Vocht bestrijden in je woning!

Gratis & vrijblijvend

Vochtbestrijding Sint-Lambrechts-Woluwe

Last van een slechte geur in huis? Heb je schimmel gevonden in de kelder of plekken op de muur? Je hebt waarschijnlijk te maken met vocht in huis.

Wat nu?

In eerste instantie zoek je een specialist om een vochtdiagnose uit te voeren. Daarna kies je de gepaste vochtbestrijding voor het probleem. Welke problemen er bestaan en hoe ze opgelost worden, kom je hier te weten.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je meteen een vochtspecialist uit Sint-Lambrechts-Woluwe zoeken, vraag dan hier gratis offertes aan om prijzen voor vochtbestrijding te vergelijken.


Vochtspecialist gezocht?

Vind een vochtspecialist uit uw regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen.

Bespaar op de kosten!

Vind een vochtspecialist en bespaar direct tot wel 40% de kosten.vochtbestrijding Sint-Lambrechts-Woluwe

Vochtproblemen Sint-Lambrechts-Woluwe: om welke problemen gaat het?

Woningen met vochtproblemen in Sint-Lambrechts-Woluwe hebben vaak te maken met doorslaand vocht. Vooral bij oudere woningen komt er regelmatig water in de muur.

Dit is echter niet de enige oorzaak. Ook optrekkend vocht, slechte ventilatie of lekken kunnen vochtproblemen en schimmel in huis veroorzaken. Vochtige muren ontstaan niet alleen door optrekkend- en doorslaand vocht, maar ook door condensatievocht.

Wat zijn de meest voorkomende locaties van vochtproblemen?

Vochtproblemen manifesteren zich het vaakst als vocht- en schimmelplekken op de muren of het plafond. In een verder stadium ontstaan er zelfs grotere schimmels zoals een huiszwam of kelderzwam.

Vochtproblemen komen doorgaans voor in vochtige ruimtes. De keuken, het washok, de badkamer en de kelder zijn dus de favoriete plekjes van schimmels. Vooral onderaan de muur zie je vlekken bij optrekkend vocht. Bij condensatievocht zal het eerder bovenaan zijn. Bij een lek of vochtdoorslag kunnen de plekken overal voorkomen.

Benieuwd hoeveel een vochtspecialist kost? Vraag gratis offertes aan!

Gevolgen van vocht in huis

Vocht en schimmels die niet aangepakt worden, leiden tot erge vochtproblemen in huis.
Ten eerste, zal de luchtkwaliteit verminderen door vocht in huis. Te vochtige lucht is niet goed voor de longen en kan dus irritatie en andere luchtwegproblemen veroorzaken.

Ten tweede, is schimmelvorming slecht voor je woning. In vergaande stadia van houtrot of betonrot komt je veiligheid in gevaar. Je woning zal namelijk stabiliteit verliezen door gevorderde vochtproblemen. Voorkom deze problemen door tijdig een specialist in vochtbestrijding uit Sint-Lambrechts-Woluwe in te schakelen.


Video: vocht in huis herkennen

Weten hoe je vochtproblemen herkent? Bekijk deze video!


Wat kost vochtbestrijding?

De prijzen voor vochtbestrijding hangen af van het type vochtprobleem. De kosten om problemen met doorslaand vocht op te lossen, vallen best mee. Dat kan al voor zo’n €10,- per vierkante meter. Wil je tegelijk een nieuwe gevelbekleding, dan kost het iets meer.

De prijzen voor vochtbestrijding hangen af van het type vochtprobleem. De kosten om problemen met doorslaand vocht op te lossen, vallen best mee. Dat kan al voor zo’n €10,- per vierkante meter. Wil je tegelijk een nieuwe gevelbekleding, dan kost het iets meer.

Andere vochtproblemen oplossen, is vaak iets duurder. Bij optrekkend vocht betaal je meestal minstens €100,- per lopende meter.

Een kelderdichting in Sint-Lambrechts-Woluwe, of oplossingen voor condensatievocht of lekken hebben een specifieke prijs. Raadpleeg onderstaande tabel voor extra prijsinformatie over vochtbestrijding in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Methode vochtbestrijding Voor welk vochtprobleem? Gemiddelde prijs*
Gevel impregneren Doorslaand vocht €10,- tot €15,- per m²
Muren onderkappen Optrekkend vocht €100,- tot €150,- per lopende meter
Muren injecteren Optrekkend vocht Vanaf €100,- per lopende meter
Nieuwe gevelbekleding plaatsen Doorslaand vocht €50,- tot €250,- per m²
Ventilatie (mechanisch) Condensatievocht €1.500,- tot €5.000,-
Kelderbekuiping Grondwater €4.000,- tot €10.000,-
Kelderdrainage Grondwater €3.000,- tot €8.000,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.

Besparen op de kosten: tips!

De prijzen voor vochtbestrijding uit bovenstaande tabel zijn gemiddelden. Voor exacte tarieven van vochtspecialisten in Sint-Lambrechts-Woluwe vraag je best gratis offertes aan. Dit is tevens de eerste tip om te besparen. Door prijzen te vergelijken, vind je betere tarieven.

Verder vind je zo ook welke vaklui er uit jouw buurt zijn om te besparen op de voorrijkosten. Projecten voor vochtbestrijding nemen vaak minstens 2 dagen in beslag, dus hou je best rekening met deze kosten.

Je kan nog meer besparen door premies aan te vragen. Combineer vochtbestrijding met renovatiewerken en energiebesparende projecten om van heel wat interessante premies te genieten!


De beste manier om te besparen op de kosten?

Vraag gratis offertes aan om tarieven van vochtspecialisten uit Sint-Lambrechts-Woluwe te vergelijken!


Soorten vochtproblemen

Vochtproblemen in huis kunnen op verschillende manieren ontstaan. Bij alle problemen gaat het echter om een structurele fout waardoor water in huis komt of niet meer kan ontsnappen.

De vaakst voorkomende vochtproblemen zijn: optrekkend, doorslaand en condensatievocht. Deze komen hieronder uitgebreid aan bod.

Ten slotte, bestaan er ook plaatselijke problemen door lekken. Een lek in buizen of leidingen ontstaat vaak door ouderdom en verkalking. Soms zijn de lekjes zo klein dat het jaren duurt voor je de schade opmerkt. Lees hieronder meer over problemen door vocht en de bijbehorende vochtbestrijding.

vocht

Opstijgend vocht Sint-Lambrechts-Woluwe

Problemen door optrekkend vocht in Sint-Lambrechts-Woluwe ontstaan door een kapotte of ontbrekende waterkering. Een goed werkende waterkering zorgt er namelijk voor dat grondwater niet via de funderingen in de muur terechtkomt.

Wanneer deze fysieke barrière echter kapot is, wordt grondwater door zouten in de muur naar boven getrokken, vandaar ‘optrekkend vocht’ of ‘opstijgend vocht’.

Vooral in buurten waar het grondwaterpeil vrij hoog is, komt dit probleem vaker voor. Ook bij oudere woningen zijn er meer risico’s. Niet alle oudere woningen zijn namelijk van een waterkering voorzien.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht wordt veroorzaakt door regen en andere neerslag. Ook hier komt het probleem vaker voor bij oudere woningen. Wanneer de muren door de jaren heen poreuzer worden en de voegen beginnen af te brokkelen, baant het regenwater zich gemakkelijker een weg door de muur. Op die manier komt er water in huis terecht.

Bij vele woningen wordt de spouwruimte niet zo goed verlucht. Het water dat erin terechtkomt, kan niet gemakkelijk ventileren en komt uiteindelijk in de binnenmuur terecht.

Condensatievocht

De derde vaak voorkomende oorzaak van vocht in huis is condensatievocht. Een te grote concentratie waterdamp in combinatie met onvoldoende verluchting veroorzaakt een hoge luchtvochtigheid in huis. Bijgevolg worden de muren en het plafond vochtig. Condensatievocht herken je gemakkelijk aan waterdruppels op de muur en ramen.

Dit probleem komt vaker voor bij nieuwere woningen. Oudere huizen zijn vaak niet zo goed geïsoleerd waardoor er nog veel natuurlijke verluchting is. Moderne woningen hebben echter veel betere isolatie en dus circuleert de lucht minder gemakkelijk. Daardoor kan vochtigheid niet gemakkelijk ontsnappen en krijg je problemen door condensatievocht.


Vermijd nare gevolgen door te veel vocht!

Vraag gratis offertes aan om tijdig een voordelige vochtspecialist in Sint-Lambrechts-Woluwe te vinden.
Start gratis offerteaanvraag!


Vocht in huis Sint-Lambrechts-Woluwe: bestrijdingsmethodes

Voor alle vochtproblemen bestaan er gelukkig oplossingen. Helaas bestaat er geen algemene vochtbehandeling. Elk probleem vereist een specifieke vochtbestrijding. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral een vochtanalyse uit te voeren. Op basis van de vochtdiagnose kan je de gewenste vochtbestrijding bepalen. Hieronder komen alle oplossingen voor vocht in huis in Sint-Lambrechts-Woluwe aan bod.

Velen denken te besparen door geen analyse uit te voeren. vocht bestrijden zonder analyse is echter geen slim idee. Wie enkel de oppervlakkige schade aanpakt of de verkeerde vochtbestrijdingsmethode kiest, doet alleen maar overbodige kosten.

Wilt u een specialist inschakelen om vocht te bestrijden? Vraag gratis offertes aan!

Opstijgend vocht behandelen

Vochtproblemen door optrekkend grondwater hebben twee traditionele oplossingen. Afhankelijk van de omstandigheden kies je ervoor om de muren te injecteren of te onderkappen.

De muren injecteren houdt in dat men een chemisch product in de muren spuit. Dit product vormt een barrière in de muur tegen opstijgend grondwater.

Bij het onderkappen plaatst men een nieuwe waterkering. De tweede laag bakstenen wordt weggenomen en daarin plaatst men een fysieke waterbarrière.

Je kan je wel inbeelden dat deze tweede soort vochtbestrijding veel ingrijpender is. Daarom moet je goed afwegen welke optie de beste is. Hieronder leggen we uit welke oplossing wanneer beter is.

  • Muren injecteren: vochtproblemen oplossen op deze manier is minder ingrijpend en gaat dus sneller. Het is vaak de eerste keuze omdat de muren nadien weer veel gemakkelijker afgewerkt kunnen worden. Helaas heeft deze oplossing niet veel zin al er scheuren in de muur zijn of als er een spouwmuur is.
  • Muren onderkappen: deze oplossing vergt grote werken. Het duurt dus langer. De stabiliteit van de woning vermindert tijdelijk tijdens deze werken. Daarom is extra voorzichtigheid gewenst bij oude gebouwen. Wie graag ook renovatiewerken wil uitvoeren, kiest wel best voor deze methode. Aangezien er toch een nieuwe muurbekleding komt, vormen de afbraakwerken geen probleem. Bovendien is vocht bestrijden op deze manier iets doeltreffender.

vochtproblemen Sint-Lambrechts-Woluwe

Doorslaand vocht bestrijden

Problemen met vochtdoorslag los je op door de muur waterdicht te maken. Dit kan op verschillende manieren: impregneren, verven of een nieuwe gevelbekleding plaatsen.

