis offertes van vochtspecialisten uit de buurt te vergelijken.

Premie voor welke vochtbestrijdingswerken?

De Mijn VerbouwPremie geldt voor heel veel renovatiewerken, maar niet voor alles. Dat kan wat verwarring scheppen. Voer je vochtbestrijdingswerken uit voor een van deze redenen? Dan kan je rekenen op deze premie.

Bij bepaalde werken blijf je misschien onder het minimumbedrag van €2.500,- exclusief btw voor een premie. Overleg met je vakman welke andere werken hij kan uitvoeren in combinatie met vochtbestrijding.

Voer je andere werken uit? Raadpleeg dan de voorwaarden van de Mijn VerbouwPremie.

Hoeveel bedraagt de Vlaamse renovatiepremie?

Het premiebedrag voor vochtbestrijding hangt af van je inkomen en de kosten.

Afhankelijk van je inkomen krijg je 20% of 30% van de totaalfactuur terugbetaald. Je moet wel minstens €2.500,- uitgeven om in aanmerking te komen. Indien je in aanmerking komt voor de 20%, dan krijg je maximaal 2.500 euro terug. Daarna kan je nog eens tot €2.500,- aanvragen voor een ander project.

Kom je in aanmerking voor de 30%? Je kan tot 3.333 euro terugkrijgen. In totaal kan je tot €10.000,- aanvragen gespreid over 3 projecten.

2. Gemeentelijke premies voor vochtbestrijding

Het is best mogelijk dat je van een extra premie voor vochtbestrijding van de provincie of gemeente kan genieten. Geef je gegevens in op premiezoeker en kom te weten of je ook in aanmerking komt voor een lokale premie.

De voorwaarden en bedragen verschillen per regio. Er zijn ook belangrijke verschillen met de Mijn VerbouwPremie. Zo zijn er ook lokale premies voor handelszaken of commerciële panden.

Vraag ook aan je vakman of hij op de hoogte is van gemeentelijke premies voor vochtbestrijding.

Premies voor vochtbestrijding: hoe aanvragen?

Om de premie voor vochtbestrijding bij vochtproblemen aan te vragen, moet je een bepaalde procedure volgen. Kijk op vlaanderen.be het loket.

In het kort zijn dit de stappen:

 1. Voltooi de werken en verzamel alle facturen.
 2. Download het aanvraagformulier en vul alle gegevens in.
 3. Stuur het formulier en de factuurlijst op per post.

Binnen de maand krijg je een dossiernummer. De behandeling van je aanvraag kan tot 12 maanden duren.

vochtbestrijding premie

Vochtbestrijding nodig? Bespaar op de kosten!

Premies zijn een geweldige manier om te besparen op de kosten. Ook verschillende offertes aanvragen en vergelijken helpt. Door tarieven en voorwaarden van vier vaklui na te lezen, weet je beter wat je te wachten staat en vind je gemakkelijker een geschikte specialist.

Vraag hier gratis offertes aan om er meteen aan te beginnen.

Gratis offertes vergelijken!