Prijs voegwerken

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gevelwerken
  4. /
  5. Prijs voegwerken

Voegwerken: alle prijsinformatie op een rij!

Op zoek naar de prijs voor voegwerken per m²? Hier vind je de laatste prijzen voor voegwerk en een overzicht van de prijsbepalende factoren.

Vergelijk prijzen voor het uitslijpen en hervoegen van de gevel en ga na wat een extra gevelreiniging kost.

Start gratis offerteaanvraag!

Voor prijzen op maat kan je hier vrijblijvend offertes aanvragen. Zo vind je trouwens gemakkelijk betere offertes. Probeer het nu gratis uit.

prijs voegwerken

Wat zijn de prijzen van voegwerk?

Voegwerken bestaan doorgaans uit twee delen: de voegen verwijderen en opnieuw voegen. Het eerste deel van deze werken is duurder dan het tweede. Dit komt omdat er veel nauwkeurigheid en speciaal materiaal nodig is om voegen te verwijderen.

Voegen uitslijpen is de nauwkeurigste maar traagste manier om voegen te verwijderen. Het kost tussen de €35,- en €50,- per vierkante meter. De voegen uithakken heeft een prijs van €30,- à €40,-.

Nieuwe voegen kan je al laten plaatsen vanaf €8,- per vierkante meter, al kan de prijs hier flink stijgen op basis van het type voeg. Vergelijk gratis offertes voor de exacte kosten!

Nieuwe voegen kan je al laten plaatsen vanaf €8,- per vierkante meter, al kan de prijs hier flink stijgen op basis van het type voeg.

Voegwerken Gemiddelde prijs 2024*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €30,- tot €40,- per m²
Nieuwe voegen Vanaf €8,- per m²

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en zonder verplichting offertes aan.


Prijsfactoren voegwerken

De eerste belangrijke factor bij de kosten is de keuze tussen uitslijpen en uithakken. Bij slijpwerk heb je minder kans op schade maar het is iets duurder.

Verder zijn er nog enkele factoren van invloed op de kosten om voegen te verwijderen. Denk aan de oppervlakte van de muur, de staat van de voegen en de kwaliteit van de bakstenen. Hoe voorzichtiger men moet werken, hoe duurder.

De prijzen voor nieuwe voegen hangen vooral af van het gekozen type voegwerk.


Besparen op de prijs voor voegwerken?

Vraag hier gratis offertes aan om de prijs voor voegwerken per m2 te vergelijken.


Zijn er extra kosten?

Naast het vervangen van de voegen zijn er vaak extra werkzaamheden nodig. De hebben natuurlijk een bijkomende kost. De voornaamste extra kosten zijn reiniging en impregnatie.

De gevel reinigen voor de voegwerken is belangrijk om net te kunnen werken en goed het verschil te zien tussen voegen en bakstenen. Een gevelreiniging kost tussen de €5,- en €20,- per vierkante meter.

Na de voegwerken is het aangeraden om de gevel te impregneren. Dit zorgt voor een betere bescherming. De gevel impregneren kost tussen de €8,- en €10,- per vierkante meter. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis offertes aan!

Voegwerken: prijs per m²

Het type voeg ligt aan de basis van het grootste verschil in kosten voor voegwerken. Bij eenvoudige voegsoorten heeft de gevel voegen een prijs per vierkante meter van rond de €10,-. Dit geldt ook voor open stootvoegen. Voor elastische voegen ligt de prijs per meter ook rond de €10,-.

Duurdere voegen kosten veel meer tijd en precisie. Een Daggesneevoeg kost om en bij de €30,- per vierkante meter, een knipvoeg of snijvoeg tot wel €110,-.

Raadpleeg onderstaande tabel voor een exact overzicht van de prijzen voor voegwerk.

Type voeg Prijs per m²*
Open stootvoeg €10,-
Verdiepte voeg €8,- tot €12,- per m²
Daggesneevoeg €30,-
Platvolle voeg €8- tot €12,- per m²
Platvolborstelvoeg €8- tot €12,- per m²
Schaduwvoeg €11,- tot €16,- per m²
Knipvoeg €60,- tot €110,- per m²
Snijvoeg €60,- tot €110,- per m²
Elastisch voegwerk Vanaf €9,- tot €12,- per m²

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en zonder verplichting offertes aan.


Bespaartips

Besparen op de prijs voor voegwerken kan op drie manieren.

  • Spreek af met de buren om samen voegwerken te laten uitvoeren. Door meerdere werken uit te laten voeren in dezelfde buurt kan je een groepskorting verkrijgen.
  • Reinig zelf de gevel en verwijder zelf de voegen. Ook de gevel kan je nadien zelf impregneren.
  • Als je de werken laat uitvoeren, kan je besparen op de kostprijs door offertes van vaklui te vergelijken.

voegwerken vakman

Goedkope voegwerken? Vergelijk gratis offertes

De gemakkelijkste manier om te besparen op voegwerken is door offertes te vergelijken. Dankzij onze gratis offertedienst is dat heel eenvoudig. Na een snelle aanvraag krijg je tot vier verschillende offertes toegestuurd. Door deze te vergelijken op basis van prijs en voorwaarden vind je gemakkelijk betere offertes.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag nu snel je gratis offertes aan om er meteen aan te beginnen!

Gratis offertes vergelijken!