  • Gevel impregneren: bij deze methode brengt men een impregneermiddel aan. Dit product dringt in de muur en creëert een waterafstotende laag. Impregneermiddel is dampopen. Dit wil zeggen dat water dat in de muur zit wel nog kan verdampen.
  • Gevel verven: De muur schilderen met een waterafstotende verf is een andere oplossing. Deze verven zijn echter niet altijd dampopen. Dit betekent dat vocht in de muren niet meer via de buitenmuur kan verdampen. Je zorgt er dus best voor dat het aanwezige vocht een andere uitweg vindt.
  • Nieuwe gevelbekleding: je kan natuurlijk ook een volledig nieuwe gevelbekleding plaatsen. Men kiest vaak voor crepi omwille van zijn rustieke uitstraling. Bovendien zorgt dit natuurlijke product ook voor een gezonde ventilatie van de muur. Het grote voordeel van nieuwe gevelbekleding is de mogelijkheid om dit te combineren met gevelisolatie. Zo hou je niet alleen water buiten, maar ook warmte binnen!

Op zoek naar een goede vochtspecialist uit Sint-Lambrechts-Woluwe?

Via onze gratis offerteservices kan je gemakkelijk verschillende vaklui vergelijken!


Condensatievocht bestrijden

Een hoge luchtvochtigheid in huis heeft vaak twee oorzaken: te veel waterdamp en te weinig ventilatie. De hoeveelheid waterdamp in huis kan je lichtjes beperken maar meestal heb je er geen grote invloed op. Ventilatie en vochtafvoer kan je wel gemakkelijker beïnvloeden.

Waterdamp in huis kan je een beetje vermijden door minder lang te douchen. Je kan ook steeds de was buiten hangen om te drogen en de wasmachine, vaatwas en dergelijke altijd dicht laten. Planten geef je best ook niet te veel water.

Bij het koken of douchen zet je best een raam open. Dit zorgt voor een betere luchtcirculatie en vochtafvoer. Tijdens de winter is dit echter niet de meest aangename oplossing. Een ventilatiesysteem installeren is een beter idee.

Vele moderne ventilatiesysteem werken automatisch. Je hoeft er niet meer aan te denken om tijdig ramen open of dicht te doen. Bovendien kan je met deze systemen zelfs de exacte luchtvochtigheid in huis bepalen.

Vochtige kelder

Vochtige kelders zijn een alom bekend probleem. Vaak worden kelderruimtes slecht verlucht. Het is er ook veel kouder. Bijgevolg zijn deze ruimtes op zich vaak vochtig.

Aangezien kelders zich onder de grond bevinden, komt er regelmatig grondwater in terecht. Grondwater komt via de grond, via de muren of via beide in de kelder. Vooral de kimnaad, de verbinding tussen de muur en de vloer, is een gevoelige plek.

Kelderdichting Sint-Lambrechts-Woluwe

Vocht in de kelder kan je volledig of gedeeltelijk behandelen. Met een kelderbekuiping maak je de kelder volledig waterdicht. Kelderdrainage zorgt enkel voor extra vochtafvoer.

Hou er rekening mee dat de juiste methode voor kelderdichting in Sint-Lambrechts-Woluwe afhankelijk is van het grondwaterniveau. In een regio met hoge waterdruk zal er helaas altijd water doorsijpelen en is drainage de beste oplossing.

  • Kelderbekuiping: bij deze methode breekt men eerste de wanden in de kelder af. Op die manier vindt men gemakkelijk de lekken terug. Deze worden eerst gedicht en daarna brengt men verschillende lagen waterdichte pasta en cement aan. Ten slotte, wordt de kimnaad extra verstevigd.
  • Keldermuren injecteren: water dat via de muren in de kelder terechtkomt, is als het ware doorslaand vocht. Je kan dit probleem dus ook behandelen door de muren te impregneren. Let wel dat dit bij een grote waterdruk niet altijd werkt.
  • Kelderdrainage: waar een bekuiping geen nut heeft door de enorme waterdruk is een drainagemethode de beste oplossing. Met dit systeem wordt het grondwater niet buitengehouden maar wel voortdurend afgevoerd.

Deze oplossingen combineer je best met een ventilatiesysteem om een goede luchtkwaliteit in de kelder te garanderen. Met een iets duurder acclimatisatiesysteem kan je je vochtige kelder misschien zelfs omtoveren in een heuse wijnkelder of mancave.


Een vakman inschakelen voor een kelderdichting in Sint-Lambrechts-Woluwe?

Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend offertes te vergelijken.
Gratis offertes vergelijken!


Vochtdetectie: vind snel het probleem

Waarom vochtdetectie?

Door het onderliggende probleem grondig te analyseren, voorkom je grote overbodige kosten.

Ten onrechte, denken velen dat ze gemakkelijk zelf het probleem kunnen herkennen. Hoewel er slechts een viertal oorzaken zijn voor vocht in de muur, is het niet eenvoudig om de echte oorzaak te achterhalen.

Je laat dus best een professionele vochtanalyse uitvoeren. Dit is overigens niet eens zo duur in vergelijking met de totaalkost om vocht te bestrijden. Bovendien is deze analyse zelfs veelal gratis als je het probleem door hetzelfde vochtbestrijdingsbedrijf uit Sint-Lambrechts-Woluwe laat oplossen.


Recente aanvragen:


Opstijgend vocht in Brussel
Complete vochtdetectie in Gent
Doorslaand vocht in Brugge
Kelderafdichting in Genk
Muren injecteren in Mechelen
Gevel impregneren in Antwerpen
Condensatievocht in Hasselt
Optrekkend vocht in Sint-Niklaas
Kelder waterdicht maken in Leuven
Vochtbestrijding in Kortrijk

Premie vochtbestrijding: is dit mogelijk?

Je kan de totaalkost voor vochtbestrijding in je woning flink drukken met behulp van verschillende premies.

De overkoepelende renovatiepremie is een handige premie van de Vlaamse Overheid. Deze premie dekt de meeste renovatiewerken in en rond het huis. Vochtbestrijding valt onder categorie 1 van deze premie.

Wie aan de voorwaarden voldoet, krijgt een deel van de vochtbestrijding terugbetaald. Afhankelijk van je inkomen is dat 20% (maximum €5.000,- verdeeld over 2 projecten) of 30% (maximum €10.000,- verdeeld over 3 projecten).

Verder loont het de moeite om op zoek te gaan naar lokale premies. Dankzij premiezoeker vind je gemakkelijk een overzicht van alle beschikbare premies voor vochtbestrijding in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Voordelen inschakelen vochtspecialist

Door een vochtspecialist in te schakelen, loop je veel minder risico’s.

Ten eerste, hoef je zelf geen gevaarlijke werken uit te voeren. Ten tweede, weet je zeker dat de vochtbestrijding correct uitgevoerd zal worden. Ten derde, kies je voor een grondige analyse en aanpak tot op de bodem van het probleem. Bovendien komt dit vaak zelfs goedkoper uit. Vochtbestrijding en -analyse vergen namelijk vaak gespecialiseerd materiaal. Dit materiaal aankopen voor eenmalig gebruik is geen zo’n interessante investering.

bestrijden

Vochtbestrijding nodig? Vergelijk gratis offertes!

Last van vocht in huis in regio Sint-Lambrechts-Woluwe? Wacht niet langer. Zoek een geschikte vakman uit je buurt.

Voorkom ergere structurele problemen en neem geen risico’s met je gezondheid. Pak vochtproblemen zo snel mogelijk aan. Hoe sneller je erbij bent, hoe minder schade en dus hoe goedkoper de oplossing.

Start gratis offerteaanvraag!

Door hier gratis offertes aan te vragen voor vochtspecialisten uit Sint-Lambrechts-Woluwe bespaar je bovendien extra op de kosten. Vergelijk offertes om de beste en voordeligste vakman te vinden.Probeer het snel; ons aanbod is volledig vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken!