Kleine badkamer inrichten

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Badkamerrenovatie
 4. /
 5. Kleine badkamer inrichten

Kleine badkamer opnieuw inrichten?

Ga je de kleine badkamer in je huis opnieuw inrichten? Wil je weten hoe je een kleine ruimte wat groter doet lijken? Zoek je nog wat advies om je kleine badkamer er wat beter te laten uitzien?

Lees onderstaande tips om te leren hoe je kleine badkamers moet inrichten om een ruimtelijk gevoel te creëren. Daarnaast zal je leren wat essentieel is voor een praktische inrichting van de badkamer.

Start gratis offerteaanvraag!

Badkamerspecialisten kunnen je ook op verschillende manieren bijstaan: een ontwerp maken, leidingen leggen of meubels op maat maken. Vraag snel gratis offertes aan om een geschikte vakman te vinden voor de inrichting van je kleine badkamer.kleine badkamer inrichten

Inrichting kleine badkamer: waarop letten?

Voor de inrichting van een kleine badkamer is het belangrijk om de bestaande badkamermeubels en eventuele nieuwe meubels goed op te meten. Met deze informatie kan je een nauwkeurig grondplan of ontwerp maken. Dit is noodzakelijk om te zien of alles wel zal passen en of er genoeg beweegruimte is.

Hou rekening met de kastdeurtjes en douchedeuren. Zorg ervoor dat alles gemakkelijk open kan. Voorzie ook voldoende opbergruimte voor alle kleine spullen en producten.

Een goede inrichting vereist een nauwkeurige planning. Schakel een badkamerontwerper in om alle mogelijkheden te bespreken en creatieve oplossingen te vinden.

Benieuwd naar de kosten voor het inrichten van een kleine badkamer? Vergelijk gratis offertes!

Hoe een kleine badkamer inrichten?

Een kleine badkamer praktisch inrichten, vergt meer inspanning dan een grotere badkamer inrichten. Het is veel belangrijker om een goede planning te maken. Hou daarbij rekening met het aantal meubels, de afmetingen van de meubels, de kleuren, de tegels, het sanitair en zelfs de verlichting. Door goede keuzes te maken kan je zelfs in de kleinste badkamer een ruimtelijk gevoel creëren.Kies voor een praktische inrichting

In kleine badkamers moet je keuzes maken. Met te veel meubels lijkt de kamer heel druk en dus ook klein. Beperk je dus tot het noodzakelijke en zorg voor een praktische inrichting.

Kies voor meubels die de vloer niet raken: hangende meubels, een hangend toilet en een bad op pootjes. Hoe minder de vloer onderbroken wordt, hoe groter de ruimte lijkt. Hetzelfde geldt ook voor de muur.

Gebruik lichte kleuren

Gebruik lichte kleuren voor alles: het plafond, de muren, de vloer en ook de meubels. Wil je toch graag een feller kleurtje, beperk je dan tot één accentmuur. Donkere kleuren vermijd je beter helemaal.

Grote fans van donkere en felle kleuren kunnen hun lievelingskleuren integreren in de details of accessoires. Zo creëer je een mooi contrast.

Kies voor grote tegels

Kleine tegels zijn geen goede optie. Bij kleine tegels heb je veel voegen en die geven de badkamer een drukke uitstraling. Kleine tegels kan je eventueel wel gebruiken als accent in, bijvoorbeeld, de inloopdouche.

Kies dus vooral voor grote tegels. Zoals gezegd, genieten badkamertegels met lichte kleuren de voorkeur. Vermijd ingewikkelde patronen of design. Die maken de ruimte weer drukker.

Genoeg verlichting plaatsen

Probeer, in de mate van het mogelijke, voldoende daglicht te voorzien. Wie geen raam heeft, kan misschien een dakraam of lichtkoepel plaatsen.

Uiteraard is het belangrijk om ook voldoende badkamerverlichting te voorzien. In de badkamer heb je drie soorten verlichting: accentverlichting, taaklicht en basisverlichting. Gebruik deze verschillende soorten verlichting op een slimme manier donkere hoeken te vermijden.

Een vakman inschakelen voor een praktische inrichting van de badkamer?

Vraag snel gratis offertes aan om prijzen van vaklui uit de buurt te vergelijken.

Plaats een grote spiegel

Een spiegel in een kleine badkamer doet de ruimte groter lijken. Ten eerste, omdat het lijkt alsof de kamer doorloopt en niet stopt bij de muur. Ten tweede, omdat een spiegel daglicht en kunstlicht weerkaatst. Dankzij een spiegel wordt de kamer dus beter verlicht. Hoe groter de spiegel, hoe groter het effect.

Douche met glazen wand installeren

Een inloopdouche is zeer populair maar doet de ruimte vaak nog kleiner lijken. Een muur in het midden van een kleine badkamer is zeker geen goede keuze. Het probleem valt echter gemakkelijk op te lossen met een glazen wand. Glas onderbreekt de ruimte niet zoals een muur.

Wie dit wat lastig vindt op vlak van privacy heeft verschillende oplossingen: glas met een design, een matte rand of melkglas.

Kies voor slimme opbergruimte

Voldoende opbergruimte is heel belangrijk. Losliggende spullen maken de badkamer heel druk, waardoor de ruimte kleiner lijkt.

Inbouwkasten zijn een goede manier om slim de ruimte te gebruiken. Lage kasten kan je zelfs combineren met kussens om er een zitbank van te maken.

Kasten beperken echter de open ruimte. Wie kiest voor planken heeft meer open ruimte waardoor de badkamer groter lijkt. Kleine spulletjes kan je opbergen in mandjes of bakjes.

De kleine badkamer praktisch opnieuw inrichten?

Schakel een vakman in voor een prachtig en duurzaam resultaat.

Kleine badkamer inrichten met bad: is dat mogelijk?

Het is best mogelijk om een kleine badkamer in te richten met een bad. Met een goede planning vind je er zeker een plaats voor. Soms moet je wel overwegen om geen douche of toilet te plaatsen in de badkamer.

Wil je toch een douche en bad, ga dan voor een zitbad of een combinatie. Of met een heel strak ontwerp kan je zelfs beide inplannen. Zoek inspiratie online of schakel een badkamerontwerper in.

Kleine badkamer inrichten? Alle tips op een rij!

Een kleine badkamer praktisch inrichten is niet bijzonder moeilijk. Een goede planning is de helft van het werk. Maak een ontwerp, rekening houdend met alle tips, en je verkrijgt zonder twijfel een goed resultaat.

 • Zorg voor voldoende daglicht.
 • Vermijd donkere hoeken door slim gebruik te maken van kunstlicht.
 • Plaats een grote spiegel.
 • Kies voor lichte kleuren.
 • Kies voor simpele tegeldesigns.
 • Gebruik bij voorkeur grote tegels.
 • Wees creatief met de opbergruimte.
 • Zorg voor een strakke en praktische inrichting.
 • Plaats glazen douchewanden.

kleine badkamer inrichten kosten

Besparen op de kosten? Gratis badkamer offertes vergelijken!

Schakel een specialist in om je kleine badkamer in te richten. Met wat extra praktische tips en creativiteit verkrijg je gegarandeerd een beter resultaat.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wie een vakman inschakelt, kan rekenen op verschillende bonussen en op een verlaagd btw-tarief bij bepaalde werken. Door ook nog eens tarieven van vaklui te vergelijken, hoeft de badkamer laten inrichten niet eens duurder te zijn dan het zelf doen. Vraag dus snel gratis offertes aan om nu tarieven van verschillende vaklui te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken!