Je zoekt een vochtbestrijding expert?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Vochtbestrijding Vlaams Brabant

Last van een slechte geur in huis? Heb je schimmel gevonden in de kelder of plekken op de muur? Je hebt waarschijnlijk te maken met vocht in huis.

Wat nu?

In eerste instantie zoek je een specialist om een vochtdiagnose uit te voeren. Daarna kies je de gepaste vochtbestrijding voor het probleem. Welke problemen er bestaan en hoe ze opgelost worden, kom je hier te weten.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je direct een specialist in vochtbestrijding uit Vlaams Brabant inschakelen? Vraag via de bovenstaande link gratis offertes aan om prijzen voor vochtbestrijding te vergelijken.


Vochtspecialist gezocht?

Vind een vochtspecialist uit uw regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen.

Bespaar op de kosten!

Vind een vochtspecialist en bespaar direct tot wel 40% de kosten.vochtbestrijding Vlaams Brabant

Vochtbestrijding Vlaams Brabant: welke vochtproblemen wil je verhelpen?

Woningen met vochtproblemen hebben vaak te maken met doorslaand vocht. Vooral bij oudere woningen komt er regelmatig water in de muur.

Dit is echter niet de enige oorzaak. Ook optrekkend vocht, slechte ventilatie of lekken kunnen vochtproblemen en schimmel in huis veroorzaken. Vochtige muren ontstaan niet alleen door optrekkend- en doorslaand vocht, maar ook door condensatievocht. Het is dan van groot belang om een specialist in te schakelen voor vochtbestrijding in Vlaams Brabant.

Wat zijn de meest voorkomende locaties van vochtproblemen?

Vochtproblemen manifesteren zich het vaakst als schimmel- en vochtplekken op de muren of het plafond. In een verder stadium ontstaan er zelfs grotere schimmels zoals een huiszwam of kelderzwam.

Vochtproblemen komen doorgaans voor in vochtige ruimtes. De keuken, het washok, de badkamer en de kelder zijn dus de favoriete plekjes van schimmels. Vooral onderaan de muur zie je vlekken bij optrekkend vocht. Bij condensatievocht zal het eerder bovenaan zijn. Bij een lek of vochtdoorslag kunnen de plekken overal voorkomen.

Benieuwd hoeveel een vochtspecialist kost? Vraag gratis offertes aan!

Wat kost vochtbestrijding in Vlaams Brabant?

De prijzen voor vochtbestrijding hangen af van het type vochtprobleem en de bijbehorende methode van vochtbestrijding in Vlaams Brabant. De kosten om problemen met doorslaand vocht op te lossen, vallen best mee. Dat kan al voor zo’n €10,- per vierkante meter. Wil je tegelijk een nieuwe gevelbekleding, dan kost het iets meer.

Het oplossen van doorslaand vocht kost €10,- tot €15,- per m² wanneer je de gevel laat impregneren. Als je nieuwe gevelbekleding laat plaatsen is de prijs gemiddeld €50,- tot €250,-. Bij optrekkend vocht moet je denken aan €100,- tot €150,- per lopende meter. Een veelgebruikte methode van vochtbestrijding, muren onderkappen, kost €100,- tot €150,- per lopende meter. Een andere methode voor optrekkend vocht bestrijden is de muren injecteren, dit kost gemiddeld €100,- per lopende meter. Condensatievocht wordt vrijwel altijd opgelost door het plaatsen van (mechanische) ventilatie. De gemiddelde totale kost voor deze klus is €1.500,- tot €5.000,-.

Heb je last van vocht in de kelder? Dan kan je kiezen voor kelderbekuiping, dit kost gemiddeld €4.000,- tot €10.000,-, of kelderdrainage, de kosten hiervan liggen tussen de €3.000,- en €8000,-.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen raadplegen in een handige tabel. Daarbij vind je ook nuttige informatie over hoe je de vochtproblemen kan herkennen. Liever meteen een vochtspecialist inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Vochtbestrijding kosten 2024

