Schaduwvoeg

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gevelwerken
  4. /
  5. Schaduwvoeg

Schaduwvoeg laten aanbrengen?

Voegen zijn een belangrijk onderdeel van de gevel en dus besteed je er best voldoende aandacht aan. Een schaduwvoeg is, bijvoorbeeld, een mooie voegsoort om je gevel net iets extra te geven.

Lees verder om te ontdekken wat een schaduwvoeg precies is en hoe je zelf zo kan voegen.

Start gratis offerteaanvraag!

Ook hebben we het over de prijs, maar als je liever exacte prijzen ontvangt, kan je hier gratis offertes aanvragen om tarieven van vaklui uit je buurt te vergelijken.

Wat is een schaduwvoeg?

Een schaduwvoeg is een speciale voegsoort die de gevel een unieke uitstraling geeft. Zoals de naam doet vermoeden, scheppen schaduwvoegen een mooie schaduwspel op de gevel.

De schaduw wordt gecreëerd door een helling in de voegen. De onderkant van de voegen zit doorgaans op hetzelfde niveau als de stenen, maar de bovenkant loopt enkele millimeter naar binnen. Lichtinval zorgt dus voor schaduw net onder de stenen met een prachtige gevels als resultaat.

schaduwvoeg

Voor- en nadelen schaduwvoegen

Schaduwvoegen zijn een van de beste keuzes voor wie zijn gevel wil voegen. Deze voegsoort geeft je gevel iets speciaals en tegelijk is het heel toegankelijk.

Een schaduwvoegen maken kan je zeker zelf doen maar een vakman inschakelen is ook geen probleem aangezien deze voegsoort vrij voordelig is om te laten zetten. Schaduwvoeg laten zetten door een vakman? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Het nadeel lijkt misschien dat de schaduwvlakken ervoor zorgen dat de gevel net iets trager droogt. Niets is echter minder waar. De schaduwvoeg noemt ment ook wel de regenvoeg omdat de helling ervoor zorgt dat het water makkelijker afloopt.

Hoe schaduwvoegen zetten?

Een schaduwvoeg maken is niet bijzonder moeilijk.

Je begint met het grondig schoonmaken van de gevel en eventueel het verwijderen van de oude voegen. Daarna breng je de voegen aan.

Bij de horizontale voegen snij je de bovenkant van de voeg schuin af. Je moet hiervoor enkele millimeters naar binnen om een hoek van zo’n 45 graden te creëren.

Bij de horizontale voegen snij je de bovenkant van de voeg schuin af. Je moet hiervoor enkele millimeters naar binnen om een hoek van zo’n 45 graden te creëren.

Nadien verwijder je de overtollige voegspecie voor een nette afwerking.

Aandachtspunten

Wanneer we het over voegwerken hebben, denk je waarschijnlijk eerst aan schaduwvoegen bij metselwerk. Maar wist je dat je ook schaduwvoegen kan maken bij deuren, gipswerk en dergelijke?

De schaduwvoeg wordt vaak gebruikt om een overgang te maken tussen bakstenen en gyproc of andere materialen.

Het belangrijkste aandachtspunt hierbij is om de juiste voegspecie te kiezen want een gewone mortel is hiervoor doorgaans niet geschikt.

Zoek je hulp om schaduwvoegen te laten aanbrengen?

Vind hier een geschikte vakman in en bespaar door offertes te vergelijken.

Kosten voeger

Een voeger inschakelen voor schaduwvoegen kost ongeveer €11,- tot €16,- per vierkante meter. Dat is iets duurder dan de simpelste voegsoorten zoals een verdiepte voeg of platvolle voeg. Maar het is veel goedkoper dan duurdere voegsoorten zoals een knip- of snijvoeg.

Als je wil besparen op de kosten voor schaduwvoegen, vergelijk dan offertes. Zo vind je makkelijker een voeger met betere tarieven. Daarnaast kies je best voor een vakman uit de buurt om minder voorrijkosten te betalen. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Meer weten over de verschillende prijzen van verschillende voegen? Ga dan naar de prijs voegwerken pagina!

schaduwvoeg prijzen

Goedkoop voeger gezocht? Vergelijk gratis offertes

Ben je ervan overtuigd om schaduwvoegen te zetten? Vraag hier gratis offertes aan. Zo vind je veel sneller een vakman om de werken te laten uitvoeren. Daarnaast kan je besparen op de kosten door de offertes van vaklui te vergelijken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Ook als je nog niet helemaal zeker weet welke voegsoort je wil, loont het de moeite om een vakman te contacteren. Zo kan je overleggen met een specialist om de beste keuze te maken.

Gratis offertes vergelijken!