Goedkope badkamer

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Badkamerrenovatie
 4. /
 5. Goedkope badkamer

Goedkope badkamer: alles over een zo goedkoop mogelijke badkamerrenovatie

De badkamer gaat niet eeuwig mee. Ook badkamermeubels of sanitair gaan kapot. Jammer genoeg komt dit niet altijd op een geschikt moment. Soms moet je het met een beperkt budget doen. Daarom schreven we deze pagina met budgettips voor goedkope badkamers.

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt vijf handige tips en een overzicht van de mogelijkheden. Door alle tips toe te passen en daarnaast nog eens onze gratis offertes te vergelijken, vind je zonder twijfel een goedkope badkamer.goedkope badkamer

Goedkope badkamers voor elk budget!

Het concept van een goedkope badkamer hangt natuurlijk af van je financiële situatie. Niet iedereen heeft hetzelfde maximumbudget. Onafhankelijk van je budget, zijn er echter altijd zaken die topprioriteit krijgen en andere waarop je flink kan besparen.

Door de keuze voor bepaalde materialen of soorten sanitair kan je besparen en toch voor goede kwaliteit kiezen.

5 Tips voor een goedkope badkamer

Of je nu een heel krap budget hebt, of een iets ruimer budget, deze vijf tips helpen je zonder twijfel om een goedkope badkamer te vinden.

 • Stel een budget op
 • Keep it simple
 • Kies voor oudere collecties
 • Doe het zelf
 • Vergelijk prijzen

Door deze tips nauwkeurig op de volgen, bespaar je gemakkelijk honderden tot zelfs duizenden euro’s op de kosten voor de badkamer.1. Bepaal je budget

Een budgetplanner helpt om betere keuzes te maken. Stel een grondig budget op om een goede schatting te maken van de totaalkosten. Stop er eerst de vrijwel vaste kosten in, zoals werken aan de leidingen, de vloer en de muur. Daarna kan je de kosten voor sanitair, meubels en badkamertegels in rekening brengen. Met deze laatste factoren kan je nog wat spelen. Wil je toch liever een luxueuzere douche? Misschien kan je wat besparen op het badkamermeubel.

2. Kies voor essentiële basisonderdelen

Hou het simpel. Als je een beperkt budget hebt, geef dan de voorkeur aan het noodzakelijke. Een goedkope nieuwe badkamer heeft sowieso een wastafel, badkamermeubel en douche of bad nodig.

Een douche is vaak goedkoper dan een bad. Een inloopdouche is gemiddeld duurder dan een douchecabine, al zijn er ook enkele mogelijkheden om een goedkope inloopdouche te bouwen.

Een goedkope vakman vinden voor de badkamer?

Geen probleem dankzij onze gratis en vrijblijvende offerteservice.

3. Kies voor oudere collecties

Oudere collecties zijn altijd goedkoper. Kies niet voor badkamerkasten uit de nieuwste collectie, maar ga voor een ouder model. Durf zelfs eens rond te kijken in een tweedehandszaak voor een mooie landelijke kast.

Op de laatste modellen van een collectie krijg je trouwens vaak korting. Of ga voor een toonzaalmodel. Die kosten soms slechts de helft van de prijs.

Door een volledige set te kopen, bespaar je ook. Dat is stukken goedkoper dan maatwerk.

4. Doe zelf klusjes

De minder handige harry’s denken misschien dat ze niet kunnen helpen bij de badkamerwerken. Hoewel er zeker enkele technische klusjes zijn die je beter aan de vakman overlaat, kan je best ook zelf een handje uit de mouwen steken. De leidingen leggen of het sanitair aansluiten, ga je misschien niet zelf doen, maar je kan zeker helpen bij het slopen van de oude badkamer of het afvoeren van het bouwafval.

5. Vergelijk altijd prijzen

Nu je weet hoe je goedkopere meubels vindt, raden we aan om die op verschillende plaatsen te zoeken. Wanneer je meubels van verschillende winkels gaat vergelijken, zal je sowieso een goedkopere optie vinden. Bovendien zal je nadien meer tevreden zijn over je keuze. Je hebt namelijk meerdere mogelijkheden gezien en weet dus dat je er weinig kans is dat er ergens anders een mooier meubel is voor een lagere prijs.

Vergeet ook niet om de tarieven van vaklui te vergelijken. Zowel voor het leidingwerk of eventueel een badkamermeubel op maat doe je er goed aan om offertes te vergelijken.

