Keramische gevelbekleding

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gevelwerken
  4. /
  5. Keramische gevelbekleding

Keramische gevelbekleding: alle mogelijkheden op een rij!

Heb je een nieuwe gevel nodig en mag het eens wat anders zijn?

Keramische gevelbekleding is een uniek alternatief voor de traditionele baksteen of de steeds populairdere gevels met sierpleister.

Start gratis offerteaanvraag!

Ontdek hier de voordelen van deze gevelbekleding en laat je fantasie de vrije loop met alle mogelijkheden. Keramische gevelbekleding kan je tot in detail personaliseren qua vorm en kleur.

Zoek je advies op maat, vraag dan hier gratis offertes aan om de tarieven van gevelwerkers uit je buurt vrijblijvend te vergelijken.

Wat is keramische gevelbekleding

Keramische gevelbekleding bestaat uit geveltegels of gevelplaten.

De gevelbekleding is beschikbaar in verschillende uitvoeringen waardoor er unieke gevels gemaakt kunnen worden. Bovendien heeft deze soort gevelbekleding vele voordelen voor je woning.

Qua prijs is keramische gevelbekleding geen van de goedkoopste opties maar het heeft wel een lange levensduur.

Keramische-gevelbekleding

Voordelen

Een van de grootste voordelen van keramische gevelbekleding is zoals gezegd de vele uitvoeringsmogelijkheden.

Daarnaast is keramiek duurzaam. Het is kleur- en vormvast. De levensduur is minstens 80 jaar. En mocht er toch schade optreden dan is het makkelijk te vervangen.

Dit materiaal is trouwens erg licht waardoor je het makkelijk kan plaatsen en er weinig last is voor het geraamte van je woning. Toch zorgt het ook voor een goede isolerende werking.

Tot slot, is dit een erg onderhoudsvriendelijk materiaal voor je gevel.

Soorten keramische gevelbekleding

Keramische bekleding is beschikbaar in tegels en platen.

Daarnaast zijn verschillende vormen en bevestigingsmethodes.

Deze producten voor de gevel kunnen glad zijn, met reliëf of geglazuurd. Ook zijn er verschillende afmetingen en vormen.

Op vlak van bevestiging kan je ook voor verschillende patronen zorgen. Een vlakke gevelbekleding zorgt voor één geheel. Gepotdekselde gevelpanelen vertonen wat overlap. Ten slotte, kan je de tegels ook in een metselpatroon aanbrengen.

De bevestiging kan mt een blind, semi-blind of zichtbaar systeem. Daar vertellen we hieronder meer over.

Plaatsing

Keramische gevelbekleding plaatsen gebeurt tegen een bestaande gevel. Om de bevestiging mogelijk te maken, plaatst men eerst een houten of aluminium frame tegen de gevel. Dit zorgt tevens ook voor ventilatie achter de gevelbedekking.

Een blind systeem zorgt voor een egale afwerking waarbij de bevestiging niet zichtbaar is. Dit kan met behulp van verticale dragers, nokken, plaathaken of draagprofielen. Je kan echter ook voor lijmbevestiging kiezen. Het nadeel van deze egale afwerking is dat je nadien wel wat meer moeite hebt om panelen te vervangen bij eventuele beschadigingen.

Met een semi-bind systeem zijn de bevestigingsmiddelen wel zichtbaar maar ze vallen bijna niet op. Men gebruikt hiervoor clips of klemmen.

Een zichtbaar systeem, ten slotte, heeft wel zichtbare klemhaken. Dit betekent echter dat het veel makkelijker is om afzonderlijke panelen te vervangen.

Op zoek naar de beste prijs voor keramische gevelbekleding?

Vraag nu gratis offertes aan om prijzen te vergelijken van gevelwerkers uit je buurt.

Gevelbekleding en isolatie

Keramische gevelbekleding heeft goede isolerende eigenschappen. Dankzij de ventilatieruimte achter de platen of geveltegels heb je minder last van koudebruggen. Dit verbetert de thermische isolatie en de vochtigheidsregeling van de gevel. Ook de geluidsisolatie baat erbij.

Toch is het aan te raden om de nieuwe gevel van een extra isolatielaag te voorzien. Door de werken te combineren, bespaar je op de kosten. Bovendien verdien je een investering in isolatie snel terug dankzij de besparing op je energiefactuur. Voor meer informatie over gevelisolatie kan je de gevelisolatie pagina raadplegen.

Onderhoud

Een gevel met keramische tegels of platen is vrij onderhoudsvriendelijk. Je hebt er niets speciaal voor nodig; een waterstraal is doorgaans genoeg om ze schoon te maken.

Uiteraard kan er na vele jaren wel wat mos of ander vuil aan de tegels blijven hangen. In zo’n geval heb je wel een steviger midel nodig. Wil je daarbij geen risico lopen om de gevel te beschadigen, schakel dan een geschikte vakman in voor gevelreiniging.

Prijs keramische gevelbekleding

De prijs voor keramische gevels ligt iets boven het gemiddelde voor gevelmaterialen. Je betaalt zo’n €90,- per vierkante meter voor het materiaal. Om de nieuwe gevel te laten plaatsen, betaal je nog eens €50,- extra waardoor de totaalkost op zo’n €140,- per vierkante meter ligt.

Vergeet echter niet dat je kiest voor een duurzame gevel die je hele leven lang zal meegaan. Bovendien zorgt de isolerende werking in combinatie met een extra isolatielaag voor een mooie besparing op je energiefactuur.

Twijfel je toch nog wat over de kosten, bespaar dan door de werken te combineren en een lagere prijs per vierkante meter te bekomen. Kies ook voor een vakman uit de buurt om transportkosten te beperken.

keramische-gevelbekleding-vakman

Goedkope keramische gevelbekleding? Vergelijk gratis offertes

De makkelijkste manier om te besparen is door hier gratis offertes aan te vragen en de prijzen van verschillende vaklui te vergelijken. Met minder dan vijf minuten werk kan je zo wel honderden euro’s besparen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag nu gratis offertes aan om de tarieven van meerdere vaklui vrijblijvend te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken!