Gyproc betegelen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gyprocwerken
  4. /
  5. Gyproc betegelen

Gyproc laten betegelen?

Heb je nieuwe gyproc wanden en wil je deze laten betegelen? Of doe je het liever zelf?

Lees verder om de voordelen van tegels op gyproc te ontdekken. Daarna bespreken we uitgebreid de werkwijze om zelf een gyprocwand te betegelen.

Start gratis offerteaanvraag!

Vind je zelf tegelen maar niets, ga dan meteen naar het overzicht van de prijs om gyproc te betegelen. Of vraag hier offertes aan om gratis de prijzen van tegelzetters uit de buurt te vergelijken.

Waarom betegelen?

Meestal kiest men ervoor om gipsplaten te schilderen of te behangen. Het is echter ook best mogelijk om gyproc te betegelen.

Tegels hebben zelfs enkele aangename voordelen tegenover andere materialen. Zo zijn tegels gemakkelijker schoon te maken. Dit is vooral handig in de keuken waar de muren snel vet worden.

Ze kunnen ook beter tegen water. Dit is belangrijk in badkamers of in het washok.

Werkwijze gyproc betegelen

Gyproc betegelen is vrij eenvoudig als je goed rekening houdt met alle aandachtspunten.

Volg de onderstaande instructies nauwkeurig op om een gyproc wand te betegelen zonder problemen.

Je hebt voorstrijkmiddel, tegellijm, een lijmkam, tegelkruisjes en een afgewerkte gyproc wand nodig.

gyproc betegelen

Voorbereiding

Om te betegelen op gyproc heb je een goede voorbereiding nodig. Dit begint met een controle van de gipsplaten. Ze moeten sterk genoeg zijn om het gewicht van de tegels te dragen. Daarnaast is een goede afwerking van de gipsplaten nodig om later vochtproblemen te voorkomen. Meer iniformatie over het afwerken van gyrpoc? Bekijk dan de gyproc afwerken pagina voor extra tips!

Als de gipsplaten helemaal zijn afgewerkt, begin je met het aanbrengen van een laag voorstrijkmiddel. Dit middel zorgt ervoor dat de lijm niet in het oppervlak gezogen wordt. Zo zullen de tegels een betere hechting hebben.

De gipsplaten zijn bij voorkeur minstens 12,5 mm dik. Normaal gezien heeft een gipsplaat een maximale draagkracht van 32kg/m². Dat komt overeen met een keramische tegel met een dikte van 12,5 mm of een natuursteen tegel met een dikte van 10 mm.

Gyproc wand betegelen

Als het voorstrijkmiddel droog is, kan je beginnen met lijmen. De lijm kan je zelf aanmaken of je kan kant-en-klare gipslijm kopen.

Breng de lijm aan met een speciale lijmkam. Gebruik een groter model voor grote tegels en een kleiner model voor kleinere. Hou er rekening mee dat de lijm opdroogt binnen zo’n 30 minuten. Breng dus nooit te veel gipslijm tegelijkertijd aan.

Om ervoor te zorgen dat de tegels recht geplaatst zijn, breng je net boven de grond een latje aan dat waterpas loopt. Zoek ook het middelpunt van de muur en teken dit af.

Als je vanaf het midden van de houten lat begint te tegelen, loop je het risico niet dat de tegels schuin lopen door een schuine vloer of wand.

Werk rij per rij verder door de nieuwe tegels er vanaf de zijkant in te schuiven. Vergeet niet om voegkruisjes te plaatsen.

Hulp nodig om de gipswand te betegelen?

Vind een ervaren vakman door hier gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

Afwerking

Wacht 24 uur om de tegellijm volledig te laten drogen. Daarna kan je beginnen voegen. Het voegmiddel kan je zelf maken of kopen in de winkel.

Voegmiddel droogt snel dus dien je vlot te werken. De voegkruisjes kan je laten zitten want deze zullen bedekt worden door het voegmiddel.

Verdeel het voegmiddel diagonaal over de tegels en druk het goed aan in de voegen.

In badkamers of andere vochtige ruimtes gebruik je best siliconen om te hoeken te voegen.

Tips gyproc betegelen

Ga er niet van uit dat de muur en vloer waterpas zijn. Gebruik de beschreven techniek om ervoor te zorgen dat de tegels recht lopen.

Meng de tegels uit verschillende dozen. Soms zijn er kleine kleur- of patroonverschillen. Die zullen minder opvallen als de tegels vooraf gemengd worden.

De rij die tegen de vloer of wand loopt, plaats je laatst omdat je hier geen volledige tegel voor nodig hebt.

Zorg ervoor dat de voegkruisjes diep genoeg zitten zodat ze later niet uitsteken wanneer je de tegels voegt. Wil je meer tips ontvangen over het werken met gyproc? Neem dan de tijd om de gyprocwerken pagina te bezoeken!

Gyproc betegelen in badkamer

Tegels zijn handig in de badkamer omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en goed tegen water kunnen. Er zijn echter enkele dingen waar je rekening mee moet houden om te tegelen op groene gipsplaat.

Behandel de platen met gyproc douche-afdichtingskit. Dit is een speciale coating om de gipsplaten volledig waterdicht te maken.

Daarna breng je een wapeningsvlies aan om de hoeken, naden en voegen extra bescherming te geven. Werk af met een tweede laag coating voor je begint met het betegelen.

Een vakman gezocht om gyproc te betegelen in de badkamer?

Vraag nu gratis offertes aan om snel een goedkope vakman uit de buurt te vinden.

Prijs gyproc betegelen?

De prijs om gyproc te betegelen is grotendeels afhankelijk van het soort tegel. Bij grotere tegels is het werk gemakkelijker en liggen de kosten lager.

Reken op een uurtarief van €25,- tot €55,-. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de ervaring van de vakman en de administratieve kosten van zin bedrijf.

Het materiaal en de tegels kosten tussen de €15,- en €65,- per vierkante meter.

Dit komt neer op een totaalprijs van tussen de €40,- en €90,- per vierkante meter om een gyprocwand te betegelen.

gyproc betegelen vakman

Goedkoop gyproc betegelen? Vergelijk gratis offertes

Wil je de groene of witte gipsplaten liever laten betegelen door een vakman? Geen probleem.

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan om een tegelzetter uit de buurt te vinden. Met zo’n aanvraag ontvang je van ons tot vier verschillende offertes.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door deze met elkaar te vergelijken, kan je makkelijk wat besparen op de kosten.

Benieuwd hoe het werkt? Probeer het nu gratis uit!

Gratis offertes vergelijken!