Budget badkamer: de mogelijkheden

Zoals gezegd, bestaat het budget voor de badkamer grotendeels uit enkele vaste en drie variabele categorieën.
Alles wat onder de vloer zit, zoals het leidingwerk en vloerverwarming, heeft min of meer een vaste prijs. De badkamermeubels, badkamertegels en het sanitair variëren meer van prijs. Onderstaand komen de verschillende materialen een mogelijkheden voor een beperkt budget aan bod.

Goedkope badkamermeubels

We haalden het al even aan, maar het is belangrijk om dit te benadrukken: een complete badkamer set is de goedkoopste optie. Vooral als je op zoek gaat naar low-budget meubels, een toonzaalmodel of goedkope badkamermeubels uit een oudere collectie.

Qua creativiteit hoef je niet in te boeten. Mits wat grondig zoekwerk, vind je ook goedkopere badkamermeubels in vele kleuren en designs. Het nadeel is natuurlijk dat je badkamermeubels niet uniek zijn.

Goedkope badkamertegels

De tegels zijn altijd een flinke investering. Vloertegels kosten gemiddeld meer dan wandtegels. Kies dus eventueel voor een gietvloer in de badkamer om te besparen.

Wil je toch absoluut vloertegels, hou dan rekening met deze tips:

 • Keramische tegels zijn meestal het goedkoopst.
 • Grote tegels laten plaatsen is goedkoper dan kleine tegels laten plaatsen.
 • Tegels van tweede of derde keus zijn veel goedkoper.
Voor goedkope badkamers kiest men vaak goedkope badkamertegels van tweede of derde keus. Men houdt er echter geen rekening mee dat het soms moeilijker is om deze te plaatsen waardoor de arbeidskosten oplopen. Spreek dus af met een vakman voor je tegels koopt.

Bij een goedkope badkamerrenovatie kies je er wellicht beter voor om de tegels te schilderen in plaats van te vernieuwen.

Goedkoop sanitair

Voor sanitair geldt niet altijd dat een volledige set goedkoper is. Hiervoor doe je er goed aan om prijzen uit verschillende winkels te vergelijken en de stukken apart te kopen aan de goedkoopste prijs. Het nadeel is uiteraard dat ze niet zo goed bij elkaar zullen passen.

Verder kan je besparen door een douche te kiezen in plaats van een bad. Wil je beide? Kies dan door een twee-in-éénmodel. Zo bespaar je plaats en geld.

Laat je low-budget badkamer plaatsen door een vakman.

Een goede afwerking zorgt ervoor dat niemand zal merken hoe goedkoop de badkamer eigenlijk is.

Goedkoop je badkamer opknappen

Wanneer je niet genoeg budget hebt om een nieuwe badkamer te plaatsen, denk dan eens over deze goedkopere mogelijkheden.

De badkamertegels schilderen is veel goedkoper dan nieuwe tegels zetten. De voegen schoonmaken, geeft de badkamer ook weer een frisse uitstraling. Wat nieuwe decoratie of nieuwe verlichting hebben een groot effect op de totale uitstraling.

Op deze manier verkrijg je dus ook een goedkope nieuwe badkamer.

Goedkope badkamer, maar wel kwaliteit? Geen probleem!

Een goedkope badkamer betekent niet noodzakelijk lage kwaliteit. Door de badkamerwerken uit te besteden aan een vakman ben je verzekerd van een goede afwerking. Zo ziet de badkamer er netjes uit en zal je niet merken dat het een goedkope badkamer is.

Let tijdens de zoektocht naar sanitair en meubels goed op de kwaliteit of laat je adviseren. Enkele euro’s meer voor een veel betere kwaliteit is een noodzakelijk investering.

Ten slotte, bespaar je beter niet op de verlichting. Goede verlichting is belangrijk voor de uitstraling. Met de juiste belichting ziet zelfs de goedkoopste badkamer er luxueus uit. Bovendien zijn duurdere lampen duurzamer en zuiniger. Op de lange termijn bespaar je dus ook dankzij lagere energiekosten.

goedkope badkamer kosten

Goedkope badkamer plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Eenmaal je de meubels en het sanitair gevonden hebt, begint de installatie van de badkamer. Goedkope badkamers met een slechte afwerking zien er absoluut niet goed uit. Schakel dus een vakman in om de badkamer te plaatsen. Met een perfecte afwerking zie je zelfs niet eens dat het om een goedkope badkamer gaat.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Bouwadviseur zou uiteraard Bouwadviseur niet zijn als we geen tips hadden om ook op de plaatsingskosten te besparen. Vraag gratis offertes aan om tarieven van vaklui te vergelijken. Zo bespaar je nog eens enkele honderden euro’s!

Gratis offertes vergelijken!