Gyproc voorzetwand

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gyprocwerken
  4. /
  5. Gyproc voorzetwand

Gyproc voorzetwand plaatsen

De muren van een nieuwbouw afwerken of een oude ruimte doen heropleven? Kies voor gyproc!

Een gyproc voorzetwand biedt tal van voordelen. Lees verder om ze allemaal te ontdekken.

Start gratis offerteaanvraag!

Aangezien gyproc wanden plaatsen vrij eenvoudig is, kost het ook niet veel. Ontdek het zelf door hier gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen bij vaklui uit jouw buurt!gyproc voorzetwand

Waarom een voorzetwand plaatsen?

Gyproc wanden zijn de ideale snelle oplossing om een nieuwe muur te creëren. Met een voorzetwand kan je ruwe nieuwbouwmuren of oude versleten muren verbergen. Een gyproc voorzetwand plaatsen gaat trouwens veel sneller dan een kapotte muur herstellen.

Met een voorzetwand kan je de muur bovendien extra isoleren. Ook leidingen en kabels verwerk je netjes in de wand om voor een nette afwerking te zorgen.

De voordelen van voorzetwanden

Een gyproc voorzetwand heeft vele voordelen ten opzichte van andere alternatieven. Een overzicht van de belangrijkste voordelen:

  • Gyproc plaatsen gaat veel sneller dan andere constructiemethodes.
  • Gyproc voorzetwanden kunnen gemakkelijk en op verschillende manieren afgewerkt worden.
  • Gyprocwerken zorgen voor goede geluidsisolatie.
  • Een gyproc voorzetwand kan eenvoudig ter plaatse op maat gemaakt worden.
Hoewel het plaatsen van een gyproc voorzetwand vrij gemakkelijk is, mag je dit klusje niet onderschatten. Het is belangrijk om de ruimte goed op te meten en de platen correct op maat te snijden. Schakel desnoods een vakman in om een foutloos resultaat te garanderen.

Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Prijs gyproc voorzetwand

Een gyproc voorzetwand plaatsen kost gemiddeld tussen de €25,- en €35,- per vierkante meter. Een enkele voorzetwand kost meestal minder dan €30,- per vierkante meter en een dubbele voorzetwand iets meer.

Verder hangt de prijs af van het type gipsplaat. Deze prijzen zijn voor standaardplaten. Isolerende of waterdichte platen zijn iets duurder.

Ten slotte, verschilt de prijs van vakman tot vakman. Vooral ervaring speelt hierbij een rol. Maar ook de kosten voor materiaalhuur en transport spelen mee.

Kosten gyproc voorzetwand 2024

Type wand Gemiddelde prijs per m²* Bijzonderheden
Voorzetwand €25,- tot €30,- 55 mm profielen
Met 50 mm isolatie
Dubbele voorzetwand €30,- tot €35,- 2 gyprocplaten met isolatie

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen incl. btw en montage. Vraag gratis offertes aan, vergelijk en bespaar.

Met gyproc heb je een prachtige, nieuwe wand in een handomdraai!

Vraag snel offertes aan om gratis en vrijblijvend prijzen voor een voorzetwand te vergelijken.

Gyproc voorzetwanden: de opbouw

Een voorzetwand kan tegen de bestaande muur gelijmd worden of met behulp van een kader geplaatst worden.

Voor het lijmen heb je enkel de gyproc platen, een primer en gipslijm nodig. Voor het kaderwerk komt er wat meer bij kijken.

Het kader voor een voorzetwand bestaat uit houten latten of een Metal Stud frame. Zo’n frame bestaat uit verschillende profielen die tegen de vloer, muren en het gyproc plafond bevestigd worden.

Tussen de bestaande muur en het kader kan je isolatie aanbrengen en leidingen verbergen. Als je wil dat de wand minder plaats inneemt, kan je ook voor isolerende gyprocplaten kiezen.

Om de wand af te werken, gebruikt men voegspecie en voegband. Dit zorgt voor een mooi en efficiënt resultaat. De vlakke wanden worden ten slotte afgewerkt met een methode naar keuze. Ze kunnen geschilderd, behangen of bepleisterd worden.

Gyproc voorzetwand plaatsen: werkwijze

Gyproc wanden plaatsen gebeurt in verschillende stappen. Ten eerste kies je de methode: met een kader of lijmen.

Voor het plaatsen van een voorzetwand met een Metal Stud kader meet je eerst de oppervlakte van de muur op en teken je af waar de muur moet komen. Daarna knip je de profielen op maat en bevestig je ze aan de vloer, de muren en het plafond. Vervolgens monteer je de tussenprofielen.
Ten slotte, plaats je de isolatie en de gipsplaten.

Om te lijmen moet je eerst de muur voorbereiden. Daarna maak je de gipslijm. Aangezien deze lijm snel uitdroogt moet je snel te werk gaan om de platen één voor één bevestigen.

Na de montage van de platen, werk je de voegen af met plamuur. Ten slotte, kan je de voorzetwand nog van een laagje verf of een mooi behangpapier voorzien.

Welke soorten voorzetwanden zijn er?

Zoals gezegd bestaan er verschillende soorten gipsplaten. Dankzij hun verschillende functies kan je heel veelzijdige projecten maken met gyproc.

Voor de badkamer kies je groene waterdichte platen. De rode platen zijn extra brandwerend; voor openbare gebouwen, bijvoorbeeld. Daarnaast bestaan er platen met extra geluidsisolatie en zelfs platen met een luchtzuiverende werking.

gyproc voorzetwand kosten

Gyproc voorzetwand laten plaatsen? Bespaar op de kosten!

Laat de voorzetwand plaatsen door een vakman om een prachtig resultaat te verkrijgen. Een ervaren vakman gaat namelijk sneller en nauwkeuriger te werk. Bovendien hoef je zelf geen materiaal aan te kopen als je een vakman inschakelt.

Benieuwd wat de exacte tarieven zijn?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven van gyprocwerkers uit de buurt te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken!