Badkamer renovatie

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Badkamerrenovatie

Wil je de badkamer renoveren?

Is je badkamer aan renovatie toe? Ben je eindelijk van plan om dat hangend toilet te installeren? Of wil je een nieuw ligbad, misschien met bubbelbad? Of ga je toch voor die stijlvolle inloopdouche?

Start gratis offerteaanvraag!

Stel de werken niet langer uit. Kom hier alles te weten over de renovatie van je badkamer en begin eraan. Vraag meteen gratis offertes aan om prijzen te vergelijken. Zo kan je flink besparen op de renovatiewerken.

Handig: Op de badkamer gidspagina vind je een overzicht van alle badkamer gerelateerde artikelen op Bouwadviseur. Altijd een antwoord op jouw vraag.badkamerrenovatie

Waarom kiezen voor een badkamer renovatie?

De badkamer renoveren heeft veel voordelen. Vooral je persoonlijke hygiëne heeft er baat bij. Dankzij een badkamerrenovatie heb je meer comfort in de badkamer. Je spoort ook eventuele problemen op die schimmel kunnen veroorzaken. Bovendien kan je van de gelegenheid gebruik maken om de leidingen te controleren.

Een ander voordeel van een badkamerrenovatie is dat je de badkamer opnieuw kan inrichten. Zo kan je aanpassingen voorzien voor later. Het is ook altijd mogelijk om een compleet nieuwe badkamer te laten installeren.

Koop meubels met ingebouwde wastafels. Kies voor een complete toiletset. Vergelijk prijzen. Er zijn altijd wel ergens aanbiedingen. Bovendien kan je veel besparen op arbeid door hier gratis offertes aan te vragen. Het geld dat je bespaart door de offertes te vergelijken kan je misschien investeren in dat ligbad dat net buiten je budget lag?

Om wat voor badkamerrenovatie gaat het?

We delen renovaties in de badkamer op volgens kleine of grote badkamerrenovaties. Kleine renovaties kunnen in één dag uitgevoerd worden. Wil je meerdere onderdelen van de badkamer renoveren, dan duurt het snel een week of meer. Voorzie dus een tijdelijk alternatief tijdens de renovatie van de badkamer.

Ben je op zoek naar specifieke informatie voor jouw klus?
Tip: In onze handige badkamer gids vind je alle artikelen over badkamers op Bouwadviseur.

Kleine badkamerrenovatie

Bij kleine badkamerrenovaties komt er meestal geen sloopwerk aan te pas. Een kleine renovatie in de badkamer, zoals een betere douche of toilet, zorgt voor een groot verschil in comfort.

Enkele voorbeelden van kleine badkamerrenovaties

 • Badkamer opnieuw betegelen: keramische tegels zijn waterdicht. Kies ook voor tegels met een hoge slipweerstand. Sommige tegels kunnen bovenop de oude aangebracht worden.
 • Nieuw sanitair: om grote werken te vermijden hou je rekening met de afmetingen van het oude sanitair en de aansluitingen van de waterleidingen.
 • Nieuwe badkamermeubels: kies je voor een bepaalde stijl na de badkamerrenovatie? Zorg dat de kranen en wc-rolhouder bij de stijl passen.
 • Badkamer verwarming: de verschillende mogelijkheden zijn vloerverwarming, wandverwarming en radiatoren. Het leuke van radiatoren is dat je in de winter je handdoeken of je kledij kan opwarmen.
 • Badkamer verlichting: denk niet alleen aan centrale verlichting. Boven de wastafel moet er zeker een licht komen. Een sfeerlichtje rond het bad is ook een topidee.
 • Ventilatie badkamer: de badkamer is zonder twijfel de vochtigste ruimte. Met een goede ventilatie voorkom je schimmels en ander vochtproblemen.

Vraag gratis offertes aan & vergelijk prijzen

Kies voor de beste offerte en bespaar op de kosten.

Grote badkamerrenovatie

Een grote renovatie in de badkamer is een hele verandering. Plan de inrichting van de badkamer goed en sta even stil bij problemen die zich later kunnen voordoen. Zorg voor een gebruiksvriendelijke badkamer die jarenlang meegaat. Wees bij het renoveren van je badkamer ook voorzichtig met kleuren. Felgroene, excentrieke badkamers zijn niet zo populair op de woningmarkt.

 • Renovatie van gehele badkamer: de gehele badkamer renoveren staat je toe om leidingen te vernieuwen. Andere ingrijpende renovaties, zoals vloerverwarming, behoren ook tot de mogelijkheden.
 • Badkamer inrichting: maak een goede planning. Oud sanitair kan eventueel verplaatst worden maar vaak zijn nieuwe leidingen nodig. Zorg dat alles goed bereikbaar is en dat er genoeg ruimte is rond het toilet.
 • Verplaatsing van de badkamer: de badkamer verplaatsen naar beneden is een prima idee als je niet meer goed de trap op kan. De waterleidingen en dergelijke moeten wel verlegd worden. Werk voor een expert dus.
 • Badkamer vloerverwarming: met vloerverwarming bespaar je ruimte en heb je geen koude voeten! De mogelijkheden zijn elektrische verwarming of vloerverwarming met buizen.
 • Badkamer uitbouwen: de badkamer uitbreiden is een prima idee. Zo kan je eindelijk de gewenste meubels plaatsen: een ligbad, een dubbele wastafel of zelfs een sauna.

Lees meer over het verbouwen van de badkamer.

Wat kost een badkamerrenovatie?

Een de kosten van een badkamer renoveren kunnen flink oplopen, maar je kan flink besparen op de kosten: vergelijk prijzen en zoek promoties op tegels of badkamermeubels.

De normale prijs voor volledig nieuw badkamermeubiliar ligt rond de 2.000,-. Bepaalde aparte meubelstukken zijn al vanaf €100,- verkrijgbaar.

Ook op de werken kan je besparen!

Dankzij verschillende premies voor badkamerrenovatie kan je misschien ook nog besparen op de kosten van een badkamerrenovatie.

Bovendien kan je flink besparen op de arbeid door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken.

Kosten badkamerrenovatie 2024

Badkamerrenovatie Gemiddelde prijs*
Totale badkamerrenovatie €2500,- tot €7000,-
Bad €800,- tot €3000,-
Douche €500,- tot €1850,-
Toilet €200,- tot €900,-
Wastafel met kraan €300,- tot €950,-
Vloer €750,- tot €1800,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en zonder verplichting offertes aan.

Hoe gaat een badkamerrenovatie in zijn werk?

De eerste stap om de badkamer te renoveren is een goede planning. Denk na over de gewenste aanpassingen en maak een nauwkeurig ontwerp. Daarna volgt het sloopwerk bij grote werken. Vervolgens moet je de vloer leggen en de muren betegelen of verven. Als laatste stap volgt het plaatsen van sanitair en de afwerking van de badkamer.

Badkamer ontwerpen, creëer de gewenste uitstraling

 • Moderne badkamer: een moderne badkamer bekom je door heldere kleuren te combineren met een strak design. Kies voor minimalistische meubels en gebruik glas.
 • Landelijke badkamer: een landelijke badkamer is sfeervol. Kies voor warme kleuren en leuke tegels. Houten meubels hebben er zeker hun plek.
 • Kleine badkamer: met enkele trucjes lijkt de ruimte groter. Plaats niet te veel grote badkamermeubels. Kies voor een douche met glazen wanden. Vul de badkamer met grote spiegels.

Lees meer over badkamers ontwerpen.

badkamer renoveren

Sanitair plaatsen, er is zoveel mogelijk

Bij een badkamer renovatie sta je voor belangrijke keuzes: wil je een ligbad of een douche? Kies je dan voor een inloopdouche of toch een douchecabine? We geven enkele tips om te helpen bij die beslissingen.

De meest gekozen sanitair keuzes:

 • Inloopdouche plaatsen: kies voor een douche met veel ruimte. Je kan de douche afscheiden met een glazen wand of met een muur met tegeltjes.
 • Douchecabine plaatsen: niet zo gebruiksvriendelijk als een inloopdouche maar neemt minder ruimte in beslag. Het is ook iets waterdichter.
 • Douchebak plaatsen: een douchebak is niet zo glad als de gewone vloer. Het is dus veiliger. Bovendien is er altijd een goede waterafvoer.
 • Wastafel plaatsen: denk eens aan een dubbele wastafel. Zo voorkom je chaos in de ochtend.
 • Toilet plaatsen: een hangend toilet is populair en heeft vele voordelen. Er is minder werk om schoon te maken en je kan de vloer ook gemakkelijker schoonmaken.
 • Bad plaatsen: er zijn vele opties voor een bad. Weinig ruimte? Plaats een zitbad. Te veel ruimte? Een reuze ligbad met bubbelbad is de oplossing.
 • Sauna in de badkamer: een sauna heeft veel voordelen voor je gezondheid. Het is de perfecte investering als je nog wat ruimte over hebt in de badkamer.

Tips bij een badkamer renovatie

Heb je besloten om je badkamer te renoveren? Hou rekening met deze 4 tips:

 • 1. Maak van de gelegenheid gebruik om de leidingen te controleren.
 • 2. Hou rekening met de deur, kastdeurtjes en eventuele deur van de douchecabine. Zorg dat alles gemakkelijk open kan.
 • 3. Denk aan de toekomst. Zorg voor veel gemak, zodat je op je oude dag nog gemakkelijk de badkamer kan gebruiken.
 • 4. Voorzie voldoende opbergruimte. Scheerapparaten en make-up nemen veel plaats in beslag.

Zelf de badkamer renoveren of uitbesteden aan badkamer firma?

Renovaties in de badkamer zijn lastige werken. Er komt veel detailwerk bij kijken. Ervaren doe-het-zelvers maken zonder problemen een badkamerkast op maat. Je moet ook koste wat het kost fouten met het sanitair vermijden om waterschade te voorkomen.

Ben je niet zo handig? Loop dan het risico niet en kies voor een expert.

Ook bij een expert of badkamerfirma vind je oplossingen voor een goedkope badkamer. Daarnaast hebben zij meer ervaring met renovatiewerken en inrichting van je badkamer. Heb je een kleine badkamer? Een expert helpt je om er het meeste uit te halen.

badkamerrenovatie kosten

Besparen? Gratis badkamerrenovatie offertes vergelijken!

Nu je heel wat ideeën hebt opgedaan over badkamerrenovatie, krijg je nog enkele tips om te besparen. Heb je er al eens bij stilgestaan dat je niet alles moet betegelen? Door enkele muren te schilderen met waterafstotende verf, bespaar je op het materiaal. Het is ook sneller.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Kies daarna de beste offerte om te besparen op de prijs van je badkamerrenovatie.

Gratis offertes vergelijken!