Zonnepanelen laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Zonnepanelen offerte 2023

Ben je van plan om zonnepanelen te plaatsen? Kies niet zomaar voor de eerste de beste vakman. Vergelijk vrijblijvend offertes van vaklui om de beste kwaliteit voor de laagste prijs te ontdekken.

Start gratis offerteaanvraag!

Voor je van start gaat met de aanvraag van online offertes voor zonnepanelen, geven we echter wat kleine tips en aandachtspunten om de beste keuze te kunnen maken.Voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen te plaatsen, bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan energiekosten. Bovendien help je het milieu. Voor de plaatsing van zonnepanelen, kan je ook premies aanvragen.

Vergeet deze voordelen niet wanneer je offertes voor zonnepanelen aanvraagt. Je mag namelijk zo’n 20% van het bedrag afdoen dankzij de premies. En vergeet niet dat je de investering binnen 8 tot 10 jaar terugverdient. Uiteraard is het steeds verstandig om premies te vergelijken.

Vergelijk vrijblijvend online offertes voor zonnepanelen.

Dien nu je gratis aanvraag in om de installateur met de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Zonnepanelen kopen of huren?

Voor je een installateur zoekt, denk je misschien best even na over het verschil tussen huren en kopen. Zonnepanelen huren is nog niet zo populair in België maar het is een interessant alternatief voor wie liever geen grote investering uitvoert.

Wil je toch koste wat het kost, zonnepanelen kopen maar heb je het budget niet? Bespaar dan door offertes te vergelijken en vraag een lening voor zonnepanelen aan bij de bank.

Waarop letten bij offertes voor zonnepanelen?

Om de juiste expert te vinden voor je zonnepanelen dien je rekening te houden met vele factoren. Je kan niet zomaar de goedkoopste kiezen; de prijs-kwaliteitverhouding is veel belangrijker. Het eerste waar je op dient te letten is de vakman zelf. Hoeveel ervaring heeft die? Is hij aangesloten bij een erkend keurmerk? Dit is belangrijk om de correcte certificaten voor je installatie te verkrijgen.

Daarnaast bekijk je welt type zonnepanelen de vakman doorgaans gebruikt. Heeft hij een uitgebreid aanbod? Werkt hij enkel met goedkopere panelen? Let erop dat er verschillende categorieën bestaan qua kwaliteit.

Er bestaan ook drie soorten zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen hebben het beste rendement, maar polykristallijne panelen zijn goedkoper en worden vaker gebruikt. Gaat de vakman te werk met dunne film zonnepanelen, hou er dak rekening mee dat je rendement lager zal liggen. Ten slotte, ga je grondig de voorwaarden na voor je een vakman inschakelt. Let op de kosten voor eventuele extra werken en verzeker je ervan dat je een goede garantie krijgt op de installatie van je zonnepanelen en je omvormer.

Besparen op zonnepanelen? Vergelijk gratis offertes

Nu je weet waar je op dient te letten, ben je klaar om online offertes aan te vragen voor zonnepanelen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Dien hier vrijblijvend je gratis aanvraag in om meerdere offertes voor zonnepanelen te ontvangen. Zo bespaar je veel tijd en moeite. Uiteraard kan je ook besparen door de vrijblijvende offertes te vergelijken en de installateur met de beste prijs-kwaliteitverhouding te kiezen.

Gratis offertes vergelijken!