Gyproc plaatsen prijs

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gyprocwerken
  4. /
  5. Gyproc plaatsen prijs

Gyproc plaatsen prijzen 2024

Wil je nieuwe verlichting? Niet meer tevreden met de plaats van de stopcontacten? Is de woonkamer eigenlijk veel te groot en heb je geen kantoorruimte? Gyproc is de oplossing. Maar wat zijn de prijzen eigenlijk om gyproc te plaatsen?

Met gyprocplaten plaats je gemakkelijk een scheidingswand, voorzetwand of vals plafond vanaf €25,- per m². Hoe die prijs om gyproc te plaatsen exact berekend wordt, kom je hier te weten. Verder krijg je ook tips om te besparen op de totale kostprijs.

Start gratis offerteaanvraag!

De eerste tip geven we al weg:

Door prijzen te vergelijken kan je besparen op de arbeidskosten. Vraag hier dus nu je gratis offertes aan!Gyprocwerker gezocht?

Vind eenvoudig en snel een gyprocwerker uit je regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen om te vergelijken.

Bespaar op de kosten!

Vind een gyprocwerker en bespaar direct op de kosten.

Plaatsen gyproc: prijs per m²

De gemiddelde prijs per m² om gyproc te plaatsen ligt tussen €25,- en €70,-. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren.

De prijs om gyproc te laten plaatsen is iets hoger dan wanneer je zelf gyproc gaat plaatsen. Als je zelf een foutje maakt, kunnen de prijzen later echter hoog oplopen.

Verder wordt de prijs bepaald door de soort gyprocplaat. De basisplaten zijn natuurlijk het goedkoopst. Daarnaast bestaan er bijvoorbeeld isolatieplaten, waterwerende platen en geluidsisolerende platen.

Ook het soort werk beïnvloed het kostenplaatje. De prijs om een gyproc plafond te plaatsen is hoger dan de prijs om een gyproc wand te plaatsen. Bij werken in de hoogte heeft de vakman namelijk een stelling nodig. De huur en de tijd die nodig is om de stelling op te bouwen en af te breken, verhogen de prijs.

Gyproc plaatsen prijs

Gyproc plafond plaatsen prijs

Een gyproc plafond plaatsen is een goede investering. Met een vals plafond vergemakkelijk je andere interieurwerken. Zo is het gemakkelijk om leidingen, verlichting en ventilatie te installeren. Je kan ook van de gelegenheid gebruik maken om te isoleren. Natuurlijk zijn deze extra’s niet inbegrepen in de onderstaande kostprijs om gyproc te plaatsen.

Voor de platen betaal je tussen de €25,- en €60,- per m2. Inclusief montage van een afgehangen of vrijdragend plafond ligt de prijs voor gyprocwerken tussen de €55,- en €70,- per m2.

Benieuwd hoeveel het je ongeveer kost voor een volledig plafond?

Een gemiddelde woonkamer heeft een oppervlakte van zo’n 38m². Het kost dus minimum zo’n €980,- om gyproc platen te kopen voor deze oppervlakte. Inclusief montage, betaal je ongeveer €2.300,-.

Prijs gyproc plafond

Soort plafond Prijs per m²  Omschrijving
Losse plafondplaten €25,- tot €60,- Excl. montage
Vrijdragend plafond €55,- tot €70,- Incl. montage
Afgehangen plafond €55,- tot €70,- Incl. montage

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen.

Wil je besparen op de plaatsingskosten?

Vraag hier gratis offertes aan om te besparen op de kosten om gyproc te plaatsen.

Gyproc wand plaatsen prijs

Zoals gezegd is een gyproc wand plaatsen goedkoper. Dat komt omdat het werk net iets gemakkelijker is.

De prijzen om gyproc wanden te plaatsen variëren sterk. Als je zelf aan de slag gaat, kan het al vanaf €6,- per m2. Gebruik je betere gyprocplaten, dan kan het tot €40,- per m2 kosten.

De kostprijs voor gyprocwerken met een vakman verschillen vooral volgens het type werk. Een voorzetwand plaatsen is goedkoper dan een scheidingswand plaatsen. Verder stijgt de prijs een beetje als je kiest voor een dubbele voorzetwand of dubbele scheidingswand.

Een voorzetwand is zoals de naam het zegt een wand die je voor een andere muur plaatst. Dit maakt het gemakkelijker om nieuwe leidingen, stopcontacten en isolatie te plaatsen. Je betaalt tussen de €25,- en €35,- per m2 .

Een scheidingswand is een nieuwe wand om een ruimte op te splitsen. Dit vergt iets meer werk en is dus een beetje duurder. Om een gyproc scheidingswand te plaatsen, reken je best op een prijs van €40,- tot €60,- per m2.

Gyproc prijzen per m²

Soort wand Prijs per m² Omchrijving
Losse gyprocplaten €6,- tot €40,- 55 mm profielen
Voorzetwand €25,- tot €30,- 55 mm profielen
Met 50 mm isolatie
Dubbele voorzetwand €30,- tot €35,- 2 gyprocplaten met isolatie
Scheidingswand €40,- tot €45,- 55 mm profielen
Met 50 mm isolatie
Dubbele scheidingswand €55,- tot €60,- 2 gyprocplaten met isolatie

*Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten verschillen per gyprocspecialist. Vraag nu gratis offertes aan voor gyprocwerken.

