Zonnepanelen laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Zonnepanelen
  4. /
  5. Zonnepanelen installateur

Zonnepanelen installateur

Heb je je laten overtuigen om zonnepanelen te plaatsen? Het is verstandig om een installateur voor zonnepanelen in te schakelen. Ontdek hier waar je makkelijk installateurs vindt en waar je op moet letten om het beste bedrijf te vinden.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je meteen aan de slag? Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven van installatiebedrijven uit je buurt te vergelijken.Waarom zonnepanelen installeren?

Er zijn weinig excuses om geen zonnepanelen te installeren. Dankzij zonnepanelen bespaar je maandelijks op je elektriciteitskosten en zo’n investering is nu voor bijna iedereen toegankelijk. De prijs van zonnepanelen is de laatste jaren flink gedaald. Maar zelfs als de initiële investering iets te hoog voor je is, kan je nu een lening aangaan of zonnepanelen huren voor een voordelige prijs.

Daarnaast zijn zonnepanelen goed voor het milieu. Je krijgt groene energie rechtstreeks van je dak. Zo ben je niet meer afhankelijk van minder milieuvriendelijke energieproductie.

zonnepanelen installateur

Waarom een installatiebedrijf inschakelen

Bij de installatie en aansluiting van zonnepanelen komt helaas veel werk en administratie kijken. Door een installateur voor zonnepanelen in te schakelen, maak je dat allemaal wat eenvoudiger.

Daarnaast is het belangrijk om optimaal te genieten van je zonnepanelen. Een expert weet welke invalshoeken ideaal zijn om van het beste rendement te genieten. Wanneer je een installateur inschakelt, berekent die meteen wat de beste plaats is voor je panelen en hoeveel je er nodig hebt.

Wat kost een zonnepanelen installateur?

Voor je offertes aanvraagt en een installateur kiest, moet je twee dingen weten: hoeveel kost het en is de installateur betrouwbaar?

De gemiddelde kosten voor zonnepanelen ligt rond de €500,- per paneel. Er zijn echter verschillende kwaliteiten en soorten waardoor er veel variatie bestaat. Daarom drukt men de prijs liever uit volgens het vermogen. Een gewoon huishouden heeft ongeveer 3,5 tot 4 kWp nodig. De prijs voor 1 kWp ligt rond de €1.500,-.

Dit komt dus neer op een kost van €5.000,- tot €6.000,- voor een volledige fotovoltaïsche installatie.

Waarop letten bij keuze installateur

Om het meeste rendement uit je investering te halen, kies je een installatiebedrijf met goede prijzen en de nodige ervaring met zonnepanelen.Hieronder onderzoeken we de belangrijkste aandachtspunten om een geschikte installateur te vinden voor je nieuwe zonnepanelen.

Ervaring met zonnepanelen

Zonnepanelen vernieuwen bijna jaarlijks. Daarom is het belangrijk om met een installateur te werken die enerzijds voldoende ervaring heeft en anderzijds regelmatig bijscholing doet.

Voor je met een installatiebedrijf aan de slag gaat, kan je dus nagaan hoe lang ze reeds bestaan, of ze opleidingen volgen en of ze aangesloten zijn bij federaties zoals PV Vlaanderen, Fedelec en Confederatie Bouw.

Een ervaren installateur voor zonnepanelen gezocht?

Vergelijk hier gratis offertes van installatiebedrijven uit jouw buurt.

Referenties zonnepanelen installateur

Na een eerste selectie van installateurs is het een goed idee om referenties op te zoeken. Je kan deze navragen bij het bedrijf zelf, vrienden raadplegen of online op zoek gaan. Wanneer je bij het bedrijf referenties vraagt, zal je snel merken hoe graag deze iemand doorverwijzen. Dat zegt je al veel over de tevredenheid van hun klanten.

Natuurlijk is het eenvoudiger om bij vrienden en kennissen na te gaan of ze een goede installateur kunnen aanbevelen. Leveren de eerste twee niets op, ga dan online op zoek naar referenties.

Merken van zonnepanelen en materiaal

Voor je een definitieve beslissing maakt, vraag je best meer informatie over het materiaal en de zonnepanelen.

Het is belangrijk om te weten met welk merk de installateur werkt, wat het vermogen is van de zonnepanelen en welk type hij aanbeveelt. Er bestaan namelijk drie soorten zonnepanelen: monokristallijne, polykristallijne en dunne film zonnepanelen.

In verband met de garantie, kies je best voor bevestigde merken met weinig kans op faillissement. Er komen namelijk jaarlijks nieuwe bedrijven bij en tegenwoordig zijn er honderden producenten van zonnepanelen.

Tip: Een overzicht van de meest gerenommeerde zonnepanelen merken 2024.

Garanties

Eenmaal je enkele installatiebedrijven voor zonnepanelen hebt gevonden die de bovenvermelde tests hebben doorstaan, vraag je offertes aan. Een belangrijk onderdeel van deze offertes zijn de voorwaarden en garanties. Lees deze goed na, zodat je later geen discussies hebt over bijkomende kosten of problemen met kapotte panelen of omvormers.

De garanties moeten duidelijk vermelden onder welke omstandigheden de installateur verantwoordelijk is voor vervangingen en herstelling. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe lang je garantie krijgt op de zonnepanelen. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is 25 tot 30 jaar. Dat betekent dat je meestal 10 tot 25 jaar garantie krijgt. Voor de omvormers is dit doorgaans 10 jaar.

Ten slotte, vraag je best na of er ook garantie geldt op de geleverde werken, zoals de bekabeling en de constructie waarop de zonnepanelen rusten.

Een geschikte installateur voor zonnepanelen vinden

Nadat je alle stappen hebt doorlopen, en de garanties hebt vergeleken, ben je klaar om de geschikte installateur voor zonnepanelen te kiezen.

Maar we hebben een belangrijke stap over het hoofd gezien: waar vind je deze installatiebedrijven? Je kan online op zoek gaan naar erkende bedrijven, bedrijfsgidsen raadplegen of rondvragen bij vrienden en kennissen. Deze methodes vergen echter veel werk en tijd. Het is natuurlijk makkelijker als iemand de pre-selectie voor je uitvoert, zodat je sneller de beste installateur kan kiezen.

Tegenwoordig kan dat dankzij Bouwadviseur.

installateur-zonnepanelen

Goedkope installateur voor zonnepanelen? Vergelijk gratis offertes

Vind de beste installateurs voor zonnepanelen via onze gratis offerte dienst. Vul je gegevens in en wij gaan op zoek naar de beste installateurs uit je buurt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt van elk een offerte op maat die je vrijblijvend mag vergelijken. Zo krijg je zonder moeite al een hoop informatie over het gebruikte materiaal en de garanties. Dien nu gratis je vrijblijvende offerte-aanvraag in.

Gratis offertes vergelijken!