Wil je de badkamer renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Inloopdouche plaatsen

Wat kost een inloopdouche plaatsen? Hoe plaats je een inloopdouche? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Lees verder voor meer informatie over de prijs en de montage van een inloopdouche.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je liever de inloopdouche laten plaatsen? Gebruik dan onze tips om te besparen op de kosten en vergelijk offertes van vaklui. Ga naar onze gratis en vrijblijvende offertedienst om meteen aan de slag te gaan.inloopdouche plaatsen

Inloopdouche plaatsen: kosten

De totaalkost voor een nieuwe inloopdouche ligt rond de 1.500 euro. De prijs om een inloopdouche te plaatsen, hangt af van de tarieven van de vakman en van de materiaalkeuze. Het gemiddelde tarief voor een vakman ligt rond de €40,- per uur. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de prijzen van de verschillende onderdelen van een inloopdouche.

Standaard inloopdouche Gemiddelde prijzen 2023*
Tegelwerk €30,- per m²
Glazen wand €200- tot €500,-
Glazen deur Vanaf €500,- euro
Douchegoot €250,- tot €500,- per stuk
Luxe douchebeslag €200,-

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Naast de tarieven van de vakman zijn er nog heel wat factoren van invloed op de kosten om een inloopdouche te plaatsen. Hou rekening met al deze factoren om een betere schatting van de kosten te maken.

  • Maatwerk is veel duurder dan een kant-en-klaar model.
  • Glazen douchewanden kosten meestal iets meer.
  • Een inloopdouche met een deur kost enkele honderden euro’s extra./li>
  • Er zijn verschillende soorten afvoer met uiteenlopende prijzen.
  • Bij een badkamerrenovatie betaal je meer door de sloopkosten en afvoerkosten.
  • Nieuwe leidingen en afvoerbuizen leggen, doet de totaalprijs oplopen.

Hoe inloopdouche plaatsen? Stappenplan voor de doe-het-zelver!

Een inloopdouche plaatsen, begint bij het uitbreken van de vloer. Vervolgens controleer je de chape en de leidingen. Herstel indien nodig of leg nieuwe leidingen.

Daarna ga je de vloer voorbereiden volgens het type afvoer. Je moet een kleine helling maken om een goede afvoer te verzekeren. Vervolgens plaats je de afvoerbuis en de waterdichte ondervloer.

De volgende stap is het plaatsen van de tegels. Plaats gewone voegen tussen de tegels en kies voor silicone of polymeerkit in de hoeken en voor aansluitingen tussen de vloertegels en andere materialen.

Nu de vloer is afgewerkt, kan je de kranen en dergelijke installeren. Vervolgens werk je de douchewanden af.

Je kan een groot deel van deze werken overslaan door een douchebak te kopen. De installatie hiervan is veel gemakkelijker. Bovendien heeft een douchebak een betere waterdichtheid.

Een vakman inschakelen om een inloopdouche te plaatsen?

Vraag hier gratis offertes aan om tarieven van vaklui uit de buurt te vergelijken.

Aandachtspunten voor plaatsen van inloopdouche

Bij het plaatsen van een inloopdouche moet je extra opletten met enkele details, zoals de afwatering, de montagevolgorde en de waterdichtheid. Een goede montage is belangrijk om waterproblemen in de badkamer te voorkomen. Hou rekening met onderstaande tips.1. De afwatering

Een kleine helling is belangrijk om het water goed af te voeren richting de goot of het afvoerputje. Zonder afschot blijft het water staan en heb je altijd last van een natte vloer. Dit is niet alleen gevaarlijk voor uitglijden, maar het kan ook vochtproblemen in de badkamer veroorzaken.

Voor de afvoer zijn er verschillende mogelijkheden, zoals een centraal afvoerrooster of een lange afvoergoot langs de muur. Zorg ervoor dat de afvoer groot genoeg is om de volledige capaciteit van de douche aan te kunnen.

2. Eerste de vloer, dan de wanden

Respecteer de volgorde. De vloer is moeilijker waterdicht te maken dan de wanden. Zorg ervoor dat dit eerst in orde is. Bovendien is het moeilijk om de inloopdouche mooi af te werken als je deze volgorde niet respecteert. Wandtegels na de vloertegels plaatsen, is eenvoudig. Vloertegels onder de wandtegels of wandpanelen schuiven, is net iets moeilijker.

3. Waterdichtheid

Een inloopdouche plaatsen, is op vlak van waterdichtheid moeilijker dan een douchecabine installeren.

Gebruik waterdichte en waterafstotende materialen. Onder de tegels dien je een waterwerend doek te gebruiken want de voegen zijn zelden waterdicht. Gebruik ook kimband in de hoeken en waar nodig.

Voegen zijn de zwakke plek van de badkamertegels. Vochtproblemen onder de betegeling zijn zeer moeilijk op te lossen. Schakel een vakman in om deze problemen te vermijden.

Lees meer over de verschillende mogelijkheden bij het installeren van sanitair.

Doe-het-zelf of vakman inschakelen voor plaatsen inloopdouche?

Een vakman geeft je advies op maat over de geschiktheid van bepaalde materialen en de afmetingen van de inloopdouche. Daarnaast kan hij tips geven over de kranen en extra’s voor de douche. Een massagedouche monteren of een muzieksysteem installeren, is zeer leuk, maar niet gemakkelijk.

Door de inloopdouche zelf te plaatsen, bespaar je op de installatiekosten. Een inloopdouche laten plaatsen, biedt echter meer zekerheid. Een vakman beschikt over al het nodige materiaal en de vereiste kennis om goede kwaliteit en duurzaamheid te garanderen.

inloopdouche plaatsen kosten

Inloopdouche laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Door een vakman in te schakelen voor de plaatsing van een inloopdouche beperk je heel wat risico’s.
Een inloopdouche laten plaatsen, heeft ook als voordeel dat je vaak garantie hebt op de montage. Zo kan je meteen bij iemand terecht als je een probleem ontdekt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De tarieven van de vakman lijken soms wat hoog, maar de kleine meerkost is zeker de moeite waard. Bovendien kan je besparen op deze tarieven door offertes te vergelijken. Vraag nu snel je gratis offertes aan!

Vergelijk gratis offertes!