Door prijzen te vergelijken, bespaar je op de kosten om een wand te plaatsen.

Gyprocwerken per m2 2024

€25,- tot €70,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven per m2)

Gyproc Plafond
€25,- tot €70,-

Gyproc wand
€6,- tot €60,-

Gratis offertes ontvangen!

Hoeveel kosten gyprocplaten?

Er bestaat een ruim aanbod aan gyprocplaten. De platen hebben steeds vaste afmetingen, bereken dus goed hoeveel je er nodig hebt voor jouw oppervlakte.

De standaard gipsplaten van 260 x 60 cm kosten gemiddeld €6,-. Platen van dubbele grootte kosten doorgaans €12,-.

De groene gipsplaten zijn iets duurder, maar ze zijn waterwerend. Voor de gipsplaten met een breedte van 60 cm betaal je zo’n €15,-. Hier kan je wel een stuk besparen met de grotere platen, deze kosten €25,-.

Verder zijn er nog speciale gipsplaten zoals de Soundblock, Thermogyp en Activ’Air platen. De prijzen vind je in onderstaande tabel. Let op de afmetingen!

Gyproc platen: prijs

Soort gyprocplaat Gemiddelde prijs* Afmetingen Omchrijving
Standaard gipsplaten €6,- 260 x 60 cm
€12,- 260 x 120 cm
Groene gipsplaten €15,- 260 x 60 cm Waterwerend
€25,- 260 x 120 cm Waterwerend
Soundblock gipsplaten  €15,- 260 x 60 cm Geluidsisolerend
€30,- 260 x 120 cm Geluidsisolerend
Thermogyp Comfort €40,- 150 bij 150 cm Thermisch- en geluidsisolerend
Activ’Air €15,- 150 bij 150 cm Opname schadelijke stoffen

*Dit zijn prijsvoorbeelden. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Prijs gyproc plaatsen met isolatie

Ben je van plan om een voorzetwand of vals plafond met gyproc te plaatsen? Denk dan meteen aan isolatie. Een extra laag isolatie kan nooit kwaad om te besparen op je energiefactuur.

Een wand met los isolatiemateriaal is iets goedkoper. Vooral glaswol en PUR zijn budgetvriendelijke isolatiematerialen.

Als je werkt met een vakman zijn isolerende platen waarschijnlijk voordeliger. Het neemt namelijk veel minder tijd in beslag om ze te plaatsen.

Verder heeft de bekleding en staat van je muur ook invloed op de prijs. Als de isolatie direct tegen de muur bevestigd kan worden is het goedkoper. Zo niet, dan moet je ook een rooster kopen om de isolatie in te bevestigen.

Gyprocplaten met isolatie: kostprijs

Soort isolatie Prijs per m²*
Isolerende gyprocpanelen €55,- tot €75,-
Gyproc met losse isolatie €50,- tot €70,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

Gyproc gipsplaten kosten

Prijs afwerken gyproc

Eenmaal de platen geplaatst zijn, is het tijd om na te denken over de afwerking. Gyprocplaten zijn gemakkelijk te bewerken. Zowel een plafond of muur kan je op verschillende manieren afwerken.

Voor een mooie witte muur kan je plamuren of pleisteren. Je kan ook meteen schilderen op de platen of ze behangen. De groene waterwerende platen kan je zelfs betegelen. Voor prijzen om gyproc af te werken, kan je terecht in onderstaande tabel.

Afwerking gyproc: prijs per m²

Methode Prijs per m²*
Plamuren of pleisteren €15,- tot €35,-
Schilderen €25,- tot €35,-
Behangen €10,- tot €20,-
Betegelen €40,- tot €90,-

*Gemiddelde prijzen incl. btw en arbeidskosten.

Hoeveel btw betaal je om gyproc te plaatsen?

Zoals bij vele andere renovatiewerken kan je voor het plaatsen van gyproc genieten van het verlaagd btw-tarief van 6%. Je moet wel aan onderstaande voorwaarden voldoen:

  • Je woning is ouder dan 10 jaar.
  • Je woning wordt enkel of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt.
  • De werken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Daarnaast geldt het verlaagde tarief enkel als je een vakman inhuurt. Je vindt meer informatie over de voorwaarden en werken die in aanmerking komen op de website van de FOD financiën.

Gyproc plaatsen btw

Besparen? Vergelijk gratis gyproc plaatsen offertes!

Je kreeg al vele tips over de prijs om gyproc te plaatsen. Zowel zelf plaatsen als een vakman aannemen heeft zijn voordelen. Toch lijken de voordelen om een vakman aan te nemen door te wegen. Denk maar aan het btw-tarief van 6%.

Mocht je nog twijfelen of het wel de juiste keuze is, dan willen we nog helpen met deze aanbieding: vraag hier gratis offertes aan om gyproc te plaatsen.

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Door prijzen per m2 of per uur te vergelijken, kan je flink besparen. Hou verder ook rekening met de voorrijkosten en het materiaal dat de vakman voorstelt. De offerte met de goedkoopste prijs per m2 is niet altijd de meest voordelige.

Gratis offertes vergelijken!