Voegen herstellen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gevelwerken
  4. /
  5. Voegen herstellen

Voegen laten herstellen?

Zijn de voegen in je gevel wat versleten? Zitter er barsten in? Of erger nog, ontbreken er voegen?

Dan is het tijd om de voegen in het metselwerk te herstellen. Lees verder om te ontdekken waarom voegen kapot gaan en wat de gevolgen zijn als je er niets aan doet.

Start gratis offerteaanvraag!

Daarna bespreken we de kosten om voegen te herstellen. Voor exacte prijzen kan je hier ook gratis offertes aanvragen. Door te vergelijken vind je trouwens betere tarieven.Gevelwerker gezocht?

Vind eenvoudig en snel een gevelwerker uit je regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen om te vergelijken.

Bespaar op de kosten!

Vind een gevelwerker en bespaar direct op de kosten.

Waarom oude voegen herstellen?

Een woning met oude en kapotte voegen ziet er verwaarloosd uit. Dit leidt ertoe dat de uitstraling van je woning flink afneemt en dus ook de waarde ervan. Door oude voegen te herstellen zal je woning er weer veel frisser en verzorgder uitzien. Zo zal ook de waarde ervan weer stijgen.

Verder zijn voegen belangrijk om water tegen te houden en de stevigheid van de muur te garanderen. Gebarsten voegen of ontbrekende voegen kunnen tot allerlei problemen leiden in en zelfs achter de gevel. Daarom is het uiterst belangrijk om tijdig oude voegen te herstellen.

voegen herstellen

Oorzaken versleten voegwerk

De voegen van een gevel krijgen veel te verduren. Ze moeten, vooral in België, heel wat verschillende weersomstandigheden weerstaan: hitte, vrieskou, hagel en sneeuw.

Bij deze verschillende temperaturen zetten materialen uit en krimpen ze terug in. Dit leidt tot vervorming en het loskomen van de voegen en bakstenen.

Neerslag en wind zetten ook chemische stoffen af op de gevel. Deze vervuiling tast de voegen aan. Vooral oudere voegen worden brozer en krijgen een donkerdere kleur.

Het is dus geen groot vraagstuk waarom voegwerk kapot gaat en helaas zit er niets anders op dan oude voegen herstellen of vervangen.

Gevolgen bij niet tijdig herstellen

Voegen hebben een belangrijke beschermende functie. Wie ze niet op tijd laat vervangen of herstellen, krijgt met heel wat problemen te kampen. Enkele mogelijke gevolgen van het negeren van dit probleem zijn: vorstschade, kapotte gevelstenen en vochtproblemen.

Wanneer de voegen ontbreken of gebarsten zijn, sijpelt er water tussendoor. Ten eerste, leidt dit tot problemen met doorslaand vocht. Dit beschadigt uiteraard de gevel maar kan ook leiden tot vieze schimmel binnenshuis.

Het water dat blijft staan tussen de bakstenen leidt in de winter tot nog ergere problemen. Bij vriestemperaturen zet het water uit waardoor de bakstenen barsten of zelfs uit de gevel vallen.

Een vakman inschakelen om oude voegen te laten herstellen?

Vraag hier gratis offertes aan om de beste tarieven uit de buurt te vinden.

Wat kost voegen herstellen?

Om voegen te herstellen, moeten de oude voegen er eerst uit. Voegen verwijderen kan op twee manieren: uitslijpen of uithakken.

Voegen uitslijpen is de duurste en nauwkeurigste methode: het kost ongeveer €35,- tot €50,- per vierkante meter. De goedkopere en minder elegante methode is uithakken. Dit kosten hiervoor liggen tussen de €30,- tot €40,- per vierkante meter.

Daarna kunnen nieuwe voegen gezet worden. De prijs hiervoor begint vanaf de €8,- per vierkante meter. Dit is voor basisvoegen. Voor andere soorten voegen kan de prijs een stuk hoger liggen.

Kosten voegen herstellen 2024

Voegwerken Gemiddelde prijs*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €30,- tot €40,- per m²
Nieuwe voegen Vanaf €8,- per m² 

*Let op: dit zijn richtprijzen. De exacte prijs is afhankelijk van meerdere factoren zoals de ernst van het probleem, staat van de gevel en het type voegwerk. Vraag gratis offertes aan.

Waarom een voeger inschakelen?

Om twee redenen is het veiliger om de voegen in huis te laten herstellen door een vakman: minder risico op schade en keuze voor de juiste voegspecie.

Bij het uitbreken van de voegen kan er schade ontstaan aan de rest van de muur. Hakken en slijpen zijn twee werkjes die best wat precisie en ervaring vereisen. Laat dit doen door een vakman voor een net en schadeloos resultaat.

Om voegen te herstellen, dien je de juiste voegspecie te gebruiken. Dit is afhankelijk van het type baksteen en mortel. Uiteraard wil je ook dat het nieuwe voegwerk lijkt op het bestaande voegwerk dat niet vervangen moest worden. Om het juiste kleur en materiaal te kiezen, reken je op de ervaring van een ervaren vakman.

Als je bestaande voeg op basis van een speciale techniek gezet is, zoals een daggesneevoeg, schakel dan een vakman in met kennis. Zo zorg je ervoor dat je weinig tot geen verschil ziet tussen de vernieuwde voegen en de oude.

voegen herstellen kosten

Voegen laten herstellen? Gratis offertes vergelijken!

Vind een ervaren en voordelige voeger uit de buurt door hier gratis offertes aan te vragen. Door tarieven te vergelijken vind je gemakkelijk betere tarieven om de voegen in de gevel te laten herstellen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag nu gratis offertes aan via onze gratis offerservice.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!