Zonnepanelen laten plaatsen?

Gratis & vrijblijvend

Zonnepanelen Lokeren

Ben je op zoek naar informatie over zonnepanelen in Lokeren? Of zoek je een vakman om zonnepanelen te installeren? Hier vind je alles over fotovoltaïsche installaties, van de soorten panelen tot de prijzen en details voor de installatie. Ook om een vakman te vinden kunnen we je van dienst zijn. Via onze offertedienst kan je gratis een geschikte vakman uit je buurt ontdekken en vrijblijvend offertes vergelijken.

Start gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Je ontvangt tot wel vier offertes van vaklui uit de regio.Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Met zonnepanelen kan je genoeg energie op wekken om je volledige woning van elektriciteit te voorzien. Zo ben je niet afhankelijk van een leverancier en bespaar je maandelijks flink op de energiekosten. Wie zonnepanelen laat leggen, denkt ook aan het milieu. Je eigen groene energie is uiteraard milieuvriendelijker dan de energie die je geleverd krijgt.

Bovendien vallen de kosten voor zonnepanelen in Lokeren best mee. Daarnaast heb je de investering doorgaans binnen de 10 jaar terugverdient. Ten slotte, zijn zonnepanelen heel toegankelijk. Wie geen budget heeft om zonnepanelen te kopen kan er huren.

Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Lokeren? Vergelijk gratis offertes!

zonnepanelen Lokeren

Zonnepanelen huren of kopen?

Wanneer we het over zonnepanelen hebben, denk je wellicht meteen aan kopen. Sinds kort is het echter ook mogelijk om zonnepanelen te huren in België. In plaats van de volledige installatie zelf te kopen, betaal je maandelijks zo’n €5 per zonnepaneel. Alle kosten voor installatie en onderhoud zijn dan ook inbegrepen.

Wil je toch koste wat het kost je eigen zonnepanelen, maar heb je er het budget niet voor. Gaan dan langs bij je bank en vraag om een groene lening om zonnepanelen te kopen in Lokeren.

Wat kosten zonnepanelen in Lokeren?

De zonnepanelen prijs in Lokeren liggen tussen de €400,- en €700,- per paneel. De exacte prijs is vooral afhankelijk van de kwaliteit van je panelen en het type.

Omdat er zo soms onduidelijkheid ontstaat over de prijs drukken installateurs de prijs liever anders uit. Ze spreken daarom over de prijs per Wattpiek voor zonnepanelen. Voor 1.000 Wattpiek ligt de prijs rond de €1.500,-. Dat zijn dus ongeveer 2 à 3 zonnepanelen, afhankelijk van de productiekwaliteit.

Daarnaast komen er nog wat kosten bij voor de zonnepanelen installatie en de omvormer.

Prijsvergelijking zonnepanelen 2024

Uiteraard wil je graag weten wat deze prijzen betekenen voor een volledige installatie. Laat ons veronderstellen dat je twaalf zonnepanelen laat installeren. De totaalprijs voor je installatie zal rond de €7.000 liggen met bijkomende kosten voor onderhoud en eventuele herstellingen in de toekomst. Ruim gerekend, kost je fotovoltaïsche installatie zo’n €10.000 voor een volledige levensduur van 25 jaar.

Wanneer je een lening hebt aangevraagd voor je zonnepanelen zal de kost iets hoger liggen, maar de interesten voor een groene lening vallen best mee. Wie huurt, betaalt in de lange termijn wel een stuk meer. Je betaalt namelijk 25 jaar lang €5,- per zonnepaneel per maand. In totaal is dat €18.000,- voor 12 zonnepanelen.

Er is dus een groot verschil. Maar vergeet niet dat je zelf geen risico loopt op schadekosten bij de huur. En welke optie je ook kiest, na 25 jaar heb je sowieso de investering terug dankzij de verlaagde elektriciteitskosten.

Besparen op nieuwe zonnepanelen in Lokeren?

Vraag nu gratis offertes aan om de beste deal voor je installatie te ontdekken.

Prijsfactoren

Zoals gezegd zijn het type zonnepanelen erg belangrijk om de prijs te bepalen. Ook de kwaliteit is van belang want er zijn wel honderden verschillende merken.

De andere voornaamste factoren zijn het type dak en de arbeidskosten.

Zonnepanelen plaatsen op een schuin dak is goedkoper dan op een plat dak. Dat komt omdat je voor een plat dak een groter frame nodig hebt om de juiste helling te verkrijgen. Daar staat wel tegenover dat je de zonnepanelen met een frame altijd in de optimale richting kan plaatsen. De arbeidskosten zijn afhankelijk van je locatie en de ervaring van je vakman. Voor werken in het centrum betaal je soms wat meer.

