Volledige keukenrenovatie

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Keukenrenovatie
  4. /
  5. Volledige keukenrenovatie

Volledige keukenrenovatie laten uitvoeren?

Ben je de keuken beu? Of is de ganse keuken aan vervanging toe? Overweeg een volledige keukenrenovatie om de keuken helemaal om te toveren.

Ontdek de vele voordelen van een totale keukenrenovatie en lees je in over de mogelijkheden. Zo kan je de werken beter plannen en kom je sneller tot een overeenkomst met de aannemer.

Zoek je nog een goede en voordelige aannemer?

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend kosten van de beste aannemers uit de buurt te vergelijken.Volledige keukenrenovatie

Wat houdt een volledige keukenrenovatie in?

Een volledige keukenrenovatie is een ingrijpende onderneming. Een groot deel van de oude keuken of de volledige keuken wordt gesloopt om een nieuwe keuken te kunnen installeren.

Dit is handig bij oudere woningen waar de kasten al wat ouder zijn, de toestellen niet meer van deze tijd zijn en ook de bekabeling en leidingen aan vervanging toe zijn.

Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis offertes aan!

Wat zijn de grootste voordelen van een volledige keukenrenovatie?

Zowel een kleine renovatie als volledige keukenrenovatie hebben meerdere voordelen. De keuken wordt er aangenamer door en de waarde van de woning zal (licht) stijgen.

Daarnaast zijn er nog enkele extra mogelijkheden bij een totale keukenrenovatie:

  • Je kan de keuken volledig herinrichten.
  • Je kan de stijl van de keuken helemaal omgooien.
  • Je kan tegelijk alle toestellen van dezelfde generatie kopen.

Het nadeel van een volledige renovatie is echter dat je het moeilijk zelf kan uitvoeren. Het is beter en veiliger om een vakman in te schakelen. Vraag hier gratis offertes aan om er snel een te vinden.

Wat kost een totale keukenrenovatie?

Een volledige keukenrenovatie kost minstens enkele duizenden euro’s. Denk aan de sloopkosten, het vernieuwen van de leidingen en elektriciteit en de volledige heropbouw. Daar zijn grotere materiaalkosten aan verbonden en ook vele arbeidsuren.

Een goedkope volledige keukenrenovatie kost zo’n €5.500,-. Dit is echter voor een heel eenvoudige keuken met weinig luxe.

Een iets uitgebreidere renovatie met meer mogelijkheden kost om en bij de €15.000,-. Om er een volledig luxe keuken van te maken, mag je rekenen op zo’n €25.000,-. Lees meer over alle prijzen van keukenrenovaties.

Volledige keukenrenovatie kosten 2024

Omschrijving Gemiddelde kosten*
Goedkope renovatie €5.500,-
Gemiddelde renovatie Tot €15.000,-
Luxe renovatie Tot €25.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief plaatsen. Exacte prijzen weten? Vergelijk gratis offertes!

Besparen op de kosten voor een volledige keukenrenovatie?

Vraag hier gratis offertes aan om een voordelige keukenaannemer te vinden.

Wanneer kiezen voor een totaalrenovatie?

Kies voor een totaalrenovatie van de keuken wanneer meerdere toestellen aan vervanging toe zijn. Ook als de leidingen en bekabeling moeten vernieuwd worden, voer je best een complete keukenrenovatie uit. In dat geval moet je toch de muren en soms vloer openbreken.

Door meteen een volledige renovatie van de keuken uit te voeren, zullen de totale kosten van het project lager liggen. Wie stap voor stap de keuken renoveert, geniet namelijk niet van hoeveelheidskortingen en zal meer verliezen aan transportkosten.

De mogelijkheden

Een volledige keukenrenovatie uitvoeren biedt tal van extra mogelijkheden.

Vraag gratis offertes aan om de mogelijkheden in detail te bespreken en de beste tarieven te ontdekken.

Nieuwe keukenindeling

Het belangrijkste voordeel van een volledige keukenrenovatie is dat je de hele indeling van de ruimte kan aanpassen. Je kan de kabels en leidingen verleggen, kasten verplaatsen en zelfs tussenmuren half of volledig uitbreken. Zo maak je een open of halfopen keuken.

Een nieuwe indeling biedt de mogelijkheid om meer eetruimte te voorzien of om een kookeiland te plaatsen.

Moderne of landelijke keuken?

Bij een volledige keukenrenovatie kiezen velen ervoor om de nieuwe keuken in een unieke stijl in te richten. Vooral moderne en landelijke keukens zijn populair.

Een moderne keuken is strak en ruim. Er zijn veel rechte lijnen en weinig rondingen. In een moderne stijl is er weinig kleur. Zwart en wit overwegen maar er is ruimte voor één detailkleur of wat natuurlijk groen.

Een landelijke keuken is helemaal anders. In zo’n keuken mag het wat frivoler met veel details en een combinatie van natuurlijke kleuren en pastelkleuren. De kasten zijn vaak authentieke meubels van massief hout.

Een totale keukenrenovatie laten uitvoeren?

Vraag gratis offertes aan om een geschikte en voordelige keukenaannemer te vinden.

Nieuwe keukenapparatuur

Bij een complete keukenrenovatie kan je nieuwe keukentoestellen installeren. Het voordeel is dat je deze helemaal kan inbouwen in de vernieuwde kasten voor een uitzonderlijk nette afwerking.

Door de keukenapparatuur te vernieuwen wordt er veel meer mogelijk in de keuken. Je kan gezonde groenten stomen, een handige inductieplaat installeren en zelfs de afzuigkap kan in de kookplaat verwerkt worden. Bovendien zal je verbruik een stuk dalen door voor energiezuinigere toestellen te kiezen.

Materiaal, dikte en hoogte van het keukenblad veranderen

De keuze voor het keukenblad maakt of kraakt de afwerking. De juiste kleur in combinatie met het perfecte materiaal kan de keuken helemaal af maken.

Bij de volledige renovatie heb je ook de mogelijkheid om de dikte of hoogte te veranderen. Dit kan het werkgemak flink verbeteren. Mensen worden steeds groter en dus zijn de toestellen en het keukenblad niet altijd op hun maat. Door het werkoppervlak te verhogen, kan je echter veel rugklachten voorkomen.

Zelf doen of uitbesteden?

Begin altijd met een grondige voorbereiding. Het is belangrijk om een plan en een budget op te stellen. Zonder ervaring is dit echter niet gemakkelijk. Je laat je best begeleiden. Besteed je de werken uit, dan doe je dit sowieso in samenspraak met de aannemer.

Als je de werken zelf doet, let dan ook goed op de details. Hou rekening met de kranen, de spatwand en de verlichting. Vergeet ook niet om de leidingen en elektriciteit te controleren voor je aan de renovatie begint.

Aangezien er veel kennis bij komt kijken en het vrij lastig is, besteed je een volledige keukenrenovatie best uit. Door een goede aannemer in te schakelen bespaar je jezelf veel kopzorgen.

Volledige keukenrenovatie

Besparen op jouw keukenrenovatie? Vergelijk gratis offertes!

Als je een volledige keukenrenovatie wil laten uitvoeren, is het belangrijk om grondig prijzen te vergelijken. Hou rekening met zowel de materiaal-, arbeids-, en transportkosten. Verlies ook de extra’s niet uit het oog.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om meteen aan deze vergelijking te beginnen. Door te vergelijken bespaar je gemakkelijk enkele honderden of zelfs duizenden euro’s op de prijs voor een volledige keukenrenovatie. Probeer het snel uit!

Gratis offertes vergelijken!