Badkamer ontwerpen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Badkamerrenovatie
 4. /
 5. Badkamer ontwerpen

Wil je een nieuwe badkamer laten ontwerpen?

Ben jij een van die doe-het-zelvers die graag met potlood en papier een badkamer ontwerp maakt? Dat is een prima manier om niet voor verassingen te staan tijdens de werken. Maar het is hoogtijd om een technologische stap vooruit te zetten.

Start gratis offerteaanvraag!

Het ontwerpen van de badkamer doet men tegenwoordig vaak met een driedimensionaal plan. Hiervoor bestaan enkele online tools, maar ook gespecialiseerde badkamerontwerpers.

Benieuwd hoeveel het kost om een badkamerontwerp te laten maken? Vraag nu gratis offertes aan.ontwerpen van badkamer

Waarom een badkamerontwerp maken?

Voor je begint aan de bouw of renovatie van een badkamer doe je er goed aan om een grondplan of 3D-ontwerp te maken. Je kan dit eventueel zelf doen of laten doen. In beide gevallen geniet je van onderstaande voordelen:

 • Je ziet duidelijker hoeveel ruimte een meubelstuk inneemt.
 • Je kan verschillende indelingen vergelijken.
 • Je kan meerdere kleurcombinaties en materialen uitproberen.
 • Je ziet duidelijker waar de leidingen moeten komen.

De badkamer laten ontwerpen door een expert, heeft nog enkele extra voordelen. Deze komen later aan bod.

Kleine badkamer ontwerpen

Vooral bij een kleine badkamer is het belangrijk om een ontwerp te maken. Door de kleine oppervlakte moet je optimaal gebruik maken van de ruimte.

Gebruik deze tips om een geslaagd badkamer ontwerp te maken. Voor de douche gebruik je best glazen schuifdeuren. De deuren nemen geen extra plaats in en het glas zorgt ervoor dat de ruimte niet nog kleiner gaat lijken. Gebruik lichte kleuren en grote tegels voor de vloer. Zorg voor grote spiegels in combinatie met lichte kleuren en een fel kleuraccent op de muur. Dit doet de badkamer groter lijken.

Grote badkamer ontwerpen

Bij een grote badkamer is de indeling misschien van minder belang. Het is echter toch belangrijk om een goed ontwerp te maken en ervoor te zorgen dat alles bij elkaar past.

Door de open ruimte niet goed te benutten, krijg je een kille, ongezellige sfeer in de badkamer. Een groot losstaand ligbad helpt om de open ruimte wat te breken. Kies voor gedempte sfeerverlichting en de juiste decoratiedetails om er toch iets gezelligs van te maken.

Ideeën badkamerontwerp

Onafhankelijk van de grootte van de badkamer, kan je kiezen voor verschillende stijlen. Moderne en landelijke badkamers zijn de voornaamste keuzes.

 • Moderne badkamer: gebruik veel glas en metaal. Wit is de voornaamste kleur. Combineer eventueel met zwart en grijstinten of één accentkleur. Vergeet de inloopdouche niet.
 • Landelijke badkamer: gebruik vooral hout. Zowel houten meubels en lambrisering geven de badkamer een landelijke charme. Werk af met een klassiek losstaand ligbad en pastelkleuren.

In alle stijlen doe je er goed aan om tijdloze kleuren te kiezen voor het sanitair en de meubels. Spaar je creativiteit voor wat je wel gemakkelijk kan schilderen, zoals de muren. Ook met decoratie, accentverlichting en handdoeken geef je de ruimte een persoonlijke toets.

Een badkamerspecialist inschakelen voor een badkamerontwerp?

Vraag nu gratis offertes aan om prijzen te vergelijken.

Badkamer ontwerp maken: schakel een specialist in!

Zoals gezegd, heeft een badkamer laten ontwerpen door een specialist nog enkele extra voordelen.

Op praktisch vlak, weet de specialist beter op welke manieren je de badkamer kan indelen, rekening houdend met deuren, ramen en vooral de leidingen.

Ook op creatief vlak zijn er vele voordelen. Een specialist heeft meer kennis van zaken en kent veel meer producten. Zo vindt hij vaak snel een creatieve oplossing voor problemen waar je al lang mee dwarszit. Doordat hij dagelijks in contact komt met nieuwe ideeën en trends weet hij precies welke kleuren, materialen en decoraties in de mode zijn.

ontwerpen van badkamer

Badkamerontwerp in 3D

Op een grondplan zie je of alles in de ruimte past en of de deuren open kunnen. Op een 3D-plan zie je veel meer. Je krijgt een beter inzicht over de hoogte van de badkamermeubels en de combinatie van de verschillende materialen.

De badkamer inrichten met een 3D-tool is een goede manier om goed voorbereid aan de werken te beginnen. Online vind je bovendien gemakkelijk tools om zelf een 3D-ontwerp te maken. Als je veel tijd hebt, kan je zelf verschillende mogelijkheden beginnen uit te proberen. Toch raden we aan zo’n gedetailleerd ontwerp te laten maken door een expert.

Badkamer ontwerpen: kosten

In onderstaande tabel krijg je prijzen voor verschillende soorten advies. De prijzen lijken misschien wat hoog, maar hou er rekening mee dat dit vaak slechts een 5% is van wat je uiteindelijk zal betalen voor de badkamer. Deze kleine investering is dus zeker de moeite waard.

De prijs voor een 3D-ontwerp ligt, zoals je ziet, rond de €400,-. Voor extra opties, zoals kleuradvies, een lichtplan of bouwbegeleiding komt daar doorgaans nog zo’n €100,- à €200,- bovenop. Een mooie badkamer hoeft niet altijd veel te kosten, lees meer over goedkope badkamers.

Omschrijving Gemiddelde kosten*
Adviserend gesprek €80,- tot €250,-
Sfeertekening €50,- tot €200,-
3D Badkamerontwerp €300,- tot €450,-
3D ontwerp badkamer met diverse opties Vanaf €550,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

Zelf de badkamer ontwerpen? Handige tips!

Dankzij de vele technologische middelen die in 2024 beschikbaar zijn, is je eigen badkamer ontwerpen niet zo moeilijk meer. Zoals gezegd, vind je online verschillende tools om je eigen 3D-badkamerontwerp te maken. Doorgaans werken die in 4 stappen: afmetingen van de ruimte ingeven, de ruimte inrichten, betegeling en muurbekleding selecteren en uiteindelijk jouw creatie opslaan.

Zorg er dus voor dat je grondig de ruimte en eventuele bestaande meubelstukken opmeet. Hou ook rekening met eventuele schuine muren en in welke richting de deuren opengaan. Denk hierbij ook aan de douchedeur en kastdeuren.

Hou rekening met de bestaande leidingen. Het toilet of de douche van plaats veranderen, brengt heel wat extra werk met zich mee en is soms zelfs onmogelijk. Raadpleeg een specialist voor advies op maat.

Benieuwd naar de kosten voor het inhuren van een vakman? Ontvang gratis offertes!

Badkamer ontwerpen: voorbeelden

Voor je beslist om een badkamer ontwerp te laten maken of zelf met een app aan de slag gaat, heb je een goed idee nodig van wat je wil. Landelijk of modern? Veel licht of gezellig? Inloopdouche of ligbad? Of beide? Welke kleuren? Tegels of behang? Denk er goed over na om tijd te besparen en laat je inspireren door deze prachtige voorbeelden.

badkamer ontwerpen kosten

Badkamer laten ontwerpen? Besparen op de kosten!

Een badkamer ontwerpen met een online tool of met hulp van een specialist helpt enorm om problemen te voorkomen tijdens de werkzaamheden. Met een goed ontwerp begin je zonder zorgen aan de renovatie of nieuwbouw.

Een nieuwe badkamer ontwerpen doe je best niet zelf. Kies voor een architect, interieurontwerper of badkamerspecialist om problemen met de leidingen en afvoer te vermijden. Een correcte planning maken van wat niet zichtbaar is, verloopt vaker iets moeilijker dan van wat wel te zien is.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Gelukkig vind je snel een voordelige specialist door hier gratis offertes aan te vragen.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!