Soorten zonnepanelen

Tegenwoordig bestaan er vier populaire soorten zonnepanelen. Drie daarvan hebben een bodem van kunstfolie en de laatste soort heeft een glasbodem.

  • Monokristallijne zonnepanelen hebben de beste kwaliteit maar zijn ook het duurst. Bij de productie worden de kristallijnen zorgvuldig gerangschikt voor een optimaal rendement. Vooral bij kleine daken zijn deze zonnepanelen populair.
  • Polykristallijne zonnepanelen hebben kristallijnen maar ze zijn niet zo netjes gerangschikt. De productie kost dus minder tijd en minder geld. Deze zonnepanelen hebben wellicht de beste prijs-kwaliteitverhouding waardoor ze het vaakst worden gebruikt.
  • Amorfe zonnepanelen hebben geen kristalstructuur maar een dunne laag silicium. Daardoor ligt het rendement een stuk lager maar zijn ze ook veel goedkoper. Dit zijn de ideale zonnepanelen voor bedrijven.
  • Glas-glas zonnepanelen hebben een bodemlaag van glas. Dit maakt ze duurder maar ook duurzamer. Ze behouden hun rendement tot 20% langer dan andere zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen nodig?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, hangt af van je gemiddeld jaarverbruik. Op basis daarvan berekent men hoeveel Wattpiek nodig is en zo bepaalt men het aantal zonnepanelen. Zoals we eerder zeiden, heb je ongeveer 2 à 3 zonnepanelen nodig per 1.000 Wattpiek. Dat betekent dat de meeste woningen 10 tot 14 zonnepanelen nodig hebben.

Bereken zelf hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

In onderstaande tabel ontdek je het gemiddelde jaarverbruik per aantal gezinsleden, wat dat betekent in verband met het gemiddelde jaarverbruik. En hoeveel Wattpiek je daarvoor nodig hebt. Tot slot vind je ook een prijsindicatie in de tabel om zonnepanelen te kopen. Liever meteen de exacte prijzen weten? Ontvang gratis offertes!

zonnepanelen plaatsen Lokeren

Aantal personen in het huishouden Gemiddeld jaarverbruik Vereiste Wp (kWh/0.85) Prijsindicatie*
1 2.500 2.942 €4.100,- tot €4.800,-
2 3.000 3.530 €4.800,- tot €5.600,-
3 3.500 4.118 €5.600,- tot €6.700,-
4 4.000 4.706 €6.700,- tot €7.400,-
5 4.500 5295 €7.400,- tot €8.300,-
6 5.000 5.883 €8.300,- tot €9.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor zonnepanelen in Lokeren. Vraag hier gratis offertes aan voor tarieven op maat.

Zonnepanelen plaatsen Lokeren

Naast de vele voordelen hebben zonnepanelen een groot nadeel. De installatie en ingebruikname zijn niet simpel en er komt vrij veel administratie bij kijken.

Hieronder krijg je meer informatie over de verschillende stappen en waar je op moet letten om zonnepanelen te installeren.

Zonnepanelen plaatsen in Lokeren?

Vraag nu gratis offertes aan om prijzen te vergelijken.

Installatie zonnepanelen

De installatie van zonnepanelen in Lokeren begint met een grondige controle van je dak. Zo bepaalt de installateur of je dak geschikt is voor zonnepanelen en wat de meest geschikte manier is om de zonnepanelen te plaatsen.

Vervolgens plaatst men de rail om de zonnepanelen op de bevestigen. Bij schuine daken is dit heel eenvoudig, maar bij platte daken komt er wat meer werk bij kijken. De panelen maakt men rechtstreeks vast op de rails. Daarna worden de panelen in serie aan elkaar gekoppeld en aan de rest van de bekabeling bevestigd om de installatie met de omvormer te verbinden.

Controle & zonnepanelen aangeven

Nadat je installatie is geplaatst, mag je de zonnepanelen nog niet meteen gebruiken. Je hebt namelijk eerst een AREI-keuring nodig. Hiervoor dien je een expert in te schakelen. Wanneer je het attest van de keuring ontvangt, moet je je zonnepanelen aanmelden aan bij de netbeheerder. Deze zal je aanvraag verwerkt worden en kan je een digitale meter aanvragen.

Na de installatie van deze meter mag je de zonnepanelen in gebruik nemen. Het is belangrijk om deze administrative stappen te doorlopen om boetes te vermijden.

Waarom een vakman inschakelen?

Het is beter om een vakman in te schakelen om zonnepanelen te leggen.

Zelf zonnepanelen leggen, houdt namelijk enkele risico’s in. Zo zijn de panelen en de omvormer erg zwaar. Het is dus moeilijk om deze zelf op het dak te krijgen of correct te bevestigen.

Daarnaast zijn er risico’s in verband met de elektrische installatie. Alles moet tip top in order zijn voor de veiligheid en het rendement van de installatie. Bovendien moet je installatie altijd gekeurd worden. Je laat je installatie dus beter meteen door een gecertificeerde installateur plaatsen. Ten slotte kan je enkel genieten van premies voor zonnepanelen als je ze laat installeren door een erkende vakman.

Een zonnepanelen installateur vinden in Lokeren

Er zijn verschillende manieren om vaklui te vinden. Je kan de krantenrubrieken doorlezen zoals vroeger, advies vragen bij vrienden en kennissen, online op zoek gaan naar zonnepanelen installateurs of offertes aanvragen via Bouwadviseur.

Online offertes aanvragen bij ons is veruit de snelste en makkelijkste manier om een goede vakman te vinden. Het kost minder dan vijf minuten om meerdere offertes aan te vragen.

Onderhoud zonnepanelen

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Toch is het best om regelmatig vuil af te spoelen om een optimaal rendement te behouden. Om de paar jaar schakel je misschien ook best een expert in voor een grondige reiniging en inspectie. Reken daarvoor op een prijs van zo’n €100,- tot €150,- per onderhoudsbeurt.

Daarnaast kan je kiezen voor een onderhoudscontract. Daarvoor betaal je jaarlijks of maandelijks een kleiner bedrag voor een regelmatige controle. Wie zonnepanelen huurt heeft natuurlijk het grootste voordeel om zonnepanelen te reinigen in Lokeren. Schoonmaak en inspectie zitten dan namelijk inbegrepen in de huurprijs.

Besparen op zonnepanelen

Besparen op de kosten voor je fotovoltaïsche installatie doe je best door de kosten voor allerlei voorbereidende werken te beperken. Je kan zelf je dak schoonmaken en eventueel zelf de rails plaatsen. De rest laat je echter beter over aan een vakman om van je premies te kunnen genieten en problemen te vermijden met de AREI-keuring.

Verder is de beste manier om te besparen een goede prijsvergelijking. Kies voor zonnepanelen met de beste prijs-kwaliteitverhouding en ontdek de beste tarieven door offertes van installateurs uit Lokeren te vergelijken.

Premies aanvragen

Zonnepanelen worden snel goedkoper waardoor er minder premies bestaan. Wil je nog van premies voor zonnepanelen genieten, begin dan zo snel mogelijk aan de installatie. Jaar na jaar nemen de premiebedragen namelijk verder af.

Voorlopig bestaan er drie premies in verband met zonnepanelen.

Daarnaast kan je rekenen op een btw-verlaging tot 6% voor installaties die je laat plaatsen door een vakman.


Recente aanvragen:


Zonnepanelen in Brussel
Zonnepanelen plaatsen in Gent
Zonnepanelen installateur in Brugge
Monokristallijne zonnepanelen in Genk
Glas-in-glas panelen in Mechelen
Zonnepanelen in Antwerpen
Polykristallijne panelen in Hasselt
Installatie zonnepanelen in Deurne
Zonnepanelen specialist in Leuven
Plaatsing zonnepanelen in Aalst

Offertes voor zonnepanelen vergelijken

De beste manier om te besparen op zonnepanelen in Lokeren is door tarieven te vergelijken. Door gratis offertes aan te vragen bij Bouwadviseur gaat dat vrij snel. In enkele minuten heb je al een aanvraag ingediend. Vervolgens ontvang je van ons meerdere offertes die je vrijblijvend mag vergelijken.

Handige tips waarop je dient te letten wanneer je zonnepanelen offertes vergelijkt.

Het kost je dus geen geld en weinig tijd om een geschikte vakman te vinden. En door de offertes te vergelijken vind je makkelijk goedkopere prijzen dan wanneer je slechts één vakman opbelt.

Terugverdientijd

Wie zonnepanelen aankoopt, mag rekenen op een gemiddelde terugverdientijd van 7 tot 9 jaar.

De exacte tijd hangt af van de premies, de prijs van de panelen en je rendement.

Maar aangezien zonnepanelen tot wel 25 jaar meegaan, heb je in minder dan de helft van de tijd je investering al terugverdient en kan je nog minstens 15 jaar genieten van pure winst. Zelfs wanneer je zonnepanelen huurt bespaar je maandelijks aangezien de huurprijs lager is dan je gemiddelde energiefactuur.

zonnepanelen installateur Lokeren

Voordelige zonnepanelen? Vergelijk gratis offertes

Overtuigd om nieuwe zonnepanelen te leggen?

Vind nu een geschikte installateur voor zonnepanelen in Lokeren. Dien hier je gratis aanvraag in en ontvang meerdere offertes. Vergelijk daarna vrijblijvend de offertes om de beste deal voor je nieuwe zonnepanelen te ontdekken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Bouwadviseur staat altijd voor je klaar.

Gratis offertes vergelijken!