Open stootvoeg

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gevelwerken
  4. /
  5. Open stootvoeg

Gevel voorzien van open stootvoegen

Wanneer je de gevel laat voegen, dien je ook aan waterafvoer en ventilatie te denken. Daarom is het belangrijk om open stootvoegen te voorzien.

Vind hier hoe open stootvoegen werken en wat het kost om ze te laten plaatsen.

Start gratis offerteaanvraag!

Je kan ook gratis offertes aanvragen om de tarieven van vaklui vrijblijvend te vergelijken.Wat is een open stootvoeg?

Een open stootvoeg is een verticale opening in het voegwerk. Dit zorgt voor de nodige ventilatie van de spouwruimte tussen de bakstenen en de binnenmuur. Daarnaast kan water dat in de spouw terechtkomt makkelijk terug naar buiten via deze openingen.

Doorgaans dienen open stootvoegen enkel een praktisch doel maar soms kiest men voor een specialere afwerking ter decoratie.

open stootvoeg

Open stootvoeg maken

Een stootvoeg is eigenlijk een opening in de gevel. Bij het metselen dien je hier dus al rekening mee te houden. Indien dit niet het geval was kan je de mortel verwijderen met een klophamer maar dit kan de stenen beschadigen.

Om te voorkomen dat er ongedierte of vuil binnenkomt via deze openingen steekt men er soms een rooster voor stootvoegen in. Er bestaan modellen die je nadien kan inbrengen maar ook stootvoegroosters die je voor het voegen kan inbrengen voor een nettere afwerking.

Aandachtspunten

De ideale plaats voor open stootvoegen is net boven het maaiveld en waterkeringen. Soms plaatst men de open stootvoegen ook net onder het dak of boven openingen zoals een deur.

Het is belangrijk om voldoende openingen te voorzien voor een goede ventilatie. Doorgaans voorziet men een open stootvoeg per drie à vier bakstenen maar minder is mogelijk.

Open stootvoegen laten zetten door een ervaren vakman.

Vraag nu gratis offertes aan om de beste tarieven te ontdekken.

Kosten vakman

Een open stootvoeg is makkelijk te maken en de kosten vallen dus goed mee. Gemiddeld betaal je €10,- per vierkante meter.

De kosten voor bijenbekjes of ventilatieroosters voor de voegen liggen ook heel laag. Ze kosten niet meer dan €1,- à €2,- per stuk en aangezien je er veel nodig hebt kan je besparen door een grote hoeveelheid te kopen.

Meer weten over gevel voegsoorten? Bekijk de soorten voegen gevel pagina!

open stootvoegen

Goedkope voeger gezocht? Vergelijk gratis offertes

Schakel een vakman in om je gevel te voegen en van mooie open stootvoegen te voorzien.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je kan snel een goede vakman vinden door hier gratis offertes aan te vragen. Dat gaat veel sneller dan wanneer je zelf op zoek moet naar geschikte vaklui. Zo bespaar je trouwens ook makkelijk op de prijs.

Gratis offertes vergelijken!