Specialist in isolatiewerken gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis & vrijblijvend
  1. Home
  2. /
  3. Isolatiewerken
  4. /
  5. Gevelisolatie binnenzijde

Gevelisolatie binnenzijde

Ga je werken uitvoeren binnenshuis en wil je ervan profiteren om de muren beter te isoleren? Of wil je dringend isoleren maar zijn de andere isolatiemogelijkheden niet toepasbaar? Kom dan hier alles te weten over gevelisolatie aan de binnenzijde om goed voorbereid aan de werken te beginnen.

Eerst bespreken we de voor- en nadelen van gevelisolatie aan de binnenkant. Daarna komt de installatie van de verschillende systemen aan bod en tenslotte besteden we nog wat aandacht aan de kosten.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je graag een vakman inschakelen maar heb je schrik van de prijs. Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven van vaklui uit de buurt te vergelijken. Je hebt niets te verliezen.

Waarom isoleren?

Een woning isoleren heeft vele voordelen. Het zorgt namelijk voor een beter wooncomfort en een mooie besparing in de toekomst.

Geïsoleerde woningen blijven langer warm waardoor je tot wel €1.000,- per jaar kan besparen op stookkosten.

Daarnaast heb je veel minder last van lawaaihinder. Zowel geluid van de buren als geluid uit andere kamers wordt gedempt.

Als gevolg van deze voordelen zorgt isolatie ook voor een waardestijging van de geïsoleerde woning.

Je woning isoleren? Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

gevelisolatie binnenzijde

Wanneer binnenzijde isoleren?

De binnenkant isoleren is meestal de laatste keuze wanneer spouwmuur- en buitengevelisolatie onmogelijk zijn.

De spouw isoleren is onmogelijk wanneer er geen spouw aanwezig is of wanneer die ongeschikt is. Een te dunne spouw of sterk vervuilde spouw kan niet geïsoleerd worden.

De volgende keuze is normaal buitengevelisolatie maar ook dit is niet altijd mogelijk. Ten eerste, heb je een vergunning nodig om de voorgevel te isoleren en ten tweede is het een dure investering.

Van plan om de binnenzijde te isoleren? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Voor- en nadelen gevelisolatie binnenzijde

De grootste voordelen van binnengevelisolatie zijn dat je er geen vergunning voor nodig hebt en dat het een stuk goedkoper is dan de buitengevel isoleren. Als je deze werken combineert met een nieuwe afwerking van de binnenmuren vang je trouwens twee vliegen in één klap.

Binnenmuurisolatie heeft echter meer nadelen dan andere soorten. Zo is er een merkbaar plaatsverlies binnenshuis. Vaak gaat het minstens om 10 cm per muur.

Daarnaast zijn er herstellingen nodig om de platen te kunnen lijmen. Een goede basis is belangrijk om ervoor te zorgen dat de isolatiemuur lang meegaat.

Ten slotte, is het vrij vervelend dat je alle lichtschakelaars, stopcontacten en zelfs radiatoren dient te verplaatsen.


Hulp gezocht voor gevelisolatie aan de binnenzijde?

Vind een geschikte vakman uit de buurt door hier gratis offertes aan te vragen.

Gratis - Vrijblijvend

Hoe gevelisolatie binnenzijde plaatsen?

Bij gevelisolatie aan de binnenzijde heb je twee mogelijkheden.

Je kan een voorzetwand installeren en er isolatiemateriaal achter stoppen. Deze methode kan je ook gebruiken om een nieuwe tussenwand te creëren.

De andere optie, isolatiepanelen, is een stuk gemakkelijker en neemt minder ruimte in beslag.

Hieronder volgt meer informatie over de installatie van gevelisolatie langs binnen.


Met voorzetwand

Een voorzetwand is gemakkelijk als je veel nieuwe leidingen wil leggen en geen herstellingen wil doen aan de bestaande muur.

Deze methode bestaat uit een houten of metalen frame met daarachter isolatiemateriaal. Vaak gebruikt met een zachter materiaal zoals minerale wol. De voorzetwand wordt afwerkt met panelen of gyproc.

Het nadeel van deze methode is dat ze veel plaats inneemt.

Met isolatiepanelen

Deze methode gaat een stuk sneller en is gemakkelijker. Daarnaast heb je minder plaats nodig. Isolatiepanelen zijn een dunne isolatie voor de binnenmuur dankzij de combinatie van isolatie en gyproc in één plaat.

De platen kunnen meteen tegen de muur gekleefd worden of je kan ze via een frame bevestigen.

Isoleren met isolatiepanelen? Schakel een vakman in door gratis offertes te vergelijken!

Aandachtspunten

De grootste moeilijkheid voor doe-het-zelvers is de binnenmuur isoleren zonder koudebrug. Langs binnen is het moeilijk om te zien of alles piekfijn afgesloten zit. Er kan gemakkelijk warmte ontsnappen via hoeken en kieren en zo gaat er veel moeite verloren.

Daarnaast mag je zeker het dampscherm niet vergeten tussen de afwerkingslaag en de isolatielaag om condensatie te voorkomen.

Vergeet ook niet om voordien de muren te controleren op vochtproblemen. Als je wat last hebt van vochtdoorslag of dergelijke dien je dit probleem eerst op te lossen.

Ten slotte, kan ventilatie een probleem vormen. Na het isoleren van de binnenmuren is er meestal niet meer voldoende natuurlijke ventilatie. Je kan dit oplossen met behulp van ventilatieroosters of een mechanisch systeem.

Het voordeel van isolatiewerken? Bespaar op je energiefactuur.

Je kan bovendien ook besparen op de plaatsingskosten door hier gratis offertes aan te vragen.

Binnenmuurisolatie materiaal

De materiaalkeuze voor de binnenmuurisolatie hangt af van twee belangrijke factoren: wil je vooral thermische of vooral geluidsisolatie? Kies je voor een lijmsysteem of een voorzetwand?

Zoals gezegd, zijn zachtere materialen zoals minerale wol beter geschikt om een voorzetwand te isoleren. Deze materialen bieden tevens een betere geluidsisolatie.

Isolatiepanelen zoals PUR, PIR, EPS en XPS zij harde platen met hogere isolatiewaardes. Ze maken dunne isolatie van de binnenmuur mogelijk. De binnenmuur isoleren met PIR zorgt trouwens voor een betere thermische isolatie.

Prijs gevelisolatie binnenzijde

Ook de kosten zijn vooral afhankelijk van de gekozen methode voor gevelisolatie aan de binnenzijde.

De prijs voor binnenmuurisolatie met een voorzetwand ligt tussen de €60,- en €90,- per m². De kosten voor binnenmuurisolatie met isolatieplaten bedragen zo’n €50,- à €75,- per m².

Dit is inclusief de plaatsingskosten maar zonder afwerking. De exacte prijzen zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal en het materiaal van het frame.

Meer weten over de prijzen van verschillende isolatiewerken? Kijk dan op de isolatiewerken pagina!

gevelisolatie binnenzijde kosten

Goedkoop binnenzijde muur isoleren? Vergelijk gratis offertes

Weet je genoeg om gevelisolatie langs de binnenzijde uit te voeren? Begin dan aan de werken of ga vlug op zoek naar en vakman. Hoe sneller je begint, hoe sneller je kan beginnen besparen op je energiefactuur.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vind de beste deals voor binnenmuurisolatie door hier op zoek te gaan naar een geschikte isolatiespecialist. Vraag nu gratis offertes aan om de tarieven van vaklui uit je buurt te vergelijken en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten.

Gratis offertes vergelijken!