Methode vochtbestrijding Voor welk vochtprobleem? Hoe herken je het probleem? Gemiddelde prijs*
Gevel impregneren Doorslaand vocht Vocht op de buitenmuur, vaak hogerop te vinden. In ernstige gevallen schimmels, wanneer het probleem niet op tijd wordt behandeld worden de muren in huis ook vochtig. €10,- tot €15,- per m²
Muren onderkappen Optrekkend vocht Loshangend verf of behang, pleister gaat verkleuren of brokkelen, schimmelvorming, witte vlekken en een muffe geur. €100,- tot €150,- per lopende meter
Muren injecteren Optrekkend vocht Loshangend verf of behang, pleister gaat verkleuren of brokkelen, schimmelvorming, witte vlekken en een muffe geur. Vanaf €100,- per lopende meter
Nieuwe gevelbekleding plaatsen Doorslaand vocht Vocht op de buitenmuur, vaak hogerop te vinden. In ernstige gevallen schimmels, wanneer het probleem niet op tijd wordt behandeld worden de muren in huis ook vochtig. €50,- tot €250,- per m²
Ventilatie (mechanisch) Condensatievocht Druppels op muren en ramen, condensvorming aan de binnenkant raam, vocht cirkels op ramen, vochtige vlekken door heel het huis, schimmelvorming en in ernstige gevallen ongedierte. €1.500,- tot €5.000,-
Kelderbekuiping Grondwater Een laag water in de kelder, vaak begint het met vlekken op de vloer. €4.000,- tot €10.000,-
Kelderdrainage Grondwater Een laag water in de kelder, vaak begint het met vlekken op de vloer. €3.000,- tot €8.000,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.

Vochtbestrijding Vlaams Brabant: 2 prijsvoorbeelden

Nog steeds niet helemaal duidelijk wat de prijs voor vochtbestrijding in Vlaams Brabant voor jou kan betekenen? Met de onderstaande twee prijsvoorbeelden krijg je een betere indicatie van de prijs.

Doorslaand vocht bestrijden door de gevel te impregneren

Je merkt, gelukkig, vroegtijdig op dat er aan de bovenkant van de gevel vochtplekken te zien zijn. Je kiest er dus voor om de gevel te impregneren als vorm van vochtbestrijding om de schade te beperken. Je hebt een gevel van 60 m², je betaalt €12,50 per m² voor het impregneren van de gevel. De kosten voor het impregneren van de gehele gevel bedraagt dan €750,-.

Optrekkend vocht bestrijden door muren te injecteren

Je merkt aan één muur in het huis dat je last hebt van optrekkend vocht. Dit is te zien aan het losse behang en vochtplekken. Je kiest ervoor om deze muur te injecteren, het gaat om een muur van drie en een half lopende meter. Je betaalt €100,- per lopende meter bij het injecteren van de muren. De totaalprijs is dan €350,-.

Besparen op de kosten: tips!

De prijzen voor vochtbestrijding uit bovenstaande tabel zijn gemiddelden. Voor exacte tarieven van vochtspecialisten in Vlaams Brabant vraag je best gratis offertes aan. Dit is tevens de eerste tip om te besparen. Door prijzen te vergelijken, vind je betere tarieven.

Verder vind je zo ook welke vaklui er uit jouw buurt zijn om te besparen op de voorrijkosten. Projecten voor vochtbestrijding nemen vaak minstens 2 dagen in beslag, dus hou je best rekening met deze kosten.

Je kan nog meer besparen door premies aan te vragen. Combineer vochtbestrijding met renovatiewerken en energiebesparende projecten om van heel wat interessante premies te genieten!

Gevolgen wanneer je geen vochtbestrijding expert inschakelt

Vocht en schimmels die niet aangepakt worden, leiden tot erge vochtproblemen in huis. Ten eerste, zal de luchtkwaliteit verminderen door vocht in huis in Vlaams Brabant. Te vochtige lucht is niet goed voor de longen en kan dus irritatie en andere luchtwegproblemen veroorzaken.

Ten tweede, is schimmelvorming slecht voor je woning. In vergaande stadia van houtrot of betonrot komt je veiligheid in gevaar. Je woning zal namelijk stabiliteit verliezen door gevorderde vochtproblemen, bijvoorbeeld schimmel op de muur. Voorkom deze problemen door tijdig een specialist in vochtbestrijding uit Vlaams Brabant in te schakelen en laat de schimmel verwijderen.


Besparen op de kosten van vochtbestrijding?

Vraag gratis offertes aan om tarieven van vochtspecialisten te vergelijken!


Vochtproblemen Vlaams Brabant: welke soorten?

Vochtproblemen in Vlaams Brabant kunnen op verschillende manieren ontstaan. Bij alle problemen gaat het echter om een structurele fout waardoor water in huis komt of niet meer kan ontsnappen.

De vaakst voorkomende vochtproblemen zijn: optrekkend, doorslaand en condensatievocht. Deze komen hieronder uitgebreid aan bod.

Ten slotte, bestaan er ook plaatselijke problemen door lekken. Een lek in buizen of leidingen ontstaat vaak door ouderdom en verkalking. Soms zijn de plekjes zo klein dat het jaren duurt voor je de schade opmerkt. Lees hieronder meer over problemen door vocht en de bijbehorende vochtbestrijding.vocht

Opstijgend vocht Vlaams Brabant

Problemen door opstijgend vocht in Vlaams Brabant ontstaan door een kapotte of ontbrekende waterkering. Een goed werkende waterkering zorgt er namelijk voor dat grondwater niet via de funderingen in de muur terechtkomt.

Wanneer deze fysieke barrière echter kapot is, wordt grondwater door zouten in de muur naar boven getrokken, vandaar ‘optrekkend vocht’ of ‘opstijgend vocht’.

Vooral in buurten waar het grondwaterpeil vrij hoog is, komt dit probleem vaker voor. Ook bij oudere woningen zijn er meer risico’s. Niet alle oudere woningen zijn namelijk van een waterkering voorzien.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht wordt veroorzaakt door regen en andere neerslag. Ook hier komt het probleem vaker voor bij oudere woningen. Wanneer de muren door de jaren heen poreuzer worden en de voegen beginnen af te brokkelen, baant het regenwater zich gemakkelijker een weg door de muur. Op die manier komt er water in huis terecht.

Bij vele woningen wordt de spouwruimte niet zo goed verlucht. Het water dat erin terechtkomt, kan niet gemakkelijk ventileren en komt uiteindelijk in de binnenmuur terecht.

Condensatievocht

De derde vaak voorkomende oorzaak van vocht in huis in Vlaams Brabant is condensatievocht. Een te grote concentratie waterdamp in combinatie met onvoldoende verluchting veroorzaakt een hoge luchtvochtigheid in huis. Bijgevolg worden de muren en het plafond vochtig. Condensatievocht herken je gemakkelijk aan waterdruppels op de muur en ramen.

Dit probleem komt vaker voor bij nieuwere woningen. Oudere huizen zijn vaak niet zo goed geïsoleerd waardoor er nog veel natuurlijke verluchting is. Moderne woningen hebben echter veel betere isolatie en dus circuleert de lucht minder gemakkelijk. Daardoor kan vochtigheid niet gemakkelijk ontsnappen en krijg je problemen door condensatievocht.

Vochtproblemen door lekkages

Een andere voorkomende oorzaak van vochtproblemen is lekkages. Lekkages bevinden zich voornamelijk op het dak of de gevel, maar kan ook plaatsvinden bij leidingen of onder wasbakken.

Vochtproblemen door lekkages vallen gelukkig vaak snel op: er komt water uit het dak, via de muren, leidingen of onder de wasbakken. Vaak druppelt dit langzaam naar binnen, hierdoor ontstaan er binnen een relatief korte tijd vochtige plekken. De meest voorkomende oorzaak is achterstallig onderhoud aan het huis: wanneer er gebreken te vinden zijn op het dak of de gevel is de kans groot dat er een lekkage zal ontstaan.

Vochtproblemen door bouwvocht

Hier gebeurt gelukkig niet vaak, maar toch kan het: vochtproblemen door verbouwingen. Water wordt vaak gemengd met cement, wanneer het cement opdroogt zal ook het water bestanddeel moeten opdrogen. In enkele gevallen kan het gebeuren dat dit niet goed opdroogt en er vochtproblemen ontstaan.

Het vocht zal zich dan ophopen waardoor er vochtplekken en schimmel kan ontstaan. Dit vochtprobleem is vaak ook te herkennen met je neus, er komt namelijk een muffe geur af bij de plek van het vochtprobleem.

