Vloer laten isoleren?

Vergelijk gratis offertes van erkende vakmannen en bespaar op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Vloerisolatie prijs

Wil je graag je houten vloer of betonvloer isoleren? Dat is een goed idee om te besparen op je energierekening. Maar wat kost dat eigenlijk vloerisolatie?

Hier bespreken we uitgebreid de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten vloerisolatie en diverse materialen.

Start gratis offerteaanvraag!

Uiteraard kom je ook te weten hoe je kan besparen op de kosten. Tot slot raden we aan om offertes te vergelijken en zo de beste vakman te vinden. Dat kan gemakkelijk en gratis via onze offertedienst. Probeer het gerust vrijblijvend uit.vloerisolatie kosten

Wat zijn de kosten van vloerisolatie 2021?

De kosten voor vloerisolatie vallen best mee in vergelijking met andere soorten isolatie. Dat geldt echter enkel als je de vloer kan isoleren langs onder. Wanneer dit niet mogelijk is en je de vloer eerst moet uitbreken, liggen de kosten wel hoger.

Voor meer informatie over de exacte kosten kan je hieronder de prijsvoorbeelden raadplegen.

Onafhankelijk van de prijs is het altijd aan te raden om de vloer te isoleren. Zelfs al zijn je dak en gevel geïsoleerd, er gaat nog altijd warmte verloren via de vloer. Als je de vloer laat isoleren, gaat er minder warmte verloren en bespaar je op stookkosten. Je verdient sowieso je investering terug, alleen zal het wat langer duren bij hogere kosten.

Vloerisolatie prijs per vierkante meter

De prijs voor vloerisolatie hangt voornamelijk af van de locatie van de isolatielaag.

Heb je een kruipruimte, dan vallen de prijzen goed mee omdat je deze ruimte kan laten isoleren zonder de vloer uit te breken.

De onderkant van de vloer isoleren kost gemiddeld €30,- tot €50,- per vierkante meter. De ruimte opvullen met bodemisolatie is zelfs goedkoper. Het kan al vanaf €20,- tot €25,- per vierkante meter.

Heb je geen mogelijkheid om de vloer langs onder te isoleren, dan kost vloerisolatie €100,- tot €150,- per vierkante meter.

In onderstaande tabel krijg je nogmaals een overzicht van de gemiddelde prijzen.

Methode Prijs per m²*
Bodemisolatie €20,- tot €25,-
Onderkant van de vloer €30,- tot 50,-
Bovenkant van de vloer €100,- tot €150,-

*Dit zijn gemiddelde kosten op basis van tarieven uit jouw buurt. Vraag vrijblijvend gratis offertes aan voor prijzen op maat.

Vloerisolatie: prijs per materiaal

Naast de isolatiewijze is het materiaal van groot belang om de prijs te bepalen. De voornaamste keuzes zijn vloerisolatieplaten, gespoten PUR en isolatiechape. In onderstaande tabel vind je er een overzicht van, inclusief de arbeidskosten.

Methode Prijs per m²*
Vloerisolatieplaten €20,- tot €25,-
Gespoten PUR €30,- tot €35,-
Isolatiechape €30,- tot €35,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw & arbeidskosten. Zoek je exacte tarieven om de vloer te isoleren, vraag dan gratis offertes aan.

Ben je eerder een doe-het -zelver? Koop dan het materiaal in en plaats zelf de vloerisolatie. In de volgende tabel krijg je een een overzicht van de gemiddelde prijs voor verschillende soorten isolatieplaten voor de vloer.

Isolatieplaten vloer Dikte Isolatiewaarde Kosten per m²*
PIR 3 cm 1.5 m2 K/W € 3,00
PIR 10 cm 3.8 m2 K/W € 15,00
EPS 2 cm 0.50 m2 K/W € 1,60
XPS 2 cm 0.55 m2 K/W € 2,50
XPS 8 cm 2.25 m2 K/W € 10,00
XPS 16 m2 4.55 m2 K/W € 16,50

Wat zijn de prijsfactoren?

We haalden de twee belangrijkste prijsfactoren al aan: de isolatiewijze en de materiaalkeuze. Daarnaast zijn er nog enkele kleine factoren die de prijs voor vloerisolatie beïnvloeden.

Ten eerste zijn er de arbeidskosten. Deze hangen af van enkele andere parameters, zoals de ervaring van de vakman, de omvang van de werken, en de gekozen methode. Een ervaren vakman inschakelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Daarnaast is de afstand belangrijk. De transportkosten zijn geen groot deel van het budget maar het verschil tussen een vakman uit de buurt of iemand van een andere provincie kan toch doorwegen.

Ten slotte, zijn er soms extra kosten. Denk maar aan herstellingen of andere extra’s zoals vloerverwarming. Daar komen we zo meteen op terug.

Wil je besparen op vloerisolatie?

Vind de goedkoopste vakman door hier gratis offertes te vergelijken.

Prijzen vloerisolatie kruipruimte

We gaven eerder al specifieke prijzen voor isolatieplaten. Hier krijg je wat duidelijkere voorbeeldprijzen voor isolatie van de kruipruimte. Wanneer je de kruipruimte laag is en je de onderkant van de vloer niet kan isoleren, kiest men er doorgaans voor om de ruimte te vullen met isolatieparels.

De prijs hangt af van de hoogte van de laag parels. Zoals we eerder aangaven, is de gemiddelde prijs €20,- tot €25,-. Wanneer je voor een heel hoge laag kiest, kan het echter wat meer zijn.

Isolatieparels hoogte Gemiddelde kosten per m2*
20 centimeter €20,- tot €22,-
30 centimeter €22,- tot €25,-
35 centimeter €25,- tot €27,-

* Vraag vrijblijvend offertes aan om exacte tarieven van isolatiespecialisten uit je buurt te ontdekken. .

Wat zijn de kosten voor vloerisolatie en verwarming?

Wanneer je de vloer langs boven isoleert, kan je wat besparen door de werken te combineren met vloerisolatie. Zo hoef je slechts eenmaal de vloer open te breken en/of een nieuwe vloer te leggen.

De gemiddelde prijs voor vloerverwarming ligt rond de €75,- per vierkante meter. De totaalprijs voor vloerverwarming en -isolatie zal dus tussen de €175,- en €235,- per vierkante meter liggen. Een flinke investering, maar we één die de moeite waard is en waarvan je jaarlijks iets terugverdient.

Wil je de exacte kosten weten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van ervaren vakmannen!

Bespaartips

Uiteraard hoef je niet te wachten op je jaarlijkse energiebesparing om je investering te beperken. Geef jezelf een goede start door vooraf na te denken over manieren om te besparen.

Combineer meerdere werken om te besparen op allerlei randkosten. Naast verwarming en isolatie kan je de kruipruimte ook waterdicht maken.

Misschien kan je zelfs enkele buren overtuigen om ook hun vloer te isoleren. Door een groot project voor te leggen, bespaar je nog verder op de arbeidskosten.

Kies ook voor een vakman uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten. Vooral bij grotere projecten weegt het verplaatsingstarief door.

Ten slotte, bespaar je door premies aan te vragen.

Premie vloerisolatie

De netbeheerder Fluvius voorziet een groot aanbod aan premies voor isolatiewerken en andere energiebesparende maatregelen.

Zo kan je rekenen op een minimumpremie van €6,- per vierkante meter als je aan alle voorwaarden voldoet.

De belangrijkste voorwaarden zijn dat je met een erkende aannemer werkt, je voldoende isolatie voorziet, je woning voor 2006 werd aangesloten op het elektriciteitsnet en dat je facturen niet ouder zijn dan 1 jaar.

Je vind er hier alle informatie over.

Deze premie maakt trouwens ook deel uit van de totaalrenovatiebonus, een andere subsidie via de netbeheerder Fluvius.

Verlaagd btw-tarief

Naast de premies voor vloerisolatie kan je ook genieten van een verlaagd btw-tarief als je de werken laat uitvoeren door een erkende aannemer. In plaats van 21% btw betaal je slechts 6% op het materiaal en de werken.

Om in aanmerking te komen, dient de woning ouder te zijn dan tien jaar en moet alles aan de eindgebruiker gefactureerd worden.

Lees alle details op www.vlaanderen.be.

vloerisolatie prijs

De beste prijs voor vloerisolatie? Vergelijk gratis offertes

Ben je klaar om aan de werken te beginnen? Vind nu de beste prijzen voor vloerisolatie via onze gratis offertedienst.

Dien een eenvoudige aanvraag is en ontvang snel meerdere offertes. Het is de snelste, makkelijkste en goedkoopste manier om een vakman te vinden. Bovendien is het volledig vrijblijvend.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag nu gratis offertes aan.

Gratis offertes vergelijken!