Keukenapparatuur

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Keukenrenovatie
  4. /
  5. Keukenapparatuur

Keukenapparatuur: mogelijkheden en prijzen 2024

Tijd om de keukenapparatuur te vernieuwen? Vragen over de mogelijkheden of twijfels over ingebouwde keukenapparatuur?

Hier ben je aan het juiste adres voor alle informatie over de voornaamste keukentoestellen en hun mogelijkheden. Lees verder om de verschillen te ontdekken en zo een goede keuze te maken.

Start gratis offerteaanvraag!

Heb je ook hulp nodig bij de installatie of om de toestellen in te bouwen, schakel dan een vakman in. Vind een expert doorhier gratis offertes aan te vragen. Prijzen vergelijken om de beste tarieven te vinden was trouwens nog nooit zo gemakkelijk. Probeer het nu uit.Keukenexpert gezocht?

Vind eenvoudig en snel een keukenexpert uit je regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen om te vergelijken.

Bespaar op de kosten!

Vind een keukenexpert en bespaar direct op de kosten.

Welke keukenapparaten heb je nodig?

Keukenapparatuur maakt of kraakt je keuken. De juiste keuze maakt het verschil tussen een functionele keuken en één waar er altijd iets lijkt te ontbreken.

Minimaal dien je over de volgende apparaten te beschikken:

  • Een kookplaat
  • Een koelkast
  • Een dampkap

Daarnaast zijn er nog enkele toestellen die het gebruik een stuk aangenamer maken: een oven, vaatwasser of magnetron, bijvoorbeeld.

keukenapparatuur

Wat kost keukenapparatuur?

De prijzen voor de verschillende soorten keukenapparatuur hangen af van het type toestel, het merk en de grootte.

Kookplaten zijn relatief goedkoop. Hier verschilt de prijs echter onderling per type. Een elektrische kookplaat kan al vanaf €235,- en een op gas vanaf €280,-. Keramische kookplaten kosten minstens €390,- maar kunnen tot wel €5.000,- kosten.

Ook de andere keukentoestellen hebben prijzen van enkele honderden euro’s tot boven de duizend euro. Ingebouwde keukentoestellen zijn nog iets duurder.

Kosten keukenapparatuur 2024

Apparatuur Gemiddelde prijs*
Elektrische oven €400,- tot €1.500,-
Hetelucht combinatieoven €990,- tot €3.400,-
Elektrische kookplaat €235,- tot €950,-
Gaskookplaat €280,- tot €1.200,-
Keramische kookplaat €390,- tot €5.000,-
Dampkap €90,- tot €2.000,-
Vaatwasser €350,- tot €2.000,-
Koelkasten €500,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte kosten weten? Vergelijk gratis offertes!

Besparen op keukenapparatuur?

Vraag hier offertes aan om gemakkelijk prijzen te vergelijken.

Nieuwe apparatuur: wat zijn de opties?

Wanneer je nieuwe keukenapparatuur wil, denk je natuurlijk eerst aan het vervangen van de oude toestellen. Een nieuwe oven of een nieuw fornuis zorgen voor een grotere verandering: energiezuiniger met betere resultaten en een groter gebruiksgemak.

Ook de mogelijkheden voor een nieuwe koelkast, magnetron, vaatwasser of dampkamp komen aan bod.

Verder kan je ook even nadenken over een ingebouwd koffietoestel, een wijnkoeler of een Quooker. Dat is een kraan waaruit je meteen kokend water kan tappen.keukenapparatuur vervangen

Nieuwe oven plaatsen

Wie een nieuwe oven laat plaatsen, heeft keuze uit heel wat mogelijkheden: een gas-, elektrische, combinatie- of stoomoven. Daarnaast bestaan er ook gewoon alles-in-één ovens met zelfs een ingebouwde magnetron.

De keuze voor het type hangt af van hoe je graag kookt. Een alles-in-één oven is interessant om plaats te besparen maar als je graag uitgebreide gerechten klaarmaakt, ben je vaak beter gediend met meerdere ovens.

Een elektrische oven kost tussen de €400,- en €1.500,- terwijl een hetelucht-combinatieoven €990,- à €3.400,- kost.

