Inloopdouche plaatsen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Badkamerrenovatie
 4. /
 5. Inloopdouche plaatsen

Inloopdouche laten plaatsen?

Wat kost een inloopdouche plaatsen? Hoe plaats je een inloopdouche? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Lees verder voor meer informatie over de prijs en de montage van een inloopdouche.

We geven ook een stappenplan voor de handige doe-het-zelvers. Lees snel verder voor meer informatie!

Inloopdouche plaatsen: samenvatting

 • De kosten voor het plaatsen van een inloopdouche liggen rond de €1.500,-.
 • Het plaatsen begint altijd met een goede voorbereiding en meting. Soms is het ook nodig om de oude douche of bad te demonteren.
 • Kort stappenplan: voorbereiding, plaatsen douchegoot of douchebak, plaatsen wandpanelen, aansluiten afvoer, afdichten, afwerking en controle.


inloopdouche plaatsen

Inloopdouche plaatsen: kosten

De totaalkost voor een nieuwe inloopdouche ligt rond de 1.500 euro. De prijs om een inloopdouche te plaatsen, hangt af van de tarieven van de vakman en van de materiaalkeuze. Het gemiddelde tarief voor een vakman ligt rond de €40,- per uur. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de prijzen van de verschillende onderdelen van een inloopdouche.

Standaard inloopdouche Gemiddelde prijzen 2024*
Tegelwerk €30,- per m²
Glazen wand €200- tot €500,-
Glazen deur Vanaf €500,- euro
Douchegoot €250,- tot €500,- per stuk
Luxe douchebeslag €200,-

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Naast de tarieven van de vakman zijn er nog heel wat factoren van invloed op de kosten om een inloopdouche te plaatsen. Hou rekening met al deze factoren om een betere schatting van de kosten te maken.

 • Maatwerk is veel duurder dan een kant-en-klaar model.
 • Glazen douchewanden kosten meestal iets meer.
 • Een inloopdouche met een deur kost enkele honderden euro’s extra./li>
 • Er zijn verschillende soorten afvoer met uiteenlopende prijzen.
 • Bij een badkamerrenovatie betaal je meer door de sloopkosten en afvoerkosten.
 • Nieuwe leidingen en afvoerbuizen leggen, doet de totaalprijs oplopen.

Een handig stappenplan voor plaatsen inloopdouche

Het plaatsen van een inloopdouche kan een geweldige manier zijn om je badkamer te upgraden en een moderne, ruime uitstraling te creëren. Of je nu een oude douche wilt vervangen of een bad wilt transformeren, het installeren van een inloopdouche kan een uitdagend maar bevredigend project zijn. In dit stappenplan zullen we de essentiële stappen bespreken die je moet volgen om een inloopdouche succesvol te plaatsen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit proces een zorgvuldige planning, voorbereiding en uitvoering vereist. Het is altijd verstandig om de instructies van de fabrikant van de inloopdouche en andere materialen nauwgezet op te volgen. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het raadzaam om een professional in te schakelen om de inloopdouche te plaatsen.

Met dit stappenplan als leidraad kun je jezelf op weg helpen naar het realiseren van je droombadkamer met een prachtige inloopdouche.

Stap 1: Planning en voorbereiding

Meet de beschikbare ruimte en bepaal waar de inloopdouche moet komen.

Controleer of de vloer geschikt is voor het plaatsen van een inloopdouche. Zorg ervoor dat de vloer waterdicht is of maak de nodige voorbereidingen om deze waterdicht te maken.

Kies het type inloopdouche dat je wilt installeren en zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen hebt.

Stap 2: Demonteren van bestaande douche of bad

Als er al een douche of bad aanwezig is op de plek waar je de inloopdouche wilt plaatsen, demonteer deze dan volgens de instructies van de fabrikant.

Sluit de watertoevoer en afvoer af voordat je begint met het demonteren van de oude douche.

Stap 3: Voorbereiden van de vloer

Controleer de staat van de vloer en repareer eventuele beschadigingen voordat je begint. Als de vloer niet waterdicht is, breng dan een waterdichte coating aan volgens de instructies van de fabrikant.

Controleer de afwatering en zorg ervoor dat er een goede helling is naar het afvoerputje.

Stap 4: Plaatsen van de douchebak of douchegoot

Als je hebt gekozen voor een inloopdouche met een douchebak, plaats deze dan volgens de instructies van de fabrikant.

Als je hebt gekozen voor een inloopdouche met een douchegoot, maak dan een uitsparing in de vloer en installeer de douchegoot volgens de instructies van de fabrikant.

Stap 5: Installeren van wandpanelen

Als je wandpanelen wilt gebruiken, meet dan de hoogte en breedte van de wanden en snijd de panelen op maat. Breng een waterdichte afdichting aan op de wanden en bevestig de wandpanelen volgens de instructies van de fabrikant.

Stap 6: Aansluiten van de watertoevoer en afvoer

Sluit de watertoevoerleidingen aan op de douchemengkraan volgens de instructies van de fabrikant. Sluit de afvoer aan op het afvoerputje volgens de instructies van de fabrikant.

Controleer op lekkages en zorg ervoor dat alles goed is aangesloten.

Stap 7: Afdichten en afwerken

Breng afdichtingsmateriaal aan op alle naden en hoeken om een waterdichte afdichting te creëren. Laat het afdichtingsmateriaal volledig uitharden volgens de instructies van de fabrikant.

Installeer eventuele accessoires, zoals een douchekop, doucherekjes, etc.

Stap 8: Testen en controleren

Zorg ervoor dat alle wateraansluitingen goed zijn aangesloten en dat er geen lekkages zijn.

Controleer de afvoer en zorg ervoor dat het water goed wegloopt.
Test de douchemengkraan en zorg ervoor dat de watertemperatuur en waterdruk naar wens zijn.

Aandachtspunten voor plaatsen van inloopdouche

Bij het plaatsen van een inloopdouche moet je extra opletten met enkele details, zoals de afwatering, de montagevolgorde en de waterdichtheid. Een goede montage is belangrijk om waterproblemen in de badkamer te voorkomen. Hou rekening met onderstaande tips.1. De afwatering

Een kleine helling is belangrijk om het water goed af te voeren richting de goot of het afvoerputje. Zonder afschot blijft het water staan en heb je altijd last van een natte vloer. Dit is niet alleen gevaarlijk voor uitglijden, maar het kan ook vochtproblemen in de badkamer veroorzaken.

Voor de afvoer zijn er verschillende mogelijkheden, zoals een centraal afvoerrooster of een lange afvoergoot langs de muur. Zorg ervoor dat de afvoer groot genoeg is om de volledige capaciteit van de douche aan te kunnen.

2. Eerste de vloer, dan de wanden

Respecteer de volgorde. De vloer is moeilijker waterdicht te maken dan de wanden. Zorg ervoor dat dit eerst in orde is. Bovendien is het moeilijk om de inloopdouche mooi af te werken als je deze volgorde niet respecteert. Wandtegels na de vloertegels plaatsen, is eenvoudig. Vloertegels onder de wandtegels of wandpanelen schuiven, is net iets moeilijker.

3. Waterdichtheid

Een inloopdouche plaatsen, is op vlak van waterdichtheid moeilijker dan een douchecabine installeren.

Gebruik waterdichte en waterafstotende materialen. Onder de tegels dien je een waterwerend doek te gebruiken want de voegen zijn zelden waterdicht. Gebruik ook kimband in de hoeken en waar nodig.

Voegen zijn de zwakke plek van de badkamertegels. Vochtproblemen onder de betegeling zijn zeer moeilijk op te lossen. Schakel een vakman in om deze problemen te vermijden.

Lees meer over de verschillende mogelijkheden bij het installeren van sanitair.

Doe-het-zelf of vakman inschakelen voor plaatsen inloopdouche?

Een vakman geeft je advies op maat over de geschiktheid van bepaalde materialen en de afmetingen van de inloopdouche. Daarnaast kan hij tips geven over de kranen en extra’s voor de douche. Een massagedouche monteren of een muzieksysteem installeren, is zeer leuk, maar niet gemakkelijk.

Door de inloopdouche zelf te plaatsen, bespaar je op de installatiekosten. Een inloopdouche laten plaatsen, biedt echter meer zekerheid. Een vakman beschikt over al het nodige materiaal en de vereiste kennis om goede kwaliteit en duurzaamheid te garanderen.

inloopdouche plaatsen kosten

Inloopdouche laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Door een vakman in te schakelen voor de plaatsing van een inloopdouche beperk je heel wat risico’s.
Een inloopdouche laten plaatsen, heeft ook als voordeel dat je vaak garantie hebt op de montage. Zo kan je meteen bij iemand terecht als je een probleem ontdekt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De tarieven van de vakman lijken soms wat hoog, maar de kleine meerkost is zeker de moeite waard. Bovendien kan je besparen op deze tarieven door offertes te vergelijken. Vraag nu snel je gratis offertes aan!

Vergelijk gratis offertes!