Moderne badkamer

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Badkamerrenovatie
  4. /
  5. Moderne badkamer

Moderne badkamer: dit is wat je moet weten!

Moderne badkamers zijn helemaal in trek. De minimalistische stijl straalt heel wat rust uit en kan ondanks de eenvoudige indeling toch best gezellig zijn. Volg onze tips om een prachtige moderne badkamer te ontwerpen.

Naast een uitgebreide omschrijving van de kenmerken van een moderne badkamer, krijg je inspiratie om je eigen origineel ontwerp te maken. Ook de trends van 2024 komen aan bod zodat je badkamer helemaal mee is met zijn tijd.

Start gratis offerteaanvraag!

Soms is advies op maat echter beter. Ga daarom op zoek naar een aannemer uit je buurt via onze gratis offerteservice.moderne badkamer

Zo maak je een moderne badkamer

De typische kenmerken van een moderne badkamer zijn strakke lijken, witte materialen en een minimalistische inrichting. Daarnaast is het belangrijk om goed gebruik te maken van natuurlijk licht en accentverlichting.

Qua materiaal zijn er best meer mogelijkheden dan glas en metaal. Zorg er gewoon voor dat ze een minimalistische uitstraling hebben.Strakke lijnen

Strakke lijnen zijn simpel. Ze vermoeien het zicht niet en doen de badkamer ruimer lijken.

In een moderne badkamer is het dus belangrijk om weinig rondingen en details te gebruiken. Zoek
rechte lijnen in alle onderdelen van de badkamer: muren, meubels en decoratie.

Bij het sanitair is het misschien wat moeilijker om strakke lijnen en rechte hoeken te vinden. Kies daarom voor eenvoudige modellen met licht afgeronde hoeken en weinig details.

Minimalistische inrichting

Ook een minimalistische inrichting met niet meer dan het nodige helpt je om tot rust te komen in de badkamer. Weinig meubels en simpele materialen zorgen ervoor dat je hersenen weinig informatie moeten verwerken na een lange werkdag.

Je bekomt een mooie minimalistische stijl door strakke lijnen te combineren met transparante materialen en weinig kleuren. Kies materialen zonder intense kleurschakeringen en weinig franjes.

Breng niet te veel decoratie aan en zorg ervoor dat alles in de stijl past, inclusief de handdoeken.
In het extreme kies je zelfs voor een haardroger en verpakkingen van schoonheidsproducten in dezelfde kleuren en stijl.

Kleuren en materialen

Een moderne badkamer wordt gekenmerkt door neutrale kleuren. Vooral wit, zwart en grijstinten zijn populair. Wat meer kleur is niet verboden maar beperk je tot één accentkleur.

Een andere manier om de badkamer wat kleur te geven, is door natuurlijke materialen te gebruiken. Terwijl inox of beton extra grijs toevoegen aan de ruimte, krijg je een iets warmere tint door hout te gebruiken.

Naast het traditionele glas en keramiek zijn er meerdere originele materialen die de badkamer een frisse moderne uitstraling geven. Denk, bijvoorbeeld, aan een betonvloer of tadelakt voor de muren.

Op zoek naar kleur- of materiaaladvies op maat?

Vraag hier gratis offertes aan om een aannemer te vinden voor een inleidend gesprek.

Gratis offertes vergelijken!

Moderne badkamertegels

Terwijl wandtegels iets minder gebruikt worden in een moderne badkamer, zijn vloertegels nog steeds de voornaamste optie. Grote tegels vervaardigd uit een mooie lichtkleurige natuursteen zijn de beste optie voor een stijlvolle moderne badkamer. Daarnaast zijn er verschillende opties om een moderne badkamer zonder tegels te ontwerpen. Tegenwoordig vind gepolierd beton steeds vaker zijn weg naar de Vlaamse badkamer.

Op de muur is het uiteraard best mogelijk om tegels te gebruiken. Er bestaan veel leuke kleine tegeltjes, eventueel met een mozaïek, die de badkamer een moderne uitstraling met traditionele of mediterraanse toets geven.

Verlichting

In de badkamer onderscheiden we drie soorten verlichting: basisverlichting, taakverlichting en sfeerverlichting.

De basisverlichting geeft licht aan de hele badkamer. Kies voor een warm wit ligt. Dat is de beste optie om voldoende licht te scheppen zonder een ziekenhuissfeer te creëren.

Taakverlichting is de verlichting die je kiest boven de wastafel, bijvoorbeeld. Kies voor simpele verlichting om niet te breken met de minimalistische stijl.

De accentverlichting of sfeerverlichting zorgt voor de finishing touch. Een LED-strip met verschillende instellingen voor kleur en intensiteit is ideaal om een gezellige sfeer te scheppen. Je zorgt er best voor dat deze verlichting niet meteen in het zicht springt. Werk het weg achter een wand of spiegel.

Moderne badkamers: welk sanitair?

Met een op maat gemaakte inloopdouche trek je gemakkelijk de strakke lijnen door. Een moderne badkamer met inloopdouche heeft meestal een glazen zijwand. Dat zorgt ervoor dat de ruimte niet gebroken wordt.

Als je voorstaander bent van een bad, ga dan voor een minimalistisch vrijstaand bad. Dat ziet er veel strakker en eenvoudiger uit dan een ingewerkt bad.

Voor het andere sanitair raden we een hangend toilet en een losstaande waskom op een moderne badkamerkast aan.

Hoewel wit een van de voornaamste kleuren is voor moderne badkamers, hoeft het sanitair niet altijd wit te zijn. Vele modellen in andere kleuren geven de ruimte vaak een nog modernere uitstraling. Vraag advies op maat aan je vakman.

Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Badkamermeubels voor een moderne badkamer

Moderne badkamermeubels vind je in overvloed in de handel. Tenzij je een complete moderne badkamer koopt, is het echter moeilijk om de meubels te combineren met de rest van de badkamer.

Op maat gemaakte meubels zijn dus en betere keuze voor moderne badkamers. Bovendien heb je dan de mogelijkheid om te experimenteren met originele materialen, zoals badkamermeubels van gepolierd beton.

Moderne badkamer 2024: trends!

Om helemaal mee te zijn met je tijd kies je voor losstaand sanitair: een vrijstaand bad en een waskom die los op het badkamermeubel lijkt te staan.

Qua kleur zit je goed met grijstinten in combinatie met natuurlijke houtkleuren en zwarte details. Vooral zwarte metalen elementen zien we vaak terugkomen in 2024.

Werk de moderne badkamer af met wat groen, maar beperk je tot één of twee planten of bloemen. Ook met een mozaïekpatroon geef je meer kleur aan de ruimte, maar dit is natuurlijk iets gewaagder.

Mocht je toch wat meer inspiratie willen, zou je ook kunnen kijken naar plaatselijke badkamers.

Voorbeelden van een moderne badkamer

Benieuwd hoe zo’n moderne badkamer er dan uit ziet? Bekijk onderstaande prachtige voorbeelden om inspiratie op te doen over hoe je nu precies die strakke lijnen bekomt en hoe je wat kleur in de ruimte krijgt zonder de minimalistische stijl te verbreken.

moderne badkamer kosten

Moderne badkamer laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Ben je geïnspireerd door deze tips en voorbeelden van een moderne badkamer met hout? Heb je een uniek idee voor een modern badkamermeubel in gedachten? En wil je meteen werk maken van een nieuwe badkamer?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om tot vier prijsvoorstellen te krijgen van aannemers uit de buurt.

Gratis offertes vergelijken!