Fornuis plaatsen

Een fornuis is een oven en kookplaat in één. Het is handig wanneer er geen plaats is voor een ingebouwde oven of kookplaat. Een fornuis werkt op basis van gas of elektriciteit.

Een goedkoop fornuis vind je al vanaf €250,-, maar voor grotere modellen met meerdere kookplaten en ovencompartimenten betaal je al snel enkele duizenden euro’s.

Nieuwe kookplaat

Kookplaten kan je natuurlijk wel inbouwen. Dit zorgt voor extra gebruiksgemak en een mooiere afwerking. Bovendien is het zo gemakkelijker schoon te maken dan een fornuis.

Er bestaan gas, elektrische, keramische en inductie kookplaten. Elke soort heeft zijn voor- en nadelen die we hieronder kort bespreken.

Kookplaat op gas

Een gaskookplaat is goedkoop. De hitte kan ook precies geregeld worden en je hebt direct zicht op het vuur. Dit type is geschikt voor allerlei soorten potten en pannen. Bovendien is het een relatief energiezuinige methode.

Gasvuur is wel gevaarlijk voor wie kinderen in huis heeft. Ook de schoonmaak van een gaskookplaat is niet altijd even prettig. Ten slotte, raken de potten en pannen na verloop van tijd vaak aangebrand.

Inductie kookplaat

Inductiekookplaten zijn heel populair geworden omdat ze snel warm worden, heel veilig zijn en weinig moeite kosten om schoon te maken. Deze techniek is ook vrij energiezuinig maar je hebt wel een speciale elektrische aansluiting nodig.

Omwille van de speciale techniek zijn niet alle potten en pannen geschikt voor inductie. Vooral wokken is ook moeilijk.

Elektrische kookplaat

Elektrische kookplaten worden minder vaak gebruikt. Ze zijn goedkoper dan andere kookplaten maar dat is zowaar het enige voordeel.

Elektrische vuren worden traag warm waardoor koken wat moeizamer is. Na afloop worden ze ook traag terug koud wat ze dan weer onveilig maakt.

Keramische kookplaat

Een keramische kookplaat heeft een soort glasoppervlak dat wordt opgewarmd. Het is iets gemakkelijker om mee te koken dan elektrisch vuur maar de plaat koelt ook traag af. Schoonmaken is vrij eenvoudig al zorgt de warmte er soms voor dat etensresten zich vastbranden.

Dit type heeft een vrij hoog energieverbruik.

Inbouwkoelkast plaatsen

Koelkasten worden steeds groter. Het wordt er dus ook niet gemakkelijker op om een mooie inbouwkoelkast te plaatsen. Er is een goede planning nodig om een net resultaat te verkrijgen.

Een inbouwkoelkast heeft natuurlijk als voordeel dat het een wordt met de keuken. Het uitzicht van het model doet er weinig toe want je zal er toch niets van zien.

Nieuwe koelkasten hebben tegenwoordig allerlei leuke technische snufjes: lades met instelbare luchtvochtigheid, lades met lagere temperatuur, afstandsbediening en slimme deuren.

Nieuwe keukenapparatuur plaatsen?

Vraag hier gratis offertes aan om de beste tarieven uit de buurt te ontdekken.

Nieuwe vaatwasser plaatsen

Een nieuwe vaatwasser bespaart je veel tijd. Je kan geleidelijk aan de vaat in de machine steken en in één keer laten wassen. Je dient enkel nog wat tijd te besteden om de machine te ledigen en de glazen op te drogen.

Laat een inbouw vaatwasser plaatsen om ook dit keukentoestel mooi in de rest van de keuken te verwerken.

Laat je ingebouwde vaatwasser aansluiten en installeren door een specialist om problemen met de leidingen te voorkomen.

Benieuwd hoeveel het kost? Vergelijk gratis offertes!

Nieuwe magnetron

Met zegt wel eens dat de oude magnetrons beter waren dan die van nu. Dat is de laatste tijd wel achterhaald want de nieuwe magnetronovens hebben nu allerlei extra functies. Een combioven maakt het, bijvoorbeeld, mogelijk om je maaltijd tegelijk op te warmen en te bakken.

Met zo’n combimagnetron beschik je zelfs ook over een grill en stoomfunctie.

Veel magnetrons zijn tegenwoord zo ontworpen dat je ze kan inbouwen. Zo zorg je voor een nettere keuken en verlies je geen plaats meer op het aanrecht.

Dampkap plaatsen

De plaatsing van een dampkap is belangrijk om vocht en vet af te voeren. Zo voorkom je vervuilde en vochtige keukens.

Bij de plaatsing dien je rekening te houden met de hoogte van de dampkap om brandgevaar te vermijden. Men raadt minstens 75 cm aan om op veilig te spelen.

Tegenwoordig kan je echter ook kiezen voor kookplaten met een ingewerkte dampkap. Dit maakt het geheel strakker en bespaart wat installatiekosten.

Merken

Naast het type apparaat en de grootte, is het belangrijk om rekening te houden met het merk.

Door voor hetzelfde merk te kiezen, zorg je voor een strakke keuken. Soms is een bepaald merk echter beter voor een bepaald toestel.

Hieronder krijg je een overzicht van de voornaamste merken voor keukenapparatuur:Smeg keukenapparatuur

Smeg heeft een uitgebreide lijn keukenapparatuur in retro look met Italiaanse invloed. Daarnaast volgt dit merk alle nieuwste trends op om ook op technologisch vlak mee te spelen met de top.

Dit merk geeft je extra vrijheid op vlak van kleur en afmetingen zodat zowel de grote als kleine keukenapparatuur steeds optimaal in het interieur past.

Siemens keukenapparatuur

Het Duitse Siemens richt zich volop op innovatie en duurzaamheid. Zo proberen ze steeds keukenapparatuur te ontwikkelen met minder warmteverlies en energieverbruik. Ook de koelkasten worden zo ontwikkeld om het voedsel zo lang mogelijk vers te houden.

Bosch keukenapparatuur

Bosch is een merk met vele jaren ervaring en een uitgebreid aanbod aan keukenapparatuur. Het merkt opteert voor zeer hoge kwaliteit en duurzaamheid. De toestellen gaan jarenlang mee en hebben een verantwoord energieverbruik.

Met Bosch Home Connect kan je zelfs je toestellen bedienen vanop afstand.

Miele keukenapparatuur

Miele richt zich op hoge kwaliteit en een zeer lange levensduur. Het Duitse merk zet in op innovatie en maakt het verschil door zijn superieure technieken en lage energieverbruik.

Miele keukenapparatuur integreert zich perfect in de keuken maar de ontwerpers speelden ook in op de wens om ingebouwde keukenapparatuur te plaatsen. Met dit merk werk je jouw keuken dus zonder problemen af in jouw stijl.

Aeg keukenapparatuur

Voor het Duitse merk AEG zijn zowel kwaliteit als design belangrijk. Hun moderne keukenapparatuur combineert geavanceerde technologieën met een slim design. Dankzij de nieuwste innovaties staan de keukengadgets zelfs met elkaar in contact waardoor koken nog gemakkelijker wordt.

Handige bespaartips!

Bij keukenapparatuur moet je een belangrijke keuze maken: is de prijs of de stijl belangrijker? Als je voor de prijs kiest, maakt het niet veel uit van welk merk de verschillende keukentoestellen zijn. Ga langs bij verschillende elektrozaken of ga naar een keukenapparatuur outlet om de goedkoopste keukenapparatuur te vinden. Voor de beste prijzen moet je vaak meerdere merken combineren.

Kies voor oudere modellen of showroomtoestellen om verder te besparen op de prijs. Je krijgt er vaak een mooi percent korting op.

Verder is het belangrijk om geduldig te zijn. Begin op tijd zoeken naar toestellen en wacht het goede moment af. Wie weinig tijd heeft, zal zelden de beste prijs vinden. Lees meer over keukenrenovatie.

keukenapparatuur kosten

Besparen op de kosten? Gratis offertes vergelijken!

Hulp nodig bij de installatie van je nieuwe keukenapparatuur? Schakel een vakman in om de toestellen aan te sluiten en de ingebouwde keukenapparatuur te plaatsen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om snel een geschikte vakman te vinden. Met een simpele aanvraag krijg je tot vier offertes toegestuurd die je gratis mag vergelijken. Het is snel, gratis en vrijblijvend.

Wacht niet langer, probeer het snel uit.

Gratis offertes vergelijken!