Badkamermeubels

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Badkamerrenovatie
  4. /
  5. Badkamermeubels

Badkamermeubels: soorten en kosten 2024

Een goed badkamermeubel is belangrijk voor je comfort in de badkamer. Daarnaast is het essentieel om voldoende opbergruimte te voorzien. Nieuwe badkamermeubels kopen, vereist dus een goede voorbereiding. Je moet nadenken over de stijl, de praktische kant en de kosten.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis offertes aan om een idee te krijgen van de prijzen om een meubel te laten maken of te laten installeren.badkamermeubels

Wat kosten badkamermeubels?

Badkamermeubels bestaan in allerlei vormen en maten. Het is dus niet eenvoudig om er goede prijsvoorbeelden op te plakken. De prijzen verschillen namelijk vrij sterk tussen badkamermeubels uit meubelwinkels en meubels gemaakt door een schrijnwerker. Tussen de verschillende meubelzaken zijn er trouwens ook enorme prijsverschillen volgens de kwaliteit en het merk. Door grondig te zoeken tijdens de solden of een laatste model te kopen, vind je goedkope badkamermeubels.

In onderstaande tabel krijg je toch een benadering van de prijs van verschillende soorten meubelstukken voor de badkamer.

Badkamermeubel Gemiddelde prijs*
Fonteinkast Vanaf €120,-
Wastafelmeubel Vanaf €170,- 
Badkamerkast Vanaf €300,-
Op maat gemaakte meubels Prijs op aanvraag

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar zonder montagekosten. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Badkamermeubels: de mogelijkheden!

Een groot gedeelte van een badkamerrenovatie zijn de meubels. Badkamermeubels kopen, doe je met het oog op de beschikbare opbergruimte. Uiteraard zijn de kleuren en stijl erg belangrijk, maar verlies nooit uit het oog of je wel voldoende opbergplaats hebt.

Het voornaamste meubelstuk in de badkamer is wellicht het wastafelmeubel. In vele modellen gaat dit gecombineerd met een kast. In moderne badkamers zie je vaak een badkamermeubel met waskom bovenop het kastoppervlak. Hoewel dit er strakker en stijlvoller uit ziet, is het niet zo ergonomisch en onderhoudsvriendelijk als een ingebouwde lavabo.

Boven de wastafel kan je ook kasten hangen. Het zal je niet verbazen dat men hiervoor vaak spiegelkasten kiest.

Vaak bieden deze wastafelmeubels niet genoeg opbergruimte, dus koop je best nog extra badkamerkasten. Staande modellen bieden wellicht iets meer opbergruimte, maar een zwevende, of hangende kast is moderner en praktischer qua onderhoud.

Geschikte materialen voor een badkamermeubel

Hout is de voornaamste grondstof voor badkamermeubels. Zowel massief hout als MDF en spaanplaten worden gebruikt.

Eiken badkamermeubels zijn duurzaam en stijlvol. Ook teak is een veelgebruikte houtsoort. Het voordeel van deze massieve houtsoorten is dat je ze gemakkelijk kan opfleuren door ze op te schuren of een nieuw laagje verf te geven.

MDF en spaanplaten worden gemaakt op basis van houtschilfers. Meubels van MDF zijn veel zwaarder dan spaanplaten, maar wel een stuk steviger. Beide materialen worden ofwel afgewerkt om er als hout uit te zien, ofwel geschilderd.

Naast hout, gebruikt men ook porselein, composiet, natuursteen of beton in de badkamer, maar dan vooral voor de lavabo. Voor kasten en wanden is ook glas een populaire optie.

Met badkamermeubels creëer je een persoonlijke stijl en meer opbergruimte.

Vraag nu je gratis offertes aan om prijzen om badkamermeubels te laten plaatsen te vergelijken.

Welke stijl badkamermeubels?

Waar vroeger wit heel populair was voor badkamermeubels, maakt dit kleur steeds meer plaats voor de natuurlijke kleuren van de gebruikte materialen. Zo zie je vaak houtkleuren en de originele kleuren van beton of metalen in de badkamer.

De stijl van je badkamermeubels kan je volledig zelf bepalen met unieke meubels. In de meeste meubelzaken vind je echter ook de nodige meubels om een moderne of landelijke sfeer te creëren.

badkamermeubels laten maken

Badkamermeubels: modern

Een wit badkamermeubel heeft nog steeds zijn plaats in de moderne badkamer. De moderne, minimalistische stijl vertolkt zich verder in de strakke lijnen en het gebruik van metaal, beton en/of glas voor wastafels en andere meubelstukken.

Vooral zwevende kasten en industriële wastafels of losstaande waskommen geven de badkamer de gewenste stijl.

Badkamermeubels: landelijk

Houten badkamermeubels zijn niet weg te denken uit de landelijke badkamer. Badkamermeubels met eiken patronen of pastelkleuren zijn de beste keuze voor deze stijl.

Landelijke badkamers zijn doorgaans drukker. Lambrisering en gedetailleerde meubelstukken geven de kamer meer charme.

Badkamermeubel laten maken

Door meubels te laten maken, heb je keuze uit meer materialen, kleuren en soorten beslag. Bovendien heb je veel meer zelf de kwaliteit van het materiaal in handen.

Met op maat gemaakte badkamermeubels benut je optimaal de ruimte in de badkamer. Dit is vooral handig wanneer je complexe hoeken hebt. Bovendien kan je op de perfecte plaats gaten maken voor water- en elektriciteitsvoorzieningen.

Het nadeel is uiteraard de prijs. Meubels laten vervaardigen, is duur. De prijs is telkens op aanvraag omdat er veel verschillende factoren komen kijken bij de prijsopbouw. Kant-en-klare meubels, die je eventueel wat kan bewerken, zijn wellicht goedkoper.

Badkamermeubels zelf plaatsen of uitbesteden?

Badkamermeubels die op maat gemaakt worden, laat je wellicht beter plaatsen door de vakman. Soms moeten die meubels zelfs ter plaatse gemaakt worden.

Wil je de kast zelf plaatsen om te besparen op de meerkost, zorg dan dat je het nodige materiaal in huis hebt. Volg grondig de instructies om de meubels in elkaar te steken.

Het is belangrijk om goed op te meten voor je begint te plaatsen. Zorg dat je de leidingen en de kraan kan aansluiten. Zorg dat er voldoende ruimte is om de kastdeuren of lades te openen en zorg ervoor dat er voldoende plaats is voor de wasbak en de andere kasten.

Doe-het-zelvers ondervinden bij het monteren van zwevende badkamermeubels vaak moeite om het meubelstuk waterpas te hangen. Bovendien is het al niet eenvoudig om zo’n meubel alleen te tillen.

Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Badkamermeubels kopen? Een aantal aandachtspunten!

Wanneer je een badkamermeubel gaat kopen, dien je rekening te houden met heel wat factoren, zoals de stijl, kleur en praktische kant.

Ten eerste, moet je ervoor zorgen dat de badkamermeubels passen bij de stijl van de badkamer. Kies het juiste materiaal en kleur. Ga je voor een staand model of meubels die aan de muur hangen? Denk ook na over het beslag en de soort kastdeurtjes. Of misschien passen lades wel beter.

Ten tweede, moet je voldoende aandacht besteden aan de praktische kant. Is het meubel niet te groot voor de beschikbare ruimte? Is er voldoende opbergruimte? Kan je de leidingen en elektriciteitskabels aansluiten? Is de hoogte ergonomisch en is er voldoende plaats om de wastafel te delen met andere gezinsleden?

Tips om te besparen op badkamermeubels

Mooie badkamermeubels zijn vaak niet goedkoop. Laat je dromen echter niet varen. Volg onderstaande tips om goedkope badkamermeubels of betere tarieven te vinden.

  • Ga naar een meubeloutlet of zoek badkamermeubels in aanbieding.
  • Vergelijk prijzen in verschillende meubelzaken.
  • Vergelijk tarieven van verschillende schrijnwerkers.
  • Plaats de meubels zelf om te besparen op installatiekosten.

badkamermeubels kosten

Badkamermeubels laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Tarieven vergelijken, is wellicht de gemakkelijkste manier om te besparen. Zowel op vlak van montagekosten als productiekosten van een nieuw badkamermeubel doe je er goed aan om prijzen van verschillende vaklui te vergelijken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om snel verschillende prijsvoorstellen te ontvangen.

Gratis offertes vergelijken!