Water in kruipruimte

Water in de kruipruimte komt omdat grondwater binnen kan komen via de vloer of wanden. De opbouw van vocht kan doortrekken naar de gehele woning, hierdoor ontstaat er een negatieve balans in de luchtvochtigheid. Bij water in de kruipruimte is het belangrijk dat er meteen wordt gehandeld door een specialist, het kan namelijk hout en beton wegrotten. Ook schimmelvorming is een veelvoorkomend probleem bij vocht in de kruipruimte.


Last van vocht in huis in Vlaams Brabant?

Vraag gratis offertes aan om tijdig een voordelige vochtspecialist te vinden.
Start gratis offerteaanvraag!


Vochtbestrijding Vlaams Brabant: de bestrijdingsmethodes op rij

Voor alle vochtproblemen bestaan er gelukkig oplossingen. Helaas bestaat er geen algemene vochtbehandeling. Elk probleem vereist een specifieke vochtbestrijding in Vlaams Brabant. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral een vochtanalyse uit te voeren. Op basis van de vochtdiagnose kan je de gewenste vochtbestrijding bepalen. Hieronder komen alle oplossingen voor vocht in huis aan bod.

Velen denken te besparen door geen analyse uit te voeren. vocht bestrijden zonder analyse is echter geen slim idee. Wie enkel de oppervlakkige schade aanpakt of de verkeerde vochtbestrijding methode kiest, doet alleen maar overbodige kosten.

Wilt u een specialist inschakelen om vocht te bestrijden? Vraag gratis offertes aan!Opstijgend vocht behandelen

Vochtproblemen in Vlaams Brabant door optrekkend grondwater hebben twee traditionele oplossingen. Afhankelijk van de omstandigheden kies je ervoor om de muren te injecteren of te onderkappen.

De muren injecteren houdt in dat men een chemisch product in de muren spuit. Dit product vormt een barrière in de muur tegen opstijgend grondwater.

Bij het onderkappen plaatst men een nieuwe waterkering. De tweede laag bakstenen wordt weggenomen en daarin plaatst men een fysieke waterbarrière.

Je kan je wel inbeelden dat deze tweede soort vochtbestrijding veel ingrijpender is. Daarom moet je goed afwegen welke optie de beste is. Hieronder leggen we uit welke oplossing wanneer beter is. Of kijk op de opstijgend vocht behandelen pagina voor meer informatie.

  • Muren injecteren: vochtproblemen oplossen op deze manier is minder ingrijpend en gaat dus sneller. Het is vaak de eerste keuze omdat de muren nadien weer veel gemakkelijker afgewerkt kunnen worden. Helaas heeft deze oplossing niet veel zin al er scheuren in de muur zijn of als er een spouwmuur is.
  • Muren onderkappen: deze oplossing vergt grote werken. Het duurt dus langer. De stabiliteit van de woning vermindert tijdelijk tijdens deze werken. Daarom is extra voorzichtigheid gewenst bij oude gebouwen. Wie graag ook renovatiewerken wil uitvoeren, kiest wel best voor deze methode. Aangezien er toch een nieuwe muurbekleding komt, vormen de afbraakwerken geen probleem. Bovendien is vocht bestrijden op deze manier iets doeltreffender.

De gemiddelde kosten voor het bestrijden van opstijgend vocht liggen tussen de €100,- en €150,- per lopende meter.

vochtproblemen Vlaams Brabant

Doorslaand vocht bestrijden

Problemen met vochtdoorslag los je op door de muur waterdicht te maken. Dit kan op verschillende manieren: impregneren, verven of een nieuwe gevelbekleding plaatsen.

  • Gevel impregneren: bij deze methode brengt men een impregneermiddel aan. Dit product dringt in de muur en creëert een waterafstotende laag. Impregneermiddel is dampopen. Dit wil zeggen dat water dat in de muur zit wel nog kan verdampen.
  • Gevel verven: De muur schilderen met een vochtwerende verf is een andere oplossing. Deze verven zijn echter niet altijd dampopen. Dit betekent dat vocht in de muren niet meer via de buitenmuur kan verdampen. Je zorgt er dus best voor dat het aanwezige vocht een andere uitweg vindt.
  • Nieuwe gevelbekleding: je kan natuurlijk ook een volledig nieuwe gevelbekleding plaatsen. Men kiest vaak voor crepi omwille van zijn rustieke uitstraling. Bovendien zorgt dit natuurlijke product ook voor een gezonde ventilatie van de muur. Het grote voordeel van nieuwe gevelbekleding is de mogelijkheid om dit te combineren met gevelisolatie. Zo hou je niet alleen water buiten, maar ook warmte binnen!

Doorslaand vocht bestrijden kost €10,- tot €15,- per m² wanneer je kiest voor het impregneren van de gevel, voor het plaatsen van nieuwe gevelbekleding moet je denken aan €50,- tot €250,- per m².


Specialist in vochtbestrijding uit Vlaams Brabant gezocht?

Via onze gratis offerteservices kan je gemakkelijk verschillende vaklui vergelijken!


Condensatievocht bestrijden

Een hoge luchtvochtigheid in huis heeft vaak twee oorzaken: te veel waterdamp en te weinig ventilatie. De hoeveelheid waterdamp in huis kan je lichtjes beperken maar meestal heb je er geen grote invloed op. Ventilatie en vochtafvoer kan je wel gemakkelijker beïnvloeden.

Waterdamp in huis kan je een beetje vermijden door minder lang te douchen. Je kan ook steeds de was buiten hangen om te drogen en de wasmachine, vaatwas en dergelijke altijd dicht laten. Planten geef je best ook niet te veel water.

Bij het koken of douchen zet je best een raam open. Dit zorgt voor een betere luchtcirculatie en vochtafvoer. Tijdens de winter is dit echter niet de meest aangename oplossing. Een ventilatiesysteem installeren is een beter idee.

Vele moderne ventilatiesysteem werken automatisch. Je hoeft er niet meer aan te denken om tijdig ramen open of dicht te doen. Bovendien kan je met deze systemen zelfs de exacte luchtvochtigheid in huis bepalen.

Condensatievocht oplossen kost gemiddeld €1.500,- tot €5.000,-.

Vochtproblemen door lekkage bestrijden

Het bestrijden van vochtproblemen lekkage verschilt per klus. Afhankelijk van de locatie van de lekkage zal een specialist het probleem verhelpen. In het geval van een lekkage via het dak zal er worden gekeken naar de dakbedekking en gerepareerd waar nodig. Bij een lekkage in de leiding zal de specialist eerst proberen de lekkage te stoppen via hechtende tape en in ergere gevallen de leiding vervangen.

De kosten voor het bestrijden van vocht door lekkage zijn gemiddeld €300,- tot €400,-, hierbij wordt de lekkage opgespoord en verholpen.

Bouwvocht verhelpen

In veel gevallen lost bouwvocht zichzelf op, door het huis te verwarmen kan het vocht verdwijnen. Gebeurt dit niet? Dan wordt er gebruik gemaakt van een bouwdroger. Dit apparaat zorgt ervoor dat de vochtige lucht uit huis wordt opgenomen. De damp wordt door de bouwdroger vloeibaar gemaakt en opgevangen in een speciale bak. Zo ben je snel van de bouwvocht af.

Het verhelpen van bouwvocht kan je zelf doen, het huren van een bouwdroger kan al vanaf €60,- per week.

Water in kruipruimte verhelpen

Wanneer je last hebt van water in kruipruimte zijn er meerdere oplossingen. Je zou voor drainage kunnen kiezen, hierbij wordt het water weggepompt. Dit is helaas niet een volledige oplossing, want de oorzaak van het probleem is nog niet gevonden en opgelost. Dat is dan ook stap twee: de kruipruimte waterdicht maken. Zo is het probleem verholpen en heb je geen last meer van water in de kruipruimte.

De kosten voor het verhelpen van water in de kruipruimte is gemiddeld €4.000,- voor drainage én dichting.

Vochtige kelder

Vochtige kelders zijn een alom bekend probleem. Vaak worden kelderruimtes slecht verlucht. Het is er ook veel kouder. Bijgevolg zijn deze ruimtes op zich vaak vochtig.

Aangezien kelders zich onder de grond bevinden, komt er regelmatig grondwater in terecht. Grondwater komt via de grond, via de muren of via beide in de kelder. Vooral de kimnaad, de verbinding tussen de muur en de vloer, is een gevoelige plek. De oplossing is dan een kelderdichting in Vlaams Brabant.

kelderdichting Vlaams Brabant

Kelderdichting Vlaams Brabant

Vocht in de kelder kan je volledig of gedeeltelijk behandelen. Er worden doorgaans drie methodes ingezet voor kelderdichting:

Hou er rekening mee dat de juiste methode voor kelderdichting in Vlaams Brabant afhankelijk is van het grondwaterniveau. In een regio met hoge waterdruk zal er helaas altijd water doorsijpelen en is drainage de beste oplossing.

Daarbij combineer je deze oplossingen best met een ventilatiesysteem om een goede luchtkwaliteit in de kelder te garanderen. Met een iets duurder acclimatisatie systeem kan je je vochtige kelder misschien zelfs omtoveren in een heuse wijnkelder of mancave. Je hebt zelf de keuze tussen natuurlijke ventilatie of mechanische ventilatie. Natuurlijke ventilatie is lastig te realiseren in de kelder, maar er kunnen wel ventilatieroosters worden geplaatst. Heb je echter heel veel last van vocht in de lucht, dan zal je toch moeten gaan voor een mechanisch ventilatiesysteem in de kelder. Dit voert de oude lucht af en verse lucht aan.

Kelderbekuiping

Bij kelderbekuiping kan er worden gekozen voor een soepele en stijve kelderbekuiping.

Een soepele kelderbekuiping wordt ook wel eens omschreven als een wanddrainage in de kelder. Hierbij wordt er noppenfolie tegen de oude muur geplaatst. Door deze folie kan het grondwater worden afgevoerd via de buitenmuur naar een verzamelput. Boven de folie wordt ook een waterdichte cementlaag geplaatst.

Bij een stijve kelderbekuiping wordt de oude afwerkingslaag eerst verwijderd, dit maakt het eenvoudiger om scheuren en lekken te vinden. De gevonden gaten worden vervolgens dicht gemaakt met een waterdichte cementmortel. Als alles goed droog is wordt er een afdichting geplaatst over de hele oppervlakte van de kelder, daar bovenop komt nog een laag cement met kunsthars.

Keldermuren injecteren

Water dat via de muren in de kelder terecht komt, is als het ware doorslaand vocht. Je kan dit probleem dus ook behandelen door de muren te impregneren. Let wel dat dit bij een grote waterdruk niet altijd werkt.

Bij het injecteren van muren wordt er eerst een gat geboord in de vochtige muur, hier wordt vervolgens er een vochtwerende hars geïnjecteerd, dit zorgt voor de dichting. Daarnaast worden de gaten dichtgemaakt en de muur afgewerkt. Kelder muren injecteren is de goedkoopste oplossing voor het waterdicht maken van de kelder.

Kelderdrainage

Waar een bekuiping geen nut heeft door de enorme waterdruk is een drainage methode de beste oplossing. Met een kelderdrainage systeem wordt het grondwater niet buitengehouden maar wel voortdurend afgevoerd. Er zijn verschillende soorten drainages: rand- en vloerdrainage.. Een randdrainage wordt toegepast bij de kimnaden van de kelder. Dit is een plek die vooral bij beton en bakstenen veel vocht kan binnenlaten. Er wordt waterdicht cement geplaatst langs de rand, hierdoor kan het water terecht in een put.

In veel gevallen is deze put voorzien van een sensor die weer een pomp aanzet als er teveel water in zit. Een vloerdrainage is nodig om de andere vormen van vochtbestrijding in te zetten. Hierbij wordt er er folie op de vloer geplaatst gevolgd door een geheel nieuwe vloer. Zo is de vloer waterdicht en is de kans op vochtproblemen een stuk kleiner.

Wat kost kelderdichting?

De prijs van kelderdichting verschilt per klus: bekuiping, muren injecteren en drainage. Voor kelderbekuiping langs binnen betaal je €15,- tot €17,- per m². Voor kelderbekuiping langs buiten betaal je €60,- per m². Laat je de muren injecteren? Reken dan op €100,- tot €150,- per m². Een kelderdrainage kost €3.000,- tot €10.000,-.

Hieronder vind je de prijzen nogmaals terug in een handige tabel. Let wel op dat dit slechts gemiddelde kosten zijn. De kosten voor kelderdichting in Vlaams Brabant kunnen afwijken aan de hand van de gekozen vochtspecialist in Vlaams Brabant, de methode en de uren die besteed moeten worden. Het is daarom altijd handig om gratis offertes te vergelijken, dan weet je namelijk precies wat je te wachten staat.

Kelderdichting: prijs 2024

Werkzaamheden
Gemiddelde prijs*
Bekuiping langs binnen €15 tot €17 per m²
Bekuiping langs buiten €60 per m²
Kelderdrainage €3.000 tot €10.000
Kelder muren injecteren €100 tot €150 per m²

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen, inclusief btw.


Een vakman inschakelen voor een kelderdichting in Vlaams Brabant?

Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend offertes te vergelijken.
Gratis offertes vergelijken!


Vochtdetectie: vind snel het probleem

Waarom vochtdetectie?

Door het onderliggende probleem grondig te analyseren, voorkom je grote overbodige kosten.

Ten onrechte, denken velen dat ze gemakkelijk zelf het probleem kunnen herkennen. Hoewel er slechts een viertal oorzaken zijn voor vocht in de muur, is het niet eenvoudig om de echte oorzaak te achterhalen.

Je laat dus best een professionele vochtanalyse uitvoeren. Dit is overigens niet eens zo duur in vergelijking met de totaalkost om vocht te bestrijden. Bovendien is deze analyse zelfs veelal gratis als je het probleem door hetzelfde vochtbestrijdingsbedrijf uit Vlaams Brabant laat oplossen.


Video: Hoe kan je vocht in huis herkennen?

Weten hoe je vochtproblemen herkent? Bekijk deze video!


Premie vochtbestrijding Vlaams Brabant: is dit mogelijk?

Je kan de totaalkost voor vochtbestrijding in je woning flink drukken met behulp van verschillende vochtbestrijding premies. Voorheen kon je gebruik maken van de Overkoepelende Renovatiepremie, maar vanaf 2 oktober 2022 is deze gecombineerd met de premies van Fluvius. Daarbij zijn er ook enkele lokale premies beschikbaar, via premiezoeker vind je gemakkelijk een overzicht van alle beschikbare premies voor vochtbestrijding in Vlaams Brabant.


Recente aanvragen:


Opstijgend vocht in Brussel
Complete vochtdetectie in Gent
Doorslaand vocht in Brugge
Kelderafdichting in Genk
Muren injecteren in Mechelen
Gevel impregneren in Antwerpen
Condensatievocht in Hasselt
Optrekkend vocht in Sint-Niklaas
Kelder waterdicht maken in Leuven
Vochtbestrijding in Kortrijk

Voordelen inschakelen vochtspecialist

Door een vochtspecialist in te schakelen, loop je veel minder risico’s.

Ten eerste, hoef je zelf geen gevaarlijke werken uit te voeren. Ten tweede, weet je zeker dat de vochtbestrijding correct uitgevoerd zal worden. Ten derde, kies je voor een grondige analyse en aanpak tot op de bodem van het probleem. Bovendien komt dit vaak zelfs goedkoper uit. Vochtbestrijding en -analyse vergen namelijk vaak gespecialiseerd materiaal. Dit materiaal aankopen voor eenmalig gebruik is geen zo’n interessante investering.

Vooral in het gevel van kelderdichting in Vlaams Brabant kan je het best een vochtspecialist inschakelen, het gaat namelijk om een vrij heftige en lastige procedure.

bestrijden

Vochtbestrijding Vlaams Brabant nodig? Vergelijk gratis offertes!

Last van vocht in huis? Wacht niet langer. Zoek een geschikte vakman voor vochtbestrijding in Vlaams Brabant. Voorkom ergere structurele problemen en neem geen risico’s met je gezondheid. Pak vochtproblemen zo snel mogelijk aan. Hoe sneller je erbij bent, hoe minder schade en dus hoe goedkoper de oplossing.

Start gratis offerteaanvraag!

Door hier gratis offertes aan te vragen voor vochtspecialisten en bespaar je bovendien extra op de kosten. Vergelijk offertes om de beste en voordeligste vakman te vinden.Probeer het snel; ons aanbod is volledig vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken!