Voegen uitslijpen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gevelwerken
  4. /
  5. Voegen uitslijpen

Voegen uitslijpen: werkwijze en prijzen 2024

Zijn de voegen aan vervanging toe? De voegen uitslijpen is de nauwkeurigste oplossing om oude voegen weg te halen zodat je opnieuw kan voegen.

Lees verder om te ontdekken hoe je voegen moet uitslijpen met een dremel en waar je rekening mee moet houden om nadien te hervoegen.

Start gratis offerteaanvraag.

Doe je deze precisiewerken liever niet zelf, vraag dan hier gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven en voorwaarden van vaklui uit de buurt te vergelijken.Gevelwerker gezocht?

Vind eenvoudig en snel een gevelwerker uit je regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen om te vergelijken.

Bespaar op de kosten!

Vind een gevelwerker en bespaar direct op de kosten.

Hoe voegen uitslijpen?

Om voegen uit te slijpen, gebruik je een slijptol of dremel met een speciaal snijblad voor voegen. Als je er een zuigslang aan kan verbinden, heb je tijdens de werken minder last van stof en nadien veel minder opkuiswerk. Helaas kan je stof en vuil niet helemaal verwijderen. Daarom zijn ook beschermende kledij en een gezichtsmasker belangrijk.

Als eerst stap is het voordelig om de muur af te spuiten met een hogedrukreiniger. Door de druk komen vele oude en kapotte voegen los. Zo heb je nadien minder werk met de slijptol.

Nu de muur proper zie je ook beter het verschil tussen voegen en bakstenen. Bij erg vervuilde muren kan dit namelijk wel eens vervagen. Begin met het slijpen van de langere, horizontale voegen. Zo komen de verticale soms ook wat los. Nadien verwijder je de overblijvende verticale voegen.

Voegen zijn doorgaans 12mm dik. Meet voor de zekerheid toch je voegen op zodat je het juiste snijblad koopt. Laat je de werken uitvoeren, dan houdt de vakman hier zeker rekening mee.

Benieuwd hoeveel het kost? Vergelijk gratis offertes!

voegen uitslijpen

Voegen uitslijpen: prijs 2024

Voegen uitslijpen is de duurste methode om oude voegen weg te halen. Het kost ongeveer €35,- tot €50,- per vierkante meter.

De exacte prijs voor het uitslijpen van voegen hangt af van meerdere factoren: de oppervlakte van de gevel, de staat van de gevel, de graad van vervuiling, hoe gemakkelijk de voegen loskomen en de tarieven van de vakman. Vraag hier gratis offertes aan om er een beter beeld van te krijgen.

Als je daarna ook nieuwe voegen wil plaatsen, dan komt er nog minstens €8,- per vierkante meter bij. Dit is de prijs voor basisvoegen. Wil je een specialere voegsoort dan kost het wat meer.

Voegwerken Gemiddelde prijs*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Nieuwe voegen Vanaf €8,- per m² 

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met scherpe prijzen.

Besparen op de kosten om voegen uit te slijpen?

Vraag hier gratis offertes aan om tarieven van vaklui uit de buurt te vergelijken.

Voegen uitslijpen en hervoegen

Nadat je oude voegen hebt verwijderd, is het logisch dat je nieuwe voegen zal plaatsen. De prijs hiervoor begint, zoals gezegd, vanaf €8,- maar hangt sterk af van het type voeg.

Raadpleeg een vakman om te beslissen welke voegspecie en welke voegsoort het beste passen bij je volledig vernieuwde gevel. In bepaalde gevallen heb je echter minder keuze. Wanneer er maar een gedeelte wordt verwijderd, dan zorgt de vakman ervoor dat het nieuwe voegwerk past bij het oude.

Voegen uitslijpen of uithakken?

Naast het uitslijpen van voegen kan je ze ook verwijderen met een hakhamer. Deze methode is iets sneller en goedkoper. Het is echter een stuk minder precies en dus is het resultaat niet altijd even nauwkeurig. Bij het uithakken is er meer kans op schade dan bij het uitslijpen van voegen uit de gevel.

Bij hakwerk komt minder stof vrij dan bij slijpwerk omdat de voegen in grotere stukken uitvallen. Dit speelt misschien geen grote rol bij de keuze voor de juiste methode maar hou er wel rekening mee om je voldoende te beschermen tegen eventueel stof.

Uitslijpen van voegen: waarom een voeger inschakelen?

Bij beide methodes heb je een goede hand nodig. Je moet heel nauwkeurig en handvast kunnen werken om schade te voorkomen. Als je met de slijptol even te hoog of te laag gaat, heb je zo een stuk van de baksteen mee of laat je er een opvallende snee in. Een vakman heeft uiteraard de nodige ervaring om dit te vermijden.

Bovendien helpt een vakman bij de juiste materiaalkeuze. Hij kiest de meest geschikte methode en de juiste maat voor de slijpschijf. Bij het plaatsen van de nieuwe voegen zorgt hij ook voor de juiste voegspecie en kleur. Dankzij ervaring en vakkennis passen de nieuwe voegen prima bij de gevel.

voegen uitslijpen kosten

Voegen laten uitslijpen? Vergelijk gratis offertes!

Schakel een voeger in om de werken tot een goed einde te brengen. Via onze gratis offertedienst kan je snel en eenvoudig meerdere offertes in één keer aanvragen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Start nu met je gratis offerte-aanvraag om vrijblijvend meerdere tarieven van vaklui uit de buurt te vergelijken.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!