Badkamer inrichting

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Badkamerrenovatie
  4. /
  5. Badkamer inrichting

Nieuwe badkamer laten inrichten?

Een nieuwe badkamer inrichten? Of grote veranderingen bij een badkamerrenovatie? Maak een goede planning en kies voor het juiste sanitair, de gepaste kleuren en goed materiaal.

Heb je vragen over de badkamer inrichting voor een kleine ruimte? Wil je een sauna in de badkamer of misschien een spabad, maar weet je niet hoe plaatsen? Bekijk badkamer inrichting voorbeelden voor inspiratie of schakel een professionele ontwerper of aannemer in.

Badkamer inrichten: belangrijkste tips

  • De badkamer inrichting bestaat uit: sanitair, meubels zoals kasten, verlichting en verwarming.
  • Houd altijd rekening met de materialen en kleuren. Wil je een strakke en minimalistische badkamer? Kies dan voor lichte kleuren. Liever een romantische badkamer? Ga dan voor natuurlijke materialen en warmere kleuren.
  • Met een hangend toilet bespaar je ruimte. Ook is het gemakkelijker schoon te maken. Ook vloerverwarming in plaats van radiatoren is ruimtebesparend.
  • Kies voor een inrichting waarbij je genoeg ruimte hebt om te bewegen, maar let ook op voldende opbergruimte.


badkamerinrichting

Badkamer inrichting: welke elementen?

De badkamer bestaat uit verschillende elementen. Denk bij de inrichting van de badkamer na over het sanitair, de meubels, de verlichting en de verwarming. Uiteraard hou je bij alle elementen rekening met de materialen en kleuren. Niet alle onderdelen zijn essentieel, maar de meeste zijn toch belangrijk om de badkamer compleet te maken.

Bijkomende elementen om rekening mee te houden, zijn ventilatie, decoratie en accessoires.

Sanitair

Op vlak van sanitair zijn er verschillende mogelijkheden qua stijl, vorm en comfort.

Voor het toilet kies je uit een traditioneel of hangend model. Om je te wassen, heb je keuze uit een bad of douche. Uiteraard kunnen beide ook. Maar kies je dan voor een inloopdouche, douchecabine, zitbad, ligbad, losstaande badkuip of een heus spabad?

Voor de lavabo, ten slotte, zijn er ook verschillende mogelijkheden: een hangend model, een ingewerkte waskom, een losstaande waskom of een lavabo op een voet.

Badkamermeubels

De belangrijkste keuze bij het aankopen van badkamermeubels is het verschil tussen een zwevend of staand meubelstuk. Daarnaast moet je rekening houden met de opbergruimte en hoe je de kasten organiseert. Kies je voor lades of kastdeuren? En welk type beslag kies je?

Het geheel aan badkamermeubels bestaat vaak uit een meubel waarop de lavabo rust, een kast boven de lavabo – eventueel met spiegel – en een kolomkast naast deze meubelstukken. Je zou ook kunnen kiezen om badkamer meubels op maat te laten maken.

Verwarming

De verwarming in de badkamer is uiteraard niet weg te denken. Verwarmen kan op verschillende manieren. Radiatoren, design verwarming, vloerverwarming of infraroodverwarming zijn enkele populaire mogelijkheden.

Een combinatie van verschillende opties is uiteraard ook mogelijk. Denk ook aan extra’s zoals een handdoekdroger of een elektrisch vuurtje. Het is ook mogelijk om de badkamer te voorzien van bijverwarming.

Badkamerverwarming is heel belangrijk om vochtproblemen in de ruimte te voorkomen. Vaak dien je ook ventilatie te installeren om deze risico’s volledig te vermijden. Contacteer een vakman voor advies over de beste verwarmingskeuze en ventilatie voor je badkamer.

inrichten van badkamer

Verlichting

Badkamerverlichting is een belangrijk onderdeel van elke badkamer. Een goede combinatie van kunstmatig licht en voldoende daglicht is belangrijk. Natuurlijk licht kan je versterken door spiegels te hangen op strategische plaatsen.

Kunstmatige verlichting wordt onderverdeeld in drie categorieën. Basisverlichting is het belangrijkste element om de kamer van voldoende licht te voorzien. Let op bij de kleurkeuze voor de plafondverlichting. Wit licht is heel helder maar soms wat kil.

Op strategische plekken kan je ook taaklicht aanbrengen voor extra helderheid of accentverlichting voor een leuke sfeer. Er bestaan veel leuke opties met LED-verlichting.

Een vakman inschakelen om de badkamer in te richten?

Vraag hier gratis offertes aan om prijzen te vergelijken en te besparen op de kosten.

Kleuradvies voor inrichting badkamers

In alle badkamers raden we lichte, neutrale en natuurlijke kleuren aan. Wees niet bang om hout of zelfs metaal onaangeroerd te laten.

Voor een moderne stijl gebruik je best wit, zwart en grijstinten. Je kan eventueel één accentkleur aanbrengen op één muur. Met behulp van accessoires, simpele decoratie of enkele plantjes stop je wat meer kleur in de ruimte.

Voor een landelijke inrichting heb je wat meer kleurkeuze. Vooral pastelkleuren scheppen de gewenste sfeer.

Badkamer inrichting: tips!

Een goede inrichting begint met een grondige planning of een mooi 3D-ontwerp. Hou bij het plannen vooral rekening met de beschikbare ruimte. Zorg dat er voldoende plaats is om de kamerdeur, douchedeur en kastdeurtjes te openen. Laat voldoende ruimte om in of uit het bad of de douche te stappen. En zorg dat je genoeg ruimte hebt om op het toilet te zitten.

Verder moet je voldoende opbergruimte voorzien. Denk na over de plaats van de verschillende kasten zodat je de belangrijkste producten steeds binnen handbereik hebt.

Ten slotte, kan je nadenken over de decoratie. Plaats spiegels op een strategisch plaats om optimaal van het licht te genieten, probeer verschillende soorten verlichting in je 3D-ontwerp en zoek de perfecte plaats om extra sfeer te creëren met wat decoratie.

Lees hier alles over het inrichten van een kleinere badkamer.

badkamer inrichting kosten

Vooral moderne badkamers zijn in trek. Men gaat steeds meer de industriële en minimalistische kant op. Vooral zwart en lichtere grijstinten zijn daarvoor in trek. Beton komt helemaal op de voorgrond. Metaal wordt ook vaker gebruikt, al dan niet met een likje zwarte verf.

Hout is echter nog niet verdreven uit de badkamer. Het natuurlijke kleur heeft ook nog steeds zijn plaats en combineert mooi met bovenstaande elementen.

Op vlak van sanitair zien we vooral losstaande waskommen en een losstaand ligbad of een inloopdouche. In 2024 kiest men vooral voor simpele metalen kranen in een minder traditioneel kleur: zwart, goud en in mindere mate roze, doen het goed.

Eén of twee plantjes of bloemen geven de badkamer wat kleur.

inrichting badkamer

Besparen op kosten? Gratis offertes vergelijken!

Om de badkamer goed in te richten moet je belangrijke keuzes maken. Welke stijl wil je en hoe verkrijg je die stijl? Daarnaast moet je dit combineren met de praktische kant. Vooral voldoende beweegruimte en opbergplaats zijn belangrijk. En vergeet ook niet om rekening te houden met de wateraansluitingen.

Een ontwerp inschakelen om te helpen bij de planning of een schrijnwerker om meubels te maken, is dus geen overbodige luxe. Met professionele hulp heb je meer kans om de badkamer van je dromen te verwezenlijken.

Vraag hier gratis offertes aan om meteen een geschikte specialist